Moomin83
A tájékozódási forrásaid nem lehetnek acélosak, szakmailag nem állják meg helyüket, váltani kell. Járvány közben nem kéne oltani? Ha esetleg arra a kamura gondolsz, hogy valaki tünetmentesen fertőzött, kapja az oltást, és súlyosabbak lesznek a tünetek.....ez egy nagy álhír. De lehet riogatni az embereket. 🙄
Jó reggelt
No nem akartam senki lelkébe belegázolni. Magánvéleményt osztottam meg
Évente 3szor vagyok beteg télen. Kisebb gondok (elmegy a hangom), nagyobb gondok (arcüreggyulladás, taknyosság).
Tavaly márciusban a kisebbik gonddal voltam itthon 5 napig. Azóta semmi
D vitamin, Béres csepp kúra. Gyömbéres citromos tea. S esténként 1 pálinka. Ez mindennap. Persze gyümi és zöldség is fogy.
Nekem ez a tapasztalatom.
Oltást nem szívesen veszem fel, de lassan majd a munkahelyem is kérni fogja (banki recepció). S kötelező lesz, ami nem kötelező. Ráadásul most írták, amit eddig nem tudtam, hogy járvány közben pl oltani sem lehetne. Szvl vannak furcsaságok
Ezt az évet tutira el kell engednünk. Főleg, hogy várják a 4.hullámot tanévkezdésre
Én meg ügyeletes voltam tegnapelőtt a Covid osztályon. Kijutni szerettem volna, nagyon, akár kiszökni is. (Vicceltem.)
Az a baj, hogy politika lett a járványból és az ellátásból.
Bár úgy tanultuk, hogy katasztrófahelyzetben a túlélés nem egészségügyi, hanem szervezési kérdés (Napóleon hadiorvosa óta)
Amúgy nem akartam senkit felidegesíteni semmi oltás meg nem oltás kérdésben, meg politikai világnézetében, úgy hogy jó éjt...
Igazából engem csak az érdekel a Hévízi tóra bejussak vhogy.
Nem lehet oda beszökni? (Csak viccőtem...)
ne birkázzuk le azt kinek más a véleménye .
minden reggel rettegek mikor megyek dolgozni, a metró pótlón s aztán a metrón melyik (álltalatok nevezett s az én szememben birka) sz...k a normális életvitelre, köp a buszpadlóra stb..aztán bent a boltban vm síkhülye rám liheg...... nem kellene bírkázni a felelősséggel gondolkodót én is tiszteletben tatrom a ti véleményeteket
És az egy dolog a szórakozó helyek bezárva. De a házibuli megy, nálunk is 3 lakásban rendszeres. 5-10 fő. Udvaron, folyosón dohányzik, köhög, beszél, köpköd, tüsszent stb...
Azért is tartunk itt, mert sokan így kezelték az ügyet.
De nem fogja fel a huszonéves agyával, minnél tovább tart ez, annál tovább szîvás.
És az lesz ez még tuti 2 évig menni fog.
Kinyit, bezár stb...
A másik nincs melód, keresel... simàn állásinterjún meg fogják kérdezni be vagy e oltva. Ez olyan kérdés, hogy akarsz e még vagy már gyereket. Ezt nem kérdezhetik meg mert magánügy, de tudni akarja mikor számíthat rád. Úgy szokták kérdezni "család"???
Erre azt szoktam mondani van egy macskám.
A kémia tanárom azt mondta jók ezek a vegyszerek, gyógyszerek stbk...ha nem lennének az adott lakosság fele haldokolna, vagy halott lenne.
Milyen jó, hogy van szappan. Szokták mondani csodákra képes.
Milyen jó a pestis után lett csatorna, milyen jó hogy nem az utcára öntjük a bilit és, és a halottakat eltemetjük nem oszladoznak az utcán.
Ezek a fertőtlenítő cuccok csodák. Szerintem.
Kétségtelen az oltás is kell de én kérek elnézést melyik társaság is bizonytalanítja lakosságot ez ügyben??? Közben magát meg beoltatja???? Marha következetes. Kockára teszi az emberek életét esetleg, de újjal mutogat a másik oldalra??? És most egy politikus nevét sem írtam le.
Szóval ha vmi körbe van aknázva ne csodálkozzunk az emberek bizonytalanok.
A teraszon is, a tömegközlekedésben is, a multiknál mindenhol el lehet kapni a vîrust, de... Egy kis matek...
Vagyok én visznek főbe lőni, van öt szoba abban az öt szobában vagy négy fegyveres, szóval az egyik szobában nincs. Többi négyben van.
Szóval az egyik szobában tuti nem lőnek fejbe.
Ha zárva az az étterem ott tuti nem kapom el a vîrust.
Az étterem tönkre megy. A dolgozók máshová mennek. Pad helyzet.
Megértem... 😐
Nálam a "gyümi és zöldségevés" mint általános csodaszer verte ki a biztosítékot. Szeretem is, eszem is, de ez nem old meg mindent.
S nem szoktam a "hypot is hypoval" fertőtleníteni.
A nővérem szokta. Máig sem érti, hogy kaphatták el mégis a vírust, amibe bele is halt a férje. Persze a család jött hozzájuk látogatóba, maszk nem volt rajtuk, és folyton lifttel utaztak, s ott már nem volt rajtuk a maszk... S a temetés után vendégséget is tartottak (ahova nem mentünk), utána meg kidőltek.
jelica
A maszk hasznos, de van, ahol felesleges, tudom. Pl. mikor a kertek alatt biciklizek v. a Holt-Maros parton befelé a városba. DE! Elfele a kapuban felveszem, mikor haza érek leveszem, közben nem foglalkozom vele. Nekem így egyszerűbb. Túlélem.
"félévente kellene újítani"
Vagy igen, v. nem. Majd kiderül, ha eltelt elég idő, s lesz elég tapasztalat.
Milyen jó, h. pl. a járványos gyermekbénulás sincs már közöttünk, hála a védőoltásoknak, vagy a diftéria, stb...
Abból, hogy a egyéb betegségeket úgy kezelik, ahogy, nem következik az, hogy a covidot bagatelizálni kellene.
Jelica
Igen tudom.én se tudok eljutni 1 éve börgyogyaszhoz,fogorvoshoz.férjem tb jet is magunk fizetjük,havi 8000a kukába mert ugye az orvos " emailen" telefonon " rendel..a pu rákos felesége hónapok óta vár a kezelésre,mert ilyenekre most nincs kapacitás.de ezt ugye ugyse hiszi el csak aki benne van..amugy is annyi itt az ellentmondás,de sokan nem látnak a sajat szemüktöl.A teraszon iszogatnak majd,miközben az utcan mellettük maszkban sétalunk a friss levegőn.Meg a moziban stb megbetegszel,de a tömött buszokon ,multikban stb nem..
trita
Lehet, hogy igazad van, de most nem bírtam ki szó nélkül, megsajnáltam Moomin83-at, pedig sok mindenben teljesen igaza van.
Meg neked is, olvastam a soraidat korábban is, és most is. Ez is teljesen igaz! Tegnap előtt egy közeli ismerősöm hívta fel a gyerekorvost, mert a fiának reggelente (de csak reggel) enyhe hányingere van és enyhe hasmenése, hogy lehet-e hányós - hasmenéses vírus? Mire a doki: "Hát ez éppenséggel lehet, hogy COVID!". Mintha minden vírus betegség megszűnt volna létezni az elmúlt egy évben !!!!!!
Lehetetlen próbálkozás volt egy nyomvadt neurológiára időpontot kapnom, pedig 1,5 héten át naponta próbáltam és lehet, hogy az életemet "mentené" meg a vizsgálat....De nem lehet elérni őket!
Az én egészségem már nem fontos...
Ugyanúgy ahogy nem tudom elérni a nőgyógyászatot sem és a gyerekeim fogorvosát is, csak 1 hét napi 8x-10x-i hívás után sikerült...
Jelica Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal,de hidd el,nem érdemes megmagyarázni az ellentábornak semmit,úgysem fogják elfogadni a véleményedet.Én erre rájöttem,már inkább csendben hallgatok.Tegnap zárt be az egyszemélyes vállalkozasom gyakorlatilag utcára kerültem,tavaly májusban meghalt anyu mert a kórházban " nem foglalkoztak vele" mert nem covidos volt,szóval sorolhatnám.Az emberek meg vannak félemlitve,azt se nézik hány ember hal meg az egyéb betegségekben amit a covid miatt 1 éve le se szarnak.szóval a sajád lelki békéd érdekében szerintem hagyd rá a birkákra. Amugy is az a cél hogy az embereket egymásnak ugrasszák.
Eszemben sincs elbagatelizálni!
Sőt 2 haláleset is volt a családomhoz közel, valaki haza is jött az intenzívről, szerencsére. Anyukám pedig igen közel a tűzhöz, egészségügyben dolgozik!
Nyilván, nem összehasonlítható 2 járvány...főleg, hogy az egyiknél 2 hónap alatt harmincvlahány ezren haltak meg (pontos számot nem tudom fejből)....
És elbagatellizálni a járványt...hát, akkor közelről úgy látszik nem vagy érintett. Nem látod mi megy az intenzíven, nem látod, hogy küzd egyes ember a levegőért, és hogy küzdenek érte. Nem látod testközelből most mi van házon belül az egészségügyben. És nemcsak M.o.n. Lehozhat mindent a média, csak épp az látja a legjobban, aki ott van. Egy influenzával ezt a helyzetet összehasonlítani? Kár is, nem egy lapra tartoznak, semmi közük egymáshoz. 🙄
jelica
A fertőtlenítőkben persze, hogy sok minden van. A természet "erejével" nem védekezhetünk minden vírus, baktérium, mikroorganizmus ellen. Megy a versenyfutás a gyógyszerfejlesztésben is, az egyes mutációk ellen. Hanyadik generációs antibiotikumnál tartunk ? Jól hangzik, hogy csak természetesen, meg nem kell annyi fertőtlenítés, erősítsük az immunrendszert, vitaminok stb. hangzatos szavak. Nem lehet visszamenni az őskorba, nézzük meg, az akkori halandóságot. Arról nem is beszélve, az ember születésétől fogva, mennyi védőoltást kap. Ilyenen a mai világban, nem lehet és nem szabad elbukni.
Arra pedig én leszek kíváncsi, hogy ha annak oltási igazolás kell aki moziba, színházba, étterembe, állatkertbe, szállodába akar.menni, akkor az összes abban a szektorban dolgozónak kötelező lesz az oltás?
Hiszen aki bemegy annak KELL, aki meg kiszolgál annak NEM.
Egyértelmű....
sada, luluanne
Azért ne hurrogjátok le Moomint (nevek elírásáért most elnézést!), DE tökéletesen igaza van, hogy az 5 percenkénti fertőtlenítés többet árt mint használ, meg lehet nézni milyen anyagok vannak egyikben-másikban.
Aztán ott a maszk...bakke kint vagy a friss levegőn egyedül, sehol senki de a rendőr bűntet ha nem húzod fel azt a vacakot...
Aztán pedig bárki megnézheti a KSH oldalán 1997-ben hány ember halt meg az úgynevezett legnagyobb magyarországi influenzajárvány idején 2 hónap alatt? Akkor is volt akinek meghalt családtagja benne, most is van..ettől még van aki látja, hogy mi megy itt, van aki csak a tv híradójában hallottakat hangoztatja...
Lehet más is a vélemény, nem csak amivel egyetértesz...
Jó persze el lehet túlozni az egészséges életmód felé a dolgot, de nem hiszem, hogy a posztja fő mondandója ez volt.
Mondjuk azért azt is megnézném hányan mennek vissza a vendéglátóiparba. Hiszen ki tudja ősszel zárás lesz megint.
Én megértem ezt az intézkedést de arról volt szó, nem érheti hátrány azt aki nincs beoltva.
Azt mégis.
De a Hévízi tóra se mehetek be. 😱
A lefolyó meg illegális? 🤔
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások