Munkaügyi infó
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 8 / 10 oldal |
Az adóbevallást mindig naptári évre készítjük el. Nincs köze ahhoz, hogy váltottál munkahelyet év közben vagy nem. Meg egyébként is: honnan lehetne tudni előre, hogy mi fog még történni az év hátralévő részében?!?
ez a mostani adó visszatérítés hogy van?
aki közben munkahelyet váltott az csak jövő adóbevalláskor kapja vissza?
aki közben munkahelyet váltott az csak jövő adóbevalláskor kapja vissza?
köszönöm
Szerintem nincs. A Gyes-t a MÁK fizeti, a Gyed-et a MEP.
Adminisztrációja van veled kapcsolatban, de fizetnie nem kell. szvsz.
Adminisztrációja van veled kapcsolatban, de fizetnie nem kell. szvsz.
gyed és gyes ideje alatt a munkáltatónak van vmi fizetendője utánam (járulék vagy vmi) ? én úgy tudom nincs ,de javítson ki aki jobban tudja.
köszönöm
köszönöm
sada
Köszi, én is így gondoltam, de elsősorban jó lett volna oda visszamenni.
Köszi, én is így gondoltam, de elsősorban jó lett volna oda visszamenni.
Nem köteles.
De elmehetsz bhova máshova is, attól még az eredet munkaviszonyod nem szűnik meg.
De elmehetsz bhova máshova is, attól még az eredet munkaviszonyod nem szűnik meg.
Sziasztok!
Szerintetek, ha Gyes mellett szeretnék visszamenni 6 órába dolgozni, köteles visszavenni a cégem? Vagy csak a Gyes letelte után köteles visszavenni?
Szerintetek, ha Gyes mellett szeretnék visszamenni 6 órába dolgozni, köteles visszavenni a cégem? Vagy csak a Gyes letelte után köteles visszavenni?
Úgy nézem, elő kéne kaparni ezt a topicot is: Újabban többen, többször kérdeznek ilyesmiről!
bolya,
köszönöm szépen, megnézem amit írtál.
Szép napot kívánok!
Csigu
köszönöm szépen, megnézem amit írtál.
Szép napot kívánok!
Csigu
csigubigu
Mit tehet a munkáltató, ha nem fogadják el módosító javaslatát? Vagy belenyugszik a korábbi feltételek melletti foglalkoztatásba, vagy megvizsgálja a munkaviszony felmondásának lehetőségét. Utóbbival körültekintően kell bánni, önmagában a módosító ajánlat visszautasítása semmiképpen nem lehet felmondási ok.
Itt találtam
http://www.nlcafe.hu/legyunk_sikeresek/20010727/a
_szerzodes_modositasa/
Mit tehet a munkáltató, ha nem fogadják el módosító javaslatát? Vagy belenyugszik a korábbi feltételek melletti foglalkoztatásba, vagy megvizsgálja a munkaviszony felmondásának lehetőségét. Utóbbival körültekintően kell bánni, önmagában a módosító ajánlat visszautasítása semmiképpen nem lehet felmondási ok.
Itt találtam
http://www.nlcafe.hu/legyunk_sikeresek/20010727/a
_szerzodes_modositasa/
Sziasztok! Nekem is lenne egy kérdésem, ha bárki tudna válasszal vagy ötlettel segíteni, nagyon hálás lennék. A munkáltatóm kitalálta, hogy költség csökkentés céljából lecsökkenti a munkaidőnket 40-ről 36 órára és a munkabérünket is 10%-kal. 8-an dolgozunk pénzügyi osztályon, a főnök azt mondta, senkit nem akarnak elküldeni ezért ezt a megoldást találták ki. De ez csak akkor "lép életbe", ha mindenki aláírja az új munkaszerződést és elfogadja a fentebb írtakat.Megkérdeztük, hogy mi van akkor, ha valaki nem akarja ezt elfogadni és aláírni. Nem mondta ki nyíltan, de kb. egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy akkor azt kirúgják. Kirúghatnak ezért,mert nem fogadom el az új munkaszerződést?
Nem kell bevallást adni ha az a szociális segély adómentes volt.
azt meg tudná mondani vki, hogy aki egész évben csak rendszeres szociális segélyben részesült, annak kell-e 0-ás adóbevallást beadnia? köszi!
köszönöm a válaszokat!
a nyomtatványkitöltö programot használom, ( csakbe engedi irni a 12 meg a 11 hónapot is.)
a nyomtatványkitöltö programot használom, ( csakbe engedi irni a 12 meg a 11 hónapot is.)
atina
Igen, jól gondolod. A GYES nem bér, hanem ún. "adóterhet nem viselő járandóság". Ha tehát december 1-től vagy GYES-en, akkor csak 11 hónapot írhatsz be adójóváírásnak.
De használd az APEH nyomtatványkitöltő programját, nagyon jó, ellenőriz is.
Igen, jól gondolod. A GYES nem bér, hanem ún. "adóterhet nem viselő járandóság". Ha tehát december 1-től vagy GYES-en, akkor csak 11 hónapot írhatsz be adójóváírásnak.
De használd az APEH nyomtatványkitöltő programját, nagyon jó, ellenőriz is.
Gyásból, gyedből vonnak adót, a gyesből nem tudom sztem abból nem.
Az adójóváírás és a családikedvezmény jár a gyás, gyed hónapjaira is, a megfizetett vagy felszámított adó erejéig! És persze jövedelemhatár függő!
Az adójóváírás és a családikedvezmény jár a gyás, gyed hónapjaira is, a megfizetett vagy felszámított adó erejéig! És persze jövedelemhatár függő!
atina
amennyire én tudom a gyesből nem vonnak adót.
Az adójóváírás pedig 1.250.000 Ft éves jövedelem eléréséig jár. Tehát ha a 11 havi gyeded ez alatt van akkor jár adójóváírás vagy amit levontak visszaigényelheted.
De javítsatok ki ha rosszul tudom
amennyire én tudom a gyesből nem vonnak adót.
Az adójóváírás pedig 1.250.000 Ft éves jövedelem eléréséig jár. Tehát ha a 11 havi gyeded ez alatt van akkor jár adójóváírás vagy amit levontak visszaigényelheted.
De javítsatok ki ha rosszul tudom
adóbevallás kapcsán könyvelők v. bevallásban jártas személy segítségét kérném:
2008 . dec egész hónap gyesem volt - ez beszámít az adójóváírás 12 hónapjába, vagy mivel ez nem bér csak 11 hónapot írhatok?
2008 . dec egész hónap gyesem volt - ez beszámít az adójóváírás 12 hónapjába, vagy mivel ez nem bér csak 11 hónapot írhatok?
ja, fizetett szabadság...