ha nem kellene jegyzőkönyv egyből,meg tanu,akkor ha itthon elejtem pl. a zsolnay kávésbögrét vagy nekiütöm valaminek és letörik a füle,én elküldöm egy ismerősnek,az meg utólag kifizetteti a postával,mert a fülét is mellé csomizom? jól bebugyolálom törötten? ez mese

" alt="

">
én veszett sokat postázok,de nem így látom,de próba cseresznye
el kell fogadják azt a jegyzőkönyvet, amit utólag vetetnek fel, szerintem a szabályzatukban nincs olyan, hogy köteles vagy a törékeny csomagot a postás előtt kibontani, úgyhogy erre nem hivatkozhatnak - és mivel a hibájukat már elismerték az 1000 Ft visszautalásával, ezért már nincs vita azon, ki törte el a csomagot - ez egy nagyon jó esélyű fogyasztóvédelmi ügy, és nem vagyok ügyvéd, de jó esélyű polgári per is, hiszen a posta írásban elismerte, hogy hibázott

" alt="

">
arra tippelek,hogy megfelezték a feladási díjat
De akkor hogy jött ki nekik 1000ft ??
fogyasztóvédelem is ezt mondaná. nem tanuk előtt bontotta,főleg nem a kiszállító postás előtt ,így se jegyzőkönyv,semmi
escargot: ha nem a postás előtt bontotta ki,akkor nem érdeke a postának sem a kártérítés. Akár le is ejthette ő maga(nem feltételezem) és nincs semmire bizonyíték
szilvi78
Hozzászólás - 2010. január 05. :: 17:06
ma kaptam postán egy csomag törött porcelánt

" alt="

">
Vaterán vettem, +1950 ft postaköltségért, törékeny minősítéssel, gondosan csomagolva, nem az eladó hibázott. persze már csak kibontás után vettük észre, hogy töröttek.
a posta.hu-ra már írtam, eddig nem jött válasz
volt valakinek hasonló tapasztalata? mire számíthatok?
nem ismerem a sztori elejét, gondolom vette valahol, akkor meg kell reklamálni a számlával vagy a kinyomtatott terméklappal csatolva. Emlegetni kell a fogyástóvédelmet és ha kell be is vonni őket.
ne felejtsétek nem a postás előtt bontotta ki,így akár 0 ft is lehetett volna
escargot:
lehet, nem tudom, csak fejből írtam, de nem néztem utána. Majd szilvi78 megírja. De hogy nem 1000 ft, az tuti.
törékenynél szerintem nem 15*ös a kártérítés, hanem a ráírt érték - vagyis ha nincs rajta, akkor 50 ezerig a start plusznál. Reklamáló levelet kell írni nekik.
szilvi78
engem érdekel.
De azt nem értem, hogy a saját szabályzatukat nem ismerik? Vagy ez az első levél a beetetés? Hátha Karibon nyaralsz és nem foglalkozol a levélllel, reklamálással??
Hol a 15x-ös kártérítés? Ez engem nagyon érdekel.
Annyira elegem van már!

" alt="

">
Megint az van, hogy egy múlt hét csütörtökön feladott elsőbbségi levelem nem ért még oda a címzetthez.... pedig most a postán adtam fel, és nem ládába dobtam...
És megint nekem kellemetlen, és a cserepartnerem azt is hiheti, hogy én vagyok megbízhatatlan!

" alt="

">
persze, gondolom
csak nem akartam most leírni újra az egészet
Bocs, mindenre én sem emlékezhetem.
igen, jelzés is volt rajta, de erről már írtam korábban,
most csak azért írtam be, gondoltam valakit érdekel, mi lett az ügyből...
Tudjuk, hogy a porcelán törékeny.
A kérdés az, hogy törékeny jelzéssel adtad fel?
igen, törékeny volt és persze el is tört
mi történt a porcelánokkal? törékeny csomag volt?
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások