Egy kis joghurtos finomság, ha már unjátok a Danone-t!
Nem csak Tupper edényben lehet elkészíteni, kuglóf formában is szupi, vagy őzgerincben!
Hozzávalók
2,5 dl joghurt
4 ev méz
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1,5 cs zselatin
barackbefőtt, cseresznyebefőtt, meggybefőtt vagy egyéb gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd belekeverjük a mézet. A tejszínt a Konyhai mindenttudóval kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel lereszelt citromhéjjal együtt, óvatosan a joghurtba keverjük.
A zselatint egy dl forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha kicsit kihűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöket. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a tortát.