Finomságok
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 10 / 52 oldal |
sada!sosem késő bőven van idő készülni a következő szezonra
jojó
De friss vagy! Alig 5 hónap elteltével válaszolsz...
De friss vagy! Alig 5 hónap elteltével válaszolsz...
krysztasz!
őszibarack+körte isteni finom lekvár/felesbe
őszibarack+körte isteni finom lekvár/felesbe
Jól bevált citromtorta receptet tudna valaki küldeni?
a "menza"ízű milánóit pedig darált lecsó kolbászból készítik..
krysztasz!
én már évek óta főzök lekvárt körtéből,de mikor sokat áll már kicsit más íze lesz,így én már nem tisztán körtéből főzöm,hanem almát is rakok bele fele-fele arányban,így sok állás után is finom marad..próbáld ki
én már évek óta főzök lekvárt körtéből,de mikor sokat áll már kicsit más íze lesz,így én már nem tisztán körtéből főzöm,hanem almát is rakok bele fele-fele arányban,így sok állás után is finom marad..próbáld ki
Tej- és szójamentes répatorta receptje nincs vkinek?
Valakinek van jól bevált túrós-mascarpones torta receptje? Nézegetem a neten, de van vagy ezer féle, elég nehéz lenne választani közülük
Akinek van sok érett körtéje, javaslom a körtelekvárt. Most először próbáltuk ki, de nagyon finom.
Dr. Oetker 3:1 dzsemfixet használtam, 1250 g körte, 30 dkg cukor és a dzsemfix, kivágtam ami nem odavaló, egy keveset hámoztam, ami hibás, aztán húsdarálóval le, stb. stb. Az üvegben a színe piszkossárga, de az illata és az íze! A kenyérre kenve már szép aranysárga.
Dr. Oetker 3:1 dzsemfixet használtam, 1250 g körte, 30 dkg cukor és a dzsemfix, kivágtam ami nem odavaló, egy keveset hámoztam, ami hibás, aztán húsdarálóval le, stb. stb. Az üvegben a színe piszkossárga, de az illata és az íze! A kenyérre kenve már szép aranysárga.
Ma kaptam ezt a receptet...
Bundás kenyér másképp
Egy kissé másképp a megszokott, hagyományos bundás kenyér helyett:
Hozzávalók: egy gáztepsire való kenyérszelet, 1doboz tejföl, 2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva, só, bors, a tetejére reszelt saj + adhatsz
a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát, párizsi vagy sonka felvágott kockát,
petrezselyem zöldet, stb.
A gáztepsit beteríted sütőpapírral, így rakod le a kenyeret. A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt és jól kikevered,
majd beleteszel mindent, amit akarsz és jól összedolgozod.
Evőkanállal rákanalazod a kenyérszeletekre - lefolyik, de nem baj. Végül megpakolod reszelt sajttal és
irány a sütő 15 percre 180-200 fokon vagy jó közepes lángon.
Annyira ütős, hogy addig eszed, amíg látod...
Egészségetekre!
Bundás kenyér másképp
Egy kissé másképp a megszokott, hagyományos bundás kenyér helyett:
Hozzávalók: egy gáztepsire való kenyérszelet, 1doboz tejföl, 2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma passzírozva, só, bors, a tetejére reszelt saj + adhatsz
a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát, párizsi vagy sonka felvágott kockát,
petrezselyem zöldet, stb.
A gáztepsit beteríted sütőpapírral, így rakod le a kenyeret. A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt és jól kikevered,
majd beleteszel mindent, amit akarsz és jól összedolgozod.
Evőkanállal rákanalazod a kenyérszeletekre - lefolyik, de nem baj. Végül megpakolod reszelt sajttal és
irány a sütő 15 percre 180-200 fokon vagy jó közepes lángon.
Annyira ütős, hogy addig eszed, amíg látod...
Egészségetekre!
Egy kis joghurtos finomság, ha már unjátok a Danone-t!
Nem csak Tupper edényben lehet elkészíteni, kuglóf formában is szupi, vagy őzgerincben!
Hozzávalók
2,5 dl joghurt
4 ev méz
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1,5 cs zselatin
barackbefőtt, cseresznyebefőtt, meggybefőtt vagy egyéb gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A tejszínt a Konyhai mindenttudóval kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel lereszelt citromhéjjal együtt, óvatosan a joghurtba keverjük.
A zselatint egy dl forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha kicsit kihűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a tortát.
Nem csak Tupper edényben lehet elkészíteni, kuglóf formában is szupi, vagy őzgerincben!
Hozzávalók
2,5 dl joghurt
4 ev méz
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1,5 cs zselatin
barackbefőtt, cseresznyebefőtt, meggybefőtt vagy egyéb gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A tejszínt a Konyhai mindenttudóval kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel lereszelt citromhéjjal együtt, óvatosan a joghurtba keverjük.
A zselatint egy dl forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha kicsit kihűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a tortát.
Ez engem is érdekelne.
Tudja valaki, hogy hogyan kell "menza" ízű milánóit/bolognait csinálni?
Annyira ennék, de az enyém egyáltalán nem olyan
Köszi!
Annyira ennék, de az enyém egyáltalán nem olyan
Köszi!
www.haztartas-ma.hu/index.php/haztartas/medvehagyma-t
artositasa/
artositasa/
www.youtube.com/watch?v=5Pu9MLbB29g&feature=share
koktél-receptek
koktél-receptek
sünkutya!
Krumplis pogácsába is finom
Krumplis pogácsába is finom
Néhány hónapja a Blikk Nők újságban pohárkrém receptek voltak. Sajnos az újságot nagyon elpakoltam, valakinek nincs meg véletlenül? (Fehércsokis-mascarpones pohárkrém volt benne)
Ma a piacon mindenki medvehagymát vásárolt. Egy csokor 250 Ft. Igazán felkapták.
Ha valakinek lenne egy jól bevált foszlós kalács receptje azt örömmel fogadnám. Én is sütöttem már többet, de egyik sem az igazi. Illetve a neten is néztem. De én olyat szeretnék, hogy valaki már kipróbálta és tényleg elégedett volt vele.
Ha valakinek lenne egy jól bevált foszlós kalács receptje azt örömmel fogadnám. Én is sütöttem már többet, de egyik sem az igazi. Illetve a neten is néztem. De én olyat szeretnék, hogy valaki már kipróbálta és tényleg elégedett volt vele.
Ahogy akarod. Ízlés kérdése.
Készülök medvehagymás pogit sütni
A levélnyelét is összevagdoshatom, vagy azt távolítsam el?
A levélnyelét is összevagdoshatom, vagy azt távolítsam el?