Ugyan nem klasszikus nyereményút vala, de mégis klassz volt.
A Csengetett, Mylord? közönségtalálkozóra nyertem két jegyet. Szombat délután volt Pesten, nem messze az Allee-tól. Ha már ott voltam a közelében, vettem 10.000,- Ft feletti értékben 2 pólót, hátha bejön a New York-i út. Előtte ugyanott ettem egy paradicsomlevest és egy zöldborsófőzeléket fasírttal. Nos, nem vagyok válogatós/finnyás, de életemben nem ettem olyan rettenetesen rossz kaját, mint amit ott főztek... Szörnyű volt.
De vissza a találkozóra. Viszonylag gyorsan bejutottunk, mindenki kapott egy Csengetett, Mylord? feliratos vászontáskát, egy filter angol teát, tollat, és egy kvíz is volt a szatyorkában, ki kellett tölteni. A helyesen kitöltők közül egy embert sorsolt Mr. Teddy, aki felmehetett hozzájuk fényképezkedni.
Nos, a bevezető után bejöttek a szinkronszínészek, pl. Beregi Péter, Pásztor Erzsi, Konrád Antal, de ott volt Szinetár Miklós is, aki anno a sorozatot megvette és behozta Mo-ra.
Ezt követően bejött Mr. Twelvetrees, lakájnak öltözve, hozott be egy tálca pezsgőt. Úgy, ahogyan a sorozatben, peckesen kihúzva magát. Óriási tapsot kapott.
Ezt követően bejöttek a színészek: Mr. 12trees (immár átöltözve), Mr. Teddy, Cissy, Poppy és Rose. Beszélgettek velük olyan 1,5 órán át, maja kaptak ajándékokat és behoztak egy hattyút formázó tortát. Aki látta a sorozatot, érti, hogy miért hattyú. :-) Sajnos Ivy és Henry nem tudtak eljönni.
Persze megemlékeztek azokról is, akik már nincsenek közöttünk, nagyon megható volt. Mabel kapta a legnagyobb tapsot, őt minden rajongó imádja.
Vélhetően lesz majd anyag a találkozóról a médiában vagy a neten. Sok kép/video készült.
Summa summarum, aki még nem látta a sorozatot, nézze meg. Megéri. Mondhatni kötelező darab.
Kolping Hotel - Duplajó!
Az alsópáhoki Kolping Hotelben kétszer is jártunk: 2007-ben egy akkor bevezetett, ma már nem kapható gyerekvirslivel négyen, míg 2011-ben öten a Johnsons Baby-nek köszönhetően. Mindkét alkalommal teljesen ingyenesek voltak nyaralásaink az ellátástól kezdve, a parkoláson át, az idegenforgalmi adóig.
A szálloda annyira jó és minden igényt kielégítő, hogy nem is vágytunk kimozdulni máshová az ott tartózkodásunk alatt. Gyönyörű környezetben építészetileg jól megtervezett és megépített szinte "miniváros" a több épületből álló Kolping Hotel Spa Family Resort.
Gyerekprogramok /is/ gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzon a család. Fedett és szabadtéri medencék, pancsolók és vizijátékok színesítik a wellness-élményt. Nálunk nagy sikere volt a csendes wellness-nek, mi, felnőttek minden nap ki is használtuk a lehetőséget.
Az étterem külön gyerek-, sőt baby-menüt is kínál, de minden, minden a gyerekről szól, amellett, hogy a nagyobbacskák is jól érezhetik magukat. Bármikor visszamennénk!...
Hegyek között, völgyek között... - Svájc
Az MTV kényelmes autóbuszával történt az utazás Budapestről. A televízió sok műsorában szerepeltünk korábban, a nyereményutat mintegy "jutalomként" ezért kaptuk a svájci Grindelwaldba. Egy hét teljes ellátással, rengeteg szánkózással, síeléssel, esténként Grindelwald és környező települései művelődési házaiban műsorokkal.
Velünk tartott egy stáb, Érdi Tamás zongoraművész és Miklósa Erika operaénekes, akik többször felléptek a családias koncerteken. A kint készített felvételeket legalább fél évig lehetett látni a tévé ilyen-olyan műsoraiban, rövidebb blokkokban, de műsoron volt egy félórás utifilm is.
Maga a település Bern kantonban, 4ezer lakossal, festői környezetben bújik meg az Eiger-gleccser és a Wetterhorn csúcsa tövében. Akár egy alpesi képeslap elevenedne meg szemünk előtt, nappal és éjjeli fényben is meseszép! A sok-sok kötélpályán kívül igazán jó és látványos szórakozás a vonatozás pl. a Berner Oberland vasúton, vagy a Wengernalphbahn fogaskerekűn...
Ostrogon - Lovaspanzió
Utolsó élményem Esztergomból, mikor az egykori szovjet laktanya területén /Esztergom-Táborban/, katona koromban, mozigépész és stúdiós lévén, harckocsik vízalatti átkelését közvetítettem és esténként filmeket vetítettem a szovjet-magyar barátság jegyében.
