trita és kórházba van a mostohaanyuka vagy otthon "lábadozik?"
zshajni: de csak enyhébb lefolyású?
Koronavírus
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 12 / 48 oldal |
Hát igen.szomorú,hogy éveken át fizetünk Tbt aztán mikor orvoshoz kell menni,a magánorvoshoz megyünk ha azt akarjuk,hogy emberszámba vegyenek.FÉrjjem csipöbeteg,nem tud dolgozni,de egy vasat nem kap mert " fiatal ember" dolgozzon hozzáállással elvették a rokkantságiját,ugy hogy az ortopéd orvos az ajtobol nézett rá.( betegen született,35 évig elismerték,hogy beteg,aztán lőn csoda,dolgozzon.A tbt nekünk kéne fizetni,havi 8000de anyu halála óta nem fizetem.nem is telne rá,de ha telne se fizetnék egy ilyen országnak.amugy se mehetsz orvoshoz,itt már csak a Covidos beteg a beteg,a többit magasrol le...mostohaanyukámnak agydaganata van,tüdőáttétekkel,gyakorlatilag nem is kezelik..
Engem covidosan tettek ki a honvédbol, menjek haza metróval, mentő nem tud hazavinni, az utolsó metrót meg elerem alapon.
De elhiszem, hogy kevés a mentő autó, és tényleg a nagyon sürgősre tartogatják.
Én azt is megértem az orvos, nővér is ember hétfő a hétfő, meg péntek a péntek, meg nem alszik meg stb...
Én azt is megértem az orvos, nővér is ember hétfő a hétfő, meg péntek a péntek, meg nem alszik meg stb...
Régebben amikor vkihez mentőt hívtak akkor és nem akart bemenni erőszakkal bevitték.
Személyes tapasztalat. 80as évek.
2009ben Apámnak könyörögnöm kellett ne mondja azt, hogy nem akar bemenni a kórházba, mert akkor otthagyják. 2 nekifutásra értem el bekerüljön. (Már közel volt a halálhoz, de megmentették...)
A szomszéd elesett a bordájával történt vmi, mondtam röntgen, de nem tud menni.
Akkor mentő, ő sem akart bemenni kórházba mondtam neki muszáj, csak ott van röntgen.
A mentős már épp indult volna, mondtam ne hagyja itt rábeszélem az illetőt.
Visszafelé taxival kellett hazajönni villamosra nem tudott felszállni. 2012be nekem is gyalog kellett volna éjszaka hazajönni a (térdemmel volt vmi), de egy mentős éppen a folyosón kérdezgette "haza felé" megy e vki, elviheti e.
Éppen arra járt.
Régebben 80as években visszafelé is volt kocsi. Sokat kellett rá várni de volt.
Személyes tapasztalat. 80as évek.
2009ben Apámnak könyörögnöm kellett ne mondja azt, hogy nem akar bemenni a kórházba, mert akkor otthagyják. 2 nekifutásra értem el bekerüljön. (Már közel volt a halálhoz, de megmentették...)
A szomszéd elesett a bordájával történt vmi, mondtam röntgen, de nem tud menni.
Akkor mentő, ő sem akart bemenni kórházba mondtam neki muszáj, csak ott van röntgen.
A mentős már épp indult volna, mondtam ne hagyja itt rábeszélem az illetőt.
Visszafelé taxival kellett hazajönni villamosra nem tudott felszállni. 2012be nekem is gyalog kellett volna éjszaka hazajönni a (térdemmel volt vmi), de egy mentős éppen a folyosón kérdezgette "haza felé" megy e vki, elviheti e.
Éppen arra járt.
Régebben 80as években visszafelé is volt kocsi. Sokat kellett rá várni de volt.
trita ez egy nagyon szomorú történet
" alt="
">
Én mesélni tudnék min mentem keresztül 2000-2003-ig Mamával, 2003-2010ig Apával a kórházakban. Mit láttam, stb...
Majd egyszer leírom ha ráérek.
Többször mentették meg az életüket kétségtelen a 80as évektől egészen 2000-2003-2010ig, de gondolom azért mert jó osztályra, orvos kezébe kerültek.
Aztán utána nem kerültek.
50-50%ra mondanám az orvosok, nővérek hozzáállását ezért. Ki kell fogni a lelkiismeretes, normálist.
Apám mindig azt mondta kerüld az orvost, de ha muszáj inkább magánorvos.
Anyámnak utóbbi évtizedekben nem volt Mo-n bejelentett lakcíme, Tb-je, Tb ott sincs ahol laknak.
De mindig mutatta, hogy bánnak vele az orvosok mikor előveszi a "zöldikét" (dollárt)
Ő mindig azt mondta, csak pénz legyen nálad, előrébb jutsz.
Kolléganő csípőprotézis előtt állt, a vírusra való tekintettel, meg akarták ismételtetni vele az összes leletét a műtét előtt. Szóval le akarták rázni.
2,5 millió forintért, megcsináltatta magánorvossal, mert nem volt lelkiereje újra végig járni az egészet.
A magánorvos elfogadta az akkori leleteket.
Mondta nekem 68 éves, egész életében fizetett becsületesen tbt, öreg korára magánorvoshoz kell mennie.

Én mesélni tudnék min mentem keresztül 2000-2003-ig Mamával, 2003-2010ig Apával a kórházakban. Mit láttam, stb...
Majd egyszer leírom ha ráérek.
Többször mentették meg az életüket kétségtelen a 80as évektől egészen 2000-2003-2010ig, de gondolom azért mert jó osztályra, orvos kezébe kerültek.
Aztán utána nem kerültek.
50-50%ra mondanám az orvosok, nővérek hozzáállását ezért. Ki kell fogni a lelkiismeretes, normálist.
Apám mindig azt mondta kerüld az orvost, de ha muszáj inkább magánorvos.
Anyámnak utóbbi évtizedekben nem volt Mo-n bejelentett lakcíme, Tb-je, Tb ott sincs ahol laknak.
De mindig mutatta, hogy bánnak vele az orvosok mikor előveszi a "zöldikét" (dollárt)
Ő mindig azt mondta, csak pénz legyen nálad, előrébb jutsz.
Kolléganő csípőprotézis előtt állt, a vírusra való tekintettel, meg akarták ismételtetni vele az összes leletét a műtét előtt. Szóval le akarták rázni.
2,5 millió forintért, megcsináltatta magánorvossal, mert nem volt lelkiereje újra végig járni az egészet.
A magánorvos elfogadta az akkori leleteket.
Mondta nekem 68 éves, egész életében fizetett becsületesen tbt, öreg korára magánorvoshoz kell mennie.
Én pont a vírus kellős közepén lettem heti ingázó. Minden pénteken "haza" megyek Debrecenbe, hétfőn reggel pedig "haza" jövök. Így alakult, mondhatni szerencsésen a magánéletem. Egy-két ember megszól az utazásért, de nem lehet bezárkózni, itthon is buszozom a munkába, nem mindig lehet, tudok home office-ben dolgozni. Beoltattam magam, hordok maszkot, kezet fertőtlenítek, de élem az életem. Amit pluszban megteszek, az az, hogy Miskolctól az IC-n már az 1. osztályra veszek jegyet, ott kevesebben utaznak.
trita, részvétem anyukád miatt.
Nagyon nehéz lehetett, hogy nem búcsúzhattál el tőle.
Koronavírusban elhunyt Igali Diána olimpiai bajnok. Láttam a tévében, amikor megnyerte Athénban 2004-ben. Hatalmas élmény volt izgulni érte!
Nagyon megdöbbentő, hogy ő is elment, 56 éves volt még csak. Három napja került kórházba.
Nagyon nehéz lehetett, hogy nem búcsúzhattál el tőle.
Koronavírusban elhunyt Igali Diána olimpiai bajnok. Láttam a tévében, amikor megnyerte Athénban 2004-ben. Hatalmas élmény volt izgulni érte!
Nagyon megdöbbentő, hogy ő is elment, 56 éves volt még csak. Három napja került kórházba.
Anyukám tavaly májusban 69 évesen ment el egyedül,kinok közt a korházban,a Covid miatt de nem Covidban.1 honapig haldoklott bent,nem lehetett latogatni engedejjel sem ,pedig egyértelmü volt hogy meg fog halni.erdeklödni sem tudtunk mert a telefont jo ha egy nap egyszer felvették.400km re lakunk,azt se tudtuk mi van vele.a növérek le se tojták,mikor meg tudott hivni mobilon sirva könyörgött hogy hovjam fel öket,legalabb a parnájat igazitsak meg.aztan a mobilt is elvettek töle,biztos " tul sokat tudott ".2 nap mulva hosszu erdeklödésre tudtuk meg hogy meghalt.mocsok orvos azt mondta ha tudta volna hogy haldoklik beenged..na persze.mikor meghalt,mindjart bemehettünk intezkedni..üres kortermek,1-1beteg...mocsok egy orszag a mienk..hazudik mindenki..elhiszem hogy van ez a virus de lattam mi folyik.a fele nem igaz ami megjelenik a médiaban.tudom nem mindenkinek fog tetszeni,de 1 ev utan vegre valahol kiirhattam.ha nem a saját szememmel látom én se hiszem el.beperelni a korházat felesleges lett volna,egy kis ember ilyenkor ugyse nyer.meg anyut az se támasztotta volna fel..
Szörnyű tragédia! Részvétem a családnak, így ismeretlenül is.
Már mondogatom egy ideje:
Ez egy nagyon méltatlan halál. Egyedül, elszigetelve családtól, rokonoktól, barátoktól, magányosan, kínok közt.
És a család sem tud elbúcsúzni, úgy igazán, legfeljebb 1-2 ember.
Hallottam olyanról, hogy a házaspár egy szobában feküdt, aztán elmentek, egy hét különbséggel.
Amire sokan nem gondolnak:
A liftet, ha csak lehet, el kell felejteni. Vagy szigorúan csak maszkban.
Vki teletüsszögi, s utána aznap mindenki belélegzi.
Ez egy nagyon méltatlan halál. Egyedül, elszigetelve családtól, rokonoktól, barátoktól, magányosan, kínok közt.
És a család sem tud elbúcsúzni, úgy igazán, legfeljebb 1-2 ember.
Hallottam olyanról, hogy a házaspár egy szobában feküdt, aztán elmentek, egy hét különbséggel.
Amire sokan nem gondolnak:
A liftet, ha csak lehet, el kell felejteni. Vagy szigorúan csak maszkban.
Vki teletüsszögi, s utána aznap mindenki belélegzi.
Nagyon sajnálom 😔
...és egyébként igaz a mondás az fb-n.
Ha bekerül vki kórházba nagyon szélsőséges esetben, orvosok jóindulatától függ a "látogatás."
Szóval ha rosszul van vki, lehet akkor láttátok egymást utoljára.
(Bocsánat: a halottat sem lehet közelről megnézni, elbúcsúzni tőle.)
Ha bekerül vki kórházba nagyon szélsőséges esetben, orvosok jóindulatától függ a "látogatás."
Szóval ha rosszul van vki, lehet akkor láttátok egymást utoljára.
(Bocsánat: a halottat sem lehet közelről megnézni, elbúcsúzni tőle.)
Pedig már-már azt hitem, legyőzi, hogy nincs baba, és a szervezet csak egy emberért kell küzdenie.
Hordjátok a maszkot ha félsz, hogy féreg van benne...
" alt="
"> Varrj magadnak.
Tudom, fontos menni vásárolni de pl a glamour napot át kell gondolni.
Az hogy mi lehet az oltásban, hát régen se tudtuk mi van benne.
Párizsi, virsli, mirelit kisüthető dolgok? Azt se tudjuk...
Az hoz melyik oltás jó, nem tudom. Hogy oltasd be magad azt sem tudom.
Oltásban tuti nincs chip, azt tudom.
Arra ott a bankkártya, okosteló, szép kártya, nav, azzal tudnak stb... követni.
Ezek a kézfertőtlenítő cuccok jók, most van dettol játék, a domestos az egyik legjobb termék. Hajrá...
A barkácscuccokat meg rendeld meg webshoppon.
Én tényleg azt hittem a politikusok szórakoznak velünk, de itt van ez a vírus.
Pedig Virág nem kószált, otthon volt. A terhessége miatt már nem is dolgozott.
Nagyon szomorú vagyok.
" alt="
">
Ráadásul én nem is tartottam jó ötletnek ezt a babát.
(Én nem vagyok gyerek párti, de csak azért mert ahonnan én jövök, nehéz volt gyereknek lenni.)
De neki már volt egy nagyobb gyereke gondolom megoldotta volna ezt is.
A nagyobbik kislány a nagyszülőkhöz kerül.
Hordjátok a maszkot ha félsz, hogy féreg van benne...

Tudom, fontos menni vásárolni de pl a glamour napot át kell gondolni.
Az hogy mi lehet az oltásban, hát régen se tudtuk mi van benne.
Párizsi, virsli, mirelit kisüthető dolgok? Azt se tudjuk...
Az hoz melyik oltás jó, nem tudom. Hogy oltasd be magad azt sem tudom.
Oltásban tuti nincs chip, azt tudom.
Arra ott a bankkártya, okosteló, szép kártya, nav, azzal tudnak stb... követni.
Ezek a kézfertőtlenítő cuccok jók, most van dettol játék, a domestos az egyik legjobb termék. Hajrá...
A barkácscuccokat meg rendeld meg webshoppon.
Én tényleg azt hittem a politikusok szórakoznak velünk, de itt van ez a vírus.
Pedig Virág nem kószált, otthon volt. A terhessége miatt már nem is dolgozott.
Nagyon szomorú vagyok.

Ráadásul én nem is tartottam jó ötletnek ezt a babát.
(Én nem vagyok gyerek párti, de csak azért mert ahonnan én jövök, nehéz volt gyereknek lenni.)
De neki már volt egy nagyobb gyereke gondolom megoldotta volna ezt is.
A nagyobbik kislány a nagyszülőkhöz kerül.
Nagyon sajnálom, pont az előbb láttam a kiírást egy közös ismerősnél a facebookon........Hihetetlen ami történt vele . Részvétem !
Részvétem!
Mindig csak a rossz hírek.😢
Mindig csak a rossz hírek.😢
Nagyon sajnálom! Részvétem!
Részvétem,nagyon sajnálom!
Sajnálom, pedig naponta gondoltam rá, így ismeretlenül is.
Részvétem.
Részvétem.
Sajnálom és részvétem