Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 99 / 230 oldal |
Szeretném kérdezni, hogy a normál levél, 75 Ft-os bélyeggel max. hány grammos lehet?
Szerintem nem minden esetben várják a postafiókost papírral. Azt elhiszem, hogy így kéne lennie, de hogy a gyakorlatban nem így van az tuti. Az én ajánlottam úgy tűnt el, hogy nem tudták bemutatni hogy aláírták és ki vette át. Csak annyit mondtak, hogy bedobták a postafiókba mert az biztonságos.
krysztasz
Igen. Ha a fiókos nem megy önként érdeklődni az ablakhoz, ilyen cetlivel invitálják.
Igen. Ha a fiókos nem megy önként érdeklődni az ablakhoz, ilyen cetlivel invitálják.
Reacska,köszi.ezután okosabb és ügyesebb leszek.
szoktam tértisen is feladni levelet,de most nem gondoltam rá.
de hála szabcsinának pótoltam újra a pályázatot,remélem ez nem veszik el.bár ezt is ajánlottan adtam fel.
na majd kiderül.
szoktam tértisen is feladni levelet,de most nem gondoltam rá.
de hála szabcsinának pótoltam újra a pályázatot,remélem ez nem veszik el.bár ezt is ajánlottan adtam fel.
na majd kiderül.
sada
vmi rémlik, mintha a postán az ablak mögött a nőnél láttam már olyan cetlit, hogy önnek ajánlottja érkezett, melyet átvehet - vmi ilyen szöveg van rajta. Ez lenne az, amiről az uccsó mondatodban írtál?
vmi rémlik, mintha a postán az ablak mögött a nőnél láttam már olyan cetlit, hogy önnek ajánlottja érkezett, melyet átvehet - vmi ilyen szöveg van rajta. Ez lenne az, amiről az uccsó mondatodban írtál?
Utca, házszámra címzett levelet bmikor berakhatja a postás a levélszekrénybe, ha úgy gondolja, hogy biztonságos. (Más kérdés, hogy szerintem ilyenkor is a posta a hunyó, ha a elvész a levél, mert rosszul ítélte meg...)
DE:
Pf-os ajánlottat CSAK aláírásért adnak ki. A Pf-es ajánlott leveleket NEM teszik be a többi közé a fiókba.
DE:
Pf-os ajánlottat CSAK aláírásért adnak ki. A Pf-es ajánlott leveleket NEM teszik be a többi közé a fiókba.
marycsiga: tudakozványt bárhol beadhatsz, akár Pesten is úgy hogy, teljesen más postán és más városban adtad fel. Annyi a hátránya, hogy kicsit több idő, mert az adott posta előbb elküldi arra a postára ahol feladtad. Nekem volt ilyenem, az Europarkban feladott cuccot itt a nagypostán kerestettem.
Amennyiben nem tértis volt, simán mondhatják azt, hogy ők berakták a postafiókba és biztos a cég keverte el. Így fizetni sem fognak. Mindig ragaszkodj ahhoz, hogy ráírják: pályázat amivel x dolgot nyertem és ennek az értéke x összeg.
Sokszor mondtam, hogy nagyobb nyereményeknél érdemes áldozni egy kis pénzt a tértire, ugyanis az aláírva jön vissza, hogy átvették vagy sem és erre különösen figyelnek ugyanis volt hogy elhagyták egy cégnek a tértijét amit aláírtam és utólag a lakásomra jöttek pótolni. Ugyanígy a tiédet is pótolják ha elveszne. A tértist muszáj az átvevőnek aláírni míg az ajánlottat nem.
Mellesleg 125 ft és az ember nem nyer minden nap nagy cuccot...
Amennyiben nem tértis volt, simán mondhatják azt, hogy ők berakták a postafiókba és biztos a cég keverte el. Így fizetni sem fognak. Mindig ragaszkodj ahhoz, hogy ráírják: pályázat amivel x dolgot nyertem és ennek az értéke x összeg.
Sokszor mondtam, hogy nagyobb nyereményeknél érdemes áldozni egy kis pénzt a tértire, ugyanis az aláírva jön vissza, hogy átvették vagy sem és erre különösen figyelnek ugyanis volt hogy elhagyták egy cégnek a tértijét amit aláírtam és utólag a lakásomra jöttek pótolni. Ugyanígy a tiédet is pótolják ha elveszne. A tértist muszáj az átvevőnek aláírni míg az ajánlottat nem.
Mellesleg 125 ft és az ember nem nyer minden nap nagy cuccot...
igen,sada,köszönöm a segítségedet,már sokszor volt róla szó,így nagyjából tudtam már mi van.és nem hagytam magam,mert ha rajta múlik,elintézte volna annyival,hogy átvették.
de hát ki az aki a 8kor nyitó postánál reggel 6.39kor veszi át a levelet?mert így jött ki.
akkor a lényeg,hogy a végén megtudhatom ki és mikor vette át?
köszi
de hát ki az aki a 8kor nyitó postánál reggel 6.39kor veszi át a levelet?mert így jött ki.
akkor a lényeg,hogy a végén megtudhatom ki és mikor vette át?
köszi
Attól, hogy betették a pf-ba, még nem tudod, ki és mikor vette át.
Nekik erről is kell írásban nyilatkozni a végén, különben semmit sem ér az egész.
Nekik erről is kell írásban nyilatkozni a végén, különben semmit sem ér az egész.
Ma elmentem a postára,de azt nem tudtam,hogy ott ahol feladtam csak ott lehet tudakozványt kitölteni.mindegy,azt mondta a nő ,hogy mivel nem ott adtam fel nem tudnak utána nézni a levélnek.hozzáteszem egy ottani dolgozójuk nézett nekem utána,de ezt már nem akartam mondani.
elmentem a helyi postára,hát a postafiókba betették pesten,így az nem az ő ügyük.mondom,azért kerestessük.oké akkor töltsünk ki tudakozványt.mondom ,igen.kitöltötte,és akkor kérdezem,hogy nem kell beírni,hogy mi volt benne?azt mondja ő azt majd beírja,mondom nem mindegy mit ír.és hogy pályázatnak nem lehet értéke,mert akkor értéklevélként kellett volna feladni.
óóó mondom,nem igaz.de ha eltünt a levél akkor a 15x-ét megkapom.értesít,ha megtud valamit.
elmentem a helyi postára,hát a postafiókba betették pesten,így az nem az ő ügyük.mondom,azért kerestessük.oké akkor töltsünk ki tudakozványt.mondom ,igen.kitöltötte,és akkor kérdezem,hogy nem kell beírni,hogy mi volt benne?azt mondja ő azt majd beírja,mondom nem mindegy mit ír.és hogy pályázatnak nem lehet értéke,mert akkor értéklevélként kellett volna feladni.
óóó mondom,nem igaz.de ha eltünt a levél akkor a 15x-ét megkapom.értesít,ha megtud valamit.
5 mnap: az akár 1 hét is lehet.
Hát nem tudom, a csomagra mindig rá volt írva egy dátum és az nem az 5. nap volt. Én a nehéz csomagról beszélek, a min. 2-3 kg-sról.
krysztasz csomagtól függően 5, 10 munkanap régen is igy volt
mary
nekem van 1-es sarokszelvényem, írj mailt
" alt="
">
nekem van 1-es sarokszelvényem, írj mailt
" alt="
">bocsika,ezt most nem értem,tehát be kell mennem mindenképp akkor a postára tudakozványt kitölteni?
vagy előbb kérdezzek rá ott ahol elvileg átvették?
mert ha 1 hónap múlva kiderül,hogy átvették,a posta nem fizet,de nyeremény sem lesz..
vagy előbb kérdezzek rá ott ahol elvileg átvették?
mert ha 1 hónap múlva kiderül,hogy átvették,a posta nem fizet,de nyeremény sem lesz..
marycsiga
Nincs jelentősége. 1 hónap múlva megkapod a határozatot, hogy átvették v. nem.
Hogy közben mi történt, az téged ne érdekeljen.
Nincs jelentősége. 1 hónap múlva megkapod a határozatot, hogy átvették v. nem.
Hogy közben mi történt, az téged ne érdekeljen.
krysztasz
Sosem őrizték hetekig.
Sosem őrizték hetekig.
a helyzet az,hogy BP 135 postán lett 06.24én 06.29kor 1872 postafiókhoz rendelve.
és kézbesítve :tehát amikor átveszik azt mondták:06.24. 06.39kor.
na ilyenkor mi van?
és kézbesítve :tehát amikor átveszik azt mondták:06.24. 06.39kor.
na ilyenkor mi van?
tudtátok, hogy a csomagot - a postás autó által hozottat - 5 napig őrzik? Nyugtassatok meg, hogy korábban volt 15 vagy 20 nap is, amíg ott kerülgették a csomagot. Később kaptam meg az értesítőt, múlt heti keddi, már nem valószínű, hogy ott van, az ügyf. azt mondta, hogy 5 nap. Ok, megváltoztatják, megértem, de korábban akkor is így volt, igaz?
köszi sada.
intézkedem.
intézkedem.