Nem akarom megváltoztatni a postázási szokásaidat, nyilván te már kitaláltad, neked mi a legjobb.
Egyszerűen felhívtam a figyelmét bkinek, akit érdekel, hogy érdemes postázás előtt körülnézni.
Mára erről ennyit.
Kellemes vasárnapot!
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 16 / 230 oldal |
Nem használok postakészt,mert a cuccaim java része nem férne bele.Néha nem is A4-es méretű,hanem még nagyobb bubisban adom föl gond nélkül és ahogy írtam is,nekem a legtöbb ebbe belefér.De 500 gr-ig is olcsóbb a posta egy 100-assal,sokaknak ez számít,semmi más.
Az elsőbbségit azért emlegettem, mert csak így fair az összehasonlítás:
A csomag odaér másnapra, a sima levél v. igen, v. csak 1 hét múlva.
A csomag odaér másnapra, a sima levél v. igen, v. csak 1 hét múlva.
OK. Módosítok:
Csak az megy el 540-ért, ami belefér az A5-ös postakészbe, vagy kevesebb, mint 250 g.
De én nem erről beszéltem.
Az ennél nagyobb v. nehezebb leveleknél érdemes mérlegelni.
Csak az megy el 540-ért, ami belefér az A5-ös postakészbe, vagy kevesebb, mint 250 g.
De én nem erről beszéltem.
Az ennél nagyobb v. nehezebb leveleknél érdemes mérlegelni.
Hidd el,tudom miről beszélek,naponta legalább 5 ajánlott levelet adok föl,az 540 Ft-os cuccokat nem A5-ös,hanem A4-es bubis borítékba és 250 gr-ig elmegy.500 gr-ig is még "csak"750 Ft,de az nyilvánvaló,hogy elsőbbségit rátenni egy bizonyos súly után marha drága,tehát nem használom.
Csak az megy el 540-ért, ami belefér az A5-ös postakészbe.
A többi (ajánlott, elsőbbségi), ami nehezebb mint 100 g, drágább.
És érdemes esetenként megnézni, mert pl. a max. 750 g-os, 1465 Ft-os (ajánlott, elsőbbségi) levél is elmegy csomagként az átvétel helyétől függően 1.190/950/850/490 Ft-ért.
A többi (ajánlott, elsőbbségi), ami nehezebb mint 100 g, drágább.
És érdemes esetenként megnézni, mert pl. a max. 750 g-os, 1465 Ft-os (ajánlott, elsőbbségi) levél is elmegy csomagként az átvétel helyétől függően 1.190/950/850/490 Ft-ért.
Postán maradóra 850 Ft,én amit legtöbbször postázok,az az 540 Ft-os ajánlott levél kategória,tehát nem éri meg ezt csomagként küldeni.A csomagautomata nagyon jó dolog,de még mindig sokkal kevesebb helyen van,mint kellene lennie(nálunk sincs),sokan még mindig idegenkednek tőle,nem is viszik házhoz(sokan ragaszkodnának hozzá) és hát nekem is plusz költség a nyomtatás,ennek ellenére,amikor van lehetőség,igyekszem rábeszélni mindenkit.
Most, ha postán maradóra v. csomagautomatára küldöm, még olcsóbb is csomagként. És másnapra tuti célba ér.
2016 október elsejétől a posta csak csomagként veszi fel azokat a küldeményeket, amelyek mérete az alábbiak bármelyikét meghaladja:
Hosszúság: 32,4cm Szélesség 22,9 cm Vastagság 2,4 cm.
Eddig ez a mérethatár volt megadva,ameddig elvitték sima levélként a cuccost,efölött csak ajánlottan.Most így már tényleg csak levelet fognak sima,elsőbbségi vagy ajánlott levélként felvenni.
Amit nagyon remélek,hogy úgy alakulnak majd a csomagárak is,hogy ne legyünk ezzel a lépéssel meglőve...
Hosszúság: 32,4cm Szélesség 22,9 cm Vastagság 2,4 cm.
Eddig ez a mérethatár volt megadva,ameddig elvitték sima levélként a cuccost,efölött csak ajánlottan.Most így már tényleg csak levelet fognak sima,elsőbbségi vagy ajánlott levélként felvenni.
Amit nagyon remélek,hogy úgy alakulnak majd a csomagárak is,hogy ne legyünk ezzel a lépéssel meglőve...
https://www.posta.hu/postai_dijak
Van köztünk valaki,aki postán a csomagos részen dolgozik?Ha igen,írjon már nekem legyen szíves,volna 1 db kérdésem.Köszi!
Adja fel csomagját csomagautomatára most akciós áron 490 Ft-ért!
www.posta.hu/akciok/csomagautomata_kampany_490
www.posta.hu/akciok/csomagautomata_kampany_490
A sima és az elsőbbségi bélyeg ára változatlan jövőre:
posta.hu/aktualitasok/kozlemeny
posta.hu/aktualitasok/kozlemeny
Dec 2-12 között a posta hűségpontok 1pont=1 ft válthatóak be a Posta shopokba.
(Máskor 5 pont= 1 Ft)
(Máskor 5 pont= 1 Ft)
Ezt eddig is megoldottam, olcsóbban.
Az 520 Ft-os piros postakészbe egy használt buborékos bélését tettem.
Az 520 Ft-os piros postakészbe egy használt buborékos bélését tettem.
A postakész termékcsalád új taggal bővült, hiszen már belföldi légpárnás borítékot is vásárolhatsz, ha leveled tartalma ezt igényli.
Az új értékálló, biztonságos és költségtakarékos postakész borítékra sem kell tarifaváltozás esetén kiegészítő bélyeget ragasztani, mivel az időkorlát nélkül felhasználható és a levélküldeményre vonatkozó tömeghatáron belül korlátozás nélkül belföldön kényelmesen feladható.
eshop.posta.hu/storefront/postakesz-termekek/cFT0
102--p1.html
Az új értékálló, biztonságos és költségtakarékos postakész borítékra sem kell tarifaváltozás esetén kiegészítő bélyeget ragasztani, mivel az időkorlát nélkül felhasználható és a levélküldeményre vonatkozó tömeghatáron belül korlátozás nélkül belföldön kényelmesen feladható.
eshop.posta.hu/storefront/postakesz-termekek/cFT0
102--p1.html
Nézem a postai díjszabás-táblázatot, de az utánvétet nem találom
" alt="
"> Hogyan kell azt kiszámolni?

Nem értem miért gondolod,hogy a játékszervezők a postázáson csúsznak el?Amikor vége a játékoknak,legtöbbször rendelkezésükre sem áll még a nyeremény maga.Bevárják még az esetleges blokkokat(ha olyan a játék),ha nem érkezik be időben,vagy nem megfelelő,értesítik a pótnyerteseket,vagy azok pótnyerteseit,ott is határidőt adnak és majd ha mindenki le lett ellenőrizve,egyszerre postáznak.Az Amodent vagy TUC féle játékoknál természetesen nem várják meg a játék végét,hanem szakaszosan küldözgetik a nyereményt,de hidd el,ha már postára adják,az itt van hamar.Csak addig jussanak el!
Kb másfél órája megérkezett a tegnap délután 4-kor feladott autóalkatrész. Kiriály! A játékszervezők miért nem tudnak ilyen gyorsan postázni? Tuti van nekik egyéb küldeményük is.
A nyereményjáték szervező cégek is szoktak ilyeneket kötni természetesen,egyedi díjszabással,szóval létezik.
Mondjuk én rengeteg csomagot adtam már fel magánemberként MPL postával az elmúlt években,de minden esetben 24 órán belül megérkezett,szóval nem nagy kunszt ma már.Szerencsére.
Mondjuk én rengeteg csomagot adtam már fel magánemberként MPL postával az elmúlt években,de minden esetben 24 órán belül megérkezett,szóval nem nagy kunszt ma már.Szerencsére.