Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 13 / 230 oldal |
Na tudod!Akkor ha bedugták,utána kapják is be! " alt="">
" alt=""> Mert szeretnek dugni." alt="">
De akkor az ajánlott leveleimet miért próbálgatják bele a postaládába?Simát sosem adok fel,max elsőbbségit,de azok mindig laposak.
Épp ez az:
Csak azt veszik fel sima levélként, ami biztosan belefér a postaládába,
ha vastagabb, akkor ajánlott és nem postaládás.
Csak azt veszik fel sima levélként, ami biztosan belefér a postaládába,
ha vastagabb, akkor ajánlott és nem postaládás.
Nekem március óta nagy "kedvencem"ez a 2,4 cm felett nem veszünk át ajánlott levelet,csak postán maradóra.Nagy bőszen próbálgatják bele a levelet az ál postaládájukba,hogy ha befér,mehet,ha nem,akkor marad.De könyörgöm!Be sem dobhatják a postaládába egyik ajánlottat sem.Akkor mire ez a cécó?
A postán maradó cuccról meg ugye nem kapsz értesítést,tehát ha a feladó nem szól,hogy lesz egy ilyened,akkor nem keresed és visszaküldik a feladónak.
Már az is sokkal jobb lett volna,ha semmilyen ajánlottat nem vinnének házhoz,viszont értesítőt bedobnának minden esetben.
A postán maradó cuccról meg ugye nem kapsz értesítést,tehát ha a feladó nem szól,hogy lesz egy ilyened,akkor nem keresed és visszaküldik a feladónak.
Már az is sokkal jobb lett volna,ha semmilyen ajánlottat nem vinnének házhoz,viszont értesítőt bedobnának minden esetben.
Csomagkézbesítésről ...
Jó, ha a feladó megadja a címzett tel. számát és/v. e-mail címét is, mert különben nincs rá garancia, hogy meg is kapja.
pl.
Van egy társasház. A postaládák a kapun belül, csengők kívül.
A leveles postásoknak általában van kulcsuk/kódjuka kapukhoz, de a csomagosoknak nincs.
A postás csak a címzettnek csengethet, mert másnak az már zaklatás.
Ha nincs otthona a címzett, nincs kinek csengetni, kinek átadni, sőt a postaládákig sem jut el, hogy értesítőt dobhasson be.
Az értesítőt nem teheti ki a kapura, mert kinek mi köze hozzá, hogy ki kitől mikor mit kapott? Személyiségi jogok...
Vagyis visszaviszi a csomagot, a postán őrzik 5-10 napig, majd visszaküldik a feladónak, hogy a címzett nem kereste.
Persze, hogy nem kereste, mert nem is tudott róla.
Vannak nagy helyismerettel rendelkező postások, akik megoldják az ilyen helyzeteket okosban, de mi van, ha a tied nem ilyen?
Az egyik megoldás lehetne akár az is, hogy az értesítéseket kiküldik a levélkézbesítővel.
De ehhez már kellene némi találékonyság, rugalmasság. De az nincs.
Felveszik a sok pénzt a csomagküldeményekért, amiket nem is kézbesítenek, aztán széttárják a kezüket, hogy nem volt elérhető a címzett.
Kicsit hosszú voltam, de remélem, érthető.
Jó, ha a feladó megadja a címzett tel. számát és/v. e-mail címét is, mert különben nincs rá garancia, hogy meg is kapja.
pl.
Van egy társasház. A postaládák a kapun belül, csengők kívül.
A leveles postásoknak általában van kulcsuk/kódjuka kapukhoz, de a csomagosoknak nincs.
A postás csak a címzettnek csengethet, mert másnak az már zaklatás.
Ha nincs otthona a címzett, nincs kinek csengetni, kinek átadni, sőt a postaládákig sem jut el, hogy értesítőt dobhasson be.
Az értesítőt nem teheti ki a kapura, mert kinek mi köze hozzá, hogy ki kitől mikor mit kapott? Személyiségi jogok...
Vagyis visszaviszi a csomagot, a postán őrzik 5-10 napig, majd visszaküldik a feladónak, hogy a címzett nem kereste.
Persze, hogy nem kereste, mert nem is tudott róla.
Vannak nagy helyismerettel rendelkező postások, akik megoldják az ilyen helyzeteket okosban, de mi van, ha a tied nem ilyen?
Az egyik megoldás lehetne akár az is, hogy az értesítéseket kiküldik a levélkézbesítővel.
De ehhez már kellene némi találékonyság, rugalmasság. De az nincs.
Felveszik a sok pénzt a csomagküldeményekért, amiket nem is kézbesítenek, aztán széttárják a kezüket, hogy nem volt elérhető a címzett.
Kicsit hosszú voltam, de remélem, érthető.
Semmi gond! " alt="">
Bocsi nem is figyeltem 😀😀
Rita21!
Ez 2 hónappal ezelőtti bejegyzésem volt,azóta már rég elvitték és gond nélkül átvették sztreccsfóliázva,igaz,minden kiálló dolgot leszereltünk róla és belecsomagoltuk a közepébe. " alt="">
Ez 2 hónappal ezelőtti bejegyzésem volt,azóta már rég elvitték és gond nélkül átvették sztreccsfóliázva,igaz,minden kiálló dolgot leszereltünk róla és belecsomagoltuk a közepébe. " alt="">
trendy a dpd csak ugy veszi at a csomagot ha kartonnal körbe van vonva én nem régiben etetőszeket küldtem de a futár azt mondta ha csak simán körbe csomagolom valamivel az nem jo csak kartonnal viszik el
trendy: ez már nevetséges " alt="">
Április 24-től emelik az MPL csomagautomata díjakat.Nem kicsit. " alt="">
DPD-vel adott már fel valaki gyerekbiciklit(20'-os)?
Felveszik úgy,ha körbesztreccseljük,meg elfordítjuk a kormányt?
Felveszik úgy,ha körbesztreccseljük,meg elfordítjuk a kormányt?
Jan. 1-től mindent, ami nagyobb, mint 2,4 cm x 32,4 cm x 22,9 cm, csak csomagként lehet feladni. (Ez másnapra odaér és a posta oldalán van nyomkövető alkalmazás, címzett értesítés).
Illetve 2 kg-ig feladhatod ajánlott levélként is, de csak Pf-ra ill. postán maradóra. Itt nincs címzett értesítés, nyomkövetés, a címzettnek kell keresnie a kiválasztott célpostán.
Illetve 2 kg-ig feladhatod ajánlott levélként is, de csak Pf-ra ill. postán maradóra. Itt nincs címzett értesítés, nyomkövetés, a címzettnek kell keresnie a kiválasztott célpostán.
2017.01.01-től:
https://www.posta.hu/static/internet/download/PAS
ZF_ASZF02_Termeklapok.pdf
Belföldi viszonylatban a levél,
legkisebb mérete: 90x140 mm;
legnagyobb mérete:
a) címhelyre címzett küldemény esetében 324x229x24 mm
b) „postán maradó”-ként vagy postafiókra címzett küldemény esetében
hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
https://www.posta.hu/static/internet/download/PAS
ZF_ASZF02_Termeklapok.pdf
Belföldi viszonylatban a levél,
legkisebb mérete: 90x140 mm;
legnagyobb mérete:
a) címhelyre címzett küldemény esetében 324x229x24 mm
b) „postán maradó”-ként vagy postafiókra címzett küldemény esetében
hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
https://www.posta.hu/postai_dijak
MPL VATERAFUTÁR: 2017.01.01-től a háznál történő feladás díja 1 090 Ft, mely a szállítási díjon felül értendő!
" alt=""> ez akart lenni
MPL vaterafutár:2016. december 31-ig a háznál történő felvétel szolgáltatás nem elérhető. " alt="">
Igen, sajnos tapasztaltam. November elején rendeltem a Libritől, ki is fizettem. Egy szerda reggelen jött az sms, hogy aznap szállítják a csomagomat. Nem hozták. Csütörtökön se, pénteken se... Mire szerda lett megint, bementem a településünk egyetlen postájára (12 ezer fős település), hogy érdeklődnék, hogy mi újság, mert 1 hete nem sikerül kihozniuk a csomagot. Aznap se hozták volna ki, ebben biztos vagyok, mert hátra ment a raktárba, onnan hozta a csomagomat, nem kocsin volt. Elnézést kért, hogy sok a muka. Értem. 1 hét alatt képtelenek kocsira rakni és kihozni. Szuper.
Tehát ha Karácsonyra szeretnétek valamit, akkor NE a Postával kérjétek, mert nem biztos hogy megérkezik.
Tehát ha Karácsonyra szeretnétek valamit, akkor NE a Postával kérjétek, mert nem biztos hogy megérkezik.