Senki nem fikázott senkit! Ez JÁTÉK, nem kellene ilyen tragikusan felfogni a dolgot. Az 1 Ft mindössze azt jelentette, hogy a probléma nem értékfüggő. Az aaj. pedig nem korfüggő.
Mellesleg megnyugodva olvasd végig mégegyszer a válaszokat, mert első lendületből néhány dolgot félreértettél.
Ha nem írsz, mi nem válaszolunk. Ennyi.
Sok szerencsét!
Sajnálom hogy ennyire nem álltok mellém ,sőt "a 2 éves gyereknek is van..."beszólásokkal is fikáztok ,aki nem tudna fizetni és így csalódtam a fórumba,-majd befizetem az adót /az adószámod csak akkor kérik el ha ők nem fizetik ki az szjád/- mert itt nem az ANDA ról van szó,hanem a nyereményjátokok eseteiről ami tanulságos lehetett volna másoknak is ,mert mint azt ahogy nekünk nyerteseknek is kikötik hogy jogi út kizárva,
levelezést nem folytatunk,igy nekem se kéne velük úgy gondolom foglalkozni utólagos levelezéssel,adózási dolgokkal elszámolással amikor ilyen tipúsú nyereményt mások játszi könnyedséggel megoldanak,nem bonyolítják adminisztrációval és nekem se teljesen ingyen van ha már 1 Ft-ozunk/lásd SADA/ az sms-ek is pénzbe kerültek + most a posta is stb...Többet nem tárom nyilvánosságra nyereménydolgaim!
Szia Attila, biztos vagy abban, hogy a szervezőnek nem kötelező átválalni a nyereményadót?
Decemberben nyertem 2000,- ft-os vásárlási utalványt a Coop Karácsonyi meglepetés nyereményjátékán. Tőlem is elkérték az adószámomat, de ezen egyáltalán nem akadtam k, ajándék lónak ne nézd a fogát alapon. Tárgynyereményeknél azonban még sosem fordult elő, hogy adószámot kértek volna, szerintem azokra más szabályok vonatkozhatnak, de az is lehet, hogy valami összeghatártól függ a dolog.
sada
Nekem bejött az utolsó pillanat kivárásának módszere - igaz, eredetileg nem szándékos volt, de azóta így próbálkozom.
A TopJoy őszi játékánál csak későn jutottam hozzá az akciós borítékokhoz, így csak nemsokkal a beküldési határidő lejárta előtt adtam postára három borítékot, amiből kettő nyert (az egyik a fődíjba trafált bele...)
Lehet, hogy egy nagy levélkupac tetejére kerültek a borítékjaim, és nem nagyon kotorászott az aljára aki húzta a nyerőket...
Anda A 2 és fél éves kisfiamnak is van(kell!) adókártya.Ez van:)
Köszi, akkor jó, még feladhatom holnap a CORA-s vonalkódokat!
enhi
Az előbbi.
De azért nem szoktam kivárni az utolsó pillanatot.
Sziasztok! Örök dilemmám, hogy a beküldési határidő a postára adási határidővel, vagy a beérkezési határidővel egyezik meg? Segítsetek! Köszi!
Gyerekeknek is lehet adószáma. Ha nincs, akkor azonosításra jó a szül. hely, idő, anyja neve. Legtöbb helyen benne van a játékszabályzatban, hogy csak felnött, magyar állampolgárok játszhatnak. A szervezőknek pedig valahogy dokumentálniuk kell, kik kapták a nyereményeket. Ennek egyik módja az adószám. Aztán a tértivevény az aláírásoddal. Tőlem is kértek már adószámot 1 karton hosszanfriss tejért, v. pl. a Nivea egy apró kéztörelőért. (utólag, becs szó megküldöd alapon..) A nyereményekre, ha jól emlékszem (44+11+2,5)% közteher rakódik, amit nem te fizetsz. 100 mozijegy már 80-100ezer Ft, a teher rajta cca. 50-57e Ft.
"ekkora hűde nagy nyereményre mennyi adót kéne és kéne -e fizetni? " Kell. 1Ft értékre is.
Maradjunk talán az én esetemnél,ne egy Törley milliós nyereményt vegyünk már alapul,se egy lottó 5-öst könyörgöm ,hanem azt a tényt hogy senkise kér és kért se nyereménymozijegy se ennél jóvak drágább nyereménytárgyért és főleg utólag adószámot az én állítólagos érdekemben,tehát ez is indokolja hogyha 100 %ban meg tudták ezt oldani a nyereményt adók akkor vajon mi van e mögött,és mi van ha én nem vagyok magyar vagy pl.gyerek vagyok
és nincs is adószámom és nem hiszem hogy ekkora hűde nagy nyereményre
mennyi adót kéne és kéne -e fizetni? egyáltalán nekem no és utólag megtudva!
csak annyi kiegészítés, hogy nem kötelező a nyertes helyett kifizetni az SZJA-t, de hogy ne legyen a nyertes szája íze keserű, ezt meg szokták tenni. (gondolj bele: nyersz a Törley-n egy Mercedest, és kb. 4 milliót egyből fizethetsz az adóhivatalnak). Ha a nyertes fizeti az SZJA-t akkor meg az adóbevallásban szerepeltetni kell a nyereményt.
Ehhez kapcsolódik: a Szerencsejáték Rt. kérésre pl. ad adóigazolást a nagyobb értékű nyeremények után - hogy tudd igazolni a jövedelmed honnan származik
Szia Anda,
Sada-nak igaza van (Sada: köszi a gyorsaságot). Szóval egy cégnek nagyon szigorú pénzügyi előírásoknak kell megfelelnie (persze ha nem akarja magára haragítani az adóhivatalt). A magyar számviteli és adójogszabályok nem tesznek különbséget az ajándék értéke szerint, így aztán minden egyes, filléres nyeremény után is sok az adminisztráció.
(bár nem adószakértő vagyok, hanem marketinges, de ennyit tudtam a dologhoz hozzátenni).
Azért kiváncsi vagyok a szakértőre.Furcsa ez így nekem hogy senkise tartja be csak nálunk próbálkoznak.
Anda
A nyeremények után is kell szja-t fizetni a szervezőknek, amihez tényleg kellenek azonosító adatok. Ilyen a trv, csak nem minden cég tartja be betűről-betüre.
Bocs, Attila, nem akarlak megfúrni, visszaadom a szót. BUÉK! :)
Kedves Attila !
Nyertünk 2 mozijegyet /sms-sel/.Miután aláirtuk,átvettük a jegyet és megnéztük a filmet utólag most ajánlott levélben kérik hogy küldjük meg személyi számunk és adószámunkat is.Milyen alapon és egy ilyen szokványos és
"filléres "nyereményért miért kell az adószámom is?
Szia Attila!
Neked is boldog új évet!!! Én nem felejtettem el, hogy van itt szakértő, csak amit felvethetnék - örök fájdalmam marad már ez a Szójás játék:) - arra nincs mit mondani. Ha egy cég ilyen birka módon hirdeti meg a játékát, arról nincs már mit beszélni.
hogy tovább javítgassak: az Anonymus én voltam, és "el" helyett "egy" :) :)
mindjárt el mellégépeléssel kezdtem az évet, helyesen az utolsó pár szó: ...matricákban gazdag új évet minden webnyereményesnek!
mivel a fórumom kezdett süllyedni, gondoltam feldobom a tetőre, hátha valakinek van kérdése, csak elfeledkezett a lehetőségről.....
egyébként vonalkódokban és akciós matricákban gazdag új évet webnyereményesnek
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások