Ez is érdekes:
Nyilvánosságra hozták a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatait:
https://bit.ly/3aG73sK
Koronavírus
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 6 / 48 oldal |
"A most közzétett lista szerint ismert alapbetegség nélkül hunytak el többen, köztük egy 23 éves férfi és egy 26 éves nő."
De ezt ne tanácsnak vegyétek. Még véletlenül se...
Azt gondolom itt páran itt megfogalmazták amit én akartam mondani.
A lényeg mivel bele lett keverve a politika elbizonytalanították az embereket, fogalmam sincs melyik oldalnak higgyek szívem szerint egyiknek sem.
Sok mindet hallani, olvasni, a fene tudja mi az igaz. Már az sem tudom melyik az állhír. Álloldal.
Mint minden gyógyszernek, úgy az oltásnak is van mellékhatása.
Vmelyiknek vérrög képződés. Talán az Astra?
Hát könyörgöm a legtöbb fogamzásgátlónak is az. Ez kétségtelen...
...és sorolhatnám...
A kínai oltást nem adták be itt meg ott, de a magyar nyugdíjasnak jó lesz?????
Szóval néha azt érzem mintha kísérleti nyulak lennénk.
(Amúgy osztálytársaim azt mondták, megnézve a gyártási technológiát, ők úgy gondolják a Szputnyik az arany középút.)
A lényeg mivel bele lett keverve a politika elbizonytalanították az embereket, fogalmam sincs melyik oldalnak higgyek szívem szerint egyiknek sem.
Sok mindet hallani, olvasni, a fene tudja mi az igaz. Már az sem tudom melyik az állhír. Álloldal.
Mint minden gyógyszernek, úgy az oltásnak is van mellékhatása.
Vmelyiknek vérrög képződés. Talán az Astra?
Hát könyörgöm a legtöbb fogamzásgátlónak is az. Ez kétségtelen...
...és sorolhatnám...
A kínai oltást nem adták be itt meg ott, de a magyar nyugdíjasnak jó lesz?????

Szóval néha azt érzem mintha kísérleti nyulak lennénk.
(Amúgy osztálytársaim azt mondták, megnézve a gyártási technológiát, ők úgy gondolják a Szputnyik az arany középút.)
sada!
Igen, "nagyságrendekkel kisebb", de nem 0 az az esély és ha azzal a nem 0-val fertőzök meg egy nem beoltottat, abból még lehetnek gondjai. Megszakíthatom a fertőzési láncot, de nem biztos, hogy megfogom, pont azért, mert nem 0 az esélye a tovább fertőzésnek. De ez már csak szőrszálhasogatás. A lényeg, hogy az oltással magamat védem legfőképp. Tény, hogy mindenkinek saját magának kell eldöntenie, melyik kockázatot vállalja. A cukros csok és üditők hada, a cigi és társai is önrombolás, nem kisebb kockázatot hordoz szerintem, mint egy oltás, aminek nem tudjuk a hosszú távú hatásait. Előbbieknek tudjuk és mégis a világ legtermészetesebb módján nyomatják őket magukba, akik fogyasztják.
Személy szerint azt gondolom, hogy annak, akinek az utazgatás, meg teraszozás jelenleg fontosabb, mint a saját egészsége, az nyugodtan csinálja. Introvertált személyiségként nem tudom, milyen lehet, mikor annyira vágyunk mások társaságára, hogy az előbbre való, mint a saját vagy mások élete. Persze, annak a szektornak meg meg kell élnie valamiből és meg is fog, mert látszik, hogy sokaknak más az értékrendje, személyisége, mint nekem, nincs ezzel gond. Én megteszem, amit tudok, hogy ne haljak meg, a teraszon ücsörgők élete és halála, ha őket nem érdekli, engem sem.
Igen, "nagyságrendekkel kisebb", de nem 0 az az esély és ha azzal a nem 0-val fertőzök meg egy nem beoltottat, abból még lehetnek gondjai. Megszakíthatom a fertőzési láncot, de nem biztos, hogy megfogom, pont azért, mert nem 0 az esélye a tovább fertőzésnek. De ez már csak szőrszálhasogatás. A lényeg, hogy az oltással magamat védem legfőképp. Tény, hogy mindenkinek saját magának kell eldöntenie, melyik kockázatot vállalja. A cukros csok és üditők hada, a cigi és társai is önrombolás, nem kisebb kockázatot hordoz szerintem, mint egy oltás, aminek nem tudjuk a hosszú távú hatásait. Előbbieknek tudjuk és mégis a világ legtermészetesebb módján nyomatják őket magukba, akik fogyasztják.
Személy szerint azt gondolom, hogy annak, akinek az utazgatás, meg teraszozás jelenleg fontosabb, mint a saját egészsége, az nyugodtan csinálja. Introvertált személyiségként nem tudom, milyen lehet, mikor annyira vágyunk mások társaságára, hogy az előbbre való, mint a saját vagy mások élete. Persze, annak a szektornak meg meg kell élnie valamiből és meg is fog, mert látszik, hogy sokaknak más az értékrendje, személyisége, mint nekem, nincs ezzel gond. Én megteszem, amit tudok, hogy ne haljak meg, a teraszon ücsörgők élete és halála, ha őket nem érdekli, engem sem.
szigiagi szinte ugyanígy gondoljuk mi is családban.Anyukam 72 éves,ő beadatta.Mi férjemmel 50esek,nem.Gyerekeim 20asok,nem.Lányomék hanarosan babát akarnak,nem kockáztatnak.Tudom sokak szerint hülyeség,de bízunk az immunrendszerünkben és nem bízunk a gyógyszeriparban.Nem szoktam gyógyszereket szedni,soha nem voltam táppénzen,nem műtöttek,nem szedtem antibiotikumot ,telente pár napos megfázás,ennyi,más betegségem soha nem volt.Gyerekeim ugyanez.Talán genetika,szerencse,ki tudja,nem dohányzunk,nincs túlsúlyunk(no jó,rajtam van 5-6 kg 😁),nincs allergiánk,nem vagyunk mindenmentes-bio-vega stb,tök átlagos emberek vagyunk.Férjem decemberben covidos lett,de 2 heti szaglásvesztésen kívül más tünete nem volt,egyikünk sem kapta el.Nos ilyen kórelőzménnyel miért is adatnám be? Miért akarnak rákényszeríteni? Én elfogadom aki oltatni akar,aki bármilyen vallásu,pártállású,de ezt viszont is elvárom.😇
Szigiagi egyetértek veled, nagy a káosz, és az a rettegés, amit az emberekre rányomtak az utóbbi időben nagyon sok egészségügyi gondot okoz majd sajnos. Több morális kérdés is felmerül bennem, az abortuszt remekül indokoltnak tudjuk tekinteni azzal, hogy az én testem..ez az érv most hol van? El kell telnie még egy kis időnek, hogy rájöjjünk, hogy a kezelési protokoll is elhibázott, mert még nem ismerjük eléggé a vírust, és sajnos a halálozást ez is növeli. N vagyok ellene az oltásnak, döntse el ki-ki maga...de a zsarolást azt sosem szerettem.
"Attól hogy beoltanak ugyanúgy tovább adhatod a fertőzést"
Ez így nem igaz.
Természetesen te is megfertőződhetsz, mert nem egy steril búra alatt élsz.
De az oltással a szervezeted megtanulta a leckét, nem hagyja elszaporodni a vírusokat, s így nagyságrendekkel kisebb az esélye, hogy továbbadd a fertőzést.
Vagyis megszakíthatod a fertőzési láncot.
Ez így nem igaz.
Természetesen te is megfertőződhetsz, mert nem egy steril búra alatt élsz.
De az oltással a szervezeted megtanulta a leckét, nem hagyja elszaporodni a vírusokat, s így nagyságrendekkel kisebb az esélye, hogy továbbadd a fertőzést.
Vagyis megszakíthatod a fertőzési láncot.
Asszem többet nem is írok egy ideig, kimerítettem a karakterszámot!
Túl hosszú lett! 

Huhú, de rég írtam ide....
Szóval, úgy gondolom, nagyon sokatoknak nagyon sok mindenben igaza van.
Engem legjobban az háborít fel ebben az egészben, és az elmúlt egy évben, hogy egymás után jönnek ki az újabb és újabb minden logikát és következetességet nélkülöző intézkedések, szabályok.
Nem is értem, hogy miért csodálkoznak, hogy emberek bizonytalanok, vagy nem akarnak oltást. Hiszen a megmondóemberek egyik mondatukkal ütik a másikat... Így hogy?
Iskola. 2 alsós gyerekem van, egy felsős, 1 ovis. Szuper volt az itthon tanulás.
Az ember társas lény, egy gyerek főleg (1-2 kivételtől eltekintve). Motiváció elvesztve, csak kényszer az egész. Mindegy, ki kell valahogy húzni ezt az időszakot. (Hozzáteszem, múlt nyáron, amikor lett volna idejük, mondjuk ott fent összerakhatták volna a digitális oktatás lehetőségeit a tanároknak segédanyagokkal, linkkekkel stb., mert mindenki tudta, hogy nagy valoúszínűség szerint lesz még olyan, mint tavaly tavasszal. Az nem oktatáskidolgozás, hogy összetákolnak egy programot, ami 4 éves tableten nem fut, kamera nélkül esélyed sincs belépni se az órára hallgatóként és egyébként mindig összeomlik. 1-másfél hét próbálkozás után, a 3 gyerekemből egyiknél sem használták a Krétát digitális órára, hanem más programokat.) A fiúk nagyon örültek, hogy újra mehetnek suliba és zeneórára is. Aztán jött az arculcsapás, suliba mehetnek, de zenesuliba, ahol 1 gyerek találkozik 1 tanárral, na oda már nem. A zenetanáruk is kiakadt, azt mondta, ha ez jövőre is folytatódik, ő inkább kőművesnek megy... Várjuk május 10-ét, hátha mehetnek már majd személyesen is tubázni, trombitázni.
Védettségi igazolvány. Pár nappal első oltás után megvan. Viszont elvileg védettséget a kórháztól csak a második oltás után pár nappal szerez az ember. Szóval akkor mit is igazol? És ez alapján akarják a dolgokat intézni?
Gondoltam, párom SZÉP kártyáján van pénz, de vendéglátáson, szuper, most csak szálláshelyes zsebet elfogadóra is mehetünk majd vele. Nem merek foglalni, mert lehet nem mehetünk, ha kell a kártya...
Oltás. Mi párommal úgy döntöttünk, mivel felelősséget nem vállalnak az oltásért, nyilatkozatot is kell áláírni, ráadásul 1 év alatt hozták létre az oltóanyagokat, mi nem kérjük. Gyerekeinknek meg tuti nem. Kivárunk, mi nem szeretnénk hosszú távú kisérleti alanyok lenni. Lutri. Melyik nagyobb lutri, ha elkapom és esetleg kórházba kerülök vagy oltást kapok és esetleg pár év múlva kiderül hogy vmi egyéb betegséget okozott? Édesanyámnak, anyósomnak ezek miatt a dilemmák miatt nem is adtam tanácsot. Átbeszéltük velük, döntsenek. Nekik már lehet hogy egyébként sincs hátra 5-10-20 évük, mi még csak 41-42 évesek vagyunk. Ők 73 és 67 évesek. Az első oltásukat már megkapták. Én csak azon izgulok, hogy oltás után ne legyen bajuk. Ismeretségi körben volt aki oltás után 2 héttel 1 hónappal halt meg COVID-ban. Szerintem sokan lennének kíváncsiak egy olyan statisztikára, hogy a kórházban fekvőknek milyen aránya oltott és nem oltott... Az is beszédes lehet, ki ment be más bajjal és ott lett COVID-os. Ilyet is ismerek.
Hullámok. Ezzel már együtt kell élnünk, ez a vírus nem fog eltűnni, ahogy az influenza sem. Én már januárban azt mondtam, ami igazolódni látszik, a szokásos tavaszi és őszi megfázásos megbetegedéses szezonban mindig lesz egy hullám. Mostanában elmaradt az influenza volt helyette COVID. És már rebesgetik, hogy szeptemberben jöhet a következő... Ennyi. Lezárások és miegymások lesznek, később már csak akkor, ha hagyjuk. Korábbi influenzajárványoknál is látogatási tilalom volt, sok halott 1-1 évben, de nem boltbezárások.
Várjuk ki, mi lesz a vége a kártyás kiváltságnak. Amikor először megpendítették ezt, akkor azt mondtam, majd akkor elgondolkozom az oltáson, ha a boltba bemenetelhez is fog kelleni... max. nem megyünk külfölrdre, maradunk itthon. Vagy szó szerint Maradra, már úgy néz ki...
Ha hagyjuk, bármire rákényszeríthetnek...
Szóval, úgy gondolom, nagyon sokatoknak nagyon sok mindenben igaza van.
Engem legjobban az háborít fel ebben az egészben, és az elmúlt egy évben, hogy egymás után jönnek ki az újabb és újabb minden logikát és következetességet nélkülöző intézkedések, szabályok.
Nem is értem, hogy miért csodálkoznak, hogy emberek bizonytalanok, vagy nem akarnak oltást. Hiszen a megmondóemberek egyik mondatukkal ütik a másikat... Így hogy?
Iskola. 2 alsós gyerekem van, egy felsős, 1 ovis. Szuper volt az itthon tanulás.

Védettségi igazolvány. Pár nappal első oltás után megvan. Viszont elvileg védettséget a kórháztól csak a második oltás után pár nappal szerez az ember. Szóval akkor mit is igazol? És ez alapján akarják a dolgokat intézni?
Gondoltam, párom SZÉP kártyáján van pénz, de vendéglátáson, szuper, most csak szálláshelyes zsebet elfogadóra is mehetünk majd vele. Nem merek foglalni, mert lehet nem mehetünk, ha kell a kártya...
Oltás. Mi párommal úgy döntöttünk, mivel felelősséget nem vállalnak az oltásért, nyilatkozatot is kell áláírni, ráadásul 1 év alatt hozták létre az oltóanyagokat, mi nem kérjük. Gyerekeinknek meg tuti nem. Kivárunk, mi nem szeretnénk hosszú távú kisérleti alanyok lenni. Lutri. Melyik nagyobb lutri, ha elkapom és esetleg kórházba kerülök vagy oltást kapok és esetleg pár év múlva kiderül hogy vmi egyéb betegséget okozott? Édesanyámnak, anyósomnak ezek miatt a dilemmák miatt nem is adtam tanácsot. Átbeszéltük velük, döntsenek. Nekik már lehet hogy egyébként sincs hátra 5-10-20 évük, mi még csak 41-42 évesek vagyunk. Ők 73 és 67 évesek. Az első oltásukat már megkapták. Én csak azon izgulok, hogy oltás után ne legyen bajuk. Ismeretségi körben volt aki oltás után 2 héttel 1 hónappal halt meg COVID-ban. Szerintem sokan lennének kíváncsiak egy olyan statisztikára, hogy a kórházban fekvőknek milyen aránya oltott és nem oltott... Az is beszédes lehet, ki ment be más bajjal és ott lett COVID-os. Ilyet is ismerek.
Hullámok. Ezzel már együtt kell élnünk, ez a vírus nem fog eltűnni, ahogy az influenza sem. Én már januárban azt mondtam, ami igazolódni látszik, a szokásos tavaszi és őszi megfázásos megbetegedéses szezonban mindig lesz egy hullám. Mostanában elmaradt az influenza volt helyette COVID. És már rebesgetik, hogy szeptemberben jöhet a következő... Ennyi. Lezárások és miegymások lesznek, később már csak akkor, ha hagyjuk. Korábbi influenzajárványoknál is látogatási tilalom volt, sok halott 1-1 évben, de nem boltbezárások.
Várjuk ki, mi lesz a vége a kártyás kiváltságnak. Amikor először megpendítették ezt, akkor azt mondtam, majd akkor elgondolkozom az oltáson, ha a boltba bemenetelhez is fog kelleni... max. nem megyünk külfölrdre, maradunk itthon. Vagy szó szerint Maradra, már úgy néz ki...
Ha hagyjuk, bármire rákényszeríthetnek...
A legnagyobb gond szerintem az, hogy a legtöbben még mindig nem értik az oltás lényegét. Azt hiszik azért kellene beadatniuk, hogy másoknak szívességet tegyenek, pedig nem. Az oltás egyedül a saját érdeked, te csökkented minimálisra az esélyét annak hogy kórházba kerülj ne adj isten, meghalj. Jó, ha úgy nézzük az egészségügynek is teszel egy szívességet, hogy nem kell veled foglalkozniuk a covid osztályon. De aki a saját életét nem félti, annak ez végképp nem ok. Attól hogy beoltanak ugyanúgy tovább adhatod a fertőzést, ezért mondjuk nem is értem pl a repülést miért akarják ehhez kötni (vagy negatív teszthez-ennek több értelme van), mindenki potenciális fertőző lehet, akit oltottak. Talán attól félnek, hogy ha nem vagyok beoltva (egyébként bevagyok), beperelem őket, ha a repülőn kapom el?! Bár ennél kevesebbért is pereltek már azt hiszem...
A kártyával a legfőbb bajom, hogy nem az, ami. Megtévesztő a neve.
(Már a védettség kialakulása előtt kiadják.)
Azt tudnám tolerálni, hogy azok, akik tettek is valamit a vírus terjedésének megfékezéséért, vagyis vállalták az oltást, és már valóban védettek, felmentést kapjanak bizonyos a korlátozások alól.
Az oltás ingyenes, gyakorlatilag már bárki számára elérhető, aki kéri, ez már nem akadály. Az oltással véded magadat, a környezetedet, a kontaktjaidat.
Társadalomban élünk. Az nem megy, h ide nekem mindent, de nekem ne mondja meg senki, mit csináljak.
Az úton zebrák vannak, a kereszteződésekben lámpák. Gyalogosan a járdán járunk, nem az úttesten. Ha betartjuk a(z okos) szabályokat, jobban járunk.
Minél előbb szorítjuk vissza a vírust, annál előbb lesz jobb nekünk. Az orvosok, ápolók vissza mehetnek a covid osztályokról a szakrendelőkbe, saját osztályaikra. A háziorvosok végre találkozhatnak a betegeikkel, foglalkozhatnak mindenféle gondunkkal.
Ha egy részeg autós ripityára töri magát, ugyanúgy ellátják, mint a vétlen áldozatot.
Egy nap a lélegeztető gépen sokszázezer forintba kerül. Azt is megpróbálják meggyógyítani, aki maga tehet róla, hogy oda került, mert nem hitt a vírusban, maszkban, elutasította az oltást, covid bulizott, sőt terjesztette a vírust.
(Már a védettség kialakulása előtt kiadják.)
Azt tudnám tolerálni, hogy azok, akik tettek is valamit a vírus terjedésének megfékezéséért, vagyis vállalták az oltást, és már valóban védettek, felmentést kapjanak bizonyos a korlátozások alól.
Az oltás ingyenes, gyakorlatilag már bárki számára elérhető, aki kéri, ez már nem akadály. Az oltással véded magadat, a környezetedet, a kontaktjaidat.
Társadalomban élünk. Az nem megy, h ide nekem mindent, de nekem ne mondja meg senki, mit csináljak.
Az úton zebrák vannak, a kereszteződésekben lámpák. Gyalogosan a járdán járunk, nem az úttesten. Ha betartjuk a(z okos) szabályokat, jobban járunk.
Minél előbb szorítjuk vissza a vírust, annál előbb lesz jobb nekünk. Az orvosok, ápolók vissza mehetnek a covid osztályokról a szakrendelőkbe, saját osztályaikra. A háziorvosok végre találkozhatnak a betegeikkel, foglalkozhatnak mindenféle gondunkkal.
Ha egy részeg autós ripityára töri magát, ugyanúgy ellátják, mint a vétlen áldozatot.
Egy nap a lélegeztető gépen sokszázezer forintba kerül. Azt is megpróbálják meggyógyítani, aki maga tehet róla, hogy oda került, mert nem hitt a vírusban, maszkban, elutasította az oltást, covid bulizott, sőt terjesztette a vírust.
Szinte látom, hogy reggel a fürdőszobában azon gondolkozott mivel tudnék jól odaszúrni, lehet még fel is hívta a többieket hé Tónikám van ötleted? Petya? Lölő? Matyi?
Max. esetleg a magán házaknál fog működni ahol akár lehetek "rokon" és kp fizetek és nincs nyomom.
És mivel büntetni szeretnek majd büntetgetnek.
Na de a haverék szállodáit is érinti ez... Erre nem gondoltak? 🤔
És mivel büntetni szeretnek majd büntetgetnek.
Na de a haverék szállodáit is érinti ez... Erre nem gondoltak? 🤔
Pityesz linkjéhez:
Sajnos szerintem hasonló szankciókkal honorálják majd a védettségi kártya ellenőrzést megtagadó szállásadókat, mint amik jelenleg is érvényben vannak (a szállásadó 1 millió forintig, a vendég 500 ezer fprintig büntethető, ha nem igazoltan üzleti céllal és még néhány kivétellel száll meg). Ellenőrizni nem lesz nehéz: tavaly a vendégkönyv vezetését felváltotta az elektronikus adatszolgáltatás az NTAK-nak
Sajnos szerintem hasonló szankciókkal honorálják majd a védettségi kártya ellenőrzést megtagadó szállásadókat, mint amik jelenleg is érvényben vannak (a szállásadó 1 millió forintig, a vendég 500 ezer fprintig büntethető, ha nem igazoltan üzleti céllal és még néhány kivétellel száll meg). Ellenőrizni nem lesz nehéz: tavaly a vendégkönyv vezetését felváltotta az elektronikus adatszolgáltatás az NTAK-nak
Ez a védettségi igazolvány nélküli vendégfogadás kb. olyan mintha a sarki Spar beengednének maszk nélkül.
Vannak szabályok be kell tartani sajnos, de vannak rossz szabályok.
Bétája vinni kell bele humort, másképp ezt nem lehet kibírni.
Vannak szabályok be kell tartani sajnos, de vannak rossz szabályok.
Bétája vinni kell bele humort, másképp ezt nem lehet kibírni.
A héten két covidos elhunyt temetése volt a baráti körömből. Kedden fogom kapni a 2. oltásomat. Nagyon várom, vágom a centit! Az elsőtől baromira szarul voltam, de nem bánom, kb. 10-12 órát tartott. Szerintem minden jobb, mint a lélegeztető. De hát amúgy mindenkinek joga van meghalni, a megfelelő tájékoztatás mellett! Paintuci: bilivel a fejemen nyávogjak... vinnyogva röhögtem... 

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/ha-nem-
akarnak-tonkremenni-akkor-harcolnak-a-vendegekert-so
kan-tamogatjak-a-vedettsegi-kartyat-nem-kero-szallas
adokat/
akarnak-tonkremenni-akkor-harcolnak-a-vendegekert-so
kan-tamogatjak-a-vedettsegi-kartyat-nem-kero-szallas
adokat/
Bp. Blaha.
Dolgozik vki a Rókus kórházban? Vagy vki ismerőse? Lehet akár bizt. őr, katona.