Rita
Igen. Ezen nem kérnek semmi pluszt.
Sőt, én néha elgondolkodom, hogy az akciós borítékok talán túl ingerlően hatnak a levelekkel dolgozó nem túl tisztességes postásokra. :-/ A többség persze nem ilyen, tőlük elnézést kérek!
Válaszol a szakértő
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 8 / 13 oldal |
Szeretném megtudni, hogy a Kraft Foods nyereményjátékán (25 milliós házat lehet nyerni) be lehet-e küldeni a vonalkódokat sima borítékban, vagy csak az akciósok játszanak. Azért kérdem ezt, mert vannak olyan játékok, ahol különböző adatokat, nyilatkozatokat is kérnek, és a hiányos pályázatok nem játszanak.
Aha, és az se baj, ha működik :))
más webnyereményes fórumon most írtok az új pepsi akcióról, jönnek az internetoldalhoz kapcsolódó linkek. Íme egy rossz példa: a weboldal címben semmi keresnivalója az oldal fejlesztőjének..... egy ilyen címnek nem szabadna a hirdető márkanevén kívül más cégnevet tartalmaznia.....
először is gratula, elértük a 100 hozzászólást!
a kérdések jók, kicsit hosszú lesz a válasz:
flori: először gondoljunk arra, hogy a weboldal gyenge.
Kevesebbet nem sorsolhat ki - legfeljebb ha nem volt annyi, a feltételeknek megfelelő beküldő :). Egyébként a sorsolás után 90 nappal el kell számolnia a szerencsejátékfelügyelet fele a szervezőnek.
Mindenképpen el kell olvasni a hivatalos szabályzatot , azután lehet érdemben nyilatkozni a dologról.
bubus: Droetker ügyben (ugye a receptbajnokságról van szó) én még várnék.
a kérdések jók, kicsit hosszú lesz a válasz:
flori: először gondoljunk arra, hogy a weboldal gyenge.
Kevesebbet nem sorsolhat ki - legfeljebb ha nem volt annyi, a feltételeknek megfelelő beküldő :). Egyébként a sorsolás után 90 nappal el kell számolnia a szerencsejátékfelügyelet fele a szervezőnek.
Mindenképpen el kell olvasni a hivatalos szabályzatot , azután lehet érdemben nyilatkozni a dologról.
bubus: Droetker ügyben (ugye a receptbajnokságról van szó) én még várnék.
És mi van akkor, ha nem teszik közzé a nyerteseket a kiírt szabállyal ellentétben (kifejezetten Internetes játéknál).Most már nagyon bosszant ez a roh.. oetker.hu. A megkeresésre sem válaszolnak. Lehet, hogy ezzel kapcsolatban bekattantnak tűnök, de bosszantó.Átverésnek tűnik.
MI van, ha valaki kevesebb díjat sorsol ki a meghirdetettnél, Attila? Hol lehet ilyenkor reklamálni? Mintha a Kaisernél ez lenne a helyzet. Persze, lehet, h. csak a honlapjuk sz@r...
Ki korán kel, aranyat lel.
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
Sőt: Sok kicsi sokra megy.
Gunyoros a hozzászólásod Laci, mégsem bánom, mert ismerem a mondást:
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
Hát akkor pitiket ,bevallással ,hetente csak neked:D
Adószámról: Bár hetente kellene valamely cégeknek megadni az adószámomat!!!! Itt megigérem nem appellálnék, csak úgy küldözném a nyereményekért cserébe!!! Ha-ha-ha....
Inkább az adataimat adnám ki, mint pénzt nyereményadó címén.
Amúgymeg minden után adózni kell, úgyhogy ne is csodálkozzunk
semmin e kis honban!
Inkább az adataimat adnám ki, mint pénzt nyereményadó címén.
Amúgymeg minden után adózni kell, úgyhogy ne is csodálkozzunk
semmin e kis honban!
Manci
Az ajéndéksorsoláson nyert nyeremények után a szervezők fizetik az SZJA-t , az apróbetűs részben benne szokott lenni. A lottó is netto, a szerencsejárék rt. fizeti az adót. Mindenütt a kiírásban kell előre megmondani, hogy átvállalják-e, vagy sem.
Jó kis gumicsont ez az adó. :))
Az ajéndéksorsoláson nyert nyeremények után a szervezők fizetik az SZJA-t , az apróbetűs részben benne szokott lenni. A lottó is netto, a szerencsejárék rt. fizeti az adót. Mindenütt a kiírásban kell előre megmondani, hogy átvállalják-e, vagy sem.
Jó kis gumicsont ez az adó. :))
Sada, én csak arra reagáltam az adózás kapcsán, hogy az ajéndéksorsoláson nyert nyeremények után a szervezőnek kell-e megfizetni a SZJA-t vagy a nyertesnek. Szerintem a szervezőnek - mintha a bejelentési nyomtatványon lenne erre utalás. (És szerintem ezt nem szabad összekeverni a vetélkedővel, mert az nem ajéndéksorsolás és nyilván más bejelentési kötelezettség alá esik.)
Jézusom mit csináltam!?Bocsánatot szeretnék kérni Andátol!!Ő kérdezte:ha a nyertes gyermek,akkor mi van az adószámmal?Én meg csak megjegyeztem hogy ez van,vagy valamit megint félreértettem.Nálam ez sokszor előfordul(először írok aztán gondolkodom)
Manci
Nem.
A kisértékű ajándékokat kiszórhatják termékmintaként is, akkor kevesebb a macera vele, de bele is köthet egy kedves apeh revizor.
Nem.
A kisértékű ajándékokat kiszórhatják termékmintaként is, akkor kevesebb a macera vele, de bele is köthet egy kedves apeh revizor.
Szia Attila,
Amiket írsz azok vetélkedők, nem szerencsejátékok. Adózás szempontjából nem különböztetik meg őket? - Biztos igazad van, csak én mintha másra emlkeznék. (EGyébként boldog névnapot.)
Amiket írsz azok vetélkedők, nem szerencsejátékok. Adózás szempontjából nem különböztetik meg őket? - Biztos igazad van, csak én mintha másra emlkeznék. (EGyébként boldog névnapot.)
igen... lásd Vágó István féle TV-s vetélkedőműsor az RTL-en.... a nyertesek ott is bruttó összeget nyernek.
Ha jól emlékszem, a Big Brother - nyertes Évi is bruttóban nyerte a 16 milliót.
Ha jól emlékszem, a Big Brother - nyertes Évi is bruttóban nyerte a 16 milliót.
Anda, sztem se fikázott itt senki, a 2 éves gyerek adószáma sem az, hanem a szomorú valóság, mikor a lányom iskolába került, megkapta az adószámot is, mert az apja munkahelyéről kapott 1000 (!) Ft beiskolázási segélyt be kellett vallani, hát ez a helyzet. Az adott cég nyilván adinisztrációs okokból kérte be az adataidat, jobb ez, mintha 4 év múlva az APEH követelné rajtad az addigra rég elfelejtett mozijegy adóját kamatostól:)