Te nem érted. Aki kamu névvel játszik, ha van ilyen, az biztosan csak olyankor csinálja, ha utalásos, vagy e-mail címre küldéses a nyeremény. Lakcímesnél nem, hisz nem kockáztatna azzal, hogy a futár nem találja a lakcímen, vagy a postás se látja kiírva se a postaládára a nevét, se a kapucsengőre. Érted.
A másik amit írsz, az olyan dolog, hogy talán az Unilevernél így van, hogy 1 név-1 telefonszám-1 nyeremény, vagy valami ilyesmi, mások meg ennyire sem szeretnék a nyeremény felhalmozást, tehát kikötik hogy 1 lakcímre sem lehet nyerni többet. Ebben is van ráció, ha nagyobb értékű a nyeremény.
Nem érted, mire gondolok...
Akik kamu nevekkel játszanak, azok vajon hová kérik a nyereményt?
Milyen címekre, milyen számlaszámokra?
Ki ellenőrzi ezeket? Elég bemondani egy címet és oké?
Ki ellenőrzi, hogy az adott (nevű) nyertes valóban ott lakik-e papíron?
Eszembe se jutna más címet megadni, mint a sajátomat... Mert lakcím kell sokszor már a regisztrációkor is.
A megnyerhető nyeremények számát pedig szerintem nem lakcím, hanem (valós) névhez kellene kötni. Mert mi van, ha többen is játszanak egy családból, de egy házban laknak?
Ehhez persze el kellene kérni valami okmányt/vagy annak számát a személy beazonosításához.
De mindegy is, ez a szervezők/lebonyolítók dolga lenne.
Szerintem nincs igazad.A nyereményjátékos cégeknél, már ahol kikötés, hogy 1 lakcímre csak 1-et lehet nyerni, ott semmi más nem számít, csak hogy arra a lakcímre ne játsszál több nyereményért, mert nem fogod megkapni. Akkor sem, ha egyébként papíron különböző címeken laktok, de mondjuk azért kérnéd x helyre, mert ott mindig otthon van Manyika néni, aki át tudja venni.
Szerintem a háztartás fogalmánál a lakcím kártyában szereplő cím a lényeg, legalábbis a játékoknál.
Ha annak a házaspárnak papíron külön lakcíme volt, akkor szerintem oké.
Ha egy a lakcím, de mondjuk a szülők a családi ház földszintjén, a gyerekük meg az emeleten lakik, hiába élnek a gyakorlatban is külön háztartásban, azt a játékoknál nem vizsgálják, max. a hivatalokban, bizonyos ügyek intézésekor.
Ma már a legtöbb futár csak beadja a kapu fölött a csomagot (akár nyeremény, akár vmi netes vásárlás), nem kérnek sem aláírást, sem PIN kódot, sem személyit.
(Attól függ, a feladó miért fizet, azt hiszem.)
Egy háztartás.
Ismertem egy házaspárt (sosem játszottak), akik egy sarokházat vettek.
Külön-külön mentek el bejelentkezni. Egyik az egyik utcára, másik a másikra, minden különösebb ok nélkül. Pedig egy lakásban laktak, egy ágyban aludtak.

" alt="

">
Ma már ezt nem csinálhatnák meg, azt hiszem.
Függ attól, hogy belföldi vagy külföldi a szervező.
Másként kell dokumentálni az adózás miatt, ha kis értékű üzleti ajándék, vagy pénznyeremény, v bmi más.
Utaláskor a bank mindent befogad az adott számlaszámra, akár Gipsz Jakab a címzett, akár a számlatulajdonos. A nevet nem ellenőrzik.
Adatvédelmi okokból max a vezetéknév első betűje és a keresztnév + a település neve a szabályos. Szvsz.
Igen, jó lenne ha egységes lenne valóban.
Például Kindernél kellett meghatalmazás, amin kibuktam, mert azért nem akkora nyeremény volt. Meg aztán vannak játékok, egyre több, ahol kérik az adóazonosítót és el is készítik az alapján a bevalláshoz a papírt. Itt sem lehet kamuzni nyilván. Hát ilyen e-mailben kiküldött nyereményeknél biztos lehet. Az 1 háztartásban élőket viszont nem nehéz ellenőrizni, mert ha ugyanarra a címre kéred a másik nyereményt, már ki is vagy szűrve. Márpedig nem kérheted máshová. Ha meg kérheted, akkor ott van egy eleve ott lakó neve, szóval felesleges hazudni.
Nekem az nem világos, miért nem egységesek bizonyos feltételek/szabályok.
Az egyik játéknál, ha nyersz, küldik az ajándékot, átvételkor még aláírni se kell, a másik játéknál még személyi igazolvány szám is kell átvételkor, ha nem vagy otthon, akkor meg meghatalmazás.
Az is érdekelne, hogy ellenőrzik, kik élnek egy háztartásban, mert ez a játékszabályzat szerint többnyire az ugyanazon címen élőket jelenti, de lakcímkártyát nem szoktak kérni...
Az utalásos nyereményeket pedig a nyertes saját bankszámlájára küldik. Akkor hogy lehet kamu nevekkel játszani? Komolyan nem értem...
A nyerteslistáknál is van, ahol kiírják a teljes nevet (és néha a települést is), máshol a vezetéknév első betűje és a keresztnév, de olyan is van, ahol nincs nyerteslista.
Oké, a játékszabályzattól függ minden. De miért nem egységesek bizonyos (alap)feltételek/szabályok?
Hanem?

" alt="

">
Kíváncsivá tettetek. Legalább egy monogram.
Nem Szabó János vagy Nagy Mária.
Én is úgy érzem, hogy elég egyedi kell, hogy legyen az a név, hogy megalapozott legyen a gyanú (nagyon sok embernek ugyanaz a neve).
De hátha valaki, aki kamu neveket szokott használni megmondja (hogy pl. generálja-e a neveket, vagy régi nyerteslistákat / névsorokat használ fel... és akkor ezzel majd jól lebuktatja magát! ;-) )
Ja bocs, most nézem, hogy fordítva írtam, szóval a fiúk az apák nevét kapják, sőt akár generációkon keresztül így megy.
Ja vagy úgy! Nem tudom, ezt biztosra csak akkor lehet mondani, ha jól ismered, mert lehet egyforma neve 2 különböző embernek akár 1 városban is, nem beszélve arról, amikor apák a fiaik nevét kapják, ami szintén elég gyakori.
De ha ilyen gyanúd van, lehet jelezni a bonyolítónak.
Van olyan játékos, aki évek óta halott, mégis rendszeresen ott a neve a nyertesek között.
Biztos volt már rá példa, hisz bárki bármikor meghalhat. Bead egy pályázatot ma, holnap elüti az autó, de ettől még kisorsolhatják 1 hónap múlva akár főnyereményre is. Más kérdés, hogy valószínűleg pótnyertes lesz, mert szerencsétlen csóka nem fogja már tudni visszaigazolni a nyereményt.
kaján
Ezt mire írtad / mire értetted? (Amúgy általános válaszként: persze, - szó szerint - bárki nyerhet...)
Halottak is nyerhetnek?
Nem csak kitalált személyek?
Nem nagyon értem Screvonak mit olyan nehéz beszerezni egy 10ezres Emag utalványon......decemberben nyertük,kb 2hete írtam nekik,akkor "beszerzési" gondokkal indokolták....2024ben egy e utalvány beszerzése kb 1perc szerintem....Arról nem beszélve amit sosem értettem:Ha meghirdetnek egy játékot miért nem veszik meg(vagy szerzik be) előre az ajándékokat?Utóbbi bármelyik lebonyolítóra értendő..
(Élet "bölcs" mondása nem mindegy a f.. melyik végén állsz...) Bocsi
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások