Archivum - Startlap Kincsvadászat
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 578 / 609 oldal |
a melltartós kérdést nem tudom megoldani, fehérnemű, női fehérnemű, alsónemű, sehogy sem jó! mi lehet?
"Milyen hitelt kérhet egy vállalkozás?"
Hmmm... a vállalkozói hitel nem jó, akkor hogyan mondjuk más szóval a vállalkozást? Van ilyen bíróság is, ahol köteles vagy bejegyeztetni vállalkozásodat, és adószámot kérni. Ha megvan a hárombetűs szó, akkor csak tedd hozzá a hitel szót, és kész is.
Hmmm... a vállalkozói hitel nem jó, akkor hogyan mondjuk más szóval a vállalkozást? Van ilyen bíróság is, ahol köteles vagy bejegyeztetni vállalkozásodat, és adószámot kérni. Ha megvan a hárombetűs szó, akkor csak tedd hozzá a hitel szót, és kész is.
"A túrák szerelmesei jól ismerik azt az útvonalat, mely a boldogság kék színét viseli és amelynek neve?"
Ez tipikusan olyan kérdés, amiben már benne van a megfejtés is. Csak tedd össze a színt és az első főnevet egyes számban...
Ez tipikusan olyan kérdés, amiben már benne van a megfejtés is. Csak tedd össze a színt és az első főnevet egyes számban...
köszi a válaszokat
"Van belőle gyerek, hullám, felnőtt, élmény. És vizes is. Mi az?"
Mindenki a fürdőre gondolt, igaz? Nem nyert :-))) Miben van víz? Pohárban? Az túl kicsi... Akkor dézsában? Na, ez már közelít... Gondoljatok arra, hogy ebbe a legtöbb strandon tilos ugrálni.
Mindenki a fürdőre gondolt, igaz? Nem nyert :-))) Miben van víz? Pohárban? Az túl kicsi... Akkor dézsában? Na, ez már közelít... Gondoljatok arra, hogy ebbe a legtöbb strandon tilos ugrálni.
Íz és illat esszenciája: hmm, pedig ez nagyon könnyű :-))) Gondolj arra, hogy ha lehagyod az első betűjét, akkor megkapod a Magyarországon lévő legnagyobb kisebbség hivatalos megnevezését.
A sztreccsruhás kérdés kicsit nehezebb, én inkább azt mondtam volna, hogy ennél a táncnál népszerű a rózsaszín tüllruha, és senki nem érti, hogy a női táncosoknak hogyan lehet még lábujjuk :-))) Na jó egy nagy segítség: nagyon komoly műfaj, amiben semmi beszéd nincs, csak a tánccal fejezik ki a történetet, és a férfiakat az opera után erre a legnehezebb elvinni.
mészkő és mésziszap: Ilyet dolgozott fel Orbán Viki apukájának cége is, ami körül volt a cécó nemrég. Nem cseppkő, nem mészkő, hanem...
A bőrgolyóshoz: világméretű mérkőzés-sorozatot szokták világbajnokságnak is csúfolni, amit lehet rövidíteni is. Bőrgolyó pedig igen kevés labdajátékban van, pláne amiben rúgják. Ha veszed a bőrgolyós játék egyszerűbb nevét (ami a legnézettebb műsor a tévében) és hozzáteszed a rövidítést, akkor mi jön ki?
Laptop kérdésre: ha nem laptop, akkor mit szoktunk még mondani. A laptop az az állatfaj, amelyiknek 220V kell, amelyik akksiról működik, és bárhol használhatod, annak mi az angol neve? Kis segítség: ezzel táncolnak újabban a T-Online reklámban, és Sulinetre komplett gépen kívül már csak ezt veheted. No, mi az?
A kifutott ruhadarabos kérdéshez is egy kis segítség: nyílt ilyen üzletsor (center) nemrég kettő is, az egyik Törökbálinton, a másik az M1-es elejéhez közel, de a Deák téren is találsz ilyen üzletet, amelyik villamosokon és metrón is hirdetik magukat egy vállfa jellel. Olyan ruhákat és cuccokat lehet itt venni, amely nem használt, de már nem a legújabb széria, csak sok maradt belőle. Persze, mivel Magyarországon vagyunk, ezért csak angol szóban gondolkodjatok. :-))))
De a legegyszerűbb dolgokon lehet a legjobban elcsúszni: lásd a mai kérdésemet. Már csomó mindent megnyitottam, de nem találtam, pedig kézenfekvő, bár a meghatározás lehetett volna jobb is.
Az is egy jó módszer, ha a szerinted helyes oldalon nincs a kép, de ott megnézed az ajánlott társlapokat.
Persze van elhibázott meghatározás is, ilyen például a melltartós kérdés. Ugye mindenki elsore a fehernemu.lap.hu-t nyitotta meg? :-))) Pedig nem az a megfejtés.... A kérdés az, hogy ILYEN ruhadarab a melltarto is. Azaz valamilyen típusú, amit melléknévként használunk, tehát itt inkább arra kell gondolni, hogy KIK hordják? Na, kik? Akkor milyen?
Az is egy jó módszer, ha a szerinted helyes oldalon nincs a kép, de ott megnézed az ajánlott társlapokat.
Persze van elhibázott meghatározás is, ilyen például a melltartós kérdés. Ugye mindenki elsore a fehernemu.lap.hu-t nyitotta meg? :-))) Pedig nem az a megfejtés.... A kérdés az, hogy ILYEN ruhadarab a melltarto is. Azaz valamilyen típusú, amit melléknévként használunk, tehát itt inkább arra kell gondolni, hogy KIK hordják? Na, kik? Akkor milyen?
Viszont az intelligens kristályt (ami nehéz lenne) is meg lehet így találni.
Egyébként valakinek kell valamelyik, akkor írjon (bár régebbiekre már nem biztos, hogy jól emlékszem, mivel eltünteti a kérdést, ha már megválaszoltad, de biztosan tudok adni segítséget).
Egyébként valakinek kell valamelyik, akkor írjon (bár régebbiekre már nem biztos, hogy jól emlékszem, mivel eltünteti a kérdést, ha már megválaszoltad, de biztosan tudok adni segítséget).
Például: többen kérdeztétek a vesebetegséges kérdést. Erre elég elindítani a startlap keresőjébe a "vese" vagy a "vesebetegseg" szavakra, és mit tesz az ég, csak nem megjelenik a találatok között a neffel kezdődő és rológiára végződő honlap :-))))
high: Valamennyire igazad van, de nem teljesen. Mindenkinek lehet olyan, hogy egy dolog nem megy, mert masfele gondolkodik. Nekem is sikerült 3-szor eltevednem (ebből az egyik technikai hiba volt, mivel az oldal tök egyértelmű volt, csak a proxy-szerver nem frissített, így nem jött be a képrészlet). Én általában azt az elvet követem, hogy aki nekem segít, annak én is, de ha valaki csak egy vagy két dolgot kérdez, és tudom, akkor válaszolok.
Persze van egy-két ember, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a feladványban lévő főnevekre a Startlap keresőjében rákeressen. Számos olyan kérdést is láttam, amire egy ilyen keresés simán kihozza a megoldást. Ez már tényleg lustaság, de azért nem kell általánosítani.
Persze van egy-két ember, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a feladványban lévő főnevekre a Startlap keresőjében rákeressen. Számos olyan kérdést is láttam, amire egy ilyen keresés simán kihozza a megoldást. Ez már tényleg lustaság, de azért nem kell általánosítani.
Megvan, koszi mindenkinek! Mondtam, hogy annyira egyszeru :-)))) Csak en voltam agyszüneten...
Hello!
Megint egy kifogott rajtam:
"Rendkívül unalmas elfoglaltság, melyet csak azért csinálsz, hogy szerezz egy kis pénzt vagy egy jó kis állást. Különben nem."
Már nagyon sokat megnyitottam, de mégse. Pedig annyira egyszerű lenne. Aki tud kérem segítsen.
Megint egy kifogott rajtam:
"Rendkívül unalmas elfoglaltság, melyet csak azért csinálsz, hogy szerezz egy kis pénzt vagy egy jó kis állást. Különben nem."
Már nagyon sokat megnyitottam, de mégse. Pedig annyira egyszerű lenne. Aki tud kérem segítsen.
Légyszi valaki segítsen:
mindenből a legnagyobb, legtöbb, legkisebb...
elment hernyóra vadászni...
köszi
mindenből a legnagyobb, legtöbb, legkisebb...
elment hernyóra vadászni...
köszi
A mai adagból csak egy kiányzik:
Tudod-e, mi a legújabb divat a szobabiciklizés terén? Az, hogy zenére, egyéb gyakorlatokkal tarkítva biciklizünk, miközben rendszeresen ellenőrizzük a pulzusunkat. Már csak az új őrület nevét kell megmondanod!
tudna valaki segíteni?
köszi
Tudod-e, mi a legújabb divat a szobabiciklizés terén? Az, hogy zenére, egyéb gyakorlatokkal tarkítva biciklizünk, miközben rendszeresen ellenőrizzük a pulzusunkat. Már csak az új őrület nevét kell megmondanod!
tudna valaki segíteni?
köszi
sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem?
Házat vennél külföldön élő magyarok szomszédságában? Keress neked valót a román határon túl ezen az oldalon.
Mi az MDF virág szimbóluma?
Hogy hívják harmadik legnagyobb tavunkat, amely a legnagyobb tavunk és Budapest között van félúton
Mi az a világméretű mérkőzéssorozat, melynek legfőbb résztvevője a bőrgolyó, amit csapatok rugdosnak hálós kapukra?
A túrák szerelmesei jól ismerik azt az útvonalat, mely a boldogság kék színét viseli és amelynek neve?.
Hogy hívjuk azt, amikor nem te főzöl szeretteidnek, hanem cégek főznek sok-sok közembernek?
Van belőle gyerek, hullám, felnőtt, élmény. Ús vizes is. Mi az?
Sokat kerestem,de nem találtam.Várom a segítségeteket a következő e-mail címre:
beuceron@chello.hu
köszönöm előre is
Tudna valaki segíteni nekem?
Házat vennél külföldön élő magyarok szomszédságában? Keress neked valót a román határon túl ezen az oldalon.
Mi az MDF virág szimbóluma?
Hogy hívják harmadik legnagyobb tavunkat, amely a legnagyobb tavunk és Budapest között van félúton
Mi az a világméretű mérkőzéssorozat, melynek legfőbb résztvevője a bőrgolyó, amit csapatok rugdosnak hálós kapukra?
A túrák szerelmesei jól ismerik azt az útvonalat, mely a boldogság kék színét viseli és amelynek neve?.
Hogy hívjuk azt, amikor nem te főzöl szeretteidnek, hanem cégek főznek sok-sok közembernek?
Van belőle gyerek, hullám, felnőtt, élmény. Ús vizes is. Mi az?
Sokat kerestem,de nem találtam.Várom a segítségeteket a következő e-mail címre:
beuceron@chello.hu
köszönöm előre is