Én még az a generáció vagyok akinek azt mondták ha kék nyakkendőt kell kötni akkor azt közöttük, ha pirosat akkor pirosat, ha fel kell venni az iskolaköppenyt akkor fel kell, ha nekem azt mondják bilivel a fejemen kell nyávognom akkor azt fogom tenni.
De ne szezon előtt egy hónappal derüljön ki ez az egész.
Miért nem mondta hamarabb???
Egyszerre nem feltétlen oltatnám be magunkat, hiszen akár lehet 2 nap magas láz. Ne egyszerre ne fetrengjunk itt betegen.
Osztálytársaim szintén vegyészek és a legjobbak a Richterben dolgoznak közel egy csoportban, még a gyártási technológiáról is tud mit mondani szóval ha nagyon érdekelne még foglalkoznék is vele.
De inkorrekt tájékoztatás volt ez.
Engem még az sem érdekel mi van benne, még a chipet is 🤣 fel helyezhetik análisan, csak ne fájjon, csípjen, szúrjon.
Arra kíváncsi leszek focimeccsen is kell igazolvány. 🤔
Ok, látom a beírást..
Pontosan, ez a helyzet mindenkitől emberfeletti erőket követel...éppen ezért nem lehet ezt örökkön-örökké fenntartani így...
De belekényszeríteni sem szabadna mindenkit mindenbe!
Mondjuk paint sok mindenben igazad van ezzel kapcsolatban is!
Igen, különbözőek vagyunk, lehet különböző a véleményünk emiatt nem kell bántani, sértegetni a másik embert.
Mindenkit megvisel ez a helyzet, így vagy úgy, ilyen vagy olyan okból.Olyan ez mint egy háború, de mégsem annyira rossz a korlátozásokat és lehetőségeket tekintve. Az egyéni tragédiák viszont lehetnek ugyanolyanok.
És valóban, nemcsak az egészségügyi dolgozók állnak helyt, hanem az eladók, hivatalokban dolgozók, buszsofőrök, tanárok, gyerekekkel otthon maradó szülők, mindenki.
Viszont a kukásoknál sem lehet dolgozni, csak ha megkapta a dolgozó a kötelező hepatitis A meg tifusz elleni oltását.
Az egészségügyi dolgozóknak is kötelező a hepatitis B oltás, ellenőrzik is a védettséget.
Bizonyos országokba nem lehet bemenni sárgaláz meg egyéb betegségek elleni oltás nélkül. Ha nem kéred az oltást nem utazhatsz.
És igenis igaz az, hogy a diftériát, gyermekbénulást, szamárköhögést, tbc-t , feketehimlőt stb a védőoltásokkal sikerült legyőzni. Ha most vannak, akkor azért vannak, mert az utazásokkal hurcolják a nem oltott területekről.
A nyájimmunitás kifejezés azóta van, amióta a járványok természetét ismerjük. Van egyébként egy másik kifejezés is, ez a fészekimmmunitás. A pl. betegsége miatt nem oltható családtagot vagy munkatársat úgy védi a környezete, hogy beoltatják magukat és így nem viszik haza vagy be a munkahelyre a betegséget.
A nép terelgetése pedig azóta van, amióta vannak vezetők egy társadalomban.
Kitartást mindenkinek.
Ezért ne menjünk legalább mi egymásnak

szeretek véleményt alkotni,de veszekedni,okoskodni nem.Ezért szólalok meg itt is csak ritkán,pedig jó pár éve fórumos vagyok én is.Jó egészséget mindenkinek,egyszer csak vége lesz ennek a rémálomnak is.
torta ha az elmúlt napokban figyelték volna én is
kereskedelmi dolgozó vagyok... 1 éve mintha egy
elöre tölt hadosztály... De mindegy hozzá szoktam
Ha oltàs ellenes vagy szemêt balliberális vagy .. ha
oltàs mellett akkor meg birka fideszes...
(Biztos jó ez az oltás, meg kell is, de majd én eldöntöm... nehogy már így kényszerítsenek, pfúj de utálom ezeket a rohadékokat, mindegyiket fel kellene lógatni, a pénzüket meg a szegények között elosztani... )
Na nem bosszankodom tovább megyek viszek a szomszédnak vmi tápot a kórházba, mivel kevés a kaját adnak.
Előtte roppant veszélyes életet élek bemegyek a lakásába tiszta ruháért is, oda ami tele van köhögve coviddal. Bár folyamatosan szellőztetek.
Maszk legyen Veletek, meg a dettol, és a domestos.
Adják ezt a 10+10 millió csokot. Jól hangzik.
3 gyerkőc, még vidéken akár szép házat is lehet belőle építeni.
Nő szemszögéből:
3 gyerek, 1 férj, 1 ház sok hitel, hitel néha generálja az újabb hitelt, 1 autó, 1 kutya... háztartás, sok meló otthon, meg a munkahelyen ha van és bírod térben, és időben. 20év hitel, hosszú idő, én 18 évnél tartok. Sok hitel mert a 10 milla az 18 milla mire visszafizeted...
Tételezzük fel lesz meló mert jó helyed van.
De mit tettek Veled????? A sarokba szorított kiszolgáltatott rabszolgaságon kívül????
Ez ügyben csak két kérdésem van:
Mi történik ha a pasi lelép, vagy meghal.????
Feleződik a szép ház, talán a hitel is... ha meghal akkor kapsz árva ellátást.
(Mert ugye azt tudjuk egy házasság sem örökké valóság... vagy igen?)
Hány gyerek születne csak úgy szeretetből, a világban, de maradjunk csak Mon.?
Szóval akkor, hogy terelgetik az embereket?
Pénzzel, szabályokkal, amivel éppen tudják.
...és ebben az egészben tudjátok mi a legjobb?
Ha az a 3 gyerek meglátogat, és lesznek unokáid, és azok is.
Feltéve ha meg tud látogatni és nincs vírus.
Úgy terelgetnek szó szerint mint egy birkát, amikor megszületsz egy rendszer részévé válsz ha akarod ha nem, kapsz adatokat, név, cím, személyi szám stb...
Onnantól kezdve mozgatható vagy. Ezt csináld azt csináld.
...és észre vettétek az iskolákban mit művelnek ha egy diák lemarad nem hozza az átlagot nem szeretik, na de ha egy diák túl jó okos, vagy jó sportoló, vagy szépen rajzol, akármi kitűnik, azt sem szeretik.
Mert nem átlagos.
Kilóg a sorból. Még lehet belőle vmi.
Miért piszkálják azokat a vállalkozókat akiknek jól megy, menne és nem "haver" mindenféle szabályokkal, stbvel?
Hát nehogy már sok pénzed legyen. Mert a pénz hatalmat ad.
Imádják az átlagos gyári és egyéb munkást, mert örülsz ha bemehetsz dolgozni, ha van hová... és kifizeted a dolgokat és éppen megélsz.
Átlag emberré tesznek, egy rabszolgává, aki retteg a jövőtől.
Egy irányítható birkává.
...és tudjátok mi a szomorú a gyerekeitekkel is ezt fogják tenni.
Ha este 8ra haza kell érnem, és nem érek, mit mondjak a rendőrnek? Örül ha talál egy madarat és megbüntethet. Bent meg jól megdicsérik.
Emlékeztek 2011ben mikor a nyugdíjpénztári pénzre tették rá a kezüket?
Azt mondták választható.
Majd utána aki nem adja be, az kiesik a rokkantnyugdíjból, árva ellátási rendszerből stbből, pár kollégával csak ezért adtuk oda ezt a pénzt.
Rá egy évre már kötelező volt. Akkor már reálhozamot sem adott.
Ez mekkora zsarolás?????
Jó én megértem, hogy hiány keletkezett a nyugdíjrendszerben kellett a pénz. Üres volt a kassza.
Hát ha üres az egyik zsebem, megnézem a másikat. Nem körbe turkálom másét.
De azzal a generációval mi lesz?
Hogy vírtuálisan az a pénz megmaradt, megkapjuk, aha...
Végülis... biztos úgy lesz.
1.
Regisztrálni az oltásra itt tudsz:
https://vakcinainfo.gov.hu/
2.
Regit leellenőrizni itt:
https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
3.
Oltási időpontot foglalni pedig itt:
https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal
(Itt van egy bemutató videó is.)
Hivatalos neve: Védettségi igazolvány
(ami persze nem igaz, mert 1 héttel az oltás után még senki sem védett)
Csak arra jó, h kedvet/hajlandóságot csináljon az oltáshoz.
Hévizi tóra????
Ejtőernyővel.
Nem kell ahhoz katona.
A szállásadók jelentenek valahova, ott pedig meg tudják nézni, h oltott vagy-e v. sem.
trita én megértelek, és Pity sem haragszik a birkázás miatt, de azért megyünk mint a birkák a nyáj után, mert oda kényszerítenek... szemmel láthatólag zsarolással, erőszakkal, és hazudnak is.
Arról volt szó nem lesz megkülönböztetés.
Nem lehet mit tenni talán verekedni kellene, hogy bejussak a boltba max nélkül????
Vagy a buszra????
Ha egy munkáltató oltással fog csak felvenni, és mondjuk akarok ott dolgozni, ne menjek oda????
Hogy jussak be a Hévizi tóra????
Adj tanácsot....
Hát belekényszerítenek...
Ne menjek sehova idén?
...és ha jövőre már nem élek?
Már pár panzió gondolom kisebb, írja az fbn ő nem fog kérni oltási igazolványt.
Ja... egészen addig amíg oda nem tesznek 2 db katonát aki majd azt figyeli, hogy kérnek e.
Mert oda tehet 2 db katonát, miért ne... nem tetszik, akkor mondhatja be lehet zárni, vagy egyből mondhatja... figyi sem kéred akkor ki sem nyithatsz, mondjuk úgy 90 napig. Azt pont a szezon.
