Gyönyörű volt reggel a frissen hullott hó

,
kár, hogy eltakarta a jeget

,
be is gyűjtöttem mindjárt az elején egy kék foltot a legbecsesebb testrészemre
Aztán a folytatás is hasonlóan sikerült:
A tegnapi Skálás beszóláson felbuzdulva elmentem vásárolni, csak nem figyeltem, hogy a szerencsét csak hólnaptól lehet kísérteni, így vesztettem 1.150-4.600 Ft-ot.

Babona, nem babona, mindenesetre érdekes, hogy én is csak "sajátokkal" nyertem eddig. És tulajdonképpen az itteni infók alapján "kupálódtam ki" annyira, hogy felvegyem az utcai kincseket
Sada, Fecsi: döbbenetes, hogy a szemtengelyferdülés mennyi új élménnyel "ajándékozza" meg az embert, én is csak most fedezem a dzsuvahegyek (ej, de jól mutat

) létét. Ma egy Pest környéki településre utaztunk, úton-útfélen szemét, szemét, szemét. Ezt nem gondoltam volna, hogy a közutak mentén is ennyi van! A piros lámpáknál pedig eldobott csikkmilliárdok

Nomen

Lásd, kivel van dolgod, ez esetben Tiéd a vonalkód

Csak éppen jössz nekem egy kávéval

Sada
Megértelek és egyetértek veled, én is éppen ma fakadtam ki az anyukáméknak, (akik mondjuk a II. kerületben laknak) hogy milyen elképesztően koszos-mocskos ez az amúgy gyönyörű Budapest, (konkrétan Kispest)
Az eddig jótékonyan takaró hó alól most kerül ki az utca szemete.
Még az sem vigasztal, hogy elég sok helyen kacsintanak rám Milka, Boci s egyéb "kincset érő" papírok cafatjai.
Bocs a duplázásért, megremegett az ujjam....
Rita!
Sokáig én is azt hittem, hogy a nyereményhez az kell, hogy saját fogyasztásból termelődjön ki a beküldendő anyag. Ezzel magyaráztam, hogy nem nyertem nagyjából semmit, kb. annyi alapja van, mint az öszes többi (saját gyártású és közkeletű) babonának. Aztán nyertem egy Neogranormon ajándékcsomagot, amihez a beküldendő nyakcímkét egy kedves eladónő tájékoztatás címén a kezembe nyomta. Egyébként elkötelezett környezetvédő vagyok, és nem szállok be (saját vonalkódokkal) olyan játékokba, ahol az általunk nem fogyasztott termékek vonalkódját kell beküldeni. Kiesnek a csipszek, az eldobható üveges üdítők és ásványvizek stb... De mivel meglehetősen fertőzött vagyok nyereményjátékilag (szépen magyarul), ezért be tudok izgulni ilyen játékokra is. Tehát, előfordul, hogy az utcán lehajolok egy-két eldobott dologért, és miután levadásztam róla a megfelelő részeket, elviszem a kukáig. Amíg Pesten laktunk és csak az utca végéig kellett mennem, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe dobjam a cuccot, ezt is megtettem, azóta leköltöztünk a térképről.
Rita!
Sokáig én is azt hittem, hogy a nyereményhez az kell, hogy saját fogyasztásból termelődjön ki a beküldendő anyag. Ezzel magyaráztam, hogy nem nyertem nagyjából semmit, kb. annyi alapja van, mint az öszes többi (saját gyártású és közkeletű) babonának. Aztán nyertem egy Neogranormon ajándékcsomagot, amihez a beküldendő nyakcímkét egy kedves eladónő tájékoztatás címén a kezembe nyomta. Egyébként elkötelezett környezetvédő vagyok, és nem szállok be (saját vonalkódokkal) olyan játékokba, ahol az általunk nem fogyasztott termékek vonalkódját kell beküldeni. Kiesnek a csipszek, az eldobható üveges üdítők és ásványvizek stb... De mivel meglehetősen fertőzött vagyok nyereményjátékilag (szépen magyarul), ezért be tudok izgulni ilyen játékokra is. Tehát, előfordul, hogy az utcán lehajolok egy-két eldobott dologért, és miután levadásztam róla a megfelelő részeket, elviszem a kukáig. Amíg Pesten laktunk és csak az utca végéig kellett mennem, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe dobjam a cuccot, ezt is megtettem, azóta leköltöztünk a térképről.
Ma feltünt a városban néhány közhasznú munkásokból szervezett brigád, és összetakarítják, ami a hó alól kikerült.
Akár hiszitek, akár nem, jobban örültem a megrtisztult utcaképnek, mintha ezt-azt találtam volna (pedig én is gyűjtögetős vagyok).
Nagyon szeretném, ha így is maradna az utca! Ha mégsem, akkor néha-néha lehajolok.
Csak a csokis játékokba segítenek be a szemetelők! Nem is nyerek velük semmit.

Minden mást, amivel játszom, a környezetem veszi, eszi, használja (kávépont és kutyakaja, Coccolino és Pampers, Nivea és Valdor, stb.).
Jut eszembe: Ezek a Bocirajongók hogy szétcincálják a papírokat!
Én egy darabbal nyertem a kocsit.
fecsi
A Nyerő Hármas akcióban 20000 Ft értékű háztartási gép volt az eddigi legnagyobb nyereményem.
Engem talán jobban visszatart, hogy egy kisvárosban élek, ahol viszonylag ismert vagyok (ez itt nem nehéz). Megértem azoknak az álláspontját is, akik gyűjtögetnek, csak azért írtam be az én módszeremet, hogy ez az oldal is képviselve legyen. Egyébként jókat mosolygok a történeteiteken, hogy milyen agyafúrt módszereket találtok ki a vonalkódok gyűjtésére (busójelmez, babakocsi stb.). Hosszú távon azonban csak a szóróajándékok számát lehet ezzel növelni, mert a nagy nyereményekhez mázli kell, azt meg nem az utcán lehet összeszedni, de nem is a pénztárnál kell kifizetni.
Évi, Évi, mi még egyszer összeakadunk egy vonalkód felett!

Hát igen, Rita, biztosan igazad van. Én is gondoltam már rá, hogy lehet, hogy azért nem nyerek, mert így sumákolok.
Azért ez nem igaz, mert a nescafés bögrém is lomtalanítási üvegekről jött össze.
De én nem vagyok elég erős, hogy ha meglátok egy földön haldokló 100-as Milka-papírt, hogy annak ne adjam meg a végtisztességet!
Mit szenvedtem a múltkor, mikor a Főnökömmel sétáltunk a körúton, és ott vigyorgott rám az egyik kapualjban egy Sportszelet-papír...
Úgy látom, hogy én az elenyésző kisebbséget képviselem, mert mindig kifizetem azokat a termékeket, amiket beküldök. Nem ítélem el a gyűjtögető életmódot folytatókat sem, de szerintem minden Fortuna kegyein múlik. Ha tízszer annyi vonalkódot küldenék be, mint most, akkor sem lenne garantált a fődíj. Másrészt eddigi legnagyobb nyereményemre is úgy tettem szert, hogy csak két borítékot küldtem be.
Ma van a busójárás utolsó felvonása, ma elégették a koporsót, eltemették a telet, jön a tavasz
Ilyenkor már nem sok látogató van a városban, inkább a helyiek mennek ki a térre a máglyához. Sokan. Biztos isznak kólát. És biztos eldobják az üvegét. Ma sem tudok kimenni gyűjtögetni

Ja, Sada, bocs, még meg sem köszöntem a kólás választ. Hajnali fél 3-kor már nem voltam túlzottan a csúcson, simán azt hittem a Pepsire, hogy Coca. Most már tudni fogom, bár kólák nálunk nem sok vizet zavarnak. És még egy icipici busójárásocska is sincs errefelé

Évi
Csak az a baj, hogy hiába jössz így, nem foglak észrevenni.
Mert az utóbbi időben, ha megyek az utcán, akkor hol jobbra, hol balra lefelé kancsítok, úgyhogy tutira elkerüljük egymást.
Mikor megyek az utcán, nem a várost, házakat, kirakatokat, embereket nézem, hanem a földet,ki tudja, miért?

Nagyon elégedett vagyok a szaktudásommal, ahogy megállapítom, hogy egy gyűrött szemét melyik cég milyen nevű termékéről származik.
Évi
Ne is mondd, Boci, Milka, Sport, Tibi, minden márka játszik
A téma az utcán hever, a fene egye meg, és semmit sincs szívem otthagyni. Délután elkezdtem borítékolni a rengeteg utcán gyűjtött szemetet, és közben morgok magamra, mert sose nyertem még nagy dolgot, és biztos most is két Boci bögréért pakoltam tele 12 borítékot, és majd a Pepsi is küld egy bádogbögrét az 50 feladott borítékomért cserébe
Viszont a párom olyan kis lelkes lett mostanában, képzeljétek el, ő is gyűjtöget!!

Utcán, rendesen, ahogy kell

Pepsit, Milkát, mindent

Vigyázat, a dilink ragadós

Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások