Hogy jól induljon a hétfőtök írok egy aranyos történetet.
Szombaton bálban voltam és természetesen nem hagyhattam ki a tombolát. (Nyertem is egy telefonállványt és egy kést, valamint visszanyertem egy üveg pezsgőt, amit én ajánlottam fel -természetesen nem vettem át, főleg mert egy héttel korábban én is úgy nyertem

-, de most nem ez a lényeg) Korábban szóba került, hogy mennyire foglalkoztatnak engem a nyereményjátékok és egy ismerősöm elmesélte tombolával kapcsolatos élményét. Két évvel ezelőtt egy "elit" bálon vett két tombolaszelvényt, hogy megkísértse Fortunát. Nem sokkal a sorsolás vége előtt aztán kedvezett neki a szerencse és nyert egy ajándékcsomagot. Omnia kávé, egy üveg pia és tábla csokoládé, ízlésesen becsomagolva fóliába, kis kosárka alátéttel. Ismerősöm örült is neki, de mint a legtöbb tombolának ennek is az lett a sorsa, hogy otthon felkerült a polc tetejére és amikor ránéztek egy kicsit mindig jobb kedvük támadt. Mivel nem kávéztak és a megnyert ital sem tartozott a kedvencek közé, ezért a kis csomag sokáig díszítette a polc tetejét, mígnem a családfőnek kedve szottyant egy kis édességre. Nosza, felbontotta hát a pofás kis csomagot és ha már így elrondította kipakolt belőle mindent. A csomag alján talált egy borítékot is, benne levéllel:
"Tisztelt Főorvos Úr!
Kérem engedje meg, hogy köszönetet mondjunk azért az önzetlen magatartásért, emberiességért, amellyel segített X.Y. Édesapánknak kigyógyulni a súlyos betegségből! Örök hálával: X.Y."
A levél tetejéhez gemkapoccsal két 10.000 Ft-os volt feltűzve!
A levelet be fogom scannelni, hiszen íme a tanulság: ajándék lónak nézd meg a fogát! (Is)