Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 12 / 230 oldal |
Ugyanigy jártam hétfőn. Tőlem is 890 ft ot kértek.Szintén itthon kinyomtattam,szintén automatába küldtem volna. Végül én se egyeztem bele. Ott a postás felvitte a gépbe az adatokat és kinyomtatta ö (ugyanazt a papirt) és úgy 490 ft volt.Én is csak néztem, hogy mi van?
én mindig posta oldaláról nyomtatom,végülis ugyanúgy 490 ,csak lehet más azonosítókat ír és ezt jobban elfogadják ,vagy csak a hölgy nem volt eléggé tájékozott " alt=""> https://webcik.posta.hu/FeladoCimzett.aspx
Csomagot szerettem volna feladni az MPL vaterafutár oldalán. Csomagautomatába küldtem volna. A táblázatban 490 Ft az ára. Kinyomtattam a papírt, azon is 490 Ft-ot írt. A postán közölte a hölgy, hogy ennek az ára 890 Ft. Nem veszi el csak ha 890-et fizetek.
Végül üzleti csomagként ment el 490-ért. De nagyon bosszantó volt, ráadásul 20 percig állt a sor miattam.
http://www.vaterafutar.hu/#mpl
Végül üzleti csomagként ment el 490-ért. De nagyon bosszantó volt, ráadásul 20 percig állt a sor miattam.
http://www.vaterafutar.hu/#mpl
Ott a posta oldalán a díjkalkulátor, használd.
A postán maradó levél(csomag) díját hogyan tudom kiszámolni? Vagy hol találom meg?
Reácska: az is lehet, hogy azért bélyegeznek külön, hogy mint nagy múltú cég nagy bélyegmúlttal, azt is használják. Azt nem mondták, hogy miért nem az összes bélyeg ára matrica?
Értem amit mondasz, de ennél a postánál van. Mert ráragasztanak 300-ra matricát a többit meg raknák bélyeggel ha hagynám.
A probléma az amit az előbb írtam. Kényszerbélyegvásárlás ha akarom ha nem. Kb 2-3 hete kezdték minden ablaknál ezt csinálni anélkül hogy megkérdezzék, előtte csak a postaboltban volt ez a divat.
A probléma az amit az előbb írtam. Kényszerbélyegvásárlás ha akarom ha nem. Kb 2-3 hete kezdték minden ablaknál ezt csinálni anélkül hogy megkérdezzék, előtte csak a postaboltban volt ez a divat.
Reacska
De nincs minden posta ellátva ilyen bérmentesítő géppel. Hidd el a felvevőnek is egyszerűbb lenne... Azért lehet neki szólni, hogy vigyázzon a burkolatra ill. magára a küldeményre.
De nincs minden posta ellátva ilyen bérmentesítő géppel. Hidd el a felvevőnek is egyszerűbb lenne... Azért lehet neki szólni, hogy vigyázzon a burkolatra ill. magára a küldeményre.
Szerintem a matricát akkora összegben nyomja ki amekkora szükséges. A bélyeg meg felesleges. Rosszul ragad, vízes, összecseszi a benne lévő cuccot ha éppen jól belenyomják abba vízező cuccba.
Mivel én fizetek hadd döntsem már el hogy mit szeretnék, és éppen ez zavar, hogy a saját pénzemen akarnak kényszeríteni a bélyeg megvételére. Kérdezze meg legalább az ügyféltől azt ennyi.
Olyan mintha kenyér helyett zsemlét adnának azt fogjam be.
Mivel én fizetek hadd döntsem már el hogy mit szeretnék, és éppen ez zavar, hogy a saját pénzemen akarnak kényszeríteni a bélyeg megvételére. Kérdezze meg legalább az ügyféltől azt ennyi.
Olyan mintha kenyér helyett zsemlét adnának azt fogjam be.
Reacska
Nem a bélyeget kell eladni, hanem a feladási díjat kell abban az értékben leróni. Sokszor nagyon nehéz azt az értéket azokból a címletekből összehozni, nem minden postánál van bérmentesítő gép, hogy annak a lenyomatát ragassza rá, + a jelzőt. Ha zavar vegyél postakész borítékot, akkor esetleg csak a ragszámot kell ráragasztani. (Szakmabeli vagyok)
Nem a bélyeget kell eladni, hanem a feladási díjat kell abban az értékben leróni. Sokszor nagyon nehéz azt az értéket azokból a címletekből összehozni, nem minden postánál van bérmentesítő gép, hogy annak a lenyomatát ragassza rá, + a jelzőt. Ha zavar vegyél postakész borítékot, akkor esetleg csak a ragszámot kell ráragasztani. (Szakmabeli vagyok)
trendy
Igaza is van/volt!!! Piroska játéknál egész véletlenül olyan borítékot sikerült húzni, ami piros volt.....
Egy másik kreatív játékos például arra jött rá, hogy ha a játék szlogenjét viccesen vagy figyelemfelkeltően rárajzolta a borítékra nagyobb eséllyel "húzták" ki.......
Reacska
Sajnos ez ugyanolyan olyan dolog, mint a biztosítás ajánlgatás! Kötelező nekik, megvan, hogy a postának mennyi mennyi és milyen bélyeget KELL eladni!!!!!
Egyébként nálunk is meg szokták kérdezni.....
Igaza is van/volt!!! Piroska játéknál egész véletlenül olyan borítékot sikerült húzni, ami piros volt.....
Egy másik kreatív játékos például arra jött rá, hogy ha a játék szlogenjét viccesen vagy figyelemfelkeltően rárajzolta a borítékra nagyobb eséllyel "húzták" ki.......
Reacska
Sajnos ez ugyanolyan olyan dolog, mint a biztosítás ajánlgatás! Kötelező nekik, megvan, hogy a postának mennyi mennyi és milyen bélyeget KELL eladni!!!!!
Egyébként nálunk is meg szokták kérdezni.....
Erről az jut eszembe(bár már szinte nincs is postán beküldős és kézi sorsolásos játék),mikor egy nagy nyereményjátékos mondta egy újságcikkben,hogy ő maga gyártja a borítékokat,meg figyel rá,hogy színes,feltűnő legyen,mert hamarabb kihúzzák. " alt="">
Az korrekt ha megkérdi. De itt nem kérdik, csak rakják.
Engem zavar, hogy úgy néz ki mint egy karácsonyfa. " alt="">
Engem zavar, hogy úgy néz ki mint egy karácsonyfa. " alt="">
Nálunk mindig megkérdezi a postás hölgy,hogy rakhat-e rá,nem zavarna-e.De csak akkor kérdezi,ha nincsenek sokan.Mondjuk engem különösebben nem érdekel mit rak rá,csak célba érjen.
Úgy de úgy tele van a kalucsnim a postával. Nem tudom, hogy speciálisan a 18 kerületi postán szokás ez vagy általános.
Régebben ha a postaboltban adtál fel egy levelet akkor nem matricát hanem matrica + bélyeg kombót raktak rá.
Újabban már nem csak a postaboltban hanem mindegyik ablaknál kényszerbélyegvásárlás van, úgyhogy újabban leszedetem és stornóztatom velük. Úgy néz ki az egész levél mint egy hányás mert nekik bélyeget kell eladni. Pont nem érdekel. Fizetek egy szolgáltatásért nem keveset. Nem kérek bélyeget. Miféle undorító szoci hozzáállás ez, hogy ha akarom ha nem nekem bélyeget adnak?
Érdekelne hogy máshol is csinálják-e ezt a kényszereladást.
Régebben ha a postaboltban adtál fel egy levelet akkor nem matricát hanem matrica + bélyeg kombót raktak rá.
Újabban már nem csak a postaboltban hanem mindegyik ablaknál kényszerbélyegvásárlás van, úgyhogy újabban leszedetem és stornóztatom velük. Úgy néz ki az egész levél mint egy hányás mert nekik bélyeget kell eladni. Pont nem érdekel. Fizetek egy szolgáltatásért nem keveset. Nem kérek bélyeget. Miféle undorító szoci hozzáállás ez, hogy ha akarom ha nem nekem bélyeget adnak?
Érdekelne hogy máshol is csinálják-e ezt a kényszereladást.
Jól számoltam? Ha feladok utánvétellel egy 750g alatti csomagot, annak a díja házhoz kézbesítésné 2640 " alt=""> postán maradóként pedig 2270 " alt="">
Nem értem, hogy hogy jut eszükbe utánvétellel kérni bármit!
Nem értem, hogy hogy jut eszükbe utánvétellel kérni bármit!
Egy hete jött értesítő" Futár átadtuk nyereményét ,2-3 munkanap kézbesíteni fogja ." ma péntek -semmi " alt="">
Hétfőn feladott levelem ma még nem kapták meg " alt="">
Hétfőn feladott levelem ma még nem kapták meg " alt="">
Csomagkézbesítésről ... folyt.
Tegnap bedobtak egy értesítőt arról a csomagról, amit múlthéten már átvettem. " alt="">
Tegnap bedobtak egy értesítőt arról a csomagról, amit múlthéten már átvettem. " alt="">
Tudom,de az már egy plusz szolgáltatás.Nem is tudja feltétlen az ember a másiknak az e-mail címét,telefonszámát és hát tapasztalatból mondom,hogy már+30 Ft-ot is sajnálnak az emberek,mert eleve drága a posta.
Postán maradóról is kap értesítést a címzett,csak plusz 30 ft és emailt v smst küldenek,már adtam is fel és kaptam is így ajánlott levelet