Van
ajánlott +225
ajánlott LNK (levélszekrénybe nem kézbesíthető) +225+10
ajánlott 2x (dupla kézbesítési kísérlet) +225+25
ajánlott SK (saját kezébe) +225+??
ajánlott térti  +225+145

Nórika!
A Vágóhíd út, Fehérvári út sarán van egy postaláda, de én még azt nem láttam, hogy ürítette volna valaki 

" 		alt="

">

NEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az egyik ismerősöm akart feladni itt helyben ajánlott levelet és azt mondták úgy nem lehet csak ajánlott tértisen. létezik ilyen?
na ennek utána járok.
csak nekem furcsa.

ha tehetem,személyesen szeretem beadni a postára!

Végül is, mit akarunk. A lakosság egy évben 2-3 levelet ad fel, ezért tényleg felesleges postaládákat üzemeltetni. A cégek úgyis inkább a postán adják fel vagy ajánlva, ahhoz a láda nem kell.

szombaton sima feladott levelem ,ma célba ért

" 		alt="

">

paintuci
nálunk (Győrben) nincs is máshol már postaláda, csak a posták előtt. Nincs már olyan autó, ami összeszedi a leveleket, hanem a postai dolgozók ürítik ki a posta előtti ládát.

paintuci: spórolás miatt. Nálunk, Debrecenben is tavaly egy csomó postaláda megszűnt.

Egy két falon lévő postaládát leszereltek a belvárosban... ilyen gyűjtőládát.. miért?

Postakész: 
levlap 90 Ft
szabvány (fr.) sima: 100 Ft  
szabvány (fr.) elsőbbségi: 125 Ft  
szabvány (fr.) ajánlott: 325 Ft  
közepes sima: 170 Ft  
közepes ajánlott: 395 Ft 

Röviden:
80/105 levlap
90/115 szabvány
120/160 50 g-ig
160/200 100 g-ig
195/255 250 g-ig
355/425 500 g-ig
585/705 750 g-ig
735/920 2.000 g-ig
ajánlott: +225
ajánlott LNK +10
ajánlott 2x +25
tértivevény +145
standard csomag: 1.050 Ft (0,1-20 kg-ig)
nem standard csomag: 1.590 Ft (0,1-20 kg-ig)

http://posta.hu/kepek/upload/2010-12/2011_tarifatabla 
_HU.pdf
itt már olvashatjuk a jövő évi díjszabásokat.

Hát valahogy úgy

" 		alt="

">
De az az előnye megvan, hogy lehet kerestetni,mert könyvelt levélküldemény.

Igen az volt!
De akkor miért ajánlott??Bárki kaphatja,de ajánlott a címzetthez juttatni?EZ kétértelmű!Ezért kell fizetni plussz!

a héten amit kaptam ajánlott küldeményeket,doboz,csomag ,levél.odaadta a meghatalmazottnak a postás,hogy sok az aláírni való.aztán ment el a pakk leadása után és a csaj kérdezte ,nem kell aláírni?
azt mondta a postás,nem,majd azt mondja bedobta...

Az ajánlottat azt mondta a férjem, hogy nem kellett aláírni, és közölte  vele a postás, hogy ezután már nem is kell. Lehet , hogy a Tiéd tértivevényes volt?

Hogy-hogy nem kell aláírni???
A héten is alá kellett írni a postásunknak!!!

Jobb volt az aláírós változat.

jojó
Hát azt nem tudom, de amióta nem kell aláírni a könyvet, hogy átvetted, nem teljesen mindegy, utólag úgysem tudja senki bizonyítani, hogy személyesen vette-e át, vagy bedobták a postaládába.
 Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások