magnes Hozzászólás - 2008. július 09. :: 12:38
Én pont ma voltam AFP vizsgálaton, de nem is merek belegondolni mi van akkor, ha kiderül, hogy nem egészséges a gyermekem. Nagyon sajnálom ezt a fiatal édesanyát, főleg azok után, hogy lelkiismeretesen minden vizsgálaton részt vett. Épp tegnap beszéltem az orvosommal a genetikai UH és a 4D UH előnyeiről, mert engem kevésbé érdekel az, hogy milyen az arcocskája a babának, vagy éppen milyen nemű gyermekem fog születni karácsonykor, legfontosabb, hogy a születendő baba egészséges legyen. Bár ez tudom, hogy ez közhelyesnek hangzik, de mindennél fontosabb egy egészséges gyermek!
Az off-ot olvastam, de átjöttem a babásba.
nemeths
Sok erőt kívánok a down kóros baba szüleinek. Sovány vigasz tudom, de a down kórnak is vannak fokozatai. Akit én ismerek, az közel velem egy idős már, egy munkahelyen dolgoztunk. Neki nagyon jót tett, hogy a szülei dolgozni is elküldték, rengeteget fejlődtek a képességei, sokat beszélgettünk. Persze mindennél jobb egy egészséges baba, de szegényke semmiről sem tehet, hogy ilyennek született.
Harmadik gyerekemet már "vén " fejjel vártam, genetikushoz küldtek. Rossz volt az AFP-m, persze féltem. A genetikus hölgy nagyon rendes volt, mondta is, hogy nyugaton már nem is nézik az AFP-t, annyira megbízhatatlan. Féltem a magzatvíz vizsgálattól, vérből kértem inkább a szűrővizsgálatot, amit annyira reklámoztak, bár a doktornő nem javasolta. Két hét várakozás, ennek is rossz lett az eredménye. Beadtam a derekamat, tű alá feküdtem. Nem a vizsgálattól féltem, hanem a vetélési kockázattól. Bizony megfordult a feljemben, hogy ha beteg lenne a baba, akkor is megtartanám, hiszen már ott rugdosott a hasamban. 3 hét múlva jött az eredmény, hogy minden negatív. Ennyit a vérvizsgálatokról, még mindig a magzatvíz, vagy a magzatboholy vizsgálat a legbiztosabb.
Persze fiatalon még nem fordul meg gyakran a fejünkben, hogy baj is lehet, de szerintem ez jó is, így is eleget idegeskedünk. 25 évesen még nem is gondoltam rá, hogy baj is lehet, 35 évesen már eszembe jutott, de még nem küldtek vizsgálatokra, a harmadiknál, negyven fölött bizony ha nem küldtek volna akkor is mentem volna, mert féltem.
Az én kisfiam most 2 éves, és pont ma vettem meg a 2 oltást. Azt mondta a doki, hogy 2 hét különbséggel kell beadatni. Bár úgy olvastam, hogy a Lyme kór ellen ez sem véd, csak a kullancs encephalitis ellen hatásos

" alt="

">
2-3 éves kislánynak Eszterkém kinőtt ruhái első kézből a Teszveszen pmjudit felhasználói néven.
dundibongo!
Én most kaptam el a lyme kort.
Hát elég alattomosan csak 3 hét után jelentkeztek a tünetek.
Az első adag antibiotikum nem ért semmit,most nagyon erősset kell szednem.
Sajnos a vérvétel sem mutatja ki rögtön.
itt nézz körül:www.lyme.hu
Én erre az ambulanciára járok most.
Gyereknevelés
A gyermek akkor emlékezik rád holnap, ha ma vagy vele. (Kraehmer)
A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani. (Rudolf Steiner)
Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet. (A. Schwindt)
Érdemes lemenni a halpiacra, és megnézni a rákokkal teli hordókat. Soha nem kell fedelet tenni rájuk, mert ha az egyik rák megpróbál kimászni, a társai belekapaszkodnak, és visszahúzzák. A rossz társaság is pontosan így hat a gyerekekre. (B. Carson)
A gyermeknek inkább példaképre, mintsem kritikusra van szüksége. (C. Coats)
Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében. (Rudolf Steiner)
Mire felneveled a gyerekeidet, megtanulod, mivel tartozol szüleidnek. (M. T. Zarco)
A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet. (M. Buton)
Gyermekeinknek köszönhetően nem kell megbánnunk a múltunkat. Ők annak legédesebb gyümölcsei. (A. Quindlen)
A gyermek szeme a jövő tükre. Jaj annak, aki elhomályosítja. (Juhász Gyula)
a Lyme évekig lappanghat!
Egy sima vérvétel kimutatja.
Tudom nem hasonlítható egy macska egy gyermekhez, de én minden nap nézem a macskáimat, 4-en vannak, egyik nap dél körül 11 db-ot szedtem ki belőlük..
Bács megye, betegséget még nem tapasztaltam (kop-kop-kop).
Nagyobbikom be van oltva, de a kicsi még nincs, összel kezdik neki is. egy éves, jár már, nem merem kiengedni.. Csak amennyire muszáj.. kicsi séta, ez .az ..
hát kipróbálom a poly b-t.
bízom benne, hogy hatásos lesz és bele tudom imádkozni a fiúkba

nagyon rosszul hangzik, nem is tudom mit lehet tenni

bent nem tarthadot őket
Talán, ha mindig időben észreveszed nem lesz baj.
a börzsönybe

talán itt a legfertőzöttebbek a kullancsok
be vannak oltva a gyerekek, de sajnos az csak az agyhártyagyulladás ellen véd

sík ideg vagyok, mert ilyen sok még soha nem volt, nincsenek kint többet a gyerekek, mint szoktak lenni- egésznap

- de aggódom

Dundibongo

Ti merrefelé laktok?
Én is szedtem ki pár hete magamból, de még időben szerencsére

2 nap alatt 4 kullancsot vettem ki a nagyobbikból, a kicsiből pedig 6-ot
2 gyerek van a szomszédban, mind a kettő lymos

úgy el vagyok keseredve, holnap kénytelen leszek a poly b-t elkezdeni adni nekik, a sprayk semmit nem segítenek

2kg-san nem sokáig maradnak akkor

Nagy meló lesz velük, de az öröm is nagy lesz

Lille ,nekem csak kettő van, de néha nyolc szem és 10 kéz is kevés lenne hozzájuk
Én is voltam hármasikres terhes , sajnos ők nem maradtak velünk ... Ha nem így alakult volna sem mertem volna csak két babát vállalni ..
Nagyon sok rosszat láttam a többesbabák között amíg dolgoztam .Sajnos oda mindig csak a betegek kerültek .
Anyagilag is elég megterhelő egyszerre mindenből többet venni .
Galéria köszi!
Egyre könnyebbek az oltások. A lányom a 3 évesnél már egyáltalán nem sírt.
Ma a pici fiam csak addig sírt, amíg látta a doktor néni kezében a tűt.
Már előre mondta, hogy nem-nem-nem!

Magnes gratula

, vigyázz magadra inkább magatokra.
Nem nehéz neki ekkorának lennie 4150 g, 57 cm - rel kezdte

Lesz fórumos baba megint! Nálunk nemrég születtek hármasikrek, mindhárom leányzó, 2-2-2 kilókkal. Nem nekem, csak a kórházunkban

Magnes

jó egészséget

Gratuláció a baba érkezésekor
Nekem az összes gyerekem karácsonyi baba

Pmjudit!
Az én fiam lassan 2 éves, de 11 kiló fölé sosem tud menni. Bár amennyit mozog, nem is csodálom...
Ha minden igaz és már semmi sem jön közbe, akkor nálunk karácsonyra érkezik a testvérke

Pmjudit, örülök

Mi is megkaptuk, kicsik nem sírtak annyira ügyesek voltak

Az elsőnél nagyon sírtak két gyereket dajkáltam egyszerre közben maszíroztam a lábukat, még jó, hogy nem hárman vannak.
Szép kis súly

Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások