Archivum - Negatív tapasztalatok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 82 / 511 oldal |
Egyszer voltam szembesítésen, ( nem én voltam a rosszkislány) és ott tényleg szemtől szemben volt a dolog. A rendőr megkérdezi mindkét felet mi és hogy történt, és mindkét fél elmondja a saját verzióját, és ennyi.
Bed, írtam mailt még tegnap. Nem kaptad meg?
krysztasz
Bár a téma sajnos nagyon is szomorú (hogy ilyen rablás előfordul, főleg fiataloknál), de az elképzelésed a szembesítésről azért megmosolyogtatott, aranyos vagy
krysztasz
Bár a téma sajnos nagyon is szomorú (hogy ilyen rablás előfordul, főleg fiataloknál), de az elképzelésed a szembesítésről azért megmosolyogtatott, aranyos vagy

A szembesítés gondolom olyan, mint a filmekben, hogy nem látják, ki szeretné rájuk húzni a vizeslepedőt. Gondolom, nemcska ildicc fiát rabolták ki, tehát igazán csak nem fogják kitalálni,hogy a tucat feljelentőből ki volt, aki felismerte.
Ildicc!
Most olvastam,hogy mi történt a fiaddal
remélem már megnyugodott az ijedségtől és örülök,hogy nem lett semmi baja!
fényes nappal kirabolni valakit késsel!ez borszasztó!
Most olvastam,hogy mi történt a fiaddal
remélem már megnyugodott az ijedségtől és örülök,hogy nem lett semmi baja!
fényes nappal kirabolni valakit késsel!ez borszasztó!
Szomorú,hogy ilyesmik már egy gyerekkel is megtörténnek.Ildicc sajnálom,de a lényeg tényleg az,hogy a fiad jól van.
Ma történt:
Fiam a Népligetnél száll fel a buszra. Odament hozzá 2 fiu és egy lány (ugye nem kell leírnom, hogy kik) Kérik a telefonját, hogy egy kódot (?) akarnak kivenni belőle, mert egy bizonyos Alinak kell, mert neki van egy Pannonos boltja,ezért fizetnek neki 25ooo Ft.ot. (Ugye milyen zavaros?) Mivel a gyerektől, aki szintén Levente, tavaly hasonlóak ellopták a telefonját, most nem vette elő, hanem gyorsan felugrott a buszra, ahova már nem mertek utána menni.
Fiam a Népligetnél száll fel a buszra. Odament hozzá 2 fiu és egy lány (ugye nem kell leírnom, hogy kik) Kérik a telefonját, hogy egy kódot (?) akarnak kivenni belőle, mert egy bizonyos Alinak kell, mert neki van egy Pannonos boltja,ezért fizetnek neki 25ooo Ft.ot. (Ugye milyen zavaros?) Mivel a gyerektől, aki szintén Levente, tavaly hasonlóak ellopták a telefonját, most nem vette elő, hanem gyorsan felugrott a buszra, ahova már nem mertek utána menni.
Ildicc! Én is nagyon sajnálom! De valóban az a lényeg, hogy a fiad jól van. A telefon pótolható, az ő egészsége nem.
Én évekkel ezelőtt találtam egy padon egy telefont. Tanakodtunk, mit tegyünk, nagy volt a kísértés, de inkább bevittük az első rendőrörsre, amit találtunk. Nem tudom mi lett a sorsa, mert csak egy kis cetlit kaptunk, hogy átvették, talán még hivatalos sem volt...
Én évekkel ezelőtt találtam egy padon egy telefont. Tanakodtunk, mit tegyünk, nagy volt a kísértés, de inkább bevittük az első rendőrörsre, amit találtunk. Nem tudom mi lett a sorsa, mert csak egy kis cetlit kaptunk, hogy átvették, talán még hivatalos sem volt...
Először röhögő fejet akartam rajzolni mert csak az örült tolvajokat olvastam mennyire ostobák. Majd később lejjebb olvastam, aztán EZ SZÖRNYŰ!!!!!!!! Ildicc nem is tudom mit mondjak, HIHETETLEN
Én meg esténkét sétálgatok a 8. kerületben nagy vidáman.
De a lényeg Levente jól van..... remélem.
Én meg esténkét sétálgatok a 8. kerületben nagy vidáman.
De a lényeg Levente jól van..... remélem.
Egy érdekes eset: ismerősőm a telefonján az 1-es gombra gyorshívásra betette a barátnőjét. 1-es gomb alaphelyzetben a hangposta, szóval egy ügyes emberkével megcsináltatta, hogy ne az legyen. Ellopták a telefonját, a tolvaj a saját SIM kártyáját használva fel akarta hívni a hangpostáját, de az idióta állandóan a csajt hívta és nem értette, hogy mi van. Így akadt a rendőrség a nyomára.
ildicc
Amikor lehetett telcsit nyerni a piros mogyorósnál,akkor nyertem egy párat,majd beadtam kereskedésbe kártyával együtt. 1 év múlva kerestek a rendőrségtől, hogy vigyem a nokiaxy telefonomat az xy számmal. Kiderűlt, hogy az xy telefon lopott volt és azt a kártyát tették bele,amit nyertem és a nevemen volt. szóval azt is beazonosítotték
Másik példa:sógorom vett használtcikk kereskedésben telefont.Majd 1 hét múlva nem működött a telefon,visszavitte a kereskedésbe.Ahol elmondták valószínű lopott volt és bemérték...jó,mi?
Amikor lehetett telcsit nyerni a piros mogyorósnál,akkor nyertem egy párat,majd beadtam kereskedésbe kártyával együtt. 1 év múlva kerestek a rendőrségtől, hogy vigyem a nokiaxy telefonomat az xy számmal. Kiderűlt, hogy az xy telefon lopott volt és azt a kártyát tették bele,amit nyertem és a nevemen volt. szóval azt is beazonosítotték
Másik példa:sógorom vett használtcikk kereskedésben telefont.Majd 1 hét múlva nem működött a telefon,visszavitte a kereskedésbe.Ahol elmondták valószínű lopott volt és bemérték...jó,mi?
a szolgáltatóknak kötelessége és nem pénzért.
tévedés nem a simkártya mérhetö be hanem a telefon.
ezért van ha megvennél egy telefont és lopott a szolgáltató körözi,belerakod a kártyád,hogy kipróbáld, egyik reggel kopogtat(hat) a rendöre hogy mond mit keresett a kártyád ebben és ebben a telcsiben. persze ez sok tényezötöl függ.
ha lebeszélték ismeröst hivtak,akkor viszont meg vannak
tévedés nem a simkártya mérhetö be hanem a telefon.
ezért van ha megvennél egy telefont és lopott a szolgáltató körözi,belerakod a kártyád,hogy kipróbáld, egyik reggel kopogtat(hat) a rendöre hogy mond mit keresett a kártyád ebben és ebben a telcsiben. persze ez sok tényezötöl függ.
ha lebeszélték ismeröst hivtak,akkor viszont meg vannak

Ildicc
Nagyon sajnálom ami történt!
Remélem meglesz a kárpótlás érte!
Nagyon sajnálom ami történt!
Remélem meglesz a kárpótlás érte!

Minya, igen, a simkártya bemérhető, de azt nyilván nem olyan hülyék, hogy használják - ami volt rajta párezer Ft., azt lebeszélhették, amíg mi a feljelentést tettük...
Bed, erről én is hallottam, a telefonok bemérhetők, csak nem ingyen, és sajnos, a szolgáltatónak sem érdeke - ha nincs meg a telefon, kénytelen vagy másikat venni...
Tehát rajtam, a károsulton kívül senkinek sem érdeke, hogy meglegyen a telefon. Épp ezért nem is igen hallottam még, hogy megtaláltak volna ellopott telefonokat...
Tehát rajtam, a károsulton kívül senkinek sem érdeke, hogy meglegyen a telefon. Épp ezért nem is igen hallottam még, hogy megtaláltak volna ellopott telefonokat...Ez érdekes és igazándiból még nem is gondolkoztam ezen. Én azt hittem, hogy csak a SIM kártyát lehet bemérni.
khm, azért ennyire nem vad a helyzet.
Ha másik kártya kerül bele akkor is be tudják mérni. Csak akkor nem lehet megkeresni a telót ha nincs benne akku. Sosem gondolkoztatok el még azon hogy ha ki van kapcsolva a telefon, és mondjuk átmész egy másik országba, esetleg keresztül utazol rajta, és kikötsz a harmadikban, és bekapcsolod a telót két üzenetet kapsz, az aktuális szolgáltatóktól, hogy ebbe és ebbe az országba léptél, és ezt és ezt a szolgáltatót használja itt a rendszer. És mindkét üzenetet akkor írták amikor te átlépted azt a bizonyos határt, holott ha nem volt bekapcsolva a teló akkor honnan tudhatják hogy mikor történt a határátlépés??? Vagyis amíg akku van a telefonban addig kereshetö. Pl ha otthon kikapcsolod a telefont, és nagyon érzékeny hangfal közelébe rakod kikapcsolt állapotban is feljelentkezik a hálózatra, és hallod azt a bizonyos hangot. Sőt állítólag a kamerás mobilok kameráján keresztűl képet is kapnak arrol ahol a teló van és hangot is, (még mindíg kikapcsolt telefonról beszélek)
Lehet hogy kicsit paranoiásnak tűnök, de ez szerintem elgondolkodtató.
Lehet hogy kicsit paranoiásnak tűnök, de ez szerintem elgondolkodtató.
igen
Bed én nem értek hozzá, azért kérdezem. Ha egy másik kártyát tesznek bele, akkor is betudják mérni a telefont ?
most off:
http://href.hu/x/1x5n
sok a hüje ember...
http://href.hu/x/1x5n
sok a hüje ember...