Samidala (vagy aki szintén megsütötte)
a rama-könyves madártej szeletet mekkora tepsiben kell sütni? Jól látom, hogy nagyon vékony a tésztája? Nem ég meg? Vagy nagyon kis hőfokon kell sütni?
Több kérdésem nincs

" alt="

">
Rencsu: nekem is ez volt a legszimpatikusabb. Délután megsütöm.

" alt="

">
Igen, ez az a recept! Valamilyen újságban volt benne régebben, én is ott találtam. Nálunk bevált!
rencsu: a Mindmegette oldalán találtam én is egy karácsonyi narancstorta receptet. Pont azt írtam le.

" alt="

">
Sünkutya, nekem van egy nagyon jó! Karácsonyi narancstorta a neve, ha megtalálom elküldöm :-)
Fincsi narancstorta receptet keresek. Ha van valakinek egy jól bevált receptje ossza meg velem.

" alt="

">
Férjem "bugyi"sütinek nevezi

" alt="

">
Puncsos, igen, időközben megcsináltam

" alt="

">
Samidala
Puncs pudingporos?
Segítséget szeretnék kérni!
A tojásfehérjéket cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A pudingpor sütőpor és vcukor keverékét a masszába adagoljuk. A tésztát 180 fokon sütjük.
A fenti tésztát szeretném elkészíteni, de még nem csináltam hasonlót.
Amikor a fehérje kemény, akkor levehetem a gőzről?
Még melegen kell a tepsibe raknom a tésztát?
Valakinek van kipróbált oroszkrém torta receptje? Nem főzős pudingos krém, vagy csak tejszínes krém, melyik a jobb?
Madártej szelet
Hozzávalók a tésztához:8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 tojásfehérje
fél sütőpor
Tetejére:3dl növényi tejszín
Krémhez:25dkg Ráma
20 dkg porcukor
8dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag Dr Oetker Eredeti Pudingpor vaniliaízű
8 tojássárgája
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Belekeverjük a sütőporos lisztet,és sütőpapíros tepsiben 180'C-on,kb.10-14 perc alatt megsütjük. /én zsírozott vagy margarinozott,lisztezett tepsiben sütöm .
A tojássárgájából,pudingporból.lisztből,tejből sűrű krémet főzünk.
A Rámát porcukorral felhabosítjuk,és összekeverjük a kihűlt krémmel.majd a tésztára simítjuk.
Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot.
Hűtőbe tesszük,majd szeleteljük.Másnap az igazi,ha jól átérlelődik.
nekem nincs olyan recisem

" alt="

"> beírná valaki azt a csoda sütit? köszike

" alt="

">

" alt="

">
Az új Rama könyvből a madártej szeletet sütöttem meg, átküldtem a párommal néhány szeletet a szomszédba, mivel nálunk volt egy tányérjuk, a lakásukba már csak a tányér jutott, a sütiket még kint befalták

" alt="

">

" alt="

">
Szívesen. Remélem ízleni fog, mi szeretjük. Tehetsz a közepébe zselés cukrot is.
sziámi, köszönöm szépen!
Hétvégén sütöttem egy sütőpor nélküli változatot, most majd kipróbálom a Tiédet.
ani-ha!
Darált diót is keverhetsz bele!
Linzertészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 cs. Ráma, 1 cs. sütőpor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé. Ha barna tésztát akarsz, akkor 1 evőkanál kakaóport is tegyél bele. Lehet a gépbe vegyesen is tenni fehér és barna tésztát, akkor olyan márványos lesz.
Megsütöttem az új Ráma könyvből a sajtos-szezámmagos kekszet (45. o.).
Nagyon jól sikerült, pont olyan lett, mint a képen

" alt="

">
(Sót kevesebbet tettem és még így is picit sós lett, szóval azzal óvatosan bánjatok, egyébként jó kis recept!)
Más: Kipróbált linzer alapreceptet keresek, olyat, ami jó a gépi herkentyűbe.
Vannak nekem is leírások, de nem tudom, melyiket válasszam, ezért kellene olyan, ami már bevált.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások