4:50-re állítottam be az ébresztő rádiót, hogy elérjem a buszt, de 5:10-kor ébredtem meg rá, így félálomban gyorsan útnak eredtem.
Nem volt bent a megállóban, és sokára is jött volna, így kimentem egy távolabbihoz.
Nem voltam olyan messze a megállótól (de olyan közel sem), amikor meghallottam a busz hangját.Tudtam, hogy csak akkor lesz esélyem elérni, ha van le-felszálló, és abból is sok, így gyors futásnak eredtem.
Nem telt bele sok idő érzékeltem, hogy a busz lassít, majd megáll mellettem.( kb. 40-50 méterre a megállótól).
Mielőtt leszálltam volna odamentem hozzá, és mondtam neki, hogy nagyon jól esett a kedvessége, és köszönöm.
Megkérdezte, hogy rokona vagyok-e Forrest Gumpnak.
Megkínált közben egy szeletelt almával, ami fahéjjal volt leszórva - nagyon jól esett.
" alt="
">
Mondtam neki, hogy a megállóban lévő busz sem szokott megvárni, nemhogy megálló előtt megálljon nekem egy busz.
Mondta, hogy ő szeret segíteni.
Elmesélte, hogy Káposztásmegyeren (a busznak ott van a végállomása) felkeltett egy fiatal férfit aki aludt, hogy nem kíván-e leszállni. A férfi elmesélte, hogy Újpest-Központban szeretett volna leszállni (vagy 25-30 percre volt attól az állomástól), és kialvatlan, mert egy rossz buliban volt.
Mondta neki a sofőr, hogy költözzön közelebb a sofőrfülkéhez, és szólni fog neki.
Pont akkor ébresztette fel, amikor indultam beszélni vele.
Megkínált közben még egy almával, majd szép napot kívánt és kinyitotta a busz ajtaját.
Szóval a lényeg, éljenek a rendes BKV sofőrök.

" alt="