Kórházak is tele vannak katonákkal.
Kifejezetten helyes fiatal fickók. Sőt lányok is vannak.
Innentöl nyugodtan lehet,szidni,nem reagálok,többet ér a lelki békém,egyebem sem maradt! Szép napot
Én birkáztam,és ezt fel is vállalom!Részemről befejezettnek tekintem a vitát,mert okos enged és itt vélemények vannak,lehetnek ,konkrétumot senki nem tud,max aki ráengedte a világra ezt a vírust.de az meg meg bőven elérte amit akart.aki meg nem fogadja el a masik ember véleményét,csak a sajátját,meg amit a média a félelemkeltéssel belesujkol,az szerintem igenis birka mert megy a nyáj után..akkor lehet Orbán Viktorra is haragudni,hiszen ő is a nyájimmunitást mondta...ezek szavak,aki ezen fennakad meg is érdemli..kinek nem inge ne vegye magára!!amugy meg az vesse rám az elsö követ,aki 1 éve állja a sarat az elsö sorban,mint eladó,ugyanugy ki vagyunk téve mi is nap mint nap mint a többi tanar,orvos,ápolo stb,csak minket senki sem vesz emberszámba,mintha nem is léteznénk,3s akinek a "virus miatt halt meg az anyja embertelen körülmények között,miközben az a mocsok azt szajkozta a tvben hogy senkit sem hagyunk egyedül...és aki tegnaptol elvesztette mindenet,földönfuto lettem 20 evem munkaja ment tönkre egy év alatt,miközben azt halljuk tamogatnak minden kisvállalkozót! Na persze!!!erre mondom en,hogy birka az aki ezt a sok hazugsagot elhiszi!
jelica,
nem Te birkáztál, az alattad lévő hozzászólásban lett lebirkázva az "ellentábor"...
Itt nincs belegázolás, lebirkózás. Beszélgetés van, s találkoznak eltérő vélemények. Hátha hatunk egymásra.
Minden télen hódítanak a különféle takonykórok. Ezekre hasznosak a
D vitamin, C vitamin, Béres csepp kúra. Gyömbéres citromos tea.
(Bár a citromos tea egyszerűen csak finom:
- a citromnak a hiedelmekkel ellentétben nem túl magas a C vit. tartalma; nyers krumpliban, vörös hagymában, savanyú káposztában több van.
- a forró tea azt is tönkre teszi.)
Nem tudom kinek tűnt fel, de ezen a télen kevesebb takonykóros, influenzás beteg volt.
"Kedvenc" buszos jelenetem: Vmelyik kedves útitárs tüsszent egy nagyot, tele porlasztva a légteret minden jóval, v. a szája elé teszi ugyan a kezét, de utána ugyanazzal a kézzel megfogja a kapaszkodót, amit utána még jópáran.
A szájmaszk nem szelektál a korona vírusra.
Pityi
Ki birkázott le kit ?
Én biztosan nem írtam ilyet, de szerintem más sem....
Én sem akarok semmit összeszedni, ha nem muszáj. Egy pillanatig sem állítottam, hogy nincs vírus, nem vagyok vírustagadó. Én csak azt mondom nagyobbra van fújva a lufi, mint amekkora figyelmet érdemelne és eközben igen sokan elvesztik amit az elmúlt 10-15-20 év alatt összeraktak maguknak. Valamint, hogy most semmi mással nem KELL törődni, akár egészségügy, akár bármi más.
Most mindent a COVIDRA lehet fgnni.
Nemrég egy kérdőívekkel foglalkozó cég egy nyár végi - ősz eleji felmérése után azt írta, hogy a beígért vásárlási utalvány kódokat (online kód) nem tudja márciusig beszerezni a COVID miatt.
Hát megkérdeztem az ügyvezetőt e-mailben, hogy mégis mi gátolja ? A megbízója valószínűleg a projekt elején kifizette a megbeszélteket, a projekt rendben lement, nehéz kifizetni az EMAG-nak x ezer forintot, hogy cserébe online kb. fél órán belül átküldjenek x db kódot ?
Meg is írtam, hogy ilyenkor a rendesen kitöltőknek is járna a kötbér, amit neki kell a megbízó felé kicsengetni, ha nem teljesít időben.
Hiszen az utavány amúgy is csak azoknak járt akik minden nap rendesen kitöltötték a több napos kérdőívet, aki 1 napot mulasztott az nem kapott semmit, aztán a projekt lezárása után 1 hónappal benyögi, hogy hát a COVID miatt majd csak 6 hónappal később kap bárki is bármit...
Természetesen válasz nem érkezett.
Mivel foglalkoztam ilyesmivel egészen közelről tudom, hogyan működik, itt sem volt semmi amit a COVID-ra lehetett volna fogni és mégis megtették. Ahogy sok helyen máshol.
Ez a szánalmas!
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások