Engem nem zavarna, ha ténylegesen egységes tarifával dolgozna minden posta.
A postakész vásárlásakor megelőlegezem a szolgáltatás árát. Ha azt mégsem veszem igénybe, mert elrontottam a borítékot, akkor kötelesek visszatéríteni az ellenszolgáltatás nélküli díjat.
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 83 / 230 oldal |
ne adjunk már ötletet a postának, hol mit mennyiért árulnak ... sada: és ha törlöd ezeket a témákat?
a boríték ingynes kicserélése akkor szűnjon meg, ha már nem nyomtatják a hátuljára...
Én még nem cseréltem, elrontani nem szoktam, ha mégis, satír, áthúzás. Miután nálunk is bevezették a sorszámlálást, igen meggondolom, hogy mennyiszer menjenk a postára. Inkább ritkábban megyek, de veszek többet, aztán dobálom a postaládába. Bár azt sem csípem, mióta a postáról ürítik...
" alt="
">
Én még nem cseréltem, elrontani nem szoktam, ha mégis, satír, áthúzás. Miután nálunk is bevezették a sorszámlálást, igen meggondolom, hogy mennyiszer menjenk a postára. Inkább ritkábban megyek, de veszek többet, aztán dobálom a postaládába. Bár azt sem csípem, mióta a postáról ürítik...
" alt="
">Akkor nálatok nem "elektromos" posta van: nem a szgépes program mondja meg a tutit, hanem a postás hölgy.
Nekem a zöld borítékot is 200ft- tal toldják meg és az elsőbbségit is 200ft- tal, de lemérik.
Én már végigjártam ezt a mizériát, mire letisztáztam a feladási módozatokat, eljutottam egészen férjem egyik tanítványáig/ férjem egy évig tanított/, aki szerkesztette ezeket a postakész borítékokat. Sokszor megalázó helyzetekbe kerültem a postán, nem bírtam tovább végigjártam az utamat, pedig nem tudtuk, hogy az ÚT végén ki vár.
" alt="
">
Én már végigjártam ezt a mizériát, mire letisztáztam a feladási módozatokat, eljutottam egészen férjem egyik tanítványáig/ férjem egy évig tanított/, aki szerkesztette ezeket a postakész borítékokat. Sokszor megalázó helyzetekbe kerültem a postán, nem bírtam tovább végigjártam az utamat, pedig nem tudtuk, hogy az ÚT végén ki vár.
" alt="
">Ha valakivel cserélek egyébként is, akkor ezt is szívesen kicserélem Neki és a cseredolgokkal együtt visszaküldöm, semmibe nem kerül.
Ma Sátoraljaújhelyben kérdés nélkül azonnal cserélték a megcímzett postakész borítékot egy újra.
bonnyka,1xn is akartam pécsen,de azt mondták,megszünt nem cserélik.hiába erősködtem.
Nekem eddig egyetlen postán sem akarták maguktól kicserélni a rontott postakész boritékomat. Mindig szólni kell, erősködni, hogy ott van a hátuljára ráirva, hogy kicserélik, olvassák már el. Amikor legutóbb kicseréltettem az elsőbbségit, a cseréért kérni akartak tőlem 110 Ft-ot. Mondtam, hogy ingyen cserélje ki vagy hivja ide a főnökét. Aztán kiabálnak egymásnak, hogy Jucikám, ezt ki szoktuk cserélni ingyen? Jucikám meg elolvasta, úgy tűnik, mert mondta, hogy igen.
Én tudom, hogy nagyon le vannak terhelve mindenféle ökörséggel, de azért elolvashatná a boriték hátulját, mert mindegyikre rá van irva.
Én tudom, hogy nagyon le vannak terhelve mindenféle ökörséggel, de azért elolvashatná a boriték hátulját, mert mindegyikre rá van irva.
Jobb később, mint soha!
" alt="
">
A postakésznél ott van a bukta, ha plusz szolgáltatást veszel hozzá igénybe, akkor szabály szerint megszűnik postakészként viselkedni.
De ezt sok postán nem így csinálják.
Tehát pl., ha egy zöld v. kék borítékot ajánlottan adsz fel, akkor nem csak +200 Ft, hanem a súlyt is mérni kell(ene).
" alt="
">
A postakésznél ott van a bukta, ha plusz szolgáltatást veszel hozzá igénybe, akkor szabály szerint megszűnik postakészként viselkedni.
De ezt sok postán nem így csinálják.
Tehát pl., ha egy zöld v. kék borítékot ajánlottan adsz fel, akkor nem csak +200 Ft, hanem a súlyt is mérni kell(ene).
Én már rájöttem, hogy postakész borítékot kell venni. Mert abban "olcsóbban" el tudom küldeni a pufibb küldeményeket. Arra rá van írva, hogy súlykorlátozás nélkül feladható és ezért plusz díjat nem kérnek/kérhetnek.
Sima hagyományos borítéknál, súlyt mérnek, tapogatják a küldeményt...... és mindig valami miatt többe került, mint a postakész boríték díja lett volna.
Már ajánlott küldeményeknél is kipróbáltam.
Persze nagy méretnél nem lehetséges. De sok kicsi sokra megy.
" alt="
">
Sima hagyományos borítéknál, súlyt mérnek, tapogatják a küldeményt...... és mindig valami miatt többe került, mint a postakész boríték díja lett volna.
Már ajánlott küldeményeknél is kipróbáltam.
Persze nagy méretnél nem lehetséges. De sok kicsi sokra megy.
" alt="
">Ha igaz ez a madzagos dolog, 3 dolog miatt tartom hülyeségnek:
1. ha nem kötöm át, hogy a fenébe cipelem el a postára?
2. Könnyebben szétesik a doboz
3. Ózdon nincs is gépi feldolgozás, nem hiszem, hogy Budapesten még külön gépbe tennének
1. ha nem kötöm át, hogy a fenébe cipelem el a postára?
2. Könnyebben szétesik a doboz
3. Ózdon nincs is gépi feldolgozás, nem hiszem, hogy Budapesten még külön gépbe tennének
Ami gépi feldolgozásra nem alkalmas, az drágább.
Állítólag a madzagos csomag nem alkalmas.
Nem ártana, ha a küldeményeket felvevő postai alkalmazottakat alaposan kiképeznék és számon kérnék az évente változó szabályokból, mert igencsak saját szájuk íze szerint számolják a díjakat.
Főleg a csomagoknál és a postakészeknél zavarosak az ismereteik.
Aki nem kupálja ki magát a díjszabásból, azt akár át is verik.
Állítólag a madzagos csomag nem alkalmas.
Nem ártana, ha a küldeményeket felvevő postai alkalmazottakat alaposan kiképeznék és számon kérnék az évente változó szabályokból, mert igencsak saját szájuk íze szerint számolják a díjakat.
Főleg a csomagoknál és a postakészeknél zavarosak az ismereteik.
Aki nem kupálja ki magát a díjszabásból, azt akár át is verik.
Timso:pedig azt nem szabadna,mert az drágább szolgáltatás lenne
törpi: újat mondtál, anyu mindig madzaggal aja fel nekünk a csomagot, sőt ma én is madzagos csomit adtam fel, gon nélkül felvették.....
törpi,köszi.
a madzagra emlékeztem,hogy nem szabad.
a madzagra emlékeztem,hogy nem szabad.
madzaggal tényleg vigyázni kell!
a méret befolyásoló erejéről nem tudtam
" alt="
">
a méret befolyásoló erejéről nem tudtam
" alt="
">marycsiga: tavaly én küldtem elenor6-nak csocsót,vagyis inkább tavaly előtt. tv-s dobozban és igen,már akkor 1680ft-ot fizettem érte. hiába 20 kg alatti,mert a mérete alapján nem sima csomag! Madzaggal átkötni pedig nem szabad!
kíváncsi vagyok a jövő évi díjszabásra. még be kell tankolnom majd az értékjelzés nélküli bélyegekből is.
annipanni,köszi.kicsit sokalltam volna 1700 Ft-ot postázásért.