Köszi a gyes-es válaszokat, jun.30-ával kezdtem a gyest, gondolom akkor aug. 5-ig kell megkapnom az elsőt, mert átutalással kértem.
köszi mégegyszer a válaszokat.
számlára eddig 5-éig mindig megjött, postán elvileg 5-én utalják, + 2 nap mig megkapod.
de volt már nemegyszer 5-én kézben gyes postáról.
nadina: Ha még van kérdésed írj privit!
bvera: Bár most GYED-en vagyok, nagyon össze-vissza szokta küldeni, de ebben a hónapban már meg kellett volna kapnod.
Meg tudja valaki mondani, hogy a MÁK hanyadikán szokta utalni a GYES-t?? köszi
Jó kis időnek el kell tellni, mire kapsz egy papírt a Kincstártól!
Ezen felül nyithatsz neki valahol egy számlát( Start Számla), amelyre át is utalják majd a pénzt!
Ehhez te természetesen nem nyúlhatsz hozzá, de bármikor tehetsz rá, ha van pénzed. De ez nem kötelező! Én is megnyitottam, bár még nem tettem rá plusszt! Ehhez (ha meg akarod kötni) kell a picúr adó azonosító jele. Azt hiszem rajt volt a papíron, amit küldött a Kincstár, de ki kellett kérnem az Apeh-től az adókártyáját! Ez a nyomtatvány beszerezhető az Apeh-nél, de le is tölthető a net-ről.
Akkor most mit csináljak? Várjak türelmesen?
Nem tudjátok, hogy a babakötvény hogy müködik? Már 10 hetes a kislányom, de eddig még semmilyen papírt nem kaptunk róla. Nekünk kéne igényelni? Én úgy tudtam, hogy a MÁK az okmányirodától értesül a baba születéséről és utána számlát nyit a nevére, amiről kiértesítí a szülőket. VAgy nem...?
köszi nadina, utána érdeklődök. Hátha.
Villám
A libero honlap karbantartás alatt van, de a 06/40-200-049-es számon tudsz érdeklődni. Nekem szerencsére megoldódott a gondom, mert ma küldték a kérdőívet két pelussal. (ráadásul még a mérete is jó a 10 hetes babára)
Köszönöm a Liberós válaszokat. Írok nekik. Egy levelet mindenképpen megér. Hátha. Ha már így összegyűjtöttem előre a nyuszikat.
Ha jól emlékszem épp nadina, Téged láttalak keresni Liberó nyuszikat, s ez juttatta eszembe ezt a dolgot.
kösz még1x a válaszokat.
Én egyszer reklamáltam náluk, hogy már 7 hónapos a baba, és a 4 hónapos ajándék kérdőívét nem kaptam, gyorsan válaszoltak, és küldték is. A következőt azóta sem

" alt="

">
A honlapon van fent egy cím, próbáljátok meg.
Akkor még szerencsés vagy, mert én még a kérdőívig sem jutottam el. Kb. 10 hete adtam fel a jelentkezési lapunkat, de eddig semmi válasz! :-(
Egyébként, ha minden igaz, a baba 1 éves koráig jönnek ilyen kérdőívek. kb. 3 havonta
Érdeklődnék, hogy a Liberós nyulakat beküldő játék hogy is működik. El tudja valaki mondani.Valamikor kapzunk egy kérdőívet, amit a megfelelő számú nyuszival visszaküldtem, s erre válaszént megérkezett a zizegős virág. Azóta semmi, pedig vártam, hogy küldenek újabb kérdőívet. A kisfiam lassan 11 hónapos lesz, s nem is tudom, hogy hány hónapos korig küldenek ki kérdőíveket.
Az bosszant, hogy még cseréltem is egy jó adagot, hogy biztosan elég legyen. Valaki fel tudna homályosítani ez ügyben ?
Köszönöm.
gyerekszáj: Zoé (3 éves) ül az asztalnál és dinnyét eszik... a tvben a danonino reklám megy, aminek a vége, hogy játsz danoninoval. Zoé felnéz a tányérjából (bokáig dinnyésen) és morcosan megjegyzi: "én nem játszom danoival! "

" alt="

">
dervic
Ismerem az érzést. A kisebbik lányommal szerintem nekem is azért apadt el a tejem már az első 1-2 hétben, mert amilyen újságot a kezembe vettem, mindenhol csak arról írtak, hogy szoptatni mindenki tud. Annyira rossz anyának éreztem magam - ráadásul depressziós is voltam - szabály szerűen elapadt az a kevéske tejem is, mielőtt beindulhatott volna. Utána azért volt lelkiismeret furdalásom, mert tápszert kapott a gyerek.
A legkisebbel már a kórházban kezdődtek a gondok, a csecsemősök azt mondták, hogy "nyelvszopó", akart ő szopizni, de nem jól. Volt egy idős doktornő, már rettegtem ha megjelent, mert állandóan minket próbált szopizni tanítani. Én már megőrültem a fájdalomtól, a pici fiam meg lilára ordította magát az éhségtől. Ez volt az a pont, mikor úgy döntöttem teszek az elvárásokra. Ráadásul nagyon jó étvágyú volt a gyerek, csodájára jártak, sőt vissza kellett (volna) fognom. Így aztán már a kórházi napok alatt belekezdtem az őrült fejésbe, éjjel nappal. Ezt csak az értheti meg, aki hasonló cipőben járt. Néhány hónap múlva át szerettem volna állítani tápszerre, de nem fogadta el, így lett aztán 7 hónap a vége.
Sosem éreztem sem a tápszeres lányomnál, sem a cumisüveges fiamnál a kötődés hiányát, amiről az újságcikkek riogattak. Szerintem nem ezen múlik. Ugyanúgy össze lehet bújni, mint szoptatásnál, csak van egy kis "átmenet" a cici és a baba között.
Persze szép és természetes dolog a szoptatás a maga szépségeivel, szerencsére az első gyerekkel volt benne részem, bárcsak többször is megtehettem volna. És persze kényelmesebb is, mint fejni, tápszert keverni éjszaka, cumisüveget mosni, sterilizálni éjjel-nappal. Csak azért írtam le ezeket a saját gondolataimat, hogy ha valaki hasonló helyzetbe kerül, ne szomorodjon el, még ha a TV, az újságok mást is sugallnak, ugyanolyan jó anyák vagyunk!
Engem eléggé megviselt az anyatejes táplálás.
Még a klinikán kezdődött.Sajnos annyi rossz hír ért hirtelen,hogy nem tudtam rendesen szoptatni a gyermekem.Nagyon kevés volt a tejem is sajnos, ez mondjuk családi vonás.Egy hét után már napi 3 alkalommal tudtam szopiztatni, már elég jól kezdtem belejönni,amikor is jött a hidegzuhany,a védőnő szerint ez nem normális,nem szabadna tápszert adnom a gyereknek, meg minden anyának van annyi teje,hogy jól lakassa a gyermekét,csak nem jól csinálják stb...Mármint béna vagyok,ezzel azt akarta mondani.Annyira bestresszeltem magam,hogy másnap egy csöppnyi tejem sem maradt.Szóval nálunk ez nem ment, de az az érdekes, hogy nincs emiatt lelkiismeret furdalásom.
Nálunk a fiam nem akart szopni, szó szerint elapasztott. A lányomnál, azt hittem hogy még ballagni is cicivel a szájában fog!

" alt="

"> De hihetetlen módon 20 hónapos korában abbahagyta a szopizást és a pelusozást is (mondjuk csak nappalra). Nagyon szerettem ahogy begubozott az ölembe és megvolt a szertartás hogy hogyan kell tartanom a lábát. Engem jobban megviselt a leválás mint őt!

" alt="

">
nemeths
Hát nem én vagyok, aki ebben tud segíteni

" alt="

">
Az első régen volt, de legalább szopott közel fél évig; a második szopott volna, de nem volt semmi tejem, a harmadikkal volt tejem, de nem szopott. 7 hónapig fejtem neki a tejet éjjel-nappal, mit mondjak nem sok szépség volt a dologban, a család már csak a gép zúgására tudott elaludni.

" alt="

"> Egy évig fájt utána a hónaljam, de olyan örömmel itta a kicsi fiam, hogy megérte

" alt="

">
A szoptatás szépségéről kell írnom egy fogalmazást.
Két picurom van, így nagy gondot nem okoz, de szeretném, ha nagyon szépre sikerülne! Akinek van szép gondolata, és segítene, írjon!
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások