Finomságok
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 9 / 52 oldal |
roska köszönöm, megpróbálom azzal.
Nem kell a legdrágább ,élőflórás legyen és friss ,én a coopost szoktam venni.
Joghurtot szeretnék készíteni. Melyik márkájú joghurt keverjem a tejhez?
Eper befőzéshez egy jól bevált receptet kérnék szépen?
1,5Kg eper +500g 3:1 Koronás befőzőcukor ?
1,5Kg eper +500g 3:1 Koronás befőzőcukor ?
perpetuasz67 2014-04-16 :: 16:02
Erdélyi salátaleves István módra
Hozzávalók:
5 - 6 jó saláta
5 tojás
6 csík füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
2 evőkanál ecet
2 evőkanál tejföl
5 zöld fokhagymaszár
5 cikk fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A szalonnaszeleteket bevagdalom és kiolvasztom, amíg pirosra sül, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Négy tojást sóval, borssal habosra felverek, és a szalonnákra öntöm. Fedő alatt az egyik felét pirosra sütöm, majd óvatosan átfordítom és a másik oldalát is ugyanúgy. Ezt nevezik nálunk púposrántottának.
Kb2/3 l vizet forrni teszek, amikor már fő a csap alatt alaposan átmosott salátát megtépdesve beleszórom, hozzáadom a fokhagymát, az apróra vágott fokhagymaszárat megsózom. amikor a saláta már kezd puhulni, beleteszem a szeletekre vágott rántottát is, és még vagy öt percig együtt főzöm.
Ezután a levest leveszem a lángról. Elkészítem az eresztéket egy kanál lisztet egy tojással csomómentesre kavarok, hozzákavarom a tejfölt és egy dl vizet, majd óvatosan a leveshez öntöm. Az eresztékhez a tejföl helyett tejet is szoktam használni, csak most éppen nem volt itthon. Végül ecettel savanyítom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert akkor könnyen összefut benne az ereszték.
Erdélyi salátaleves István módra
Hozzávalók:
5 - 6 jó saláta
5 tojás
6 csík füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
2 evőkanál ecet
2 evőkanál tejföl
5 zöld fokhagymaszár
5 cikk fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A szalonnaszeleteket bevagdalom és kiolvasztom, amíg pirosra sül, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Négy tojást sóval, borssal habosra felverek, és a szalonnákra öntöm. Fedő alatt az egyik felét pirosra sütöm, majd óvatosan átfordítom és a másik oldalát is ugyanúgy. Ezt nevezik nálunk púposrántottának.
Kb2/3 l vizet forrni teszek, amikor már fő a csap alatt alaposan átmosott salátát megtépdesve beleszórom, hozzáadom a fokhagymát, az apróra vágott fokhagymaszárat megsózom. amikor a saláta már kezd puhulni, beleteszem a szeletekre vágott rántottát is, és még vagy öt percig együtt főzöm.
Ezután a levest leveszem a lángról. Elkészítem az eresztéket egy kanál lisztet egy tojással csomómentesre kavarok, hozzákavarom a tejfölt és egy dl vizet, majd óvatosan a leveshez öntöm. Az eresztékhez a tejföl helyett tejet is szoktam használni, csak most éppen nem volt itthon. Végül ecettel savanyítom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert akkor könnyen összefut benne az ereszték.
Samidala
nekem ilyen receptem van, próbáltam már régebben, fini volt
Tavaszi túrótorta
15 dkg Rama
1 kg túró
15 dkg cukor
1 cs van.cukor
4 tojás
2 citrom
csipet só
6 ek búzadara
4 ek tej
A puha Ramat habosra keverni a cukorral, van. cukorral, 4 tojássárgával és a csipet sóval. Hozzáadjuk a 2 citrom reszelt héját és 1-nek a levét, túrót, tejet és a búzadarát, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Saját tapasztalataim (melléírtam anno): 25x35 cm-es tepsiben nagyon lapos. Melegen nem lehet szépen szelni. Közepes lángon kb 45 percig kell sütni, amikor már picit barnul a teteje.
nekem ilyen receptem van, próbáltam már régebben, fini volt
Tavaszi túrótorta
15 dkg Rama
1 kg túró
15 dkg cukor
1 cs van.cukor
4 tojás
2 citrom
csipet só
6 ek búzadara
4 ek tej
A puha Ramat habosra keverni a cukorral, van. cukorral, 4 tojássárgával és a csipet sóval. Hozzáadjuk a 2 citrom reszelt héját és 1-nek a levét, túrót, tejet és a búzadarát, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Saját tapasztalataim (melléírtam anno): 25x35 cm-es tepsiben nagyon lapos. Melegen nem lehet szépen szelni. Közepes lángon kb 45 percig kell sütni, amikor már picit barnul a teteje.
Még a múlt században sütöttem olyan túrótortát, aminek nem volt tészta-alja, csak túróból volt a torta.
Most akartam ilyen receptet keresni, de úgy látom nem egyszerű
Valaki tudna ilyet írni?
Sütni kell, és nincs benne zselatin.
Most akartam ilyen receptet keresni, de úgy látom nem egyszerű
Valaki tudna ilyet írni?
Sütni kell, és nincs benne zselatin.
szaloncukor receptet tud vki? Illetve olyat, amit el is készített tavaly és idén is fog. Szóval, vmi beváltat szeretnék, köszi előre is.
Perec!
Hozzávalók:
50dkg liszt
1lapos e.k.só
1dl étolaj
1-2 e.k.tejföl
1 egész tojás+1 a kenéshez
3dl tej
2,5dkg élesztő
1e.k.cukor
kb.10 dkg reszelt sajt a tetejére
Fele tejben felfuttatjuk az élesztőt,jól kidagasztjuk a hozzávalókkal,Tupperware kelesztőbe kb fél órát kelesztjük,majd gyúródeszkára öntjük,három felé osztjuk,sodorjuk,egy részböl 15 db csíkot vágunk,ceruza vékonyra sodorjuk,perec formára hajtjuk.Tetejét tojással kenjük,sajttal szórjuk,180fokon szép pirosra sütjük.3*15db=3 tepsi perec
Jó étvágyat hozzá
kevés zsír a tepsi kikenéshez
Hozzávalók:
50dkg liszt
1lapos e.k.só
1dl étolaj
1-2 e.k.tejföl
1 egész tojás+1 a kenéshez
3dl tej
2,5dkg élesztő
1e.k.cukor
kb.10 dkg reszelt sajt a tetejére
Fele tejben felfuttatjuk az élesztőt,jól kidagasztjuk a hozzávalókkal,Tupperware kelesztőbe kb fél órát kelesztjük,majd gyúródeszkára öntjük,három felé osztjuk,sodorjuk,egy részböl 15 db csíkot vágunk,ceruza vékonyra sodorjuk,perec formára hajtjuk.Tetejét tojással kenjük,sajttal szórjuk,180fokon szép pirosra sütjük.3*15db=3 tepsi perec
Jó étvágyat hozzá
kevés zsír a tepsi kikenéshez
Nórika, ilyet nekem is süthetnél
Hétvégén tortát kell sütnöm a keresztlányom 11. szülinapjára Az igényeit benyújtotta Gyümölcskrémes, habos torta kell hogy legyen.. Van esetleg vkinek ilyesmi, bevált receptje..?
Tud valaki egy jól bevált receptet a Gorenje grillsütőhöz?Tősgyökeres városi lévén eddig ez kimaradt az életemből!
Megtaláltam!
Nicika írta be:
"Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta (Tescos vagy Coopos tökéletes. Nekem az Aro-s nem vált be, mert túl hamar elázik)
1 csomag vaniliás cukor
17dkg porcukor
1 egész tojás
3dl tejszín
25dkg natúr vajkrém (Coopos is tökéletes, de használhatsz Mascarponet is ha sok a pénzed) " alt=""
kevés kávé tejjel és rummal (tapasztalatom szerint kb. 1.5dl gyenge kávé+3dl tej+3ek rum)
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük a vaniliás cukorral.
A tojás kikeverjük a porcukorral és a vajkrémmel.
A tejszínt összekeverjük a tojásos vajas krémmel.
A kávét összekeverjük a tejjel és a rummal. Ebbe áztatjuk (nagyon fontos hogy csak pár pillanatig, mert ha elázik akkor az egész süti tocsogni fog és ehetetlenné válik) a babapiskótákat.
Sorba fektetjük az áztatott piskótákat majd a krémmel váltakozva megrajkuk.
Tetejét kakaóval meghintjük.
24 órát állni hagyjuk a hűtőben."
Én,mióta itt olvastam,már mindig így csinálom,hátha más is kipróbálná.
Nicika írta be:
"Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta (Tescos vagy Coopos tökéletes. Nekem az Aro-s nem vált be, mert túl hamar elázik)
1 csomag vaniliás cukor
17dkg porcukor
1 egész tojás
3dl tejszín
25dkg natúr vajkrém (Coopos is tökéletes, de használhatsz Mascarponet is ha sok a pénzed) " alt=""
kevés kávé tejjel és rummal (tapasztalatom szerint kb. 1.5dl gyenge kávé+3dl tej+3ek rum)
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük a vaniliás cukorral.
A tojás kikeverjük a porcukorral és a vajkrémmel.
A tejszínt összekeverjük a tojásos vajas krémmel.
A kávét összekeverjük a tejjel és a rummal. Ebbe áztatjuk (nagyon fontos hogy csak pár pillanatig, mert ha elázik akkor az egész süti tocsogni fog és ehetetlenné válik) a babapiskótákat.
Sorba fektetjük az áztatott piskótákat majd a krémmel váltakozva megrajkuk.
Tetejét kakaóval meghintjük.
24 órát állni hagyjuk a hűtőben."
Én,mióta itt olvastam,már mindig így csinálom,hátha más is kipróbálná.
Sziasztok! Régen valaki beírt Tiramisu receptet,talán Zsanett? Köszönöm a segítséget,ha valaki tudja.
Ma hajnalban a tv-ben láttam: chilis forró csokit készítettek csoki szívószállal.
Kösz a linket sada, ez tényleg jó.
http://edeskisertes.hu
Csinált már valaki lekvárt xilittel? Ha igen, mi a tapasztalat..?
magdalin írta július 16.- án, most is itt a Danone szezon
Egy kis joghurtos finomság, ha már unjátok a Danone-t!
Nem csak Tupper edényben lehet elkészíteni, kuglóf formában is szupi, vagy őzgerincben!
Hozzávalók
2,5 dl joghurt
4 ev méz
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1,5 cs zselatin
barackbefőtt, cseresznyebefőtt, meggybefőtt vagy egyéb gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A tejszínt a Konyhai mindenttudóval kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel lereszelt citromhéjjal együtt, óvatosan a joghurtba keverjük.
A zselatint egy dl forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha kicsit kihűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a tortát.
Egy kis joghurtos finomság, ha már unjátok a Danone-t!
Nem csak Tupper edényben lehet elkészíteni, kuglóf formában is szupi, vagy őzgerincben!
Hozzávalók
2,5 dl joghurt
4 ev méz
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1,5 cs zselatin
barackbefőtt, cseresznyebefőtt, meggybefőtt vagy egyéb gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A tejszínt a Konyhai mindenttudóval kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel lereszelt citromhéjjal együtt, óvatosan a joghurtba keverjük.
A zselatint egy dl forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha kicsit kihűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a tortát.