A televízió Főtér című műsorában hosszú hétvégét nyertünk egy lovaspanzióba. Bár a lovaglást csak futószáron próbáltuk ki, a kitünő ellátást élvezhettük három napig.
Esztergomban felkerestük újra a régen látott nevezetességeket, a Bazilikát, a Királyi Várat, a Prímási Palotát és Keresztény Múzeumot.
Gyönyörű a Kis-Duna sétány, a Széchenyi tér és a Szent István tér.
Sokat sétáltunk, ücsörögtünk padokon, bámultuk a vizet, talán még azt is "hogy úszik el a dinnyehéj"...
Szerintem már 2013-ban is inkább az oroszok voltak túlsúlyban, nem a németek.
Közép-Európa legnagyobb szabadtéri indiai lótusz állománya nem Hévízen, hanem a szegedi Füvészkert tavában található.
Luxusban a Lótuszban
A Rogner Lotus Therme ötcsillagos kényeztetését már kétszer élvezhettük. Egyszer a Salvequick jóvoltából hárman, majd rá egy évre a Swarzkopf ajándékaként kettesben utazhattunk.
Az üdülővárost és a lótuszvirágokkal borított tavat mindenki ismeri, sőt a vendégkört nézve, határainkon túl még jobban. De inkább annak köszönhető a sok osztrák és német fürdőző, hogy ők inkább meg tudják fizetni.
Mindkét alkalommal a wellnessben töltöttük szinte az összes időt, csak egy-egy sétára mentünk a városba, főleg vacsora után.
Maga a szálloda nagyon szép, egy nagy park közepén áll, minden igényesen megtervezve és kialakítva. Az étterem kínálata a legínyencebb vendégek ízlését is kielégíti. Gyönyörű időnk volt, sokat pihentünk a kinti medence meleg vizében.
Figyelem, promotálók! Ide kell wellness-hétvége fődíjakat sorsolni!...
Plitz Husitól Sartira
Az egy hetes, /sajnos buszos/ utat Plitz Husi popműsorában nyertük a Chaldiki-félszigeten, annak is a villa középső ágán fekvő Sartira. A magyarok körében igen népszerű üdülőfaluban minden együtt van az igazi nyári kikapcsolódáshoz: homokos part, kékvizű tenger, állandó napsütés, tavernák, bárok és a helyiek vendégszeretete.
Az apartman a Sarti Beach-en olyan közel volt a tengerhez, hogy éjszaka behallatszott a hullámok moraja. A közelében több étterem volt, ahol fenséges, finomabbnál finomabb falatokat fogyaszthattunk.
Az óváros kellemes sétányi távolságra volt, közelében a görögkeleti templommal. A várostól 500 méterre található a Szűz Mária kolostor és szintén közel vannak Metochi falu látnivalói.
Elmentünk delfinnézőbe egy hajókirándulásra is. Nagy élmény volt delfin-csapatokat látni a kristálytiszta vizű Égei-tengerben.
Azért időnk nagy részét a tengerparton töltöttük. Előrelátón beraktuk csomagunkba és jó szolgálatot tett ismét napégés ellen a még Koh Samuin vásorolt halványzöld gél, a Banana Boat. Végig jól éreztük magunkat Görögországban, ismét sok emberrel megismerkedtünk, megtapasztalva életüket, szokásaikat, hagyományaikat és kiváló ételeiknek ízét...
A Rauch - Reál játékon nyertem egy 3 nap / 2 éjszakás wellnesst ide:
https://hotel-yacht.hu/
Kedden hívtak, délutánra már le is szerveztem mindent (a szervezők és a szálloda is TOP-on volt), szerda reggel indultunk.
A szálloda nincs túl jó helyen, a Sió csatorna miatt viszonylag sokat kell sétálni a Petőfi sétány felé. (Kerülni kell egy kicsit.)
A szálloda kívülről nem nagy durranás, belülről viszont igényes.
Jó időt fogtunk ki, a Club 218 előtti szabadstrandon lógtunk végig, így a wellnesst nem próbáltuk ki.
Félpanziós ellátás vala, a reggeli és a vacsora is rendben volt, a személyzet is udvarias volt, ergo meg voltunk elégedve.
A porecsi képek és beszámoló is jó volt
Szervezhetnének újra ilyen játékot, akkor beneveznék én is.
Zsolesz én most olvastam csak az élményeidről
Nagyon jól szórakoztam! Szabályosan hahotáztam... Köszi!
Romantika a Duna-holtágnál - Fadd-Dombori
A családi hosszú hétvégét a Magyar Televízió Főtér című műsorában nyertük. A felajánló házaspár bérelhető faházakat üzemeltet a holtág csendes, eldugottabb részén, mellette pedig éttermük van. Az étkezést ott kaptuk, az egyik emeletes faházban pedig laktunk. A földszinten nappali-szerű kényelmes tartózkodó hely volt és fürdő, WC, konyha, az emeleti részen pedig két háló. A házhoz volt egy ladik /a pecásokra is gondolnak/, melyet használhattunk. Az egyik este csónakáztunk is, de inkább a kellemes vízben fürdőztünk szinte egész nap. A gyerekek is nagyon élvezték az idilli környezetet, a paradicsomi állapotokat.
Nyugodt, békés, természet-közeli helyen tölthettünk el három napot, igazi kikapcsolódás volt számunkra...
Sungarden Hotel – Siófok
Úgy emlékeszem, hogy a fórumról többen is nyertek ide 3 napot Forest – Binka pzs-vel. Tavaly május utolsó hétvégéjén voltunk, nem hosszabbítottunk, de a gyerkőcöt vittük. Csak reggeli volt, lehetett volna ebédelni és vacsorázni is, de azt megoldottuk máshol, olcsóbban. Valamennyi hétvégi felárat kellett fizetnie, de a gyerek grátisz volt. A reggeli egyébként bőséges és finom volt. A szálloda nagyon jó helyen van (Batthyány u.). Villás, családi házas, üdülős, csendes övezetben. Pár házzal arrébb van a Palik-Marsi (lakatlannak tűnő) villa. A szálloda mögött van a vasútállomás, de a vonatok hangja egyáltalán nem hallatszik. A szálló melletti közön, majd a vasútállomáson keresztül a belváros pár perc alatt elérhető volt, ahol egész hétvégén gyermeknapi rendezvények voltak. A tópart, kikötő, Petőfi sétány (bár ez utóbbi nem a mi világunk) szintén pár perc alatt elérhető. A Jókai park csak egy ugrásnyira van, ami tök jó hely lenne, ha a varjak nem bombáznák szét az egészet. Nem tudom, idén javult-e a helyzet.
A szálló bejáratánál szép kertecske (parknak túlzás nevezni, de néhol így, parkkal hirdetik magukat): pici tavacska, teknősők stb… A másik oldalon már elhanyagolt volt a kert. Parkolás az udvarban ingyenes. A szoba tiszta, légkondis, nem új bútorokkal, de rendben volt. Wellness: egy (padlószitnbe) süllyesztett pezsgőfürdő (max. 2-3 főre), egy majdnem kör alakú, mindenfajta-féle élményelemet nélkülöző medence (inkább medencécske), pár nyugágy, szaunák, sókamra stb. A medencetérből kisebb napozóterasz-féleség nyílik a kert felé. A közös terek némi retróhangulattal, de rendben voltak. Egy hétvégére azt mondom okés, és ennyi időre nyereményként vissza is mennék. 1 hét már túl sok lenne ott. 4 csillagosként szerepeltetik magukat, de az én besorolásom szerint inkább egy erős 3-as.
Egyetlen?
Miért? Hány ****-os szálloda kellene egy 430 fős településre?
Kissé hitelesebb lenne, ha azt is beírnád: mikor, mivel nyerted, v. miért kaptad?
Ez nem egy szállodákat reklámozó oldal.
Wellness Ötházhután
Ötházhutát 1944-ben átkeresztelték Mátraszentimrére. A Nyugati-Mátrában elszórtan élő, döntően szlovák ajkú lakosság eredendően üvegfúvással foglalkozott, ma már inkább a turizmusból él.
A Narád Hotel viszonylag új, a település egyetlen 4csillagos szállodája. 2014-ben kávévásárlással nyertük a hosszú hétvégét, két személyre, félpanziós ellátással. A hotel szobái nagyon tiszták, jól felszereltek. A parkolás ingyenes, érkezéskor köszöntő ital várja a vendéget. Az étterem vadételeket és szlovák specialitásokat is kínál.
A szálloda földszintjén 350 négyzetméteren medencék, pezsgőfürdő és törökfürdő található, de vannak szaunák, fitnesz gépek és gyerekpancsolók is. A nyeremény egy-egy masszázskezelést is tartalmazott, benne volt az árban. De ha már az áraknál tartunk, más 4csillagos hotelekhez képest kifejezetten drága a Narád. Igaz, ez minket egyáltalán nem érintett, mert a számlánkat előre rendezték.
A vendégek szórakoztatását szolgálja többek között díjmentesen a biliárd, óriás sakk, csocsó- és ping pong asztal,kerékpár- és teniszpálya használat. Szobánkból minden nap megcsodálhattuk a Mátra gyönyörű lankáit...
A képen mindenki fórumos?
Az volt a legmókásabb, hogy a társaság tele volt nyeremény dzsekikkel, pólókkal, baseball satyikkal, táskákkal, matracokkal, standtörölközőkkel, stb... stb...
https://goo.gl/photos/Rqb8jDWZ6EKy9A438
Köszi sada a fényképeket, nekem sikerült elkevernem valahova őket, jó visszanézni, nekünk nagy élmény volt ez a nyaralás, jó kis játék volt!!
Néhány (nem) szimpatikus fórumos az útról:
https://photos.app.goo.gl/rQjYMmhKdPm3LWUu9
https://photos.app.goo.gl/AK3Vi4iTBy66BZXt7
https://photos.app.goo.gl/tUG7u3GNRfWwmsJm6
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások