Samidala
Szabad Föld előfietéssel van játék /04.23-06.30 3 havi előfiz.re /
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 53 / 230 oldal | 
Valahol olvastam, hogy indul újságelőfizetéses  nyereményjáték a Posta honlapján nem találtam.... valaki nem tud esetleg részleteket?
Feladtam vkinek egy levelet ajálva, térti, sk... és a férje vette át. 
" 		alt="
"> Nem véletlen a feleségének küldtem sk... mert a férje lóg nekem augusztus óta 5000ft-val.
Megyek a postára megkérdezem, h. átveheti más az sk-t, azt mondták, igen... ?????
" 	alt="
"> 
Ja sk, ja azt nem még akkor sem ha nem volt otthon, kórházban van stb...
Jó jegyzőkönyv, elküldik XYhely postára, megkeresik ott a kézbesítőt, mi hogyan történt... és a feladási díj 15 szeresét kaphatom vissza.
Kérdeztem, és ezt gondolom a kézbesítőtől fogják levonni....
" 		alt="
"> 
Természetesen....
" 		alt="
">
Hát nem leszek a postás kedvence, ott Borsodban...
" 		alt="
">
De kiváncsi vagyok, mi lesz, szerintem tuti vmit kitalál a posta h. ne kelljen fizetni...
" 		alt="
"> Nem véletlen a feleségének küldtem sk... mert a férje lóg nekem augusztus óta 5000ft-val.
Megyek a postára megkérdezem, h. átveheti más az sk-t, azt mondták, igen... ?????
" 	alt="
"> 
Ja sk, ja azt nem még akkor sem ha nem volt otthon, kórházban van stb...
Jó jegyzőkönyv, elküldik XYhely postára, megkeresik ott a kézbesítőt, mi hogyan történt... és a feladási díj 15 szeresét kaphatom vissza.
Kérdeztem, és ezt gondolom a kézbesítőtől fogják levonni....
" 		alt="
"> 
Természetesen....
" 		alt="
">
Hát nem leszek a postás kedvence, ott Borsodban...
" 		alt="
">
De kiváncsi vagyok, mi lesz, szerintem tuti vmit kitalál a posta h. ne kelljen fizetni...
Bárki kérhet számlát, de ezzel csak azt igazolod, hogy mennyit költöttél.
Csak könyvelt küldeményt lehet kerestetni. (csomag, ajánlott, stb...)
Csak könyvelt küldeményt lehet kerestetni. (csomag, ajánlott, stb...)
Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy a címzett nevére való számla kérés hogy megy? Az fizetős szolgáltatás a postán? + Ha eltűnik a levél, ugyanúgy tudom kerestetni, mint az ajánlott levelet?
jól teszed 
" 		alt="
"> remélem sikerrel jársz. ne hagyd magad, ragaszkodj a tényekhez hogy a tartalma nem férhetett bele egy biztonságos résbe.
bár nekem volt olyan, hogy egy könyvet tuszkolt be a postás ugy hogy alig birtam kivenni. ott szenvedtem vele mert felül valahogy már nem hajlott a könyv és megakadt valahogy. se fel se le... de sikerült. alapban nem kellett volna meg sem próbálnia de gondolom lusta volt visszacipelni.
" 		alt="
">
" 		alt="
"> remélem sikerrel jársz. ne hagyd magad, ragaszkodj a tényekhez hogy a tartalma nem férhetett bele egy biztonságos résbe.
bár nekem volt olyan, hogy egy könyvet tuszkolt be a postás ugy hogy alig birtam kivenni. ott szenvedtem vele mert felül valahogy már nem hajlott a könyv és megakadt valahogy. se fel se le... de sikerült. alapban nem kellett volna meg sem próbálnia de gondolom lusta volt visszacipelni.
" 		alt="
">oszilvi,köszönöm, megfogadom a tanácsod! Valójában elég pufi a volt a boriték, mert 3Dben kisvakond volt megcsinálva, kb 4 cm, nem is értettem hogy akarhatta belepréselni a kis résen a ládába,,, de nyilván itt másról van szó... A héten felmegyek hozzájuk...
Nekem kétszer veszett el küldeményem és mindkettőnél az volt az első válasz, hogy be lett doba, ennek elléne megkaptam a kártéritést.
Bementem a postára és a vezetőnél töltöttük ki a nyomtatvány. Elmondtam, hogy mekkora volt a küldemény, ha szerintük ez befér a ládába akkor az érdekes. Főleg, hogy csak akkor dobhatja be ha szerinte biztonságos. tehát ha pl. falun sok helyen kólásüvegből meg akármiből kreált csőbe beledobja akkor az már nem biztonságos. Ezért van az, hogy édesapámnál a postás nagyon becsületes és nem teszi be pl a keritésrácsba a dolgokat, főleg hogy a kutya az ilyeneket simán elérte és szétcincálta
" 		alt="
">
A lényeg az, hogy mindkét levélküldeményem nem férhetett be a postaládába és mégis azt mondták, hogy be lett dobva. Kérdeztem a hölgynek, hogy ugyan már hogy... ha igen akkor darabokban..
