A túrórudi képe engem is érdekelne.
És miért kell két részre osztani a tésztát?
Ha valaki leírná részletesebben a készítés folyamatát nagyon megköszönném

Sziasztok
Túró Rudi elkészítéséhez szeretnék segítséget kérni. Számomra nem világos, csak a tésztát sütjük v. túró töltelékkel együtt? Előre is köszi a választ!
Valaki küldjön nekem egy képet a túró rudiról ha tud.Köszi.
Marycsiga Túró rudi receptje:
TÚRÓ RUDI
30 dkg liszt
10 dkg ráma
1 evőkanál kakaó
1 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
2 késhegynyi szódabikarbóna
Kevés tejjel összegyúrjuk,2 részre osztjuk,kinyújtjuk, és zsírozott lisztezett őzgerincsütőbe tesszük.
TÖLTELÉK:
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
4 kanál búzadara
Fél kg túró
Ezt simára keverjük
5 tojás fehérjét kemény habbá verjük,és hozzáadjuk a túrós masszához.beleteszünk 1 vaniliás cukrot meg egy citrom reszelt héját.
Gáz sütőben.kb 45 percig sütjük.
Én zserbót készítek

Életem első zserbója nagyon jól sikerült és most szilveszterre megrendelte tőlem a család

dorati!

Köszönöm!

Szilveszterkor gondolok majd rád!

Tiramisu
Hozzávalók:
# 50 dkg Mascarpone
# 20 dkg cukor
# 6 db tojás
# 1 vaníliacukor
# 1 tábla csoki
# 2 csomag babapiskóta
# kb. 1/2 liter kávé
# kakaó a tetejére
Elkészítése: A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapikótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.
Szilikon tortaformát kaptam karácsonyra a főnöknőmtől. Gyönyörű napraforgót ábrázol az alja. Sok mindent el tudok készíteni, de ehhez lenne valakinek valami használható, jó ötlete?

Sziasztok! Nincs valakinek egy nagyon fini tiramisu receptje, ami nem túl hig?

Mascarpone-t vettem, de az utolsó próbálkozásom "kiskanalasra" sikeredett!

Anett24
Fűszerolaj házilag
Nem kell más hozzá, mint egy jól megmosott különleges formájú, hosszúkás üveg, némi olívaolaj (extra szűz) valamint kedvünk szerinti fűszernövények.
A növényeket frissen szerezzük be, mossuk meg alaposan, és óvatosan szárítsuk meg őket. Ha több fajtát rakunk az üvegbe, a fűszerolajunk annál ízletesebb lesz. Használhatunk bazsalikomot, rozmaringágacskákat, borsikafüvet, majorannát, kakukkfű ágakat, tulajdonképpen bármit, amit ízletesnek tartunk és kedvelünk. Az üvegbe előbb a növénykék kerüljenek, és az üveget megdöntve óvatosan öntsük fel az olívaolajjal. Alaposan zárjuk le, parafadugóval, vagy más módon. Fontos, hogy az olaj ellepje a növényeket!
Néhány hét érés után bátran használhatjuk ételeink fűszerezésére remekművünket! Nyugodtan adhatjuk ajándékba is szeretteinknek, a főzéshez kedvet érzők örömmel dolgoznak majd vele.
Készíthetünk keletibb ízeket is, ehhez narancs és citromhéjat, citromfüvet, fahéjdarabkákat, szegfűszeget tegyünk az olajba. Ezt a keveréket az érés után pl. palacsinta tésztába alkalmazhatjuk, de finom a sütik tésztájába is belecsempészve.
Jó étvágyat és kedvet kívánok az elkészítéséhez!
Tud valaki segíteni?
Fűszerolajat szeretnék. Milyen fűszereket kell/lehet beletenni, mennyi idő alatt érik össze, és ha kész, le kell-e szűrni, vagy maradhatnak benne a fűszerek?
pufo Hozzászólás - 2007. december 28. :: 21:46
Ha még nem késő, íme a recept:
Hozzávalók:
50dkg lencse, 2dl tejföl, 1evőkanál liszt, cukor, só, ecet
A lencsét kiválogatjuk, és egy éjszakán át vízben áztatjuk. Abban a vízben, amelyben áztattuk, másnap feltesszük főni (ha beitta a levét, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje). A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, ha a lencse megpuhult, behabarjuk, ízlés szerint sót, cukrot és ecetet adunk hozzá.
Baileys recept:
4 tojássárgája
20 dkg cukor
4 dl tejszín
2 csomag capuccinopor
ezt összefőzöm mind és utána hagyom kihűlni.Utána hozzá adok 4 dl vodkát, majd az egészet leszűröm és bele teszem a hűtőbe

Én sima lisztet használok, és tökéletes lett. Időt nem tudom, mert megnézés alapján veszem ki.
tapasztalt mézeskalács sütőktől kérdeznék:
milyen lisztet használtok a mézeskalácshoz? Milyen meleg sütőben és mennyi ideig kell sütni?
köszi
mel6
Tavaly elkészítettem a Baleys recepted, szeretném idén is de egyszerűen eltűnt a recept. Megtennéd hogy beírod ide, vagy elküldöd mail-ben? Fontos
Köszönöm.
Az én mézeskalácsom azonnal süthető,ezt készítjük minden évben a falunk "Mindenki Karácsonya" ünnepségére is.
Hozzávalók: 76 dkg liszt,
34 dkg porcukor,
4 egész tojás,
1/2 evőkanál szódabikarbóna
szegfüszeg,fahély /lehet mézeskalács füszerkeverék/
20 dkg méz
5 dkg Ráma
Gőzön összemelegített mézhez a margarint és a cukrot hozzákeverjük.Ezután a lisztet a szódabikarbónával összekeverjük,hozzáadjuk a füszerkeveréket, és a masszához adjuk,összegyúrjuk. Ha ragadósabb,lehet pici lisztet még hozzáadni. 2-3 mm-esre nyújtom,formázom. /Ha vékony nagyon, akkor kiszárad, és kemény lesz./
Tojássárgájával kenem meg,és kisütöm. Cukros masszával diszitem,ami 15 dkg porcukor,és 1 tojás fehérje.Dobozban tárolom.
ente és akit érdekel!
A vizes piskóta receptje, ami nálam bevált.
8 tojás sárgáját habosra keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd 2 kávéskanál kakaót (ha kakaósat akarunk), 20 g sütőport és 25 dkg lisztet, jól kidolgozzuk, végül óvatosan hozzáadjuk a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét.
Zsírozott lisztezett tepsibe öntöm, 175 fokon kb 35-45 perc alatt készresütöm.
Szoktam kevesebb tojásból is csinálni, akkor a többi összetevőből is arán yosan annyit veszek el, mint a tojásból.
Évi** Hozzászólás - 2007. december 14. :: 11:52
Pezsgős őszibarack leves
Az adagokat inkább csak érzésre, nemigen szoktuk méricskélni.
Ami tuti, az egy nagyobb őszibarack-konzerv, mi felezettet szoktunk venni (általában a Plusban).
Kell hozzá 1 liter rostos őszibaracklé, olyan másfél deci tejszín, fűszerezni lehet pici fahéjjal vagy vaníliás cukorral.
Két fél őszibarackot kiveszünk, azokat kicsi darabkákra vágjuk, az összes többit összeturmixoljuk a tejszínnel, baracklével, és ízlés és/vagy hangulat szerint felöntjük édes pezsgővel. Ennek a mértéke attól függ, ki mennyire szeretne elmenni az éjféli misére
Finom és nagyon gyorsan elkészül!
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások