Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 57 / 230 oldal |
az ajánlott levelet nem személyesen a címzettnek kell átadni/nem bedobni/?
A zárt /nem zárt postaládával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy Ti nem kaptatok a Postától kb. a nyár elején egy levelet, amiben azt írták, hogy ők nem kötelesek kézbesíteni nekem a leveleimet, ha a postaláda nem felel meg a szabványnak. Ebben a levélben nem csak az ajánlott levelekről beszéltek, hanem úgy egyáltalán mindenféle levélről. Én nem restelltem kimenni egy vonalzóval és megmértem, hogy vajon miért nem felel meg a postaládám a szabványnak. Teljesen zárt, de a föld felszínétől számítva a bedobónyílás nem x cm-re van, hanem x - 2 cm-re. Ezért nem felel meg, és rögtön adtak egy ajánlatot, hogy vegyek egy új szabványos ládát 7000 Ft-ért. Hát én nem vettem, de a leveleimet szerencsére azóta is megkapom. És megkapja mindenki, akinek PVC csöve van, még az is.
lindababa
én is így gondoltam, hogy elvigyék a címzetthez.
én is így gondoltam, hogy elvigyék a címzetthez.
Bocs, nemrég értem haza. Szóval az elvigyék nálam azt jelenti, hogy elvigyék a címzetthez.
és hogy bizonyítom hogy nem zárt?kijönnek megnézni?érdekes dolgok ezek:-D
na és ha így van,az szabályos hogy bedobja az ajánlott levelet egy nem zárt ládába?..vagy ez minek számít?
:-D...a lakók biztos nem veszik ki,eddig sem tették..úgyhogy csak a posta....
Hát a pvc cső biztosan nem számít zárt postaládának
nem tudom mi számít zártnak....a miénk zárt elvileg,de láthatja a postás hogy nincs lezárva,vagyis bárki belenyúhat...bár eddig még érdekes módon semmi nem tűnt el...a nyereményen kívúl.a csekkeket érdekes módon mindig megkapjuk:-)
sada!
Én tisztában vagyok a posta kézbesítési szabályaival,nem egyszer olvastam végig.
Tudom,mikor mit lehet bedobni és mit nem a postaládába,ezért írtam,hogy csak zárt postaládába dobható be az ajánlott levél.
Én tisztában vagyok a posta kézbesítési szabályaival,nem egyszer olvastam végig.
Tudom,mikor mit lehet bedobni és mit nem a postaládába,ezért írtam,hogy csak zárt postaládába dobható be az ajánlott levél.
Törötten érkezett a milkás fondu, még jó h. szólt a csaj, nézzem meg, mert nagyon zörög.... visszaküldettem.... aztán még a csop. vez. engem utasítgatott arra h. legközelebb úgy kéne feladni h. törékeny... oké ezt ne nekem mondja....
Hát úgy néz ki, jövőre is lesz miért piszkálnom a milkát....
" alt="
">
Hát úgy néz ki, jövőre is lesz miért piszkálnom a milkát....
" alt="
">Az általános köpködés és mutogatás az, ami nem segít. A konkrét eseteket kell végig vinni és elérni, hogy a nem oda valók ne ott legyenek.
trendy hátizsákjának eredménye nem ezt mutatja - kb. 2 oldallal visszább írta meg a sztoriját. Ezek szerint bizonyos postás, posta főnökök máshogy értelmezik a saját szabályukat. De szerintem ezt már máskor is észre vettük...
dudubaba, sada
persze, vannak becsületes postások, mint mindenhol a börtönök is több náció ül és nem ül, de ha így gondolkodunk, akkor sosem jutunk előrébb, hogy nyugtatjuk magunkat a a nagyszámú rendes dolgozóval.
Biztos az is +/- sok fokban végzi a munkáját, aki ráírta trendy hátizsákjára, hogy levélszekrény útján kézbesítve lett, miközben hazavitte a hátán a táskát.
Az az igazság, hogy az embereknél - ezek szerint nem mindenkinél - a negatív jobban megmarad és általánosít. Ha dícséret van egy munkában a vásárlótól, ügyféltől, pácienstől, stb., akkor nem fog utána menni, hogy ezt feljebb is megtegye, de ha panasza van, akkor rögtön szalad. Ez van, ez ellen nem tudunk mit tenni. Viszont a sok panasz hatására csak kihull a férgese, ezt pedig ki kell várni.
persze, vannak becsületes postások, mint mindenhol a börtönök is több náció ül és nem ül, de ha így gondolkodunk, akkor sosem jutunk előrébb, hogy nyugtatjuk magunkat a a nagyszámú rendes dolgozóval.
Biztos az is +/- sok fokban végzi a munkáját, aki ráírta trendy hátizsákjára, hogy levélszekrény útján kézbesítve lett, miközben hazavitte a hátán a táskát.
Az az igazság, hogy az embereknél - ezek szerint nem mindenkinél - a negatív jobban megmarad és általánosít. Ha dícséret van egy munkában a vásárlótól, ügyféltől, pácienstől, stb., akkor nem fog utána menni, hogy ezt feljebb is megtegye, de ha panasza van, akkor rögtön szalad. Ez van, ez ellen nem tudunk mit tenni. Viszont a sok panasz hatására csak kihull a férgese, ezt pedig ki kell várni.
sada
esetünkben az "elvigyék" kétértelmű.
- kipostázzák
- elvigye saját magának, magához.
A 2. változatra írtam amit írtam.
Eszembe jutott korábbról egy hír, miszerint egyik dél-amerikai országban olyan nagy a korrupció, hogy nem azért fizet vki a hivatalokban, hogy a sorban előrébb kerüljön, hanem azért, hogy ne kerüljön hátrébb... Ezért írtam, hogy azért kell majd fizetni, hogy le lopják el.
Végül is, lindababa tudja igazán,hogy az "elvigyék"-et melyikre is értette.
esetünkben az "elvigyék" kétértelmű.
- kipostázzák
- elvigye saját magának, magához.
A 2. változatra írtam amit írtam.
Eszembe jutott korábbról egy hír, miszerint egyik dél-amerikai országban olyan nagy a korrupció, hogy nem azért fizet vki a hivatalokban, hogy a sorban előrébb kerüljön, hanem azért, hogy ne kerüljön hátrébb... Ezért írtam, hogy azért kell majd fizetni, hogy le lopják el.
Végül is, lindababa tudja igazán,hogy az "elvigyék"-et melyikre is értette.
na megnéztem,ez a postás buggyant..Kisfalusi gyula van csak,ezt már csak nem keveri össze Kiss Mariannnal?!!:-DDD
Köszi Sada,hát akkor mindegy...ennyi volt a történet.nincs értelme szaladgálni...
Köszi Sada,hát akkor mindegy...ennyi volt a történet.nincs értelme szaladgálni...
zshajni a boltokban is van kamera, bizt. őr mégis lopnak..
dudubaba, kissmerle
Bedobhatja az ajánlott levelet , ha biztonságosnak ítéli a postaládát. Erre írtam, hogy el kellene olvasnotok az üzletszabályzatban, melyik szolgáltatás mire jó.
Bedobhatja az ajánlott levelet , ha biztonságosnak ítéli a postaládát. Erre írtam, hogy el kellene olvasnotok az üzletszabályzatban, melyik szolgáltatás mire jó.
Akkor legalább van esély - nem?
" alt="
">
Ez a dolog olyan számomra, hogy nem boldogít ha nincs pénzem, hogy Afrikában éheznek.
Tudom, hogy a postások nagy többsége becsületes, de a szarkákat miért nem lehet kiszűrni?
Egy jó barátom is postán dolgozik, és azt mondja, hogy tele van kamerázva az elosztó.
Minden számítógépben van rögzítve - akkor miért nem lehet tudni, hogy ki veszi el? Nyilván nem egy eltűnt levél alapján kell kitekerni a nyakát.
Nonszensz! Mit fizessek még, hogy célba érjen a küldeményem?!
" alt="
">
Ez a dolog olyan számomra, hogy nem boldogít ha nincs pénzem, hogy Afrikában éheznek.
Tudom, hogy a postások nagy többsége becsületes, de a szarkákat miért nem lehet kiszűrni?
Egy jó barátom is postán dolgozik, és azt mondja, hogy tele van kamerázva az elosztó.
Minden számítógépben van rögzítve - akkor miért nem lehet tudni, hogy ki veszi el? Nyilván nem egy eltűnt levél alapján kell kitekerni a nyakát.
Nonszensz! Mit fizessek még, hogy célba érjen a küldeményem?!
hát szerintem ha igen,már biztos nem vallja be..mivel rajta volt a cég neve is..ha nagyon akarták volna beadhatták volna..