Úgy de úgy tele van a kalucsnim a postával. Nem tudom, hogy speciálisan a 18 kerületi postán szokás ez vagy általános.
Régebben ha a postaboltban adtál fel egy levelet akkor nem matricát hanem matrica + bélyeg kombót raktak rá.
Újabban már nem csak a postaboltban hanem mindegyik ablaknál kényszerbélyegvásárlás van, úgyhogy újabban leszedetem és stornóztatom velük. Úgy néz ki az egész levél mint egy hányás mert nekik bélyeget kell eladni. Pont nem érdekel. Fizetek egy szolgáltatásért nem keveset. Nem kérek bélyeget. Miféle undorító szoci hozzáállás ez, hogy ha akarom ha nem nekem bélyeget adnak?
Érdekelne hogy máshol is csinálják-e ezt a kényszereladást.
Jól számoltam? Ha feladok utánvétellel egy 750g alatti csomagot, annak a díja házhoz kézbesítésné 2640

" alt="

"> postán maradóként pedig 2270

" alt="

">
Nem értem, hogy hogy jut eszükbe utánvétellel kérni bármit!
Egy hete jött értesítő" Futár átadtuk nyereményét ,2-3 munkanap kézbesíteni fogja ." ma péntek -semmi

" alt="

">
Hétfőn feladott levelem ma még nem kapták meg

" alt="

">
Csomagkézbesítésről ... folyt.
Tegnap bedobtak egy értesítőt arról a csomagról, amit múlthéten már átvettem.

" alt="

">
Tudom,de az már egy plusz szolgáltatás.Nem is tudja feltétlen az ember a másiknak az e-mail címét,telefonszámát és hát tapasztalatból mondom,hogy már+30 Ft-ot is sajnálnak az emberek,mert eleve drága a posta.
Postán maradóról is kap értesítést a címzett,csak plusz 30 ft és emailt v smst küldenek,már adtam is fel és kaptam is így ajánlott levelet
Na tudod!Akkor ha bedugták,utána kapják is be!

" alt="

">

" alt="

"> Mert szeretnek dugni.

" alt="

">
De akkor az ajánlott leveleimet miért próbálgatják bele a postaládába?Simát sosem adok fel,max elsőbbségit,de azok mindig laposak.
Épp ez az:
Csak azt veszik fel sima levélként, ami biztosan belefér a postaládába,
ha vastagabb, akkor ajánlott és nem postaládás.
Nekem március óta nagy "kedvencem"ez a 2,4 cm felett nem veszünk át ajánlott levelet,csak postán maradóra.Nagy bőszen próbálgatják bele a levelet az ál postaládájukba,hogy ha befér,mehet,ha nem,akkor marad.De könyörgöm!Be sem dobhatják a postaládába egyik ajánlottat sem.Akkor mire ez a cécó?
A postán maradó cuccról meg ugye nem kapsz értesítést,tehát ha a feladó nem szól,hogy lesz egy ilyened,akkor nem keresed és visszaküldik a feladónak.
Már az is sokkal jobb lett volna,ha semmilyen ajánlottat nem vinnének házhoz,viszont értesítőt bedobnának minden esetben.
Csomagkézbesítésről ...
Jó, ha a feladó megadja a címzett tel. számát és/v. e-mail címét is, mert különben nincs rá garancia, hogy meg is kapja.
pl.
Van egy társasház. A postaládák a kapun belül, csengők kívül.
A leveles postásoknak általában van kulcsuk/kódjuka kapukhoz, de a csomagosoknak nincs.
A postás csak a címzettnek csengethet, mert másnak az már zaklatás.
Ha nincs otthona a címzett, nincs kinek csengetni, kinek átadni, sőt a postaládákig sem jut el, hogy értesítőt dobhasson be.
Az értesítőt nem teheti ki a kapura, mert kinek mi köze hozzá, hogy ki kitől mikor mit kapott? Személyiségi jogok...
Vagyis visszaviszi a csomagot, a postán őrzik 5-10 napig, majd visszaküldik a feladónak, hogy a címzett nem kereste.
Persze, hogy nem kereste, mert nem is tudott róla.
Vannak nagy helyismerettel rendelkező postások, akik megoldják az ilyen helyzeteket okosban, de mi van, ha a tied nem ilyen?
Az egyik megoldás lehetne akár az is, hogy az értesítéseket kiküldik a levélkézbesítővel.
De ehhez már kellene némi találékonyság, rugalmasság. De az nincs.
Felveszik a sok pénzt a csomagküldeményekért, amiket nem is kézbesítenek, aztán széttárják a kezüket, hogy nem volt elérhető a címzett.
Kicsit hosszú voltam, de remélem, érthető.
Semmi gond!

" alt="

">
Bocsi nem is figyeltem 😀😀
Rita21!
Ez 2 hónappal ezelőtti bejegyzésem volt,azóta már rég elvitték és gond nélkül átvették sztreccsfóliázva,igaz,minden kiálló dolgot leszereltünk róla és belecsomagoltuk a közepébe.

" alt="

">
trendy a dpd csak ugy veszi at a csomagot ha kartonnal körbe van vonva én nem régiben etetőszeket küldtem de a futár azt mondta ha csak simán körbe csomagolom valamivel az nem jo csak kartonnal viszik el
trendy: ez már nevetséges

" alt="

">
Április 24-től emelik az MPL csomagautomata díjakat.Nem kicsit.

" alt="

">
DPD-vel adott már fel valaki gyerekbiciklit(20'-os)?
Felveszik úgy,ha körbesztreccseljük,meg elfordítjuk a kormányt?
Jan. 1-től mindent, ami nagyobb, mint 2,4 cm x 32,4 cm x 22,9 cm, csak csomagként lehet feladni. (Ez másnapra odaér és a posta oldalán van nyomkövető alkalmazás, címzett értesítés).
Illetve 2 kg-ig feladhatod ajánlott levélként is, de csak Pf-ra ill. postán maradóra. Itt nincs címzett értesítés, nyomkövetés, a címzettnek kell keresnie a kiválasztott célpostán.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások