Na itt vagyok megint...
Szóval nem a mi községünk a legkisebb, sőt. Ha jól tudom Borsod megye legnagyobb nagyközsége vagyunk (5800 fő, pl. Tokajban, ami ugye város, lényegesen kevesebben laknak), de sajnos ez nem látszik meg rajtunk. Én "bevándorló" vagyok, 17 éve jöttem ide Miskolcról. Először sírtam. Sár, lepusztult épületek, kosz, jelentős kisebbség, a művházban csak cipővásár, fásult emberek. Most új polgármesterünk van, lecserélődött a testület zöme is, az újak tenni akarnak, és ez kezd meglátszani. Csak lassan, mert pénz az nincs. De hát ez Borsod. Első lépésben a képviselők - a férjem is az - és az alpolgármester is lemondott a tiszteletdíjáról és minden egyéb költségtérítéséről, és ezt egy külön alapba tették, de ennek fontosabb felhasználási helye is van bőven, mint egy játszótér. Én is ezért csinálom a helyi újságot társadalmi munkában.
Tavaly nem jött össze a játszótér. Nyár végén lebontottak egy rozoga házat és a faanyagából helyiek csináltak néhány hintát és mászókát - biztos nem euroszabvány, de szép - így lett az ELSŐ (!) játszóterünk.
Bocs a hosszú beírásért, lehet, hogy nem idevaló, csak itt vannak az előzmények, amihez hozzászóltam.
Maradok optimista, talán az idén sikerül.