Kávéfarm
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 2 / 101 oldal |
Most ez már minden nyjátékra/nyereményre igaz v. csak ott ahol a szervező nem vállalja át?
Az ajándékozás után illeték van, de egyenesági rokonok esetén van mentesség bizonyos esetekben.
Elvileg kéne....
Ha veszel a gyereknek egy autó, bútort, vagy tv-t, adóznia kellene utána.
Ha veszel a gyereknek egy autó, bútort, vagy tv-t, adóznia kellene utána.
Mondjuk azt én sem értem, hogy tárgynyeremény után miért kell adót fizetni? Hiszen ezt felfoghatjuk ajándékként is. Akkor ha én adok ajándékba valakinek egy több mint 7000 Ft-ot érő tárgyat, akkor ezután fizessen adót belőle? Na ez szép
palmalive !
Egyet értek veled! Fogjunk össze, mert én is nagyon sokat szurkoltam le az Apple Ipadért
Egyébként lehet,hogy bejönne a Magyar közmondás: Sok lúd, disznót győz
Egyet értek veled! Fogjunk össze, mert én is nagyon sokat szurkoltam le az Apple Ipadért
Egyébként lehet,hogy bejönne a Magyar közmondás: Sok lúd, disznót győz
Hát ez biztos így van, de én örülök ennek a "rutinnak".
Szerintem meg sok szervező rutinból intézi a dolgokat, nincs tisztában a változásokkal.
Nem értem, hogy a Nestlé honnan vette, hogy nem vállalhatja át az adót? Én nyertem a Coop-pal, nem is kis értékű Wellnes-t, de az adót teljes egészében átvállalják. Nem is kértek be semmilyen adatomat. Szerintem ez csak mese, hogy nem vállalhatja a szervező az adót.
A kávéfarmos nyereményeknél csak a babszemekből vásárolt sorsjegyekkel nyert ajándékokért kell adót fizetni, a vonalkódok alapján kisorsolt havi nyeremények után nem.
Egyetértek, hogy ezt az adó dolgot csak a pénznyereményekre vethették volna ki,mert a tárgynyeremények utáni adót máshonnan kell előteremteni/elvenni.
Össze kellene fognunk és kiharcolni, hogy továbbra is fizethesse a szervező,mert egyébként ők ezt megtennék továbbra is.
Nem értem, hogy az adóhatóságnak miért nem mindegy, hogy kinek a zsebéből veszi ki az adó összegét!?
Egyetértek, hogy ezt az adó dolgot csak a pénznyereményekre vethették volna ki,mert a tárgynyeremények utáni adót máshonnan kell előteremteni/elvenni.
Össze kellene fognunk és kiharcolni, hogy továbbra is fizethesse a szervező,mert egyébként ők ezt megtennék továbbra is.
Nem értem, hogy az adóhatóságnak miért nem mindegy, hogy kinek a zsebéből veszi ki az adó összegét!?
sada, a Herzel nem nyertem, nem tudom kellett-e fizetni.
Ezt én is így gondolom, pénznyereménynél egye fene, legyen kevesebb, de egy nagyobb összegű tárgynyereménynél nem biztos hogy minden nyertes fel van készülve anyagilag az azonnali ilyen-olyan befizetésre.
Pl. a robogó, Wii, telcsi nyertesekkel mi a helyzet?
Az sem kisebb érték mint egy kávéfőző!
Ezt én is így gondolom, pénznyereménynél egye fene, legyen kevesebb, de egy nagyobb összegű tárgynyereménynél nem biztos hogy minden nyertes fel van készülve anyagilag az azonnali ilyen-olyan befizetésre.
Pl. a robogó, Wii, telcsi nyertesekkel mi a helyzet?
Az sem kisebb érték mint egy kávéfőző!
A herz végül megfizette a nyertesek helyett az adót, bár az tárgynyeremény volt.
Pénz nyeremény esetén engem nem zavarna az adófizetés, végül is a fizetésünk után is adózunk.
Pénz nyeremény esetén engem nem zavarna az adófizetés, végül is a fizetésünk után is adózunk.
sada
Igen, maradna, de azért nem lenne jó érzés hogy nyertem 8 millát és csak a fele az enyém. Akkor legalább az adózás utáni összeggel kampányolna a Nestlé és akkor nem esne olyan rosszul a nyertesnek.
Engem nem igen fenyeget az a veszély, hogy megnyerem. Nem szeretjük a bocit, főleg mióta új az íze...
Sok szerencsét a többieknek!
Igen, maradna, de azért nem lenne jó érzés hogy nyertem 8 millát és csak a fele az enyém. Akkor legalább az adózás utáni összeggel kampányolna a Nestlé és akkor nem esne olyan rosszul a nyertesnek.
Engem nem igen fenyeget az a veszély, hogy megnyerem. Nem szeretjük a bocit, főleg mióta új az íze...
Sok szerencsét a többieknek!
magdalin
A Herznél is volt adó, nem?
A Herznél is volt adó, nem?
napocska10
Ezek a játékok nem mind engedély és bejelentés kötelesek!
Ezek a játékok nem mind engedély és bejelentés kötelesek!
A szolgáltatók játékán is részt vesznek cégek.
8 millából csak marad adó után is...
Jut eszembe. A bocinál is fizetni kell? Mert akkor egyet se küldök be
Nem akarom elkiabálni, de ezeket a rendeleteket csak a Nestlé ismeri?
És ki a fenére lehet alkalmazni, ha nem magánszemélyekre? Mert ki szokott a nyereményjátékokban részt venni? Cégek? Igen ritkán, talán a metroban.
saniko
Egyetértek veled, bár ez gondolom nem boldogít túlságosan. Én ezt olvasom a törvényből:
Nyereményből származó jövedelem
76. § (1) A nyeremény esetében - ha az nem tartozik a kamatjövedelemre vonatkozó rendelkezések hatálya alá - a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény (a továbbiakban: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.
(2) Pénzbeli nyeremény esetén az adót a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia, és befizetnie.
(3) Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, a kifizetőt terhelő adó alapja a nyeremény szokásos piaci értékének 1,19-szerese.
Egyetértek veled, bár ez gondolom nem boldogít túlságosan. Én ezt olvasom a törvényből:
Nyereményből származó jövedelem
76. § (1) A nyeremény esetében - ha az nem tartozik a kamatjövedelemre vonatkozó rendelkezések hatálya alá - a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény (a továbbiakban: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.
(2) Pénzbeli nyeremény esetén az adót a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia, és befizetnie.
(3) Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, a kifizetőt terhelő adó alapja a nyeremény szokásos piaci értékének 1,19-szerese.