" 		alt="
">
Nem is kötözködött, hiszen az ajánlott szelvényen súly van, méret nem.. majd ha lemérik a leveleket körbe és az is rajta lesz a szelvényen akkor elutasithatja a kérelmemet, de egy parfüm pufi csomagolásban nem férhet be egy biztonságos méretü résbe...
Bementem a postára és a vezetőnél töltöttük ki a nyomtatvány. Elmondtam, hogy mekkora volt a küldemény, ha szerintük ez befér a ládába akkor az érdekes. Főleg, hogy csak akkor dobhatja be ha szerinte biztonságos. tehát ha pl. falun sok helyen kólásüvegből meg akármiből kreált csőbe beledobja akkor az már nem biztonságos. Ezért van az, hogy édesapámnál a postás nagyon becsületes és nem teszi be pl a keritésrácsba a dolgokat, főleg hogy a kutya az ilyeneket simán elérte és szétcincálta
" 		alt="
">
A lényeg az, hogy mindkét levélküldeményem nem férhetett be a postaládába és mégis azt mondták, hogy be lett dobva. Kérdeztem a hölgynek, hogy ugyan már hogy... ha igen akkor darabokban..
" 		alt="
">
Nem is kötözködött, hiszen az ajánlott szelvényen súly van, méret nem.. majd ha lemérik a leveleket körbe és az is rajta lesz a szelvényen akkor elutasithatja a kérelmemet, de egy parfüm pufi csomagolásban nem férhet be egy biztonságos méretü résbe...
LNK (levélszekrénybe nem kézbesíthető)  +10
Ez az LNK az hogy nem lehet levélszekrény útján kézbesíteni?
trendy köszi a választ,,, ez nagyon jó... akkor mi a tökömre fizetek 400 Ft-ot... csak hogy tudjam, hogy szerintük az uticélnél veszett el... De amúgy azt a buci boritákot be nem dobta a ládába, hiába állitja...
Nekem 3 eltűnt ajánlottamból 2-őért nem fizetett kártérítést a posta,mert szerintük kézbesítve lett postaláda útján.Én fellebbeztem,de semmit nem értem el vele sajnos.Mióta van az LNK jelzés,azóta ez hatványozottan jelentkezik.Ha nincs rajta a levélen és szerintük be lett dobva,akkor nem fizetnek semmit!
" 		alt="
">
" 		alt="
">Hétfőn elsőbbséggel feladott levelem még ma sem ért oda a cserepartnerhez! 
" 	alt="
"> Vehetem úgy, hogy elveszett valahol útközben? 
" 	alt="
">
" 	alt="
"> Vehetem úgy, hogy elveszett valahol útközben? 
" 	alt="
">Küldtem egy levelet, nem ért oda! A posta állitja ő bedobta!
Elindítattam a kivizsgálást... 1 hét múlva itt a válasz: BE lett dobva
" 		alt="
">
Ilyenkor még csinálhatok valamit? mert tudom hogy tényleg nem ért oda... A kártéritést nyeljék ők be ha ilyen a kézbesítőjük...
Elindítattam a kivizsgálást... 1 hét múlva itt a válasz: BE lett dobva
" 		alt="
">
Ilyenkor még csinálhatok valamit? mert tudom hogy tényleg nem ért oda... A kártéritést nyeljék ők be ha ilyen a kézbesítőjük...
Tegnap du. 3/4 5-kor feladott standard! csomagom már oda is ért. 
" 		alt="
">
" 		alt="
">2csomag,mindkettő felszakítva
" 	alt="
"> /Kíváncsiskodtak
" 		alt="
"> /
Nem hiányzik belőlük semmi
" 		alt="
">
" 	alt="
"> /Kíváncsiskodtak
" 		alt="
"> /
Nem hiányzik belőlük semmi
" 		alt="
">ludas,TH,jojó köszi.már megoldottuk.
marycsiga!
Próbálj meg beszélni velük, mielőtt portósan visszaküldöd!
Ha nem teszed, és nem veszik át rosszabbul jársz, mert neked kell megfizetni, ha visszakapod
" 		alt="
"> (ha jól tudom, oda-visszautat)
Próbálj meg beszélni velük, mielőtt portósan visszaküldöd!
Ha nem teszed, és nem veszik át rosszabbul jársz, mert neked kell megfizetni, ha visszakapod
" 		alt="
"> (ha jól tudom, oda-visszautat)goota - szerintem egyértelmű - bele kellett volna raknod 2 merev vmi közé. pl. kartonpapírba
Március 9-én, elsőbbséggel feladott küldemény még nem érkezett meg (jó, nagy, pufi...), de a legszebb, hogy nem található a ragszám a posta rendszerében...
kb. 1 hónapja volt hasonló esetem, akkor szerencsére 2 hét után csak előkerült valahogy a csomag...
De számomra ez érthetetlen....
Beszéltem a posta infóval,szegény nő minden kérdésemre csak a sablon szöveget nyomta...
Mondtam is neki a végén, hogy Őt sem irigylem a munkájáért....
kb. 1 hónapja volt hasonló esetem, akkor szerencsére 2 hét után csak előkerült valahogy a csomag...
De számomra ez érthetetlen....
Beszéltem a posta infóval,szegény nő minden kérdésemre csak a sablon szöveget nyomta...
Mondtam is neki a végén, hogy Őt sem irigylem a munkájáért....