Nem a tányér a hibás.

" alt="

">
sada
Kicsi tányért vettél használatba

" alt="

">
. "Már a második tányérral falom." Ejnye-bejnye

" alt="

"> ez nem szép dolog

" alt="

">
Valamiért ezeket /hagyma,bab,tojás /kapjuk cserébe ?

" alt="

"> lehet éppen Pick termékért

" alt="

">
A származástól függetlenül nagyon finom lett. Már a második tányérral falom.
A sonka helybeli, a tojás érsekcsanádi (hacsak nem az alagúton jöttek a tyúkok), a gersli származási helye is Mo. A hagymák születési anyakönyvi kivonatát nem néztem.
Nem vagyok fanatikus magyar termék vásárló, de azt nem értem, h ilyen alapvető dolgot, mint a bab, miért kell több ezer km-ről hozni?
Nekem is van itthon Ukrán és Kínai babom is.
Megkívántam és ma sóletet készítettem (egy 6-7 l-es öntöttvas lábosban).

" alt="

">
A Primában vettem a "Tündérkert" gyöngybabot.
Csak itthon vettem észre, hogy a bab etiópiai.

" alt="

">
CBA - a magyar üzletlánc.
A "Tündérkert" a közeli magyar cég.
De ők csak csomagolták. Már babunk sincs elég?

" alt="

">
De csak nem veszik majd a gyermelyit hisz drága... vagy majd szólok aki betàraz blokkoltassa külön azt kérem szépen a blokkot.... 😁
Otosom legyen ilyen h. erre is van/lesz egy linked... 😁 Sőt akár több is... ✌️
https://kepmas.hu/tiz-jotanacs-hogy-koronavirus-jarva
ny-idejen-mikent-orizzuk-meg-jozan-eszunket?
Aztán állítólag mindenki csóró de 26an fizetés előtt tele az üzlet...
Ma az Aldiban mondta is egy árufeltöltő, hogy nem lehet rendelni, mert a vásárlók ötvenesével vitték a "bunkereikbe"

" alt="

">
Más: jövő hónapban ruhavásárlásom lesz... esetleg valakinek kellene ilyen szla?
Hm... Elgondolkodtató, hogy mennyire rohannak az emberek venni lisztet, cukrot, kenyeret stbt a koronavírus miatt... Még véletlenül sem Norbi updateert... 😁 Győzött a szénhidrát...
A bosszantó az egészben mi lesz ha elkapkodjak a Gyermelyi lisztet... ? 🤔 Azt a végén nem tudunk játszani... 😯
szóljon aki kér tavalyi szentelt barkát.

" alt="

">
Pech.
Virslit reggeliztem, sül a hurka-kolbász+ mellette a krumpli, dinsztelődik a lila káposzta. Ebből már nem lesz böjt.

" alt="

">
Hamvazó szerda van, szigorú böjt.
Húst, húsfélét tilos, és csak háromszor szabad enni, egyszer jóllakni.
Holnap: Torkos csütörtök.
Ma az előző évi szentelt barka hamujával keresztet rajzolnak homlokunkra: emlékezz, PORBÓL LETTÉL, PORRÁ LESZEL!
https://westend.hu/blog/esemenyek/egyel-egy-rendeset
Több mint 300 vásárolt termék kódjával regisztrált KÁ, aki megnyerte a Magyar Termék játék egymillió forintos fődíját.
https://amagyartermek.hu/hirek/nagy-jatekos-nyert
e-a-magyar-termek-egymillio-forintjat/410
Jó reggelt!
Csak elgondolkoztam a koronavírus kapcsán: egy éve, márciusban voltunk 8napos hajóúton. Milánóba érkeztünk repülővel, onnan a hajótársaság minibusza vitt Savonába. Körbe hajóztuk a Földközi-tengert, mindenhol a Világörökséget képező látványosságok voltak a parti kirándulások:
Nápoly-Vezúv-Pompei,
Szicília-Catania-Taormina,
Málta-La Valetta-Mdina,
Barcelona-Gaudi-Sagrada Familia,
Marseille-Avignon-A pápák városa.
Mondom, csak elgondolkoztam, most vajon el mernénk-e menni egy 4ezer fős hajóra?
De eszembe jut Izrael is, ahol még akkor mi szabadon léphettünk Betlehem területére és láthattuk Jézus születési barlangját.
Vagy eszembe jut New York, ahogy állunk az Iker-tornyok tövében, amiket azt követően az eszement terrorizmus lerombolt.
De eszembe jut a Délkelet-Ázsiai 16napos utunk is, mely szeptemberben volt, a cunami pedig karácsonykor érkezett.
Vagy a Dominikai Köztársaság, ahol nem sokkal kintjártunk után egy óriási földrengés romba döntötte egész Hispaniola szigetét.
Mondom, csak elgondolkoztam, milyen szerencsések is vagyunk...
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások