A Niveaval Majlandban
4napos utazás, 10 fődíjas nyertes volt, húszan utaztunk /szerintem volt minimum 1 pár Fórumos is/ és Milánóban csatlakozott hozzánk az idegenvezető. Gyönyörű környéken volt a szállodánk és kissé arrébb az étterem. Félpanziós ellátást kaptunk, sőt jegyeket a helyi közlekedéshez. Az út a belépőket is tartalmazta, valamint 2-2 jegyet az aktuális Milan-meccsre. Gyönyörű a Dóm, nem kevésbé a többi látnivaló: Scala, Santa Mária templom - az Utolsó vacsora festmény, Castello, fedett passzázs /bevásárló utca világmárkákkal/, Parco Sempione - Milánó legnagyobb parkja és a San Siro Stadion /hivatalosan Stadio Giuseppe Meazza, de mindenki csak San Sironak emlegeti, mert ebben a negyedben van/. Sok szabadidő is volt, így láttuk az egész várost. A stadion bejárásra és a múzeum megtekintésére elmentünk, de minket a focimeccs annyira nem érdekelt /Milan-Juventus/, ezért a jegyeket jó áron eladtuk neppereknek. Ilyen sem fordult még elő velünk egy út során: több pénzzel jöttünk haza, mint amennyivel elmentünk...
Spar játékon nyert nyeremény hétvége Neszmély Hilltop Borhotel. Egész véletlenül egy olyan hétvégére sikerült szállást foglalnunk, amikor japán napok voltak, így ekkor nem csak a hagyományos étlap működött, hanem mellette japán ételeket is kínáltak. Kaptam az alkalmon és a japán borvacsorára foglaltam időpontot. Nagyon finomak voltak a fogások, a kiszolgálás is megfelelő volt. Szép helyen van ez a hotel dunai panorámás szobákkal, kirándulási lehetőséggel. Jól éreztük magunkat

" alt="

">
Erdély-trilógia
Mivel csak nyeremény utazásokra megyünk, egyéb utakra nem fizetünk be, így régi vágyunk volt Erdély. Sikerült nyerni Vista utalványokat, amikből 3 erdélyi utat választottunk partnerirodájuktól, a Kárpáteurópától, s bejárhattuk végre Románia egész magyarlakta területét.
I. Barangolás Erdélyben
7 nap Erdély középső vidékén: Nagyvárad, Király-hágó, Kolozsvár, Torda, Marosvásárhely, Farkaslaka, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Gyergyószentmiklós, Csíksomlyó, Csíkszereda, Máréfalva, Székelyudvarhely, Segesvár, Torockó, Korond, Parajd. Sóbányák, szekerezés a gyergyói havasokban, mulatós est egy magyar csárdában, csak néhány a kitünő programból.
II. Mokanicával a Máramarosi-havasokban
4 nap északon: Erdőd, Misztótfalu, Felsővisó /a Mokanica gőzössel a Vis folyó völgyében, csaknem az ukrán határig, gyönyörű hegyek között, érintetlen tájon/. Szállás felsővisói panzióban, majd Koltón magánházaknál, csakúgy mint az előző erdélyi úton. Koltón mi Petőfi mézesheteinek színhelyével, a kastéllyal szemben laktunk. Onnan csillagtúra: Nagybánya, Nagykároly, Kaplony, Érmindszent - ady szülőháza.
III. Herkulesfürdői emlék
5 nap délen, szintén magánházaknál, teljes ellátással, Herkulesfürdőn hotelben.
Arad, Déva, Csernakeresztúr, Vajdahunyad, Őraljaboldogfalva, a Retyezát-hegység - Európa egyik utolsó ősvadonja. Zerge-havas, libegőn fel 2.500 méter fölé. Hátszeg, Karánsebes, Herkulesfürdő: a vadregényes Cserna folyó völgye, fürdőzés az egykori arisztokrácia kedvelt gyógyhelyén. Orsova, a dunai kikötőváros, hajókirándulás a Kazán-szorosba.
Ezek az autóbuszos túrák azért tetszettek nagyon, mert sok emberrel meg lehetett ismerkedni, gondolok itt az utitársakra és a szállásadó erdélyi családokra. Örülünk neki, hogy bejárhattuk /jó tágabb értelemben vett/ egész Erdélyt, csodás tájakkal és azok lakóival találkozhattunk.
A körösfeketetói vásár
Az évszázados Európa-hírű vásár minden év októberében van, 4 napos, csütörtöktől vasárnapig éjjel-nappal tart, a Körös folyó két partján, hegyekkel körülvéve, kb. 2 km hosszan. Utalványokat váltottunk be az autóbuszos útra, mely mindössze 3 napos volt, de annál tartalmasabb.
A pénteki indulás után Nagyvárad, Király-hágó, barangolás Körösfeketetón a vásárban, Kalotaszeg, Bánffyhunyad. A szállás Magyarlónán volt családoknál, félpanziós ellátással. Másnap Kolozsvár, Torda, a sóbánya és Torockó megtekintése. Vasárnap reggeli után indulás hazafelé, útközben ismét a vásári forgatag kb. 5-6 órát. Erről a vásárról tudni kell, hogy minden, de minden kapható: még sok eredeti régiség, népviselet, bútorok, fafaragás, kerámia, pénzek, érmék, és vannak jobbnál jobb tájjellegű lacikonyhák, étkezési sátrak,stb.
Úgy tartják, ami itt nem kapható, az nem is létezik. Mindenkinek ajánlom legalább egyszer meglátogatni, hiszen sokan még Nyugat-Európából is felkeresik különlegessége miatt. A parkolókban minden náció autója előfordul. Mi szép kerti kerámiákat és faragott háromlábú székeket hoztunk a nyársalónkhoz.
A Jagermaisterrel Londonban
A 3 pár nyertes egy utazó csoporthoz csatlakozott. Szerintem az egyik pár Fórumos, mert már egy másik úton is találkoztunk velük, sőt ott voltak Talma-motorátadáson, ahol 7 nyertes volt.
Egy négynapos városlátogatás volt, 3 csillagos hotelben, félpanzióval. Az egyik este egy pub-ba kihelyezett vacsora volt.
A program jó lett volna, de egy csapnivaló idegenvezetőnk volt, így inkább önállósítottuk magunkat. A második naptól mások is csatlakoztak hozzánk és minden lényeges látnivalót felkerestünk: Tower, Tower-híd, Parlament, Big Ben, hajózás a Temzén, Buckingham Palota, London Eye, Madame Tussaud Panoptikum, Hyde Park, Szent Pál Székesegyház, Greenwich, stb.
Összességében nagyon jó kis kiruccanásban volt részünk.
Egy kis zalakarosi kiegészítés a MenDan-hoz:
Kb. 4-5 évvel ezelőtt egy rövid ideig a Hunguest lánchoz tartoztak Damona néven. Akkor voltunk ott először saját költségen. Majd kiváltak és ManDan Magic Spa névre váltottak. Tavaly voltunk nyert 2 éjszakán, amit megtoldottunk kettővel és egy gyerekkel. A kaja tényleg nagyon jó, a választék óriási. Az étteremet azonban az utcaszint alá süllyesztették, így természetes megvilágítása (egy ablakocska kivételével) és szellőzése gyakorlatilag nincs. A szoba hatalmas volt (bőr ülőgarnitúrával, konyhával, étkezőrésszel), a fürdőszoba óriási nagy. Az erkély a strand felé nézett (korábban a parkoló felé nézőben voltunk) ennek egyedüli hátránya az a pár száz fecske volt, akik a tető alatt és erkélyeken fészkeltek, piszkítottak és már kora hajnalban csiviteltek. Szóval a parkoló felőli oldal nyugisabb volt, fecske sem volt. A parkolásért egyébként itt is számolnak fel díjat. Ez úgy működött, hogy a nagy városi parkolóból kihasított a szálloda egy darabot, amit félsorompóval lezárt. Ha 5 méterrel arrébb állsz, a nagy parkoló másik részébe, nem fizettél semmit, mert ingyenes volt a parkolás az egész városban. A szállodát átriumosra építették, némi üvegfedéssel, így nyáron, nagy melegben, a folyosói részen kicsit dunszt van. A wellness rész is jó, de a termálvizes medence iszonyúan forró volt, a nagy élménymedence (az esőerdei viharos) meg hideg. Bár a gyerek piszkosul élvezte. Túl sok időt itt nem töltöttünk, inkább strandoltunk. Közvetlen átjárás a strandra nincs, a Dísz téren kell átvágni, kb. 50 m. A külső részre szóló belépő bent volt a szobaárban. A strand jó, bár az évtizedekkel ezelőttről ottragadt kabinsor – lehet, hogy muzeális érték, vagy valaki(k)nek szép emlékei fűződnek hozzá – már nem kellene szerintem. Valahol nemrég olvastam, hogy a strandon több milliárdos fejlesztés lesz új medencékkel (tetőn is!), belső résszel. Egyébként jó, hogy a város is fejleszt pl. termáltó, tanösvény, új játszóterek, de még iszonyatos mennyiségű pénzt lehetne beleölni. Ha a másik irányba indulsz el a szállodától láthatod a MenDan apartmanházat, hihetetlenül lepukkant állapotban. Majd eljutsz az autóbuszállomásig, s meg is érkeztél a 70-es évekbe. Szóval pénz, pénz…
Ha valami negatívnak tűnt, nem úgy akartam írni. A lényeg: bármikor szívesen visszamennénk.
A szálloda egyébként idén 20 éves. Remélem lesz valamilyen játékuk!
xia
Köszönöm szépen!
A nagy vágy- még egyszer a Meteoráknál.
A ceglédi Hotel Aquarellben már jártunk Mi is legalább 4x. nagyon jól éreztük magunkat. Egyszer az egyik magazinban -ami ingyenes olvani valók közé volt kitéve-éppen ide szóló kedvezmények voltak meghirdetve. Kíváncsiságból rákérdeztünk. Nagyon kedvesek voltak-a lényeg,hogy összességében több tízezer forint kedvezményt kaptunk. nagyon kellemes hely,remélem visszatérünk még.
Januári kényeztetés
A ceglédi Hotel Aquarellben most jártunk másodszor, mindkét alkalommal utalvány volt a nyeremény /Auchan/ és úgy választottunk szállodát. Csak a wellness miatt érdemes felkeresni, mert a városon kívül van, mindentől távol.
Elég nagy a spa részleg, jól el lehet tölteni a napokat. A félpanzió svédasztalával sincs gond, összességében minden 4csillag-szint, tehát jól éreztük magunkat.
Februári kényeztetés
Most zsinórban Zalakaros és Cegléd után a harmadik wellness /Auchan/, a tiszafüredi Balneumban jártunk. A szálloda modern, minimalista stílusú, tetszett a sok beépített természetes anyag: kő, fa, rattan. Jókat ücsörögtünk a kinti melegvizű medencében.
A szokásos félpanzió, svédasztalos kaja és kiváló masszázskezelések voltak. Másnak is nagyon tudom ajánlani a Hotelt.
Valentino Rossinál Brünben
A Monsterrel nyertük, 2 fő, 4csillagos wellness hotel Bruno központjában, félpanzióval.
Házhoz jöttek értünk Monster Rossival jól feltankolt autóval és szurkolói Monster-Rossi sapkákkal /amiket nyerni is lehetett/. Az utazás háztól házig volt nagyon kényelmes Coca-Cola szolgálati Mazdával.
3-napos VIP jegyet kaptunk a MotoGP brunoi futamára. A pénteki szabadedzés és a szombati időmérő nem érdekelt minket, inkább ismerkedtünk a várossal, a jegyeket pedig odaadtuk kisérőinknek.
A vasárnapi futamra kivittek minket, igazi VIP-elbánás: kaja, pia, boxlátogatás. Esős verseny volt, sok balesettel, kicsúszással. Nagyon szuper élmény volt, jól éreztük magunkat a csodálatos Brünben.
Rosbergnél Londonban
A Monsterrel nyertük, 4 nap, 5 csillagos hotel, félpanzió. Két kisérő a Caca-C.-tól, de ők csak a szervezett programon voltak velünk.
Meglátogattuk a McLaren- Mercedes csapat főhadiszállását London mellett. Minden nagyon modern, azt hittük, a következő évszázadban vagyunk.
3 kört mentünk Rosberggel a tesztpályán, videó készült a kocsiban szemből, azt megkaptuk, és közös fotót is készítettek, ami szintén ajándék volt, Rosberg dedikálásával.
Egyéb napokon londoni városnézés a szokásos látnivalókkal. Nagy élmény volt, főleg, hogy Rosberg nagyon közvetlen, barátságos figura, jó hogy megismerhettük.
Salom, Izrael
Egy magazin 13+1 kérdésének fődíja volt az út, ahol 3 kérdés elég nehéznek bizonyult, végül is egy híján tutira meglett minden, egyet sajnos tippelni tudtunk csak. Bejött! A nyeremény egyhetes Vörös-tengeri kifekvős-búvárkodós Eilatban. Az irodának másik útja is volt Izraelbe, egy csillagtúra. Elcseréltük erre, s így végigjárhattuk Jézus életének helyszineit.
4 órával ! előbb kellett a reptéren lenni, az utolsó bugyiig átvizsgáltak mindent és ügynökök is kikérdeztek egyesével 10-15 percig mindenkit. Az El-Al a világ legbiztonságosabb légitársasága.
Tel-Aviv után szállás Netanyan, tengerparti szép szálloda, félpanzió. Minden nap máshová vettük az irányt légkondis busszal és nagyon jó helyi idegenvezetővel, Simonnal.
Tényleg bejártuk Izraelt: Betlehem, Jeruzsálem, Názáret, Tabgha, Cafernaum, Akkó, Haifa, a Jordán folyó, a Holt-tenger, a Genezáreti-tó, az Olajfák hegye, stb., Jézus életének szinte minden fontos helyszinét láttuk. Jézus nyelvén, arámin megtanultam kint a Miatyánkot. Az út márciusban volt, akkor még elviselhető a hőmérséklet, nyáron túl meleg van.
Étlapról volt az étkezés, ki-ki eldönthette, hogy helyi, vagy európai kaját fogyaszt. A zsidó és az arab desszertek kitűnőek, sokfélét megkóstoltunk. Nagyon szép út volt, nem bántuk meg a cserét, a Siratófal réseibe pedig elhelyeztük a szokásnak megfelelően kívánságcéduláinkat / talán rajta egy újabb utazás is, ki tudja, azt nem szabad elárulni, mert akkor nem teljesül/...
Wodehuose! Igen, így van, a Te szempontjaid mások.
A Karos Spa-nak viszont sok és nagyméretű kinti medencéje van és nagyon színvonalas gyerekprogramjai, én nyári időszakra ajánlom őket.
Zalakarosi wellness
Ha esetleg érdekel valakit, mert oda szeretne menni tapasztalat közelmúltból a következő:
1. MenDan Hotel: Mindenben hozza a 4 csillagot, kitűnő és elég nagy a wellness részleg. Híresek az egyedülállóan hosszú, 30 méteres svédasztalukról. Készségesek a kompromisszumra, 2 felnőtt+2 gyermek hétvége félpanzióval nyereményt nyertünk és lett belőle 2 felnőtt 5 nap teljes panzió /így jött ki az ár/.
2. Karos Spa: Ugyanúgy 4 csillag, mégis elég nagy a különbség. A jakuzzi olyan kicsi, hogy csak kihalásos alapon lehetett belekerülni, a svédasztalos vacsora sokkal szegényesebb, ráadásul a masszázs-időpontokkal is voltak gondok. Ez a nyeremény utalvány volt, tíz hotelből lehetett választani, nem biztos, hogy a legjobb döntés volt!
Tavaly január elsején éppen dolgoztam, mikor hívott egy hölgy a Programturizmustól, hogy nyertem egy 2 személyes 2 éjszakás wellnesst Sopronba a Szieszta Hotelbe. Félve hívott, hátha szilvesztereztem, és ő ébreszt.
Tavasszal mentünk el. Gyönyörű a környék, a szálloda magasan van, egy fenyő erdő szélén. A szálloda is szép, kényelmes. Félpanziós ellátás volt, svédasztalos. Nagyon jó szakácsuk van, a kaja ízletes volt, különlegességekkel. Sokat sétáltunk, fürödtünk. Nagyon jó, hogy van melegvizű medencéjük is. A hideget már nem bírják a csontjaim.
Ja, és az előbb nem jól írtam a frusztráltat. A Schwarzkopfot is lerövidítettem, hülyeség ennyi mássalhangzó egymás mellett!

" alt="

">
zsenci
Ne aggódj!
Nincs norma, a hozzáállást értékeljük.
Nagyon sajnálnám, ha Ti, Régiek, összezárnátok, és a fórumot csak a régi belső mag használhatná. Én sajnos csak másfél éve találtam Rátok, de nagyon szeretem olvasgatni ezt az új nyereményút-élményeket, a zsolesz180 vicceit imádom, meg egy-egy szösszenetet a többiek életéből, szóval kérlek Benneteket, hogy ne zárjatok ki minket, újakat! A munkahelyeken újabban hozni kell a normát, a darabszámot. Kár lenne, ha ez itt a fórumon is elvárás lenne, mert fusztrálna, hogy hoztam-e elég infót, stb
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások