pirospont!
visszapostázták a levelem /Bocis/ elírtam az irányítót
A módosított üzletszabályzat:
http://posta.hu/kepek/upload/2010-09/USZ_5fugg_20
101101.pdf
A változások pirossal vannak.
Van ilyen szolgáltatás is:
Ismételt kézbesítés a CÍMZETT kérésére +pénzért (akár más címre is).
Pl.: Egyéb egyeztetett időpontban...
Ha vki hosszabb ideig nincs otthon, ez akár még jól is jöhet...
EMS -nél +540 Ft-ért "Ismételt kézbesítés új címre"
Van még egy új szolgáltatás:
+25 Ft-ért kétszer is megpróbálják kézbesíteni az ajánlott leveleket.
A feladóvevény jobb felső sarkába kell írni: 2x
November 02-től van a postának egy új szolgáltatása +10 Ft-ért:
"Levélszekrénybe nem kézbesíthető"
Vagyis ajánlottat csak személyesen lehet átvenni, akár otthon, akár a postán.
Gyakorlatilag helyettesítheti a tértivevényt.
A feladóvevény jobb felső sarkába kell írni: LNK
50 g-ig +10
100 g-ig: +45
250 g-ig +100
500 g-ig +240
A postakész csak akkor jelent előnyt, ha nem kérsz rá más szolgáltatást:
pl. simára ajánlást v. ajánlottra elsőbbséget.
Az A5-ös boríték bélyegét 140 Ft-tal számolják be a végső díjba.
Én sem fizettem soha rá,ha a postakészre kértem plusz szolgáltatást,de tény hogy kellett volna,szerencse,hogy a postások sem ismerik mindig a saját szabályzatukat.
Ugyanannyi, mintha nem postakészben adnád fel.
Grammtól függ, használd a kalkuláló oldalt.
Ha postakész közepesben adok fel, ez mennyi elsőbbséggel?
Meske
Pontosan, nekem is az a véleményem, hogy ha részben tűnik el vagy kevesebb a súlya és kiderül, hogy "papírok" vk-ok vagy sió vk-ok - aminek súlya van - tűnt el, akkor még a végén az lesz a problémájuk, hogy csak szemét tűnt el...
Én is csak olyat adtam fel ajánlottként, amit ugyanúgy ajánlottként kaptam nyereményként, és érdekes módon rendben megérkezett. A tudakozványnál meglepődtem a kérdésen, de igazából akkor érdekes nekik, ha részben tűnik el a levél tartalma, a kártérítés összege miatt, de ez teljesen felszívódott. A személyes jellegű papírok szöveg tetszik, igazából senkinek semmi köze a levél tartalmához, főleg annak nem volt, aki le merte nyúlni.
Csomagra már rég nem kell ráírni a tartalmát.
Nem kell bevallani, ha utalvány, étkezési jegy volt benne, mert akkor azt mondják, miért nem értéklevélként adtad fel.
Személyes jellegű papírok. Osszák be.
Miért kell megadni, hogy mi volt benne? A feladási díjat figyelik kártérítésként, nem a levélben lévő valamit. Hiába írnám, hogy rubin fülbevaló, ha csak simán ajánlva adtam fel, akkor így jártam, kevesebb a kártérítés, mint ami benne volt. Már azt sem értem, ha csomagot adok fel, nagyot, akkor miért kell oda is ráírni, hogy mi van a csomagban. Ha valaki tudja, köszi.
én nagyon-nagyon-nagyon kekec hozzáállást fogtam ki. 2-szer kellett tudakozványt is benyújtani. ami dobozban volt küldve pl. 2 db Mini Puma labda,az már halad előre,ami kicsi azaz pufi borítékos 10 dkg-os,arról még folyik a vizsgálat. Azaz még a címzettet sem hívták be,hogy aláírja a papírt,hogy nem vette át. én mindkettőhöz beírtam a tartalmat+ levél szót,hogy ne köthessenek bele.
Még egy kérdés ehhez, mindegy, mi volt a boritékban, mindenképpen jár a kártérítés? Mert itt is sokan küldenek étkezési jegyet, utalványt, a pénz az egyértelmű, hogy nem lehet benne.
Most olvasom tovább, akkor lehet, hogy mindenhol másképp intézik és nem is adják automatikusan? Ha a szerencsétlen nem tud róla, akkor a kutya sem mondja neki és lenyelik. Ez nagyon ügyfélbarát hozzáállás.
Köszi, akkor várok türelmesen
az én levelem szeptember 10-én tünt el. Októberben engedték elindíttatni a tudakozványt,mert 15 munkanap után lehet. megjött az elvesztésről a papír+ a feladás ára. Vártam egy napot rákérdeztem neten az ügyfélszolgálatra kiderült be kell adni a kártérítési igényt. Tegnap beadtuk és 15 munkanapon belül( ítélik,fizetik ki)
ez csak az egyik,mert a másik még sehol sem tart
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások