Nem tudom, engem azért inkább a fődíj szokott motiválni, nem a sokszor csak tingli-tangli kisebb nyeremény. Nem kockáztatnám egy kamu névvel.
De amúgy érdekes ez a fórum. Egyik fórumozó bevallottan kamu nevekkel játszik, azzal nincs gond. Egy másik fórumos valakijének a nevét használja játékhoz (állítólag!), aki már meghalt, az gond.
Egyik fórumos kukázhat blokkokat, nem gond, ha a másik csinálja, akkor gond. A fene se érti.
Nyílván nem fél tőle. Egy fődíjra viszonylag kicsi az esély...
.... és mégis tudok olyanról aki 2 millás fődíjat bukott kamu név miatt...
Szerencsére nem családon belül történt, egy szervező cégnél a közjegyző mesélte...
FlyGuy!
Én ezt nem tehetném meg egy soklakásos panelházban. Azt se tudná, hová csöngessen, ha nem az lenne ráírva a csomagra, ami a kapucsengőre. Sokan vagyunk így. Vagy a múltkor például helyettesítő futár jött, elkért személyit, aláíratott, stb, pedig ezt kb. már senki nem csinálja. Azon felül, hogy nem látom értelmét annak amit csinálsz, nem félsz attól, hogy beüt egy nagy nyeremény, amihez személyesen kell befáradni az irodába mondjuk Pestre?
Nálunk mi vagyunk a "családi csomagpont".
Itt mindig van valaki.
A népes család összes ága-boga dolgozik, jön-megy, nem igazán elérhető.
A bedobós üzemmód nálunk is működik.
Szerintem inkább a feladatótól függ, mit kér.
pieceofluck
csak a sz.r Magyar (Állami) Posta Logisztika futár kér aláírást és személyi ig. számot, SENKI MÁS. Hálaistennek, már csak alig egy-két cég küldi velük a nyereményt.
Ezért nálam a kamu név az ALAP, átutalásnál lényegtelen, kis csomagokat pedig bedobatom a kerítésen a futárral az udvarba, akkor , amikor felhív, hogy hamarosan jön, vagy mát itt is van... ENNYI

" alt="

">
pieceofluck!
A giro rendszere nem tud ellenőrizni csak számlaszámot egy utalásnál.
robbe77
Már rég egy feltételezett lehetőséget járunk közbe.
Csak délben csatlakoztam.
(Nem kellett volna, le is égettem közben a hagymát..

" alt="

"> )
A korlátozások valóban nyomon követhetetlenek.
IP címmel is lehet trükközni.
Bocsi, de még mindig nem értem, hogy ha tényleg van ez a kamu neves dolog, hogy kaphatják meg az utalásos nyereményeket...
Nekem ez magas.
És amúgy, ha valaki biztos valami visszaélésben, és nem csak gyanúsítgat, miért nem jelzi az észrevételét az illetékeseknek?
De ide azért beírja...
Arról nem beszélve, hogy aki ilyet csinál, gondolom nem a 32. kulacsért teszi, de mi van ha a főnyereményt személyesen akarják átadni, mint ahogy olvastam, a Coop és az Aldi játékainál is így volt legutóbb, pedig nem is akkora nyereményekről volt szó? Személyesen, személyivel.
sadának!
Sokszor nem lehet tudni, melyik futárcég fogja hozni a nyereményt, van aki semmilyen módon nem is jelez előre,, szóval ezzel is mellé lehet hasalni. Szerintem nem éri meg ennyit kockáztatni.
Utolsó mondatodra reagálva: A nyereményhalmozás elkerüléséért, ami amúgy nem baj,mert így többen nyerhetnek. Bár tényleg kevésbé motiváló a vásárlásra. Inkább valóban az a baj amit írsz, hogy nem egységes és ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani, hogy melyik játéknál hány pályázat mehet 1 IP címről, hány nyereményt lehet nyerni, hány blokkot lehet 1 nap feltölteni, stb.
De a címre is lehet megoldás: a futárcég oldalán van átirányítási lehetőség.
(kamu névhez kamu e-mail cím jár.)
Igaza van robbe77-nek:
"aki kamu névvel játszik, ha van ilyen, az biztosan csak olyankor csinálja, ha utalásos, vagy e-mail címre küldéses a nyeremény."
Családi házaknál többnyire nincs kiírva a cím, és nyilván előre megbeszéli az ott lakóval, akit persze ismer, hogy megy egy csomag...
Nem úgy értettem, hogy egy vadidegen címre kéri a nyereményt...
De lehet nincs ilyen, csak én gondolom túl. 😅
Egyébként a Chio játékoknál is le van írva, hogy mennyit nyerhet egy háztartás. És egyre több szabályzatban olvasom.
A napi és heti nyeremények általában kisebb értékűek, és többnyire csak egy nagy fődíj van, ezért sem értem, miért baj, ha egy lakcímről több különböző, de valóban ott lakó és persze valós személy nyer.
Szóval senki nem ír monogramot se.

" alt="

">
Mondjuk egyre inkább azt gondolom, hogy ez netto hülyeség, már bocs kaján, sada.
Ha ennyien tudtok arról, hogy meghalt xy, akkor ezek szerint ismeritek őt vagy a családját. Miért kockáztatna egy ilyet az, aki játszik a nevében, ahelyett, hogy kitalálna hasraütésszerűen egy nevet, vagy akár csak a keresztnevét megváltoztatná, hogy a postás is megtalálja a cím alapján és nektek se tűnjön fel?
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások