Persze, hogy kell boltba menni. Itt senki sem fényevő.

" alt="

">
De NEM naponta többször, boltról boltra akciók után járva,
hanem legfeljebb hetente egyszer-kétszer, a lehető legkevesebb helyre.
Azt ne felejtsétek, h holnap nagypéntek, piros betűs ünnep, és minden bolt zárva lesz. Keddig már csak ma és szombaton lehet vásárolni.
Ráadásul ma utalták a nyugdíjakat, ez mindig megdobja a forgalmat (főleg a patikákban).
Majd jövő héten befizetjük... Azt bakfity... 🙄
Jó éjt! 😴
... amúgy nyilatkozni kell legalábbis az Unicreditnél akarom fizetni... Utána ha mégsem tudom vagy stb... akkor kérdéses h. lehet e élni a moratórium lehetőséggel...
Szóval nem olyan egyszerű... Januárban lesz még meglepi.
Akkor mégis kamatozik? Arról volt szó nem fog... 🤔
(Amúgy a fórumon is járkál mindenki boltba... Mert ha nem így tenne minden napidíjat mi nyernénk. 😉)
Ilyen hitelről/biztosításról tényleg nem hallottam még.
Mellesleg azt tanácsolták: aki tudja, amíg tudja, az fizesse a törlesztést, mert csak gyűlik a kamat...
Nem. Azt mondtam: sehova sem járok emberek közé (boltba, patikába, postára, belvárosba, stb..)
Kerekezni szoktam, bár ezt is egyre ritkábban, de olyan helyeken, ahol nem találkozom senkivel.
Sada azt mondtad emailben nekem ki sem mozdulsz... Lebuktál... 😁 😁 😁 Maros partján...
Na végén még kiderül vmit te sem tudsz... Vannak olyan lakáshitelek ahová a tőketörlesztést biztositonak kell utalni, életbiztosítással egybekötött lakáshitel. Azaz én lakaskolcsonom felét nn-nek utalom. Arról volt szó a tőkét sem kell fizetni. Ezek szerint mégis.
Szóval annyit jelent ha meghalnek az örökösöknek nem kell tovább fizetni. Ez egy régi termék meg az Unicredit banknál sem ismerik... 😁
3 biztosításunk van az ING-nél.
Milyen moratórium?
A Maros (nem Holt-Maros) töltésen, a parton lenn az ártérben ugyanez volt a helyzet.
Egy hete voltam arra utoljára.
A Holt-Maros hétköznap használható, alig vannak.
(Egy kör a Gellérttől az emlékhelyig és vissza 7 km.)
Azóta megkérdeztem olyat, aki vasárnap dél körül járt a ligetben.
Azt mondta: sokan voltak, de nem ennyien.
Nem tudom, hogy mennyire igazak a képek. Azt tudom, hogy eddig a Tisza-gátra jártam sétálni, futni, kerékpározni, 2 hete már nem megyek, mert rengetegen vannak.

" alt="

">
Van köztünk Ings? NN biztosítós... Ott is érvényes a moratórium? Mert nekem már küldtek emlékeztetőt...
NyertesEtke
Mikor ez az újság legutóbb képeket közölt a rakoncátlan Cserepes sori vásárlókról, az a kép épp egy évvel korábbi volt.
Ezek a képek a Liget két sarkán készültek, tényleg durva egyik másik.
Nem vagyok meggyőződve róla, h most készültek. De lehet, h tévedek.
De a liget tízszer akkora, s a többi része mindig kevésbé zsúfolt.
https://bit.ly/39MNVGo
Akkor mégse maradj otthon az a maradj otthon.
De már kezdem feladni erről szóló párbeszédeket...
Előbb egyébként a Margitszigetrol beszéltem ott vannak erős gócpontok.
De amúgy nem erint, meg a Városliget sem
Van itt két park max. 5n ülünk ott. Abból egyik a parkőr.
Nem tudom, mikor jártam arra utoljára.
Tán egy hete v. 10 napja?
Korábban naponta többször végigtekertem a ligeten.
De a fotókat én is látom.
Normafánál meg nagyon rég nem jártam.
De van rá egy tippem: mikor a lakótelepeken kiállnak az erkélyekre tapsolni, közelebb vannak egymáshoz a szomszédok, mint a ligetben a futók.
"Döntésük már el"
Szabad sportolni: futni, sétálni, kerékpározni, szabad kutyát sétáltatni.
Nem szabad a kondi parkokat használni, ahol mindenki mindent összefogdos.Nem szabad túl közel kerülni másokhoz.
Nem szabad bandázva picknickelni, de a családoddal, akikkel együtt élsz, kinn is együtt lehetsz.
Nem olyan bonyolult, csak gondolkodni kell.
" Maradj otthon!
Ezentúl csak 635 ember tartózkodhat a rókusi Tescóban."
A liget sokkal nagyobb, de sosincs ott egyszerre ennyi ember. Legfeljebb majáliskor, ami idén elmarad.
Mint a kajak-kenu vb is.
Én is szegedi ligetes, játszóteres képeket láttam. Hegyén-hátán az emberek...persze a bolt a vészesebb ebből a szempontból, de oda menni kell..
Szóval legyen rajtunk sapka vagy nem .. ?
Hàt remélem nem linkeli el az Eurofamily mert az igencsak vérlázító...
Látom nem sűrűn jártál arra... A tömeg ott nem oszlik el vannak gócpontok. Ott meg nincs meg a távolság. De rájöttem vmire vannak akik írhatnak bármit nem mondhat jót... Mások meg bármilyen hülyeséget jól van az úgy... Hogy is hívják ezt? Kettős mérce? De a legjobbat mindig egy ember írhatja. Csak az a baj mindig későn jövök rá dolgokra.
A Normafanal már nyolc parkoló autó sok volt a hatóságoknak. Döntésük már el mit lehet mit nem egy kis kovetkezetesség.
Akkor így írom: SZERINTEM!
Korrekt: Dr Gerard
Inkorrekt: Nádudvari, Tisza-Coop
Az meg teljesen érthetetlen, hogy a vírusra hivatkozva az Eurofamily és a Reál nem sorsol. Majd, valamikor... Mi van??? Mindenre rá lehet fogni?!
üdv
Miért ne lennének a Ligetben? Szabad és kell is sportolni.
Csak be kell tartani a szabályokat.
Ott vannak a futókörök, kutyafuttató.
Fuss, de ne közelíts meg másokat.
Ott van a lakótelep mellette. Kimehetnek sétálni, focizni, az egy lakásban élők még egymással is.
Csak ne csoportosuljanak másokkal!
A Liget 15 hektáros terület, még a pokrócon heverészők is kellő távolságban (20-30-40 méterre) tudnak lenni egymástól.
Széljárta terület, friss levegő. Ha kerül is vírus a levegőbe, pillanatok alatt felhígul.
Nem olyan, mint egy bolt, ahol ahol estére "harapni" lehet a levegőt, és a nyakadba liheg a sorban következő.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások