Eszter..
Úgy van, ahogy sada mondta.
A postai alkalmazott le akart rázni téged, ne hagyd magad!!!!!!
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 97 / 230 oldal |
És azt is mondták, hogy hiába van az ajánlott küldeménynek egy száma azt sehol sem könyvelik. Nem lehet nyomon követni. De akkor nme értem miért van száma.
Én is így gondolom sada ahogy te.
Tdom hogy mi az ajánlott és a tértis közt a különbség. Épp ezért furcsálta amit a postán mondtak. Hogy az ajánlott levelet ha nem az ablakon adom be akkor hogy adják vissza a papírt. Ezt nem értettem.
Tdom hogy mi az ajánlott és a tértis közt a különbség. Épp ezért furcsálta amit a postán mondtak. Hogy az ajánlott levelet ha nem az ablakon adom be akkor hogy adják vissza a papírt. Ezt nem értettem.
Nem kell mindig, mindent elhinni, amit a postán az ügyintéző mond, de nem árt ismeretekkel felvértezve indulni a "harcba".
Ha tértivevényesen adod fel, akkor csatolnak hozzá egy levlapot, amit az átvevő aláír és te visszakapod.
Ennek a díja +125 Ft.
Tehát egy szabvány levél ajánlottan 275 Ft, kártérítése 4.125 Ft;
a tértivevényes ajánlott szabvány díja 400 Ft, kártérítése 6.000 Ft.
Ennek a díja +125 Ft.
Tehát egy szabvány levél ajánlottan 275 Ft, kártérítése 4.125 Ft;
a tértivevényes ajánlott szabvány díja 400 Ft, kártérítése 6.000 Ft.
Eszter..
Totális káosz van a fejedben levél ügyben.
Az ajánlott levél könyvelt küldemény, nyomon követhető. Feladáskor kap egy sorszámot, amit a feladóvényre is ráírnak. Ez marad nálad, bizonyítékként.
Az ajánlásért +200 Ft-ot fizetsz.
Az ajánlott levelet TE csak ablaknál adhatod fel, de a postás bedobhatja a címzett postaládájába, ha azt biztonságosnak ítéli.
Ha nem ér célba egy levél, feladás után 2 héttel kezdheted kerestetni. De nem csak szóban, ragaszkodni kell a tudakozvány kitöltéséhez.
Ha megkérdezik: mi volt benne, nem kell megmondani: magánügy.
A kártérítés a postaköltség 15-szöröse.
Totális káosz van a fejedben levél ügyben.
Az ajánlott levél könyvelt küldemény, nyomon követhető. Feladáskor kap egy sorszámot, amit a feladóvényre is ráírnak. Ez marad nálad, bizonyítékként.
Az ajánlásért +200 Ft-ot fizetsz.
Az ajánlott levelet TE csak ablaknál adhatod fel, de a postás bedobhatja a címzett postaládájába, ha azt biztonságosnak ítéli.
Ha nem ér célba egy levél, feladás után 2 héttel kezdheted kerestetni. De nem csak szóban, ragaszkodni kell a tudakozvány kitöltéséhez.
Ha megkérdezik: mi volt benne, nem kell megmondani: magánügy.
A kártérítés a postaköltség 15-szöröse.
Eszter
Az ajánlottat nem te dobod a ládába, ablakon beadod, vevényt visszakapod, a címzettnek dobhatja be a postás a ládájába, ha biztonságosnak ítéli meg.
A tértivevényes feladásnál visszakapod az igazolást arról, hogy a címzett átvette dátummal, aláírással.
Az ajánlottat nem te dobod a ládába, ablakon beadod, vevényt visszakapod, a címzettnek dobhatja be a postás a ládájába, ha biztonságosnak ítéli meg.
A tértivevényes feladásnál visszakapod az igazolást arról, hogy a címzett átvette dátummal, aláírással.
Eszter..
Úgy tűnik, kevered az ajánlottat a tértivevényessel.
" alt="
">
Az utóbbinál kapod vissza az átvétel igazolását.
Úgy tűnik, kevered az ajánlottat a tértivevényessel.
" alt="
">
Az utóbbinál kapod vissza az átvétel igazolását.
A posta szerint az ajánlott levelek sehol sincsenek nyomon követve. állítólag a postán a postaládába is be lehet dobni, Csak akkor azt nem értem hogy kapom vissza a leigazolt papírt a ládába dobom be.
Különben én is ate véleményeden vagyok. Csak nem tudom innen hogyan tovább.
Különben én is ate véleményeden vagyok. Csak nem tudom innen hogyan tovább.
Eszter
Szerintem a "tisztelt" Postának semmi köze ahhoz, hogy mi volt a borítékban.
A levélnek célba kell érnie, főleg, hogy ajánlott!!!!
Szerintem a "tisztelt" Postának semmi köze ahhoz, hogy mi volt a borítékban.
A levélnek célba kell érnie, főleg, hogy ajánlott!!!!
Sziaszttok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ebédjegyet adtam fel ajánlva ( utólag nagyon bánom, hogy csak ajálva ). Természetesen a címzett nem kapta meg. A tudakozványomra a posta közölte hogy a levelem kézbesítését nem tudja kimutatni. Erre kártérítési igényt adtam be amit persze elutasítottak. modván hogy az ebédjegy nem adható fel ajálva csak értéklevélként.
Van értelme folytatnom a postával a harcot?
Volt valakinek hasonló esete?
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ebédjegyet adtam fel ajánlva ( utólag nagyon bánom, hogy csak ajálva ). Természetesen a címzett nem kapta meg. A tudakozványomra a posta közölte hogy a levelem kézbesítését nem tudja kimutatni. Erre kártérítési igényt adtam be amit persze elutasítottak. modván hogy az ebédjegy nem adható fel ajálva csak értéklevélként.
Van értelme folytatnom a postával a harcot?
Volt valakinek hasonló esete?
sada
akkor ez is egy buta szabály... ennyi erővel a feladó összebeszélhet a postással..., szóval a címzettet ki védi? Nem értem.
akkor ez is egy buta szabály... ennyi erővel a feladó összebeszélhet a postással..., szóval a címzettet ki védi? Nem értem.
Mert ez a szabály....
A címzett miért ne reklamálhatna? A címzett tudja igazán, hogy átvette-e vagy sem. A postás, aki odaadta a tértit aláírni az ismeretlennek, ő a másik hunyó...
köszi gabi
" alt="
">
a feladó szerintem nem fogja törni magát... Mindenkit nem ismerek a házban, de teljesen ismeretlen és elég gyakori vezetéknevű az átvevő... remélem jövőhéten kapok tőlük is választ a hogyan továbbról... főleg, mert lassan utaznánk el, és nem örülnék, ha a postán olvadozna 1 hetet a csoki.. és esetleg megint lába kelne.
" alt="
">
a feladó szerintem nem fogja törni magát... Mindenkit nem ismerek a házban, de teljesen ismeretlen és elég gyakori vezetéknevű az átvevő... remélem jövőhéten kapok tőlük is választ a hogyan továbbról... főleg, mert lassan utaznánk el, és nem örülnék, ha a postán olvadozna 1 hetet a csoki.. és esetleg megint lába kelne.
vagyis vehette volna át...
" alt="
">
" alt="
">Begus, szerintem a posta hibázott, de hogy ki kezdeményezheti ilyenkor a vizsgálatot te vagy aki feladta, azt nem tudom.
Valaki szépen aláírta és lenyúlta, de akkor ez postai alkalmazott lehet...nem szoktam a postát szidni, de nem tudok másra gondolni. A küldeményt csak olyan vehette át, aki azonos címen lakik veled...
Valaki szépen aláírta és lenyúlta, de akkor ez postai alkalmazott lehet...nem szoktam a postát szidni, de nem tudok másra gondolni. A küldeményt csak olyan vehette át, aki azonos címen lakik veled...
Érdeklődtem egy nyeremény után, mert elég rég óta várjuk. Utána néztek, és csatolták a szkennelt tértit az átvételről. Tök idegen névvel és aláírással... lehet ilyenkor tenni valamit?
marycsiga: ajánlva ada fel,így kérnék telszámot,köszi
törpi,ha eddig nem kapott semmit akkor szerintem már nem is fog.
most nem a postán tünt el,legalábbis az enyém.
még mikor érdeklődtem,akkor azt mondta a csaj,nem egyedül az enyém nem érkezett meg...
kérdezzetek rá majd azért.
előbb a psotán,ha ajánlottan ment,és aztána csajnál,adok számot ha kell.
most nem a postán tünt el,legalábbis az enyém.
még mikor érdeklődtem,akkor azt mondta a csaj,nem egyedül az enyém nem érkezett meg...
kérdezzetek rá majd azért.
előbb a psotán,ha ajánlottan ment,és aztána csajnál,adok számot ha kell.