trendy jóval olcsóbb igen... kétségtelen...
Ezek szerint a közmunkásokat csak Budapesten dolgoztatják? Itt úgy söprögetnek mint a kisangyal, még felügyelő is van... csak azt nem értem attól függetlenül miért nem tiszták az utcák?
Ez a munkaügyis dolog több sebből vérzik...
Én csak gyárakról tudok nyilatkozni, lehetne itt jóval magasabb béreket adni csak rengeteg felesleges ember van a cégeknél aki v. semmit v. alig csinál vmit. Nem rúgják ki mert aranyos régen ott van, vagy jóbarát stb...
Tele van nyugdíjassal... elhiszem h. kell a pénz, meg sokan unatkoznak otthon, de az aktív korú legyen munkanélkül akinek családot kell eltartani, meg kölcsönöket fizetni?
A gyerekes anyukát nem veszik vissza vagy ha visszaveszik olyat ajánlanak neki amit nem tud elvállalni... a gyerekek miatt...
A pályakezdőnek kevesebb pénzt adnak, miért? Neki nem kell villanyszámlát fizetni? Nem mindegyik lakik otthon...
A műszakosoknak jóval kevesebb az alap bére... miért is? ...és ha nem kell műszakozni mert nincs termelés? Vagy büntetésből leteszik egy műszakba?
Ja és rejtve de ott van az a jelenség is h. ugyanaz a munka, ugyanaz a végzettség és a férfiak több pénzt kapnak...
Én tudom nem vagyok népszerű ezzel a véleménnyel, de ilyen szalag munkára ahol éjszaka is ott kell ülnöd állnod 80-100 ezer kevés... az ország bármely részén... a délután, és az éjszakai műszakot meg kell fizetni... aki három műszakba dolgozik az egész családja ritmusa felborulhat... nem tud rendesen nappal aludni stb...
Munka!?
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 7 / 34 oldal |
És már generációk nőnek fel ezzel a hozzáállással. majd behívják közmunkára, közben meg eltelik az idő valahogy (pl. bűnözéssel), mert enni (inni) kell...
Nem akartam hozzászólni, de nem bírom megállní.
Ismerős vállalkozó mondta, 120 nettóért nem talál embert (Kelet-M.o), mert aki dolgozni akar, elmegy külföldre a töbszöröséért, aki marad az vagy nem akar dolgozni, vagy feladja néhány nap után és inkább elmegy közmunkára, ahol bár jóval kevesebbért, de jóformán csak a jelenléti ívet kell aláírnia.
Ismerős vállalkozó mondta, 120 nettóért nem talál embert (Kelet-M.o), mert aki dolgozni akar, elmegy külföldre a töbszöröséért, aki marad az vagy nem akar dolgozni, vagy feladja néhány nap után és inkább elmegy közmunkára, ahol bár jóval kevesebbért, de jóformán csak a jelenléti ívet kell aláírnia.
Tippeld meg kelet-mo-n kik nyomják le a béreket!
Hasonlítsuk össze.Mi 5-en lakunk egy 55 nm-es panelban.Villany 8500,gáz általány 3 havonta 4500,közös költség 6000,hideg víz 1700,fűtés a leghidegebb hónapban se éri el a meleg vízzel együtt a 20.000 Ft-ot(nyáron 6000 körül) és az évi elszámolásnál még vissza szoktunk kapni 30.000 körül,de mi panelprogramosok vagyunk.A panelprogramra 7500 Ft-ot fizetünk havonta,ami biztos,hogy olcsóbb,mint Pesten,mert az öcsém Pesten egy 51 nm-esre dupláját fizeti majdnem.A rezsijét nem tudni,mert nem ő lakik benne.
Van még valami a rezsibe?
Van még valami a rezsibe?
Tényleg egyébként vidéken olcsóbb a rezsi költség?
Itt a különbség... lehet itt is megmutatkozik h. más a gondolkodás míg én élni szeretnék, másnak elég a tengődés... és amíg elég a tengődés elég a 80 ezer, és míg nem álmodunk nagyot, KÖZÖSEN ÖSSZEFOGVA... nem lehet béreket felfelé nyomni...
Mondok egy példát egyszer vmi papírt nem adott le egy nagyfőnök vhová, ezért arról volt szó majd fél év múlva kapjuk meg a prémiumot... a karácsonyit... egy csaj nem hajta annyiban kampányolt és KÖZÖSEN kb 20an mentünk, és szóltunk ezt nem fogadjuk el, nekik az 1 milla fizetésből nem hiányzik a prémium, de nekünk hiányzik a száz vmennyiből, és lőn megkaptuk... és mi van ha nem dolgozok ott fél év múlva???
Szóval jó h. azok az emberek nem mentek el... annyiért dolgozzon a tulajdonos... v. adjon normális bért... normális ALAP bért, mert a 3 műszak esetében alacsonyabb alapbért adnak még Pesten is, mert h. úgyis műszakozik... és ha nem?
Meg fél év múlva cafetéria... akkor majd fél év múlva lesz lelkesedés is...
Gyerek dolog: nyomorra felesleges gyereket vállalni, persze érzelmi kérdés a gyerekvállalás de lelkiismereti kérdés is legyen...
Ismerős a szomszédomnak a gyerekek kifizetnek mindent így az 53 000ft nyugdíja mehet kannás borra.
Csak azt se felejtsük el, míg vki a szüleinek segít mert persze kell segíteni, a gyerekeitől veszi el, mert három segítő gyereke van akiknek 3-4-4 kis gyereke... akik meg rohangálnal nagycsaládos segélyért mert nem tudnak megélni speckó Budapesten...
Szóval vmi itt nincs rendben... egy két gondolkodás...
Mondok egy példát egyszer vmi papírt nem adott le egy nagyfőnök vhová, ezért arról volt szó majd fél év múlva kapjuk meg a prémiumot... a karácsonyit... egy csaj nem hajta annyiban kampányolt és KÖZÖSEN kb 20an mentünk, és szóltunk ezt nem fogadjuk el, nekik az 1 milla fizetésből nem hiányzik a prémium, de nekünk hiányzik a száz vmennyiből, és lőn megkaptuk... és mi van ha nem dolgozok ott fél év múlva???
Szóval jó h. azok az emberek nem mentek el... annyiért dolgozzon a tulajdonos... v. adjon normális bért... normális ALAP bért, mert a 3 műszak esetében alacsonyabb alapbért adnak még Pesten is, mert h. úgyis műszakozik... és ha nem?
Meg fél év múlva cafetéria... akkor majd fél év múlva lesz lelkesedés is...
Gyerek dolog: nyomorra felesleges gyereket vállalni, persze érzelmi kérdés a gyerekvállalás de lelkiismereti kérdés is legyen...
Ismerős a szomszédomnak a gyerekek kifizetnek mindent így az 53 000ft nyugdíja mehet kannás borra.
Csak azt se felejtsük el, míg vki a szüleinek segít mert persze kell segíteni, a gyerekeitől veszi el, mert három segítő gyereke van akiknek 3-4-4 kis gyereke... akik meg rohangálnal nagycsaládos segélyért mert nem tudnak megélni speckó Budapesten...
Szóval vmi itt nincs rendben... egy két gondolkodás...
Nem olyan nehéz megmagyarázni.Ha elég sok gyereked van,már eltartanak ők.Persze nem szó szerint(bár előfordulhat később),hanem olyan sok családi pótlék,juttatás,segély,anyám tyúkja van rájuk,hogy azon a szinten,ami szükséges a létfenntartáshoz már eltengődik a család.Olyan nagyokat azért nem hiszem,hogy szoktak álmodni.Nyilván itt elsősorban az Orbán féle "rejtett erőforrásokra"gondolok...
Ha még 80 nettonál is kevesebbért dolgoznak emberek Borsodban na az is vérlázító... abból hogy lehet fizetni számlákat??? Meg még meg is élni...
Egyébként nagyjából sejtem mi megy a vidéki területeken, pl a Borsodchemben, mert jönnek fel Pestre a gyárakba, és szorítják le a béreket, és a Pesti munkavállaló alá ígérnek... pl... ez csak egy eset..
...és sorolhatnám...
A gondolkozást pedig földrajzi környezet/helyzet, családi körülmény, meg minden egyéb befolyásolhatja, és szerintem nem baj az ha az emberek nem azonosan gondolkodnak...
Borsodban milyen szegények az emberek aztán mégis mennyi gyerek születik... ezt magyarázza meg nekem vki...
Egyébként nagyjából sejtem mi megy a vidéki területeken, pl a Borsodchemben, mert jönnek fel Pestre a gyárakba, és szorítják le a béreket, és a Pesti munkavállaló alá ígérnek... pl... ez csak egy eset..
...és sorolhatnám...
A gondolkozást pedig földrajzi környezet/helyzet, családi körülmény, meg minden egyéb befolyásolhatja, és szerintem nem baj az ha az emberek nem azonosan gondolkodnak...
Borsodban milyen szegények az emberek aztán mégis mennyi gyerek születik... ezt magyarázza meg nekem vki...
Most olvasom egyébként hogy mit írtál,hát tulajdonképpen azt írtad,amit sada beírása sugall.Úgyhogy akár a tiédre is írhattam volna.
Paintuci!
Amellett,hogy általában véve valóban ég és föld vagyunk gondolkodásban,már csak abból adódóan is,hogy nem gondolkodik ugyanúgy egy vidéki kisvárosban élő és egy fővárosi,illetve egy nagycsaládos és egy gyermeket nem nevelő,de jelen esetben sada beírására írtam,amit írtam.És tartom.Inkább ne tudd meg,hogy itt Borsodban is mennyi pénzért mennyit dolgoznak az emberek!Lehet mondani,hogy birkák,de könyörgöm!A számlákat valamiből fizetni kell!
Amellett,hogy általában véve valóban ég és föld vagyunk gondolkodásban,már csak abból adódóan is,hogy nem gondolkodik ugyanúgy egy vidéki kisvárosban élő és egy fővárosi,illetve egy nagycsaládos és egy gyermeket nem nevelő,de jelen esetben sada beírására írtam,amit írtam.És tartom.Inkább ne tudd meg,hogy itt Borsodban is mennyi pénzért mennyit dolgoznak az emberek!Lehet mondani,hogy birkák,de könyörgöm!A számlákat valamiből fizetni kell!
Ja és akkor tegyünk említést a diplomásokról, mondjuk a mérnök és rokon végzetségüekről... sosem értettem vmelyik alig keres 200 nettót, vmelyik meg 500-600-800 nettót, mint középvezető, olyan vezető akinek én mondom el, hogy mit mondjon a felső vezetőnek, hogy mi hogy áll stb... mivel foglalkoztunk, kell foglalkozni, mi a gond, stb... a felső vezető meg keresi az 1200 000t, kérdezem én ha még ezeknek a tudása meg is van, a lelkesedése is a munka íránt??? Biztos? Megérdemlik ezeket a vagyonokat? Aztán még egy mosoly sincs az arcukon, de szemétkedni tudnak... ja meg alakoskodni is...
Mások meg 80 nettóért...
Mások meg 80 nettóért...
Ja és azért annyi amennyi... mert az iroda aki közvetít az a másik felét a díjnak benyeli, szóval lehetne az több is, ha közvetlen vennék fel az embereket, nem pedig közvetítői irodán keresztül...
Csak példának: előző mhelyen átlag fizetés 150 körül volt, akit az s-forrás a legszemetebb banda Budapesten aki közvetített oda embereket nem könnyű fizikai munkára 80 nettót adott, ugyanarra a munkára!!!! Persze érthető volt h. a munkáltató így oldotta meg, hiszen szeptember, októberben már a normál dolgozóknak sem volt munka, nemhogy a szezonálisnak... így ezeket az embereket el tudta könnyen küldeni télen, és visszahívni nyáron... és jöttek 80ért is... egy olyan munkára amire még a 150 is kevés... meg nagyon nehéz meló, zsákolni, lapátolni, koszban, porban, hidegben, emelgetni a festékes vödröket 2kg-tól 25kg-ig...
Csak példának: előző mhelyen átlag fizetés 150 körül volt, akit az s-forrás a legszemetebb banda Budapesten aki közvetített oda embereket nem könnyű fizikai munkára 80 nettót adott, ugyanarra a munkára!!!! Persze érthető volt h. a munkáltató így oldotta meg, hiszen szeptember, októberben már a normál dolgozóknak sem volt munka, nemhogy a szezonálisnak... így ezeket az embereket el tudta könnyen küldeni télen, és visszahívni nyáron... és jöttek 80ért is... egy olyan munkára amire még a 150 is kevés... meg nagyon nehéz meló, zsákolni, lapátolni, koszban, porban, hidegben, emelgetni a festékes vödröket 2kg-tól 25kg-ig...
trendy az a vérlázító h. ha én írok vmit abba te mindig belekötsz, és ezt nagyon unom... meg az is Mo-n azért keresünk ilyen keveset, és olyanok a munkakörülmények, amilyenek mert olyanok vagyunk mint a bírkák... 80-100 nettóért három műszakban meg stb...
...hát Budapest se különb... árufeltöltőként 4 órában 63 bruttó, 6órában 80 bruttó, 8 órában 120 bruttó!!!!!! Mennyi is a gázszámlátok akik családi házban laktok????????????????????????????????????? 1 hónapban, ha nem mediterrán a tél, mint pl most????
Volt kollégámnak találtam munkát egy gyárban, 3 műszak, 6 nap után 2 nap pihenő, de be lehet menni pihenőnap, meg még karácsonykor is... DE!!!!! Ha egy nap hiányzás van, betegség miatt ugrik a cafetéria... abban a hónapban, meg a 3 hónap utáni prémium... szóval lehet menni betegen dolgozni egy olyan helyre ami tiszta tér, és beöltözéssel jár, de lehet menni pl megfázva... és 80-100 netto, a lakása 1 havi kiadása meg 70... akkor miről is beszélünk? Vagy mindenki párban él, meg a szüleivel? Vagy gyerekeivel? Hogy majd összedobják amilyük van????
Ezek szerint én eddig jól kerestem, csak amikor megkaptam a fizetést, már az irodában el tudtam volna költeni, elutalgatni ide meg oda...
Vagy talán vidéki településeken olcsóbb a gáz, villany, stb, hogy ott kevesebb pénzt lehet adni???
Na ez a vérlázító, és amíg ilyenek vagyunk ilyen keveset is fogunk keresni... mert megtehetik a munkáltatók, h. ilyen nevetséges béreket adjanak, jó a 100 ezer ft, de nem három műszakban... hanem egyben... mert egy három műszakost bármikor le tehetnek egybe, és akkor már 70-80ft lesz a vége...
Ti is ilyen keveset kerestek, és abból a kevésből ilyen a költési szokásotok? Ejha...
...hát Budapest se különb... árufeltöltőként 4 órában 63 bruttó, 6órában 80 bruttó, 8 órában 120 bruttó!!!!!! Mennyi is a gázszámlátok akik családi házban laktok????????????????????????????????????? 1 hónapban, ha nem mediterrán a tél, mint pl most????
Volt kollégámnak találtam munkát egy gyárban, 3 műszak, 6 nap után 2 nap pihenő, de be lehet menni pihenőnap, meg még karácsonykor is... DE!!!!! Ha egy nap hiányzás van, betegség miatt ugrik a cafetéria... abban a hónapban, meg a 3 hónap utáni prémium... szóval lehet menni betegen dolgozni egy olyan helyre ami tiszta tér, és beöltözéssel jár, de lehet menni pl megfázva... és 80-100 netto, a lakása 1 havi kiadása meg 70... akkor miről is beszélünk? Vagy mindenki párban él, meg a szüleivel? Vagy gyerekeivel? Hogy majd összedobják amilyük van????
Ezek szerint én eddig jól kerestem, csak amikor megkaptam a fizetést, már az irodában el tudtam volna költeni, elutalgatni ide meg oda...
Vagy talán vidéki településeken olcsóbb a gáz, villany, stb, hogy ott kevesebb pénzt lehet adni???
Na ez a vérlázító, és amíg ilyenek vagyunk ilyen keveset is fogunk keresni... mert megtehetik a munkáltatók, h. ilyen nevetséges béreket adjanak, jó a 100 ezer ft, de nem három műszakban... hanem egyben... mert egy három műszakost bármikor le tehetnek egybe, és akkor már 70-80ft lesz a vége...
Ti is ilyen keveset kerestek, és abból a kevésből ilyen a költési szokásotok? Ejha...
Sőt ha jól emlékszem 6 hónap után már 1x000 Ft cafeteria is jár a melósnak.
Aki dolgozni akar elmegy, mert 120 nettót is össze lehet szedni, cserébe kőkemény a meló, 12 órás műszakok, nappali, éjszakai, hétvégi beosztásban, de a hétvégén pl 50%-os pótlék van és már 30 km-es körzetből is elszállítják ingyen a munkavállalót, de nincs túl sok jelentkező.
Paintuci
Ez nem Bp. Itt csak olyan van.
Ez nem Bp. Itt csak olyan van.
Jól jönne nekik persze,ha nem kellene érte dolgozni.(anyám 60 évesen ettől kevesebbért dolgozik nem könnyű fizikai munkát)
Szerintem meg a kiközvetített, és nem megjelent 70 ember javának az a 100eFt is jól jönne....
Nem hinném, hogy Kistelek környékén is dúskálnak a munkalehetőségekben, és gondolom, hogy nem diplomásokat közvetítettek ki betanított munkára....
Nem hinném, hogy Kistelek környékén is dúskálnak a munkalehetőségekben, és gondolom, hogy nem diplomásokat közvetítettek ki betanított munkára....
Na ez a vérlázító!