Igazából csak azért hoztam fel ezt a nyomda témát, mert én is sok helyről hallottam ezt és tudom, hogy ez a nyomdában tényleg kivitelezhető (inkább mint egy gyárban, ahol egy dolgozó mondjuk nem kockáztatja az állását mondjuk egy csokipapírért). A nyomdában - mivel csak alvállalkozó nem nézik ilyen szigorúan. És nyilván ezt akarják elkerülni azzal, hogy nemcsak csomagolást, hanem dátumot, blokkot...stb-t kérnek.
Savika, annak viszont én tényleg örülnék, ha utcaseprők is nyernének, mert ők megérdemlik...
Kriszta
Nem. De sehol sem igérték (legalább is én nem emlékszem), hogy januártól kapjuk, csak azt mondták, hogy negyed éves előfizetés.
A Cerbona játékán nyert újságelőfizetés alapján kapott már valaki újságot?
Hiába vártam a Nők Lapját sehol-semmi, persze ahhoz képest, hogy az Okt. 16-án megnyert Tupper edényem 3* reklamáció után sem ért ide, talán már nem is kéne csodálkoznom!
Így lesz az örömből-üröm!
queene: ez így van rendben

főleg ha megkérdezzük az utcaseprőket, hogy 1., ők eddig miket nyertek

, 2., mennyire hálásak nekünk ezért

Ám ez felvet számomra még egy kérdést.
Ennek fényében mennyire "etikus", amit mi csinálunk, hogy tudniillik az utcán összeszedegetjük az eldobott csokipapírokat? Én azzal nyugtattam eddig magam, hogy azt is megvette, kifizette valaki, csak nyilván nem akart pályázni vele, ha az utcán elhajigálta...
Nyugtassatok meg, hogy ez így rendben van

sada
Ez tényleg durván hangzik...
Eszerint a nyomdai munkások jelentősen rontják az esélyeinket.
Le velük!

Elvileg nem. De tudok 2 rossz példát is. A selejt csomagolóanyagot meg kellene semmisíteni, ennek ellenére van olyan üzem, ahol félrenyomott teasdoboz ill. maggi kocka, kocka sajt kartonjait használják csomagolásnál elválasztásra. Olyat is ismerek, aki innen gyűjtött pontokkal nyert mobilt.
Olyanról is hallottam, teljesen hiteles helyről, hogy a nyomdában a következő adag csomagolóanyag megrendelésekor az egyik cég képviselője a nyomdavezető elé tette az egyik géptermi munkás játékba küldött borítékjait. (Mondanom sem kell, ami benne volt, nem boltban vette.) A selejt csomagolóanyagnak nem szabadna elhagyni a géptermet, ott kéne megsemmísíteni.
Ez már tényleg paranoia. Szerintem elenyésző lehet azoknak a pályázatoknak a mennyisége amik ilyen "érdekes" módon kerül be (nyomdából, gyárból kilopás), ezrről nem érdemes beszélni sem.
Én továbbra is gyűjtögetek!
Sziasztok!
Én volnék az-az elvetemült aki gyűjti a fémdobozokat. Valaki biztos emlékszik rám. Segítsek. Láttatok még valahol Boci csokis zöld színű fémdobozt?
Sajnos karácsonykor valahogy kimaradt. Segítsetek, lehet még kapni?
Írjatok!
Gondolod a gyárból nem lehet ugyanúgy kihozni a dolgokat, mint a nyomdából?
A Bocicsokira visszatérve: szerintem nem azért kell beküldeni a dátumot is, mert csak a friss termékek vesznek részt, hanem azért, mert a dátumbélyegző a gyárban kerül rá, míg ha csak csomagolást kérnek, ahhoz szinte bárki hozzáfér a csomagolást készítő nyomdában, ahonnan egyszerűbb kihozni a dolgokat, és így jogtalanul vehet részt egy csomó ember a játékban.
Rita, ebben igazad van, hogy fontos, hogy mérjék a promó sikerét. Azonban nem szabad megfeledkezniük a márkahhűségről sem: lehet, hogy csak a promó miatt veszek ilyen-olyan cuccot és ha vége, akkor áttérek, a másikra mert az olcsóbb/jobb...stb. És egy promó nem öncélú: nem azért szervezik, hogy legyen egy sikeres promóciójuk, hanem, hogy többet adjanak el, és így már nem olyan egyértelmű, hogy melyik a célravezetőbb.
Szerintem pont az ilyen gyűjtögetők kijátszására változtatják a játékok feltételeit a cégek. Például a Boci nyereményjátékon a gyártás időpontját is tartalmazó csomagolást kell beküldeni vagy egyszer vonalkód, máskor pedig felirat kell.
Bizonyos szempontból meg tudom érteni őket, mert egy promóció sikerét úgy tudják lemérni, hogy mennyivel többen vásárolták a terméküket a játék ideje alatt.
Továbbmyegyek: ha az akciós matricát leszedtem, a csomagolást még elteszem, hátha legközelebb a vonalkód játszik
Ja, és az egész csomagolást, mert mit lehet tudni, a Creptonál is a felirat kellett, nem a vonalkód.
Szűk kis kamrámban egyre kevesebb a hely

Jól van, akkor nem csak én vagyok megszállott. Mi ott tartunk, hogy szemetet csak az én külön jóváhagyásommal lehet kidobni...
Különben én ezért bosszankodom akkor, amikor valamilyen akciós csomagolás találnak ki. Pl. most ilyen volt a Pick. Hiába volt egy csomó korábbi vonalkódom, azok a hülye matricák is kellettek volna, s akkor pont nem kellett tőlük semmi.
Manci
Csokipapír, cukrorkás zacskó, állatkajás csomagolás, kévé, tea, fűszer, Knorr, Maggi, Nivea, stb. Milli, parmalat fólia, Pick ~, Orsi vk., szóval sokmindent, de nem csak a vonalkódot, hanem a csomagolást annyira megszabva, hogy az még azonosításra alkalmas legyen, de ne túrjon ki a kamrából.
Nem dobom ki: Rama vonalkódok, Dr.Oetker vonalkódok, bizonyos csokipapírok (nagyfogyasztók vagyunk - Boci, Mars, Balaton stb), kontaktlencse folyadék kódja (walkmant nyertem), olympos papír, olajos papír, törley cimke, Glóbus vonalkód és csillag, bizonyos tészták zacskói, kávés zacsekok, mostanában már a joghurtos tetőket. Most ennyi jut az eszembe. Ja! Koronás cukor vonalkódjai (robotgép a nyáron). Szóval két nagy fémdobozom van tele ún. szeméttel és a családom minden "kukára való" dologról megkérdezi, hogy kidobhatja-e a kukába. (Idomítás!)
Arra lennék kiváncsi, hogy ki miket gyűjt az aktuálisan meghírdetett nyereményjátékokon túl. Vagyis, hogy pl. milyen vonalkódokat, pontokat...stb. nem dobtok ki automatikusan, hanem félreteszitek, hátha lesz belőlle játék is. Ilyen mondjuk a Maggi pont, ami evidens, mert biztos idén is lesz játék, de vannak olyanok is pl. Margitszigeti ásványvíz kupak, amelyből csak egyszer volt játék, azonban én még mindig gyűjtöm, hátha idén is lesz. Egyéb tanácsok?
novake
persze, de majd jelzünk egymásnak hogy hány db van.
Nekem 1 van és nem is kell 4-5 hétig festetnem, mert ünnepekre "szépültem meg"
miért ne dobáltam volna ki a dobozokat?
Szia Kriszta! Ha vk jelentkezik Nálad vonalkóddal és már sok van, átirányítod hozzám? És én is így teszek, ha nekem jönne össze hamarabb, OK? Üdv: novake
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások