gabi
Valahogy én is így vagyok vele.
Kértem mind a 3 oltást, tömegben viselem a maszkot, s bízom benne, ha el is kapom, túlélem.
Ismerős orvostól én is úgy hallom, hogy az intenzív oltatlanokkal van tele. Van néhány oltott is, a tavaszi oltottak közül.
Betája
Nagyon sajnálom. Részvétem.
Kár minden egyes halottért, de azokért különösen, akik maguk is mindent megtettek, hogy megússzák.
Sajnos 100 %-os védelem nincs.
(Talán jobbak lettek volna az esélyei, ha a harmadikat is megkapta volna, mert fél év alatt nagyon lecsökken az ellenanyag szint.)
Gabi köszönöm az együtt érzést!
Betája
őszinte részvétem
Biztos mindenkinek van pro-kontra véleménye, tapasztalata
én úgy olvasom és ebben próbálok hinni, hogy a súlyos, akár halállal végződő megbetegedéseknél az oltatlanok aránya lényegesen nagyobb.
Eredetileg nem akartam oltást felvenni, aztán tavasszal (májusban) mégis kértem és kaptam. Férjem és gyermekeim is. Most tervezzük a harmadikra beregisztrálni
Rég írtunk ebbe a topicba, szerencsére! Hétfőn meghalt az unitesóm férje, 57 éves, semmilyen alap betegsége nem volt. Nem elhízott, aktív volt. Májusban kapott két Szputnyikot! Lélegeztetőn volt 2 hétig. Nem akarok vitát indítani, mert ez az oldal nem erről szól tulajdonképpen, csak azért ide írtam, mert 15 éve ezt az oldalt olvasom. Én már a 3. oltást is felvettem, de ezek után nem tudom, hogy miben higgyek, vagy bízzak...
Én inkább azt mondanám: Mindenütt vannak hülyék.
Paintuci 2021-09-03 :: 18:15
Vannak bajok Kanadában is:
https://24.hu/elet-stilus/2021/09/02/a-gyorsetter
em-pultjara-pisilt-mert-maszkviselesre-koteleztek
Bakker én egy nullával többet láttam a végére. Így már reálisabb. Köszi
jojó
Attól még senkinek semmi baja nem lesz, ha gondolkodik és kérdéseket tesz fel.
Betája
A dilemmádat egy felesleges nulla okozza.
A https://koronavirus.gov.hu oldal szerint tegnap 8.908 aktív fertőzöttet tartottak nyilván.
beazonosított fertőzöttek száma
- gyógyultak száma
- elhunytak száma
= aktív fertőzöttek száma
(Én már nem is idegesítem magam mondják meg mikor hordjam megint a maszkot, milyen oltás kell, ha meg meg kell halni, hát meg kell úgyis vmibe, de a lényeg én legyek az első, én nem maradok itt utoljára.)
Most ne szavazni vigyél még egy embert, hanem oltani. Viki külön írta nekem.
Már győzködök egy kollégát.
Én már a kérdést sem értem, bár ittam whiskyt, vörösbort is... nem is csoda...
Szóval mi-ki-hol?
Betája
Ne pazarold az energiád, úgysem tudod meg az igazat !
Költői maradt a kérdésem, de még mindig ezt számolgatom. Visszanéztem a diagrammot 2 hónappal ezelőttig. Kb. 6.000 új fertőzött összesen azóta, de legyen akár 10.000... hogy jön ki a 80.000 aktív fertőzött? 2 hónapnál tovább tartanak mindenkit nyilván aktív fertőzöttként? Vagy én nézek be vmit, vagy ennyire nem tudok számolni?
Azt nem értem, hogy az aktív fertőzöttek száma hogy lehet még mindig 89.000? Amikor több hete, hónapja viszonylag alacsony a napi új fertőzöttek száma.... ?
Tegyél különbséget a fertőzött és a beteg között!
Bár én már nem tudom melyik a kamu oldal, melyik nem...
(Mindenhol azt olvasni a Deltat nem érdekli az oltás... Simán elkapható.)
De ne így legyen.
Jön az "oltatlanok járványa", mint Horvátországban. Ott június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva – mondta a horvát egészségügyi miniszter.
Már hallom a híreket, olvasom az fb posztokat.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások