KÓKUSZOS KOSÁRKÁK
Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, csipetnyi só, 3 tojássárgája, 1 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor.
Hozzávalók a krémhez: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék.
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd beletesszük a sót, a tojássárgákat, a rumot és a cukrot. Jól összegyúrjuk, majd letakarva 1 órán át pihentetjük a hűtőben. Ezt követően a tésztát kb. 40 részre osztjuk a kosárkák méretétől függően. A kis tésztagolyókat beletesszük a formákba és egyenletesen kibéleljük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük a kosárkákat, majd kicsit hűlni hagyjuk és kiemeljük a formákból. A sütőt 160 fokon működni hagyjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket. A habot elosztjuk a kosárkákban és a sütőben még további 15-20 percig sütjük. Használat előtt a sütőformákat vékonyan olajozzuk ki.

MARCIPÁNOS KOCKA
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 10 kanál forró tej, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált dió vagy kókuszreszelék, 1 tortabevonó, fél rumaroma, fél mandulaaroma, 3-4 dkg kakaó.
A darált kekszet a forró tejjel, a porcukorral, a margarinnal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk, majd kettéosztjuk. A massza egyik felébe darált diót vagy kókuszreszeléket, rumaromát és kakaóport keverünk. A massza másik felébe mandulaaromát keverünk. A kakaós masszát egy kb. 40 X 40 cm-es tepsibe vagy tálcára nyomkodjuk. Ennek a tetejére tesszük a másik masszát. A süteményt tortabevonóval borítjuk. A cukor mennyisége ízlés szerint változtatható.
Az egyik Kiskegyedben találtam házi pillecukor receptet mézzel, ki is próbáltam. Ha vkinek ismerős vagy elkészíti, megírná, hogy neki milyen lett?
Megkerestem a neten, a blikk oldalán is írják:
http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/igy-keszithetsz-
konnyen-hazi-pillecukrot-raadasul-olyan-egeszseges-h
ogy-barmennyit/lkcntlw
Én is úgy készítettem, ahogy írják, de a masszához a cikkben szereplő 7-8 perc helyett 10-11 percet vártam, illetve a 15 perces keverés helyett 20 percet.
A végeredmény: messze nincs tepsi méret, én kb. 2 cm vastagon kerek tortatálba tettem. Ráadásul a fotón elég vastagnak látszik.
Nincs ezzel semmi baj, ha tényleg kismeretű a végeredmény, de akkor írják oda, hogy illusztráció vagy írják úgy, hogy 1,5 bögre. Ezért vagyok kíváncsi, hogy Nektek is hasonló-e.
A legutóbbi Rama receptfüzetből sütött már valaki zabpelyhes almás lepényt?
Az almát ki kell facsarnom, vagy csak olyan lédúsan rakom bele?
St Patrick napi sörös sajtleves:
www.irishfeet.hu/receptek/h_sor.html
Zsolesz180

szupi lett a fánkom ,szalagok is lettek

20 perc után kinyújtottam ujjnyira aztán egymásra hajtottam /valahol hallottam ezt /,kinyújtottam ,szaggattam ,míg az olaj forrósodott ,még kelt szaggatva !
Lényeg ,hogy sikerült ,nagyon szépen köszönöm

Zsolesz180 ! Nagyon szépen köszönöm

jelzek majd !
FÉLÓRÁS FÁNK
Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 tojássárgája, 50 dkg liszt, 3 dkg cukor, kevés só, olaj.
Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A langyos tejet a puha vajjal, a tojássárgákkal, a cukorral, a liszttel, kevés sóval, valamint a felfuttatott élesztővel összekeverjük és jól kidagasztjuk. Ezt követően lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat, melyeket ezt követően 20 percig pihentetünk. Forró olajban a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A sütés első szakasza, azaz az első oldal sütése fedővel lefedve történjen. Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk. A tésztát kevés rummal is ízesíthetjük.
Sokszor készítettük, bevált. Ha jól csinálod szalagos lesz.
Szuper fánk receptet kérnék szépen ?
Jól bevált krémeslap receptet kaphatnék valakitől / Rámásat vagy zsírral készült / ? Köszi
Hájas,leveles boltilapon kívűl.
Valaki rakna fel egy egres (büszke) kompót receptet? Már végignéztem egy csomó oldalt és egy normálisat sem találtam.
Ha elfogadsz egy tanacsot: tejfolt osszekevered keves olajjal! Azzal megkened a tesztat es ugy ra a tolteleket! A tetejet pedig csakntojas sargajaval!
Oké!
Holnap lesz a nagy nap, keresgéltem receptet, de hőfokot és időt sehol sem találtam

Samidala eleg! De annal lejjebb ne,mert akkor nem sul,hanem szarad a teszta!
Rétest készülök sütni.
Elég hozzá a 175 fokos sütő?
van vkinek esetleg egy bevált lilahagyma-leves receptje?
Olyan pogácsa receptet szeretnék, ami még másnap is puha, nem száraz és kemény. Sajtos pogira gondoltam. Ha esetleg valakinek van bevált receptje. Köszi előre is.
A Bonduelle formákhoz írna valaki egy használható receptet ?

krysztasz
A cukrászdás piskóta receptjét nem tudom, de én így sütöm a "klasszikus" piskótát:
tojásonként 2dkg cukor és 2.5dkg liszt.
A Te esetedben 10 tojás, 20dkg cukor, 25dkg liszt.
A vizes piskóta sem rossz, pénztárca kímélő
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások