Ha a keresés nem hoz eredményt, akkor a feladási díj (275 ill 300 Ft) tizenötszörösét kapod meg, + a feladási díjat.
Ez közel annyi, mint amennyit elbuktál.
Értéknek bemondhatod az 5.000 Ft-ot is, hátha megadják.
köszi sada.
végülis nem nagy összeg,de akkor is.5000ft.
ha tudom pótolni a szelvényeket,akkor megkapom ,de az 1es szelvény hiányzik

" alt="

">
Tudakozványt kell kiállíttatnod a postán -kell hozzá a feladóvény-, s egy hónap múlva, megmondják, mi lett vele. Mondd, hogy pályázat volt benne.
Mekkora értékű nyereményt buktál?
nyertem a storyval,de nem érkezett be hozzájuk a 4 sarokszelvény amit beküldtem ajánlottan

" alt="

">
a postán most néznek utána,hogy mi van.meg kell kérdezzem, a menetét,mert már nem emlékszem.ez az első ajánlottam ami nem érkezik meg

" alt="

">
postalevel.hu oldalon nézem az utánvétes levelet: annyit már megállapítottam, hogy 5 eFt-ig ugyanannyiba kerül (nekem kb. négyezer, tehát belefér).
Kérdésem: mi a különbség a kp.átutalási megbízásos és a postautalványos között, amit ott ki kell választani?
igaz nem feltétlen idevág, de egyszer régen láttam, amint a pécsi állomásnál lévő nagypostáról munkakezdéskor elindulnak a buszokhoz a postások. nagyon jól nézett ki, ahogy a sok postás özönlött, lehettek vagy 100-an is

" alt="

">
sada elvileg a levelet is alapból ki kellene vinni, csak néhol lusta a postás vagy nem kap a szerencsétlen megfelelő eszközöket pl több táska - de a nagyobb leveleket már a kisvárosokban is a csomagosautó hozza ki

" alt="

">
a hátrány a kártérítés mértéke pl
a feladási díj 15szöröse, figyelj rá, hogy az értékét fedezze

" alt="

">
Nem ilyenre gondoltam.
Csomagot alapból kiviszik.
Nagyobb levélről esetleg csak értesítőt visznek.
Ha sima levélként adod fel, nincs kártérítés.
A csomag, ajánlott levél kártérítése egyaránt 15-szörös.
Van, ahol máshova kell menni értesített levélért és máshova a csomagért.
Ilyesmikre gondoltam.
sada, annipanni köszi.
sada
írod,hogy előnye, hátránya. Mi a hátránya? Ha eltűnik, fizetnek - előny. Néhány könyv van benne, ami pótolható. Mi a hátrány?
2 kg-on alul te döntöd el, hogy levélként v. csomagként akarod küldeni.
Mindegyiknek van előnye, meg hátránya.
A levél mérete ilyen lehet:
min: 90 x140 mm.
max: h+sz+m kevesebb, mint 900 mm
h kevesebb, mint 600 mm
cipősdoboz méretű, ha nincs 2 kg feladható levélként.
madzaggal ne kösd át, mert akkor sokkal többe kerül a csomag feladása, mert géppel nem feldolgozhatóvá válik.
Ha egy cipősdoboz méretű dobozban adok fel 1,4 kg vmit, akkor azt feladhatom levélként? Úgy értem, a csomag 0-20 kg korlátozás akkor mire vonatkozik? MIért nem 2 kg-tól kezdődik? Vagy a szabványméretűtől eltérő tartozik ide? De akkor mi a standard? Ha madzaggal kötöm át?
Hányszor írtam már, hogy a tértivevény szvsz semmire sem jó, csak drága.
Ha ajnlott levélként kezelnék a tértivevényt, akkor a kolléga alá is írhatta volna, hogy átvette azt a papírt, amit egy hete aláírt magának arról, hogy átvette a levelet.
áááááááááá

" alt="

">

" alt="

">
http://homar.blog.hu/2009/06/19/a_magyar_posta_finom_
humora#more1195251
Paintuci a feladás díját kaptad meg, a kártérítést mindig később fizetik (15*feladási díjat)
Gratulálok azoknak az ügyes postai alkalmazottaknak ,akik az egyik győris csomagomból morzsát csináltak ... Nem tudom ,hogy lehet annyira dobálni egy csomagot ,hogy a vanilás karika csomija szétrepedjen ...a jóreggelt pedig 15 darabban essen ki a csomagolásból...
A magyar posta ilyen: a sima (nem elsőbbségi) levelet 5 munkanapra (ami ugye 1 hét) vállalja.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások