Ja igen, spanyolul tudok, ha viszel vállalom, hogy fordítok neked. Hehe.

" alt="

">
Bocsi, minek bőrönd 2 napra?

" alt="

"> 2 bugyi, 2 zokni, 2 póló, jónapot.

" alt="

">
Mi Barcelonában a 0-24 órás csomagmegőrzőben hagytuk a bőröndünket 3,5 euroért.Több ,központi helyen is van a városban,vasútállomás,buszpályaudvar,metró környékén.
Vágási Feri: a legtöbb szálloda megengedi, hogy a bőröndöt ott hagyd a recepción miután elhagytad a szobát. Nem kell cipelni magaddal.
Köszi, majd nézelődöm a Pléj áruházban.
Közben beszéltem a szervezőkkel, nem voltam boldog. Az egyik esetben (09.27-30) 27-én késő este indulna a repülő Pestről, éjjel érne oda és úgy kellene eljutnunk a szállodához valahogyan. Ergo az első napot már buknánk is. 30-án pedig reggel indulna a gép vissza Pestre. Azaz gyakorlatilag 2 napunk lenne szétnézni. Másik időszakban annyival más lenne a helyzet, hogy az utolsó nap este 7-kor indulna vissza a repülő. A pORbléma ezzel az, hogy kiraknak a szállodából reggel 9-10-kor és táskával/bőrönddel lehetne az ucsó napon várost nézni... Szóval még egyeztető tárgyalásokat folytatunk, hogy jó legyen.
Vágási Feri

" alt="

"> a Magyar - Angol és Magyar - Spanyol fordító programot töltsd le és nem lesz problémád

" alt="

">
Köszönni : OLÁ

" alt="

"> ezt nagyon szeretik
Jó utat és pihenést !
Herz - Barcelona
Tegnap kaptam e-mailt a szervezőtől.
Úgy fog kinézni, hogy a reptértől elvisznek minket a városközpontig, és onnan már nekünk kell eljutni a szállodáig. Azt gondoltam, hogy esetleg egy csoportos utazás lesz (programokkal), akikhez minket is hozzácsapnak, de nem. Végig szabad program.
A szálloda: https://www.hotelcityparksantjust.com/
Reggeli lesz, ebéd ill. vacsora nem.
Az ucsó napon szintén a városközpontból visznek a reptérre. És ennyi.
Kezdhetek tanulni spanyolul...
Használt már esetleg valaki telefonos alkalmazást Barcelonában? Melyik a legjobb?
Bajor romantikus körút Rajnai hajókirándulással
A nyereményjáték tamponvásárlással zajlott. 2 fődíjnyertes volt, a másik házaspár kiskunhalasi. Az egyhetes utat a Kisalföld Volán utazási irodája szervezte, luxus autóbusszal nagyon jó idegenvezetővel. Az ellátás félpanzió volt. A szállások Augsburgban 1 éj, Rüdesheimben 2 éj, Nürnbergben 1 éj szállodákban, Rothenburgban 2 éj régi postakocsi fogadóban.
A látnivalók csak kivonatosan:
Augsburg a történelmi magyar kalandozások végső állomása. A Fuggerei, a vilád első szociális lakótelepe, korabeli "lakópark", 67 épület, parkok, patakok, festő szépségű régi házak.
Würzburg, a piactéren álló gótikus Marienkirche és az Érseki Palota megtekintése, séta parkjában, a Hofgartenben.
Rothenburg épségben fennmaradt középkori kisváros, ősrégi házakkal, tornyokkal, kapukkal, erődítményekkel.
Heidelberg, ősi egyetemi város a Neckar folyón átívelő öreg híddal. A 80 méteres magaslaton épült kastély megtekintése, a hegy oldalában a Filozófusok Útjával.
Ulm - A Nagytemplom tornya 161,53 m magasságával a világ legmagasabb templomtornya. Igen impozáns látvány! Ulmot Új-Ulm városával híd köti össze a Dunán.
Mainz - Gyönyörű óváros és lenyűgöző katedrális, méretével mindenhol kitűnik a házak teteje közül.
Rüdesheim a Rajna-vidék bortermelésének központja. Borkóstolási lehetőségek voltak a domboldalak hangulatos borozóiban. Innen indult hajóutunk a Rajnán egészen Koblenzig. A parton vasutak, sztrádák, városok, romantikus lovagvárak láthatók és mindenütt szőlő. A Rajna szűkületénél 132 méter magasságban látható a Loreley-szikla. Loreley történetét megénekelte Heine, Apollinaire, Dsida Jenő és Weöres Sándor is: szépségével és énekhangjával elbűvölte a hajósokat és hajójuk odaveszett a Rajna szikla-zátonyain. Koblenzből visszafelé autóbusszal felmentünk a hegy tetejére, ahonnan ugyanolyan festői volt a Rajna, mint a folyóról nézve az őt övező hegyek.
Koblenz város a Német Saroknál, a Rajna és a Mosel torkolatánál. A folyók közé ékelődött nyúlványon áll a Német Egyesítés Emlékműve, I. Vilmos császár 37 méter! magas lovasszobrával.
Nürnberg nagyon szép, hangulatos nagyvárosa Németországnak. Láttuk a várat, a Frauenkirche-t és a Dürer-házat.
Regensburg, a dunai kikötőváros bajor körutunk utolsó állomása volt hazafelé. Látnivalói a régi városháza, a Porta Praetoria és a középkori 16 lyukú kőhíd.
Emlékezetes, szép és valóban romantikus volt az egyhetes tartózkodásunk bajor földön, sok-sok élménnyel és látnivalóval.
NyertesEtke, majd oktoberben beszamolok a tesco-staropramen prágai útról.
Én is szeretnék olvasni a Real Madrid-os nyereményútról. (Real-Atletico)
Ha esetleg nyerek a Hankook-kal, én biztosan megírom, hogy milyen volt.
Dehogynem.Voltak és lesznek is.De keveseknek van közlési vágya ezzel kapcsolatban.
Pappocson kívül idén még nem volt senki nyereményúton? Várjuk a beszámolókat!
Nem a klasszikus értelben vett nyeremény-nyaralás, de nekünk az volt.
Parádsasvár egyik olcsóbb szállodájába foglaltam szállást, aztán rájöttem, hogy nem is pontosan azokon a napokon tudunk menni. Küldtem egy e-mailt, h szeretném módosítani az időpontot, azt válaszolták, hogy megoldják. Amikor odaértünk, akkor derült ki, hogy ott már nem volt hely, ezért a kastélyhotelben lettünk elszállásolva azon az áron, amennyit a másik helyen fizettünk volna. Fürdőköpenyen kívül ugyanazt kaptuk, mint a többi vendég. Bőséges reggeli, wellness-részleg, bowling, tenisz pálya stb.
Ráadásul Erzsébet utazási utalvánnyal, még abból az időből, mikor üzemanyagot is lehetett rajta (néhány %-án) vásárolni. Kellemes meglepetés volt.

" alt="

">
"Arra alá a Baranya szélén" - Szászvár
Mikor a Magyar Televízió Főtér című műsorában megnyertük a szászvári családi hosszú hétvégét, különösen örültünk neki: onnan kirándulva, bejárva a környéket feleleveníthetjük és gyermekeinknek is megmutathatjuk az egyetemi éveink helyszínét, a csodálatos Pécset.
Falusi turizmus keretében kaptuk a szállást és az ellátást. Vendéglátóink azon igyekeztek, hogy jól érezzük magunkat.
A helyi látnivalókon túl - Várkastély, Kőtár, Római katolikus templom, Bányászati múzeum és Tájház - jöhetett barangolásunk a Mecsekben. Magyaregregy felett megnéztük a gótikus lovagi Márévárat. Komló - vegyes érzések, melyet a város gyönyörű fekvése és az iparváros nyomasztó hangulata indukált.
Pécs égésznapos program volt, az összes jelentős látnivalót /újra/ felkerestük: Székesegyház, Dzsámi, Barbakán, a Zsolnay Múzeum, de jártunk a Misina-tetőn és a Tettyén is. Nagyon szép napokat töltöttünk Baranyában és jó volt újra felidézni a diákévek emlékeit Pécsről.
Köszi pappocs ,klassz lehetett !

" alt="

">
https://www.schlosspichlarn.at/
Ausztrián belül hol volt mindez ?
Sziasztok!
Hazaértünk az ausztriai útról.
Nagyon szuper volt minden! (nekünk túl szuper is:-)
A sofőr percre pontosan 7 órakor ott volt értünk, s mivel tök jó fej volt, így nagyon gyorsan elrepült az a 7 óra út...
Egy 5 csillagos kastélyhotelbe érkeztünk, fantasztikus panorámával.
Első nap kirándultunk, másnap wellnesseztünk.
Félpanzióval voltunk, de a vacsora ilyen menüválasztós volt. De volt 7 fogás..Mint a filmekbe..a szakács hozta a búra alatt a kaját elmondta mi az meg kedveskedett..Jó hogy elmondta mert nem mindig tudtam volna mit eszek..:-) Minden kajánál volt vmi hab vagy zselé...szóval a mi kis magyar gyomrunk éppen nem maradt éhen..Sajnáltam szegényt, mert a főételt pl. nem tudtam megenni, nem ízlett..Ja! És persze ezüst evőeszközkészlet..A reggeli már svédasztal volt..nagyon egyedi és bő választékú..pl. a méz úgy volt kirakva, hogy egy méhkaptáros keretből lehetett a lépes mézet szedni..A wellness nagyon tuti volt, fantasztikus panorámával.. s aznap vmiért csak mi voltunk benne. Szóval szuper volt! Ilyet is láttunk:-)
pappocs!
Jó utat, érezzétek jól magatokat! Ausztriában nagyon jók a szállodák. Majd írj ide...
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások