http://24.hu/fn/gazdasag/2016/12/09/hegyekben-allnak-
a-kikezbesitetlen-csomagok-a-postan/
sada!
Ez igy van tegnap mondták a postán
" alt="
">
Állítólag 1 pont most 1 Ft-ot ér a postán. (máskor csak 20 fillért).
De a posta oldalán nem találom ezt leírva.
Majd ket honapja az egyik jopofa postasunk atvette a nyeremenyemet. Alairta helyettem. Vartam,kerestem a szervezon az utalvanyt. Majd megkuldtek a tertivevenyt... akkor ert a dobbenet. Azon a papiron (sem) az en alairasom volt...
Panaszt tettem. A heten megkaptuk a levelet... kivizsgaltak az ugyet es arra az eredmenyre jutottak,hogy augusztus vegen atadtak NEKEM a levelet... az,hogy hogyan jutottak erre az eredmenyre nincs feltuntetve a 6 soros levelben. Csak annyi,hogy a helyi posta (erintett posta) es a munkatarsuk bevonasaval tortent vizsgalat eredmenye ez...
Szepen lenyultak az utalvanyomat... buntetlenul
" alt="
">
Zizz, szerintem még nem tették fel. 16-án volt a sorsolás.
https://www.posta.hu/nyerjen_1plusz1_milliot_csek
kbefizetessel
A nyertesek névsorát a sorsolást követő 10 munkanapon belül jelen oldalon, továbbá postahelyi tájékoztató plakáton tesszük közzé. A nyerteseket a promóciós levelezőlapon feltüntetett elérhetőségen legkésőbb a sorsolást követő 10. munkanapig tértivevényes ajánlott levélben értesítjük.
A posta 1+1 milliós nyereményjáték nyertesét látja valaki a posta honlapján? Elvileg ott van, de nem találom...
Az értéknyilvánításnak van köze a biztonsághoz,mert az tételes küldeményként van kezelve,nem a többivel együtt megy,hanem "kézből-kézbe" .
sada
tudom.. de azért mindenkiről a rosszat feltételezik..v én vagyok még mindig nagyon naív?
" alt="
">
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, megpróbálok másolatot kérni.
szilvalekvár, próbálj még blokkmásolatot kérni az üzletben, ahol vásároltál!
jojó
A "mindenféle" személy olyan küldeményekre utazik, amin látszik/kitapintható, hogy érték van/lehet benne.
Egy egyszerű lapos boríték nem érdekli.
szilvalekvár
Több téves állítás is van a beírásodban.
Az értéknyilvánításnak semmi köze a biztonsághoz, csak az esetleges kártérítéshez.
Az ajánlott levél nyomon követhető a postán, ha nem is online, épp erre való. A ragszám (feladóvény) alapján bmely postán megmondják, hol jár, mikor vették át. Újra rákérdezhetsz.
2 héttel (10 munkanappal) a feladás után elindíthatsz egy hivatalos kerestetést (tudakozványt kell kitöltened). 1 hónapra rá kapsz választ. Ha valóban eltűnt, visszakapod a feladási díjat (425 Ft) + kártérítési átalányt ( a szolgáltatásért fizetett díj tizenötszörösét: 425*15).
Ha a postádon csak annyit látnak, hogy felvették, akkor már ők elkeverték. Kár az elosztóra mutogatni, ha nem is továbbították.
pityesz76
A szkennelt blokk semmit sem igazol, a végtelenségig manipulálható.
Ahol csak azt kérik, ott gyakran csalnak.
szilvalekvár ! sok mindent nem tehetsz,az elosztóba sajnos" mindenféle" személyt felvesznek
" alt="
">
szilvalekvár
bár nekem még nem tünt el postán levelem, de feladás előtt készítek egy fénym,ásolatot és amikor telefonba v emailbe válaszolok, hogy ok feladom, de ha nem érkezne meg majd másolat megy..bár nem értem ha emailbe kéri miért nem lerhet csk a szkenneltet küldeni?
" alt="
">
Ez lehet, hogy mehetne a Negatív tapasztalatokhoz, de mivel a Postával kapcsolatos, így itt kap helyet. A történet a következő: november 4-én ajánlva, elsőbbségivel adtam fel egy blokkot, mert nyertem egy kézimixer szettet a mindennapigondoskodas.hu-n. Én hülye úgy gondoltam, hogy a 425Ft-os feladási díj ellenében valóban megkapja a címzett a levelemet, s nem kell értéknyilvánítással feladnom, hogy még többet fizessek. Hát nem így lett. 11-én jött a levél, hogy nem érkezett meg a blokkom. Mivel az ajánlott levelet nem lehet a posta nyomkövetési rendszerében nyomon követni, így telefonáltam, s felhívtam az illetékes postát. Közölték, hogy ők csak annyit látnak a rendszerben, hogy november 4-én felvették a levelet. Biztosan az elosztásnál lesz a bibi, de sajnos ennél többet nem tudnak tenni. 10 munkanap után kitölthetek valami reklamáló papírost, s visszakaphatom a feladási díjat. Még 18-ig beérkezhet a blokkom. Valami ötlet, hogy mit csináljak? A legközelebb adjam fel értéknyilvánítással válasz nem opció, erre magamtól is rájöttem
" alt="
">
Köszönöm törpi, az egész 260 gramm lenne, épp nem fér bele az 540-es ajánlott díjba. Sima levélként meg nem merem, szóval pici doboz lesz csak. Mindenkinek köszönöm, ma is tanultam valamit! :-)
stuncogo:méretet is nézd:A csomagautomatánál történő átvétellel kapcsolatos főbb tudnivalók az alábbiak:
A küldemény legkevesebb 18 x 12 x 1 cm; de legfeljebb 50 x 31 x 35 cm méretű, és legfeljebb 20 kg súlyú lehet.
stuncogo, igen.
Nem itthon töltöttem ki űrlapot, hanem ott a postán írta be a gépbe a hölgy az adatokat, ő nyomtatta ki, egy példány ment a csomagra, egy pedig az enyém, amivel igazolni tudom a feladást. Másnap rendben megérkezett a csomag a címzett automatához.
Sünkutya: nagyon köszönöm!!! Szuper!
stuncogo: igen, minden postán feladhatod a csomagot automatába küldve.
http://www.vaterafutar.hu/#mpl
Ezt kell kitölteni, kinyomtatni és elvinni a postára a lapot. A lapon be lehet jelölni, hogy melyik automatába kéred a csomagot. A postás ragassza fel a csomagra a lapot!
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások