Itt van egy étterem nem messze tőlünk, sokat járunk ide, kettesben vagy barátokkal. Van dohányzó és nemdohányzó rész teljesen elszeparálva. Amennyiben a társaság nagyobb része dohányos oda megyünk, ha a nagyobb része nem akkor a nemdohányzóba. Tehát ha valaki meg akarja oldani ezt a gondot akkor megoldható.
Szerintem tiltással érhető el a legkisebb eredmény. Megelőzéssel annál inkább. Ez mindenre vonatkozik, cigire, drogra, piára, kávéra stb.
A rákot meg hagyjuk, bárhol lecsaphat. Most épp a szomszédban gégerák és a szomszédom nem dohányzik, holott a gégerák ugye a dohányosok körében jellemzőbb (orvosok szerint, meg statisztikák szerint). Szerintem bárhol megeshet, a dohányzás "csak" rizikófaktor se több se kevesebb. Pont úgy ahogy valaki magában hordozza azt a rizikót, hogy hajlamosabb az alkoholizmusra. Ez nem jelenti azt, hogy tuti alkoholista lesz.
Nem azt mondom, hogy a cigizés jó, hanem azt, hogy hadd döntsem már el, hogy cigizek vagy sem, senkinek semmi köze hozzá. Nem mondok le róla mert szeretem. A disznóhúsról se mondok le mert néhány doki szerint egészségtelen és nem vagyok hajlandó növényen élni mert az a divat mostanában.

A környezetvédelmet meg hagyjuk mert szinte nulla amit teszünk a környezetünkért.