:'( 🖤
https://eurosport.hosszabbitas.hu/csapat/vizilabd
a/benedek-tibor-vizilabda-legenda-meghalt
TANMESE /Nem nézve se jobbra, se balra!/
Azt mondja az egyszeri ember a fiának:
- Itt van ez a jó nagy ház, amiben mindannyian lakunk, ti, mi, az összes testvéred és még azok gyerekei is. Az évek alatt tönkre ment, újíts fel, fiam, adok rá 6milliót, csak intézd!
- De hát apám, a szakemberek 35millióért tudnák megcsinálni, honnan vegyem én rá a többi pénzt?! Különösen, ha már minden egyéb spórolt pénzünket te magad elszedted tőlünk hogy majd te gazdálkodsz vele!
- Nem baj, fiam, old meg ahogy akarod, különben hitvány ember vagy, nem szereted apádékat, a családodat, milyen magyar vagy te?...
Pityesz76: Gratulálok, az okos és részletes érvelésedhez! Sada: Én a következőt olvastam a Magyar Nemzetben: Nem a Lánchídnak magának a felújítására, hanem a híd, a váralagút, a Clark Ádám tér, a pesti hídfő alatti villamosalagút és a Széchenyi tér együttes felújítására volt kevés a főváros rendelkezésére álló forrás – nyilatkozta Tarlós István. Tarlós: „magának a Lánchíd felújítására 23,7 milliárd forintos összeg a költségvetésben szerepelt, annak most is hozzáférhetőnek kell lennie”
Mire elég az ünnepi tűzijáték ára?
Mindösszesen 212 millió forintba fog kerülni az egyébként nyílt pályázaton meghirdetett augusztus 20-i tűzijáték, ekkora összeg miatt fanyalog, nyafog, sopánkodik és diktatúrázik az ellenzék. Mert hogy micsoda dolog az - mondja az ellenzék - hogy a kormány ennyit költ tűzijátékra, ahelyett, hogy megcsináltatná a Lánchidat.
Aminek rendbetétele 6 milliárd forintba kerülne. Az ellenzék persze nem teszi hozzá, hogy a 6 milliárd forintot a kormány a Lánchíd rendbetételére a Főváros rendelkezésére bocsájtja, mivel hogy a Lánchíd a főváros tulajdona, rendbetétele tehát a Főváros kompetenciája.
Összehasonlításként: az augusztus 20-i tűzijáték ára, a 212 millió forint csupán a duplája annak a 100 milliónak, amit az állam kénytelen kifizetni gyöngyöspatai tanárverő csőcseléknek, mivel hogy Soros ügynökszervezetei ezt a pénzt jogi csűrcsavarással kizsarolták a magyar államtól a gyöngyöspatai tanárverő csőcselék javára.
Összehasonlításként: az augusztus 20-i tűzijáték ára, a 212 millió forint eltörpül ahhoz az összeghez képest, amit az állam kénytelen kifizetni köztörvényes, börtönviselt bűnözőknek, mivel hogy furfangos ügyvédek ezt a pénzt a "rossz fogva tartási körülményekre" hivatkozva, jogi csűrcsavarással kizsarolták a magyar államtól a bűnözők javára.
Összehasonlításként: az augusztus 20-i tűzijáték ára, a 212 millió forint eltörpül ahhoz az összeghez képest, amit az állam kénytelen rendszeresen, hosszú éveken át kifizetni "tiszteletdíj" gyanánt azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik a kormánnyal szemben a gyöngyöspatai tanárverő csőcselék, a börtönviselt bűnözők, valamint államtól a csőcselék és bűnözők javára hatalmas összegeket kizsaroló, Soros-éle ügynökszervezetek mellé álltak.
6 milliárd https://index.hu/gazdasag/2020/06/15/karacsony_letilt
ana_a_tuzijatekot_a_lanchidrol/
Zsanna8
Múltkor hallottam egy beszélgetést az ex polgármesterrel.
Itt vannak a számok (remélem jól emlékszem):
A Lánchíd, a Váralagút, a pesti hídfőnél lévő villamosalagút, valamint a Széchenyi tér együttes felújítására a főváros 23,7 milliárd forintot szánt, melyből
6 milliárd az állami hozzájárulás (csak akkor, ha a Lánchidat és a Váralagutat egyszerre újítanák fel),
8 milliárd lehívható HITEL (az Európai Beruházási Banktól)
a többi saját erő
A kiírt közbeszerzésre beérkezett legolcsóbb árajánlat 34-35 milliárd Ft volt, szemben a meglévő 23-mal.
(Ezért nyilvánították eredménytelennek kiírt közbeszerzést.)
Sokaknak mondhatod ezt, akik nem tudnak gondolkodni, és de jó volt a 3,6 ftos kenyér. Még ott tartanak...
A hatalom átadásakor októberben még megvolt a pénz a Lánchíd felújítására.
https://szabad.ahang.hu/petitions/lemondok-a-tuzijate
krol-a-lanchid-javara
szeretlekapa.hu - Apák napi játék, teszt
GLAMOUR-napok: július 8-13.-ig
Burn Horvátországot, tényleg ki nyerte?
Vajh mi lesz a Las Vegas-i úttal?!
Költői kérdés...
@sada: "Már nem kell otthon maradni minden áron, szabadabban mozoghatsz.
Nem élhetjük le az életünket egy buborékba zárva." -ez így van, de nem árt szerintem kompromisszumot kötni a természettel. Jelen esetben pl. elengedni ezt a nyarat és nem erőltetni a zsúfolt helyeket, strandokat, stb. Lehet menni túrázni, stb. /Egyébként is szerintem a nyári kánikula ellen az a legjobb/
Az a baj ha itt A-t mond az ember jönnek a B-sek, ha B-t mond jönnek az A-sok. 😁
Csak, hogy pont az ellenkezőjét mondhassa. Lassan pár emberről lesz mellszobor is itt ott, annyira szent és példamutató életet él.
Szerintem meg annyi az egész most jelenleg erre a három hónapra, nem mertek karantént elrendelni, meg szálloda, strand bezár stb... Féltek a nép haragától... Milyen érdekes nyár végén lehet fesztivál. Előtte nem...
Alig átlátszó...
Ősszel meg jaj mennyi fertőzött lett. Mert a karácsonyi bizniszt (vásárok) stb jól meg kell szívatni.
Úgy hazudnak a médiában mint a vízfolyás.
Ceci néni helyében nem adnám ehhez a nevem.
Dehát gondolom van az a pénz.
Na akkor most jöhetnek az ellenkező vélemények.
Majd résen leszünk:
Már tudjuk, miről van szó és tudjuk, mit tehetünk.
Pl. maszk, távolság, esetleg még oltás is lesz.
Tesztelések, látogatási korlátozás (a kórházakban, otthonokban).
@sada: akkor az nem jó előjel, ha az jön majd ide, ami most Dél-Amerikában van..
érdemes megnézni
https://www.facebook.com/kaszaskisgyerek.zsolt/vi
deos/2962027660560493/
Nyáron a cseppfertőzéses dolgok nem igazán terjednek mert, a száraz levegő (jó, most Medard van..) meg az UV sugárzás betesz nekik.
Nyáron a fosós vírusok garázdálkodnak, de azok ellen ott a kézmosás.
Azt szokták mondani: nyáron figyeld, mi van a déli féltekén (Dél-Amerika, Dél-Afrika, Ausztrália) : azt kapjuk meg mi télre.
az elmúlt pár hétről , csak ez jut eszembe:
Károlyi gróf mondta :
"Kérem én gyorsvonatra ültem és aki nem tud gyorsvonaton utazni, az szálljon le… "
Bartha így örökítette meg saját válaszát:
"Az a baj, hogy ön nem utasnak ült fel a gyorsvonatra, hanem mozdonyvezetőnek… ahhoz pedig úgy látom nem ért. – Ha Ön mint utas, kitöri a nyakát, az az Ön baja. De ha mind mozdonyvezető kisiklatja a vonatot, ebben a katasztrófában az összes utas elpusztul és a vonat is tönkre megy.”
ne forgasd ki a szavaimat jó ?

" alt="

">
pont azt mondom influenzában többen.. iga azt már "megszoktuk" .. ez meg még mumus....
amúgy ha abba hagyjuk ezt a maszkos-örületet.nem lesz hirtelen mindenki a tultólt immunitás miatt hirtelen ilyen-olyan prüszis-beteg?
de legalább kéz mosás megy

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások