Olaszországban például az autóbérlésnél csak dombornyomott hitelkártyát fogadták el...
Cseszheti a modern technológiát, aki ilyen helyen akar fizetni!
Nem véletlenül volt a sok játék a MC-dal.
A kártya társaságok versenyéről van szó.
Megkérdeztem a Fényességes Erste Bankot, hogy miért cserélik le a MasterCard kártyákat Visa-ra.
Das Semmitmondó Válasz:
Tárgy: Bankkártya
Iktatószám: ...
Benyújtás dátuma: 2025.07.18.
Benyújtás módja: George
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy a bankkártyájával kapcsolatos levelével hozzánk fordult.
Az Erste folyamatosan fejleszti szolgáltatásait és 2025-ben megújítja kártya portfolióját. Ennek eredményeként Visa kártyát biztosítunk a továbbiakban. Megértését köszönjük.
A kártyacsere során az alábbiak változnak:
· Bankkártya adatai (kártyaszám, CVC/CVV kód, lejárat)
· Bankkártya megjelenése
A kártyacsere során az alábbiak NEM változnak:
· Bankkártya díjak
· PIN kód és kártyalimitek (Készpénzfelvételi és vásárlási)
· Értesítési (SMS/George App) szolgáltatások
· Külföldi, belföldi vagy online fizetési lehetőségek
· Bankkártya biztonsága
Előfizetések és bankkártya regisztráció!
Az új Visa kártyát új kártyaadatokkal gyártjuk le, így a MasterCard kártyával rögzített előfizetések és kereskedői oldalon elmentett kártyaadatok nem fognak öröklődni. Az előfizetésekhez és a kereskedőkhöz is újra kell regisztrálnia az új Visa kártya adatait.
A kártyáink kinézete teljesen megújult és az új kártyáink sokkal modernebbek, letisztultabbak és színesek lettek:
· A név, a kártyaszám, a kártya lejárati ideje és CVV/CVC kód a kártya hátoldalán lesz. Ennek két előnye is van: biztonságosabb a fizikai vásárlásoknál, mert senki nem fogja látni a szenzitív adatokat a fizetésnél, és az online vásárlásoknál is kényelmesebb lesz, mert minden adatot egy oldalon van, nem kell forgatni.
· A legmodernebb technológiával kerülnek a kártyára az adatok: a vésés és dombornyomás helyett, lézergravírozással készülnek majd a kártyák. Ennek hála a kártyaadatok intenzív használata mellett sem fognak megkopni a betűk és a számok a kártyán.
· Az új kártyán már nem lesz aláírás panel, így nem is kell aláírni, egy gonddal kevesebb!
Az új, lézergravírozással készült kártyák a korábbi dombornyomott technológiát váltják és azzal egyenértékű használatot biztosítanak.
A bank által kibocsátott bankkártyák azonos módon használhatóak külföldön. A tranzakciók elszámolásának módja Mastercard és Visa bankkártyák esetén is ugyanúgy működik.
A Lakossági Bankszámla és Betéti kamat Hirdetmény 3. sz. melléklete az alábbiak szerint rendelkezik:
„Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása:
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a tranzakció eredeti összegét és devizanemét
- a nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget (EUR) a Bank a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon (jegyzési időpont: 08:00) váltja át a bankszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).”
Megértését köszönjük.
Ha van még kérdése, kérjük forduljon az Erste TeleBank ügyfélszolgálathoz a + 36 1 298 0222 telefonszámon, vagy közvetlenül George Appból, munkanapokon 7.00 és 21.00 óra között, vagy foglalhat időpontot bármely bankfiókunkba személyes ügyintézésre: www.erstebank.hu/idopontfoglalas.
Budapest, 2025. július 22.
Üdvözlettel,
...
ERSTE Bank Hungary Zrt.
Központi Ügyfélszolgálat
Tehát zéró érdemi indokolás...
Nem értem, hogy miért nem lehetett volna úgy fejleszteni a szolgáltatást, hogy a MasterCard maradjon. Nem volt partner ebben a MasterCard?
Na mindegy.
Debreceniek segítenétek? Chatgpt azt ajánlotta, ha az Aquaticumba megyek, szálljak le az Agráregyetemnél és szálljak át a 15-ös buszra. Ez így oké? Meddig kell vele menni és utána mennyi még gyalog?
Vigyázzatok!! Újabb átverés!!!
https://tinyurl.hu/033r
Fábián Tamás veszélybe sodorja Sebestyén Balázst – a pénzügyi elit titkos terve megrázza Magyarországot
Talán a visa-nál is olvastam már, igaz más jellegű nyereményjátékokat.
Nem csak az Erste. Majd a szervezök akkor terjesszék ki Visára is, mert van mikor nem az ügyfél dönt, csak, ha lemondja.
Na de ha az elmúlt 30 évben Mastercardot küldtek mindig, miért feltételeztem volna hogy most nem azt fognak?
weber
Nekem is lejárt ,csak előtte 1,5 hónappal felhívtam őket ,hogy ne Visat küldjenek és a nevemet se úgy írják rá ,ahogy az előzőt ,hogy Már a Mária helyett,mert nem fért ki .
A kártyáért bementem a fiókba .
Ha cseréled az más, ahhoz be kell menni, olyat kérsz amilyet akarsz. De nekünk lejárt és álmomban sem gondoltam volna, hogy ezer év Mastercard után Visa-t küldenek. Nem tragédia, mert van más banknál Mastercardunk, de magamtól nem választottam volna mást az OTP-nél sem.
weber
Én 1 hónapja cseréltem kártyát az Otp-nél,direkt MasterCard -ot kértem ,mert egyszer amikor tiltattam ,automatikusan Visa kártyát küldtek ,nekem nem volt szimpatikus,de nem mondták ,hogy megszűnik .
Mi is így jártunk, csak az OTP-vel.
Az Erste Bank úgy döntött, hogy a MasterCard hitelkártyákat lecseréli Visa-ra...
Remek, így akkor már eleve' bukta lesz a jövőben az összes olyan játék, amiben MasterCard kártyával kell fizetni. Mint pl. most a Media Markt játék: https://promo.szimulatorkihivas.hu/
Köszönöm, akkor marad a debreceni.
A debreceni termálnak van egy kinti gyogyvizes medencéje, de az nem 4-5 éveseknek való annyira.
Weber, nekem a debreceni élményfürdő jobban tetszik.
Aki volt már a Debreceni Aquaticumban és a Hajdúszoboszlói strandon is, attól kérdezném, hogy van szoboszlón a fedett Aquapalace, ahová külön belépő kell és onnan ha jól tudom, nem lehet a kinti strandra átmenni, csak kombinált belépővel. Szóval van a fedett rész illetve Debrecenbe van jegyem az Élményfürdő+termálfürdő kombóba. A kérdésem, hogy 4-5 év forma gyerekekkel melyikbe érdemesebb menni? Az Élményfürdő egyébként az a fedett rész és akkor nem lehet ott sem kimenni vele a nyitott strandra?
https://www.penzcentrum.hu/tech/20250716/trukkos-lehu
zas-terjed-a-tiktokon-a-ganxsta-zolee-es-a-kartel-le
gendas-rapperet-is-becsapdaztak-1182355
https://www.penzcentrum.hu/tech/20250713/itt-a-jelsza
vak-listaja-ha-te-is-ezeket-hasznalod-percek-alatt-k
ifoszthatjak-a-bankszamladat-1181987
Szeptember elsejéig összes boltját bezárja Magyarországon a Playersroom, helyüket átveszi a Dorko.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások