Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 70 / 230 oldal |
Paintuci: igen jár május 31-ig, igen betelefonálsz bár már lehet késő mert előkészítették az utalást. Mondd nekik hogy mi a helyzet és majd küldöd a papírokat. Ő egyből feljegyzi a gépbe. Elvileg 8 napon belül be is kellett volna jelenteni, csak hát az ember nem gondol ilyenekre ilyenkor. Sajnos mi is másfél éve jártuk ezeket a köröket.
De csak úgy betelefonálok? Minden bizonyíték nélkül elmondom h. meghalt, ne utaljanak?
Nincs még halottija...
A májusi juttatása még jár? Mert most jött a számlára... azt levettem...
Nincs még halottija...
A májusi juttatása még jár? Mert most jött a számlára... azt levettem...
paintuci: ja igen. Telefonon szólj be a nyugdíjintézetnek hogy ne utaljanak mert aztán csak a gond lesz. Utána majd intézed a dolgokat ha megvannak a papirok. Mi is túl későn értesítettük őket és elég nagy gubanc lett belőle azáltal hogy anyós elköltötte a már nem járó nyugdíjat. Nekünk kellett visszafizetni, bád nálad ez az eset nem áll fent de szólj be. Aztán az önkoritól kérhetsz temetési segélyt is a számlákat mellékelni kell.
paintuci: nálunk az illetékes önkoritól ahol meghalt (X. kerület) kikérte a temetkezési vállalkozó ( aki mindent intézett) a halottit és mi a temetkezésiektől kaptuk meg miután leadtunk minden papírt. ( Jogsi, minden ) Mit is kérdeztél még?
adrika6: vagy megkapta,csak azt írja nem. Annyi rafkós ember van,hogy hihetetlen. Most nekem is van 2 ember a teszről a "bögyömben" hihetetlen amikor az emberek pár ft.ért a becsületüket is elfelejtik.
adrika6, sada
borítékolni lehetett, hogy nem fog megérkezni a gabonapehely, nagy doboz, csörög, puha, stb. stb. Eleve kizártam volna a sima feladást. Ennyi erővel - hogy nehogy negát kapjak - az összeset küldhetném ajánlottal. Ha negát, semlegest kapnék, akkor megírnám, hogy ő így kérte. Nehogy már túlfizessem magam. Ok, van kártérítés, szerintem a gabonapelyhek ajánlva tuti megérkeznek, akkor viszont fizesse a vásárló a pluszt, ne rajtam spóroljon...
borítékolni lehetett, hogy nem fog megérkezni a gabonapehely, nagy doboz, csörög, puha, stb. stb. Eleve kizártam volna a sima feladást. Ennyi erővel - hogy nehogy negát kapjak - az összeset küldhetném ajánlottal. Ha negát, semlegest kapnék, akkor megírnám, hogy ő így kérte. Nehogy már túlfizessem magam. Ok, van kártérítés, szerintem a gabonapelyhek ajánlva tuti megérkeznek, akkor viszont fizesse a vásárló a pluszt, ne rajtam spóroljon...
A +215 Ft ajánlási díjat akkor is bevállalnám, ha nem kéri, már csak a magam jó hírének védelmében ill. a kártérítés reményében. szvsz.
eladtam a teszveszen 2 gabonapelyhet és simán kérték a feladást. felhívtam a csaj figyelmét hogy felelősséget nem vállalok érte ha nem érkezne meg. hát nem is ért oda. most kíváncsi leszek milyen értékelést ad. ennyit a postáról, a múltkor hajlakk tűnt el ugyanígy.
A kórház kiadja a halotti bizonyítványt, az alapján állítja ki az önkorm. anyakönyvese a kivonatot.
Paintuci
Az illetékes önkormányzatnál keresd az anyakönyvest, ő állítja ki, infokat is tud adni, hogy hogyan tovább!
Az illetékes önkormányzatnál keresd az anyakönyvest, ő állítja ki, infokat is tud adni, hogy hogyan tovább!
Ez nem túl logikus... ha egyedül lakott ott, az elhunyt... kinek a nevére küldik?
" alt="
">
" alt="
">Paintuci!
elég érdekes lesz, mert arra a címre szokták ahol az elhunyt lakott. ebben az esetben nem tudom, érdeklődj a kórházban vagy a temetkezési vállalatnál.
elég érdekes lesz, mert arra a címre szokták ahol az elhunyt lakott. ebben az esetben nem tudom, érdeklődj a kórházban vagy a temetkezési vállalatnál.
Nálunk is járt a posta ellenőr - azt mondta, országos akció van, ellenőrzik, hogy pl. az elsőbbségi oda ér-e másnapra...
Anélkül még a nyugdíját se tudom lemondani...
" alt="
">
" alt="
">Semmi nem tehető, minden levél ami átvevős... visszamegy igazából a Bíróságos érdekes... azt legalább tudom hova megy vissza...
" alt="
">
adrika6 hova küldik ki a halotti anyakönyvi kivonatot? Előbb meg kell h. keressenek engem nem?
Vagy h. intézzem h. legyen ilyenem? Enélkül semmit nem tudok intézni...
" alt="
">
adrika6 hova küldik ki a halotti anyakönyvi kivonatot? Előbb meg kell h. keressenek engem nem?
Vagy h. intézzem h. legyen ilyenem? Enélkül semmit nem tudok intézni...
Paintuci
Szerintem közjegyzőtől kaphatsz vmi papírt.
(Kár, hogy nem intéztetek időben meghatalmazást. Az bmikor jól jöhetett volna.)
Vagy:
Kérdezd meg itt, ilyenkor mi a teendő.
MP kapcsolat:
06 40 46 46 46
ugyfelszolgalat@posta.hu
Szerintem közjegyzőtől kaphatsz vmi papírt.
(Kár, hogy nem intéztetek időben meghatalmazást. Az bmikor jól jöhetett volna.)
Vagy:
Kérdezd meg itt, ilyenkor mi a teendő.
MP kapcsolat:
06 40 46 46 46
ugyfelszolgalat@posta.hu
Nem.
Paintuci!
egy címen laktatok?
egy címen laktatok?
a halálesetet követő 1 héten belül kiküldik.
A halotti anykönyvi kivonatot ki adja, és mikor?