vater: a kiskapuzást saját magamra értettem.

Bocs, ha félreérthető voltam.

Reacska!
én nem beszéltem csalásról, kiskapuról, csak a rendszer adta lehetőségről.
Gyakorlati tapasztalatból meg merem kockáztatni, hogy a lehetőség meghagyása tudatos volt, ha jó software fejlesztővel dolgoztattak.
Többek figyelmébe ajánlanám egyes szakanyagok gyakoribb forgatását. (ld. még Btk., Ptk. stb.). Ezek után rajtad a döntés sora.
Én is játszom rádiókkal, igaz amolyan malackodó vagyok azon a téren.

Azaz néha ha tetszik valami játszom, de nem ez az alapterületem.

Régebben nem tudom hogy volt, de most le van írva feketén fehéren, hogy meddig tart a nyereménystop. Nekem nem volt semmiféle gondom a rádiókkal.
Meg aztán ott is lehet játszani másik telefonszámmal úgyhogy ez is kijátszható.
Köszi a jókívánságokat.

Mindent megteszek a siker érdekében.

Legyen igazad
Anno, kerültem rádióknál tiltó listára, hiába játszottam nem kaptam meg a nyereményt, pedig akkor még nem voltak játékszabályok, amiket be kellett volna tartani Úgy tudom a tiltó listák a mai napig léteznek
Nem a Pepsire gondoltam, hanem a játékszervezőre
Meg se tudnánk, ha listára kerülnénk
Ahogy a rádiók bevezették, úgy ők is bevezethetik
De mondom legyen szerencséd , ha van időd és energiád, akkor rajta
Sok sikert!
Ezt úgyse mi döntsük el
Lehet, hogy igaz a mondás bátraké a szerencse!
Szerintem nincs ellenünk

vater: köszi a tanulmányt, érdekes volt olvasni az embertípusokról leírtakat. Te melyik csoportba tartozol?
Tudod: kiskapu, "csalás", "lehetőség kihasználása", kiváncsiság. Szóval érdekel, mert ha tudnám melyik csoportba tartozol helyre rakhatnám magamban a hozzászólásod.

A letiltásról annyit annyi telszámom lehet amennyit akarok, és annyi névvel játszhatok amennyivel akarok......így a tiltás már nem érvényesül. Hát ez is egy kiskapu.

Egyiket lehet nyitni a másik után. Ismételten megkérdezném azoktól akik oly érthetetlenek: ...a játékszabályzatban ha benne van, volt, hogy 1 kód egyszer érvényes, a Pepsi miért nem úgy sorsolt?

Ha úgy sorsolt volna akkor mindenki úgy nyert volna. Attól függetlenül lehet mindenki játszott volna kiskapuval, de feleslegesen, és kiskapu mentesen nyert volna. Olyan érdekes mostanában mindenki 1 kupakkal nyer.

Mindjárt én is küldök egyet...

Az elejétől fogva olvasom a hozzászólásokat, az azokra való reagálásokat. Mára eljutottam odáig, hogy nem tudom tovább magamban fojtani véleményemet.
Indult egy játék, amelynek elég nagy a tétje, hiszen 2 óránként hozzájutni egy kb. 65 ezer forintos mobiltelefonhoz, nem semmi. Baráti csevegésnek, egymás sikeréhez való gratuláció kinyilvánításának voltatok tanúi. Ahogy haladt előre az idő, hamarosan kialakult három különböző mentalitású embertípus:
- aki szeret játszani, nem zárkózik el attól, hogy áldozzon is érte, sőt régebbi játékosi tapasztalatait felhasználva, él a rendszer adta lehetőséggel. Nyer is jó pár telefont, és még többet szeretne, hiszen ilyen ez a világ;
- aki játszik, de keveset áldoz, csodálkozik, hogy kicsi az esélye, nem is nyer. Erre jön elő a „dögöljön meg a szomszéd tehene” mentalitással és kezdődik egy nem kultúremberi viselkedés. Erről jut eszembe: John azt látja, hogy a szomszédja átalakítja a házát, bővíti, később fürdőmedencét épít hozzá, hamarosan lecseréli az autóját egy nagyobb, jobb autóra. John el kezd gondolkodni és hamarosan ő is bővíti a lakását, fürdőmedencét épít és lecseréli az autóját. – igaz, ez Amerikában történt!!!
- aki játszik, keveset áldoz is rá, de eleinte nem nyer, azonban később rá is rámosolyog Fortuna, mindjárt megváltozik a véleménye,
- és az utóbbi időben megjelenik egy „új embertípus”, amely valójában nem új, csak a középső típus mutációja. Új név, amely anonim, de szöveg és a stílus a régi.
A hozzászólásokat nyomtatásban végigolvasva, a rágalmazástól a fenyegetésen át minden megjelenik. Egyes beírásokból átsüt a gyűlölet, az irigység, a mindenek felett álló szemlélet, de megjelenik a „kettős mércével való mérés” szomorú gyakorlata. Egyik „félnek” sincs mit a másik szemére vetni. Persze vannak aggódók is, akik féltik a megnyert készülékük elvesztését, mások a pertől sem riadnak vissza – megjegyzem nem alap nélkül – míg vannak olyanok, akik amiatt aggódnak, hogy egy esetleges perhez ügyvédet kell fogadni, és az pénzbe kerül. Az ő figyelmüket valószínűleg elkerülte, hogy vannak olyan ügyvédek, akik bizonyos ügyeket szakmai kihívásnak tekintenek, és ezért felvállalják ingyen, de bizonyos ügyekben nagy szerepe van a nyilvánosságnak is!
Ha a résztvevők több adatát ismerném, természetesen a személyiségi jogok betartása mellett, jó kis szociológia tanulmányt lehetne írni. A hozzászólások szerkesztett formája pedig lehet, hogy a következő könyvhét sikerkönyve lenne?
Magánvélemény: a játék szervezője, nevesítem: Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Rt. (bocs, ha már Zrt.) olyan játékszabályt készített, vagy készíttetett, amely több ponton nem egyértelmű és ellentmondásos. Ezt a hibát tetézte azzal, hogy visszamenőlegesen változtatott az eredményen. Ez nem egy jó reklám! Vagy éppen ezzel csinál reklámot?
Megoldás? Nos ez legyen mások gondja.
Addig is jó játékot, sok sikert ide is oda is, és ahogy mondani szokás mifelénk: bort, búzát, békességet!
Mellesleg:
Miután a fogyasztóvédelem jogosnak itéli a reklamációm, garantálom, hogy a per is sima ügy.

thiefman: milyen por összerúgásról beszélsz?

" alt="

"> Egyszerűen az ember bejelenti a gondját a fogyasztóvédelemnél. Azért van. Azért hozták létre, hogy a multik ne azt csináljanak amit akarnak. Persze lehet félni is...Nekem már nem egy sikeres ügyem volt a fogyasztóvédelemnél.
A legtöbb cég abban ringatja magát, hogy az ember nem veszi a fáradságot, nincs ideje ezzel foglalkozni. A többségnek nincs is. De nekem van.

Szerintem a pepsi rizikózik. Pontosan ugyanezért, azt gondolja, hogy megússza.
Lehetséges, hogy nem kapom meg a telefonjaimat. De a Pepsi nem kis büntetést fog zsebre vágni.
A játékszabályt hagyjuk. Nyelvtanilag is pontatlan az egész.
A tiltólistával arra gondolsz, hogy a pepsi szervez még egy játékot és esetleg letiltja az én telefonszámomat? Nevetséges.

Ilyent nem tehet meg. De ha megtenné....vennék egy másik kártyát.

Mert én nem vagyok álszent. Kiskapuzok.

fradigy,

mit tesznek tiltolistara?
a nevem?
a telefonszamom?
nem ugy megy az...
megaztan nem csinal majd tobb promot? huha. biztos elozo 2 evben is ezert nem volt promojuk...
amugy meg latom meg ugyanott tartunk.
aki nem tudott a kiskapurol szenteltvizben mosaxik nap mint nap.
aki meg tudott az 1re kevesebb pepsit iszik...
Mindenképp meg kell gondolni, hogy az ember összerúgja a port, olyan cégekkel, akik máskor is szervezni fognak játékot, vagy sorsolást bonyolítanak le. Mi van ha tiltó listára tesznek?
Ahogy a rádiós játékoknál is van tiltó lista, ők is bevezethetik.
Lehet, hogy én ilyen téren beszari vagyok, de nem mernék velük újat húzni
De mindenki maga tudja mit csinál
Legyen szerencséje!
Gondoltam ehhez én is hozzászólok. Én is enyhe pofátlanságnak tartom, hogy mindenki aki érintett az "ügyben", váltig állítja, hogy nem "csalt". Az lehet, de például velem együtt jópár embernek meg sem fordult a fejében egy esetleges kiskaput keresni, vagy akár csak kihasználni. A bolt ajtajára sem írják ki, hogy ne lopj, mégsem teszik (többnyire). Engem sem zavart volna az egész, ha nem harácsol össze valaki 15-20 telefont. Én örülök az új sorsolásnak. Pláne hogy részesültem is belőle.
Azt viszont ne mondja senki, hogy nem lenne felháborodva ezen az egészen, ha egy időpontra összekuporgat vagy 10 kódot, várja, hogy a nagy nyerési esélyre tekintettel, talán most. Aztán helyette olyan valaki nyer, akinek már 13 telefonja van. Főleg ha utána kiderül, hogy nem is volt teljesen tisztességes. Mintha tőlem lopta volna el csak azért, mert neki nem volt elég akár 8-10 telefon. Azt nem mondom, hogy több telóval nem lehet mit csinálni, nálam is van helye a családban vagy 4-nek. De 15-el mit csinál? Egyértelmű kapzsiság.
Helyes a döntés az újrasorsolásról, így tovább, és sok sikert mindenkinek a továbbiakban is.
thiefman
1.) Ennél kisebb játékszervezési hibáért (megtévesztő szórólapért) is bírságoltak már céget súlyos milliókra, nem is egyet.
2.) Itt 372 telcsiből min. 200-at sorsoltak újra, ez cca. 16.000.000 Ft.
Ez szerinted kis tétel?
3.) A játékszabályzatban nem az van leírva, amit mondasz, hanem az, hogy a rendszer csak az első beküldést tekinti érvényesnek.
Ennek ellenére a kupaknaplóban visszaigazolták, hogy a kód rendben.
A sorsolást, nyerteseket hivatalosan kihirdették.
Pénztártól távozás után...
Wasd
"Nem mintha védeni akarnám a Pepsit, de valószínűleg nem gondolták, hogy egyesek ennyire kihasználják ezt a játékot .."
Nem is kellett volna gondolkodniuk ilyesmin.
Egyszerűen gondoskodniuk kellett volna arról, hogy a rendszerük jól működjön.
Esetleg le kellett volna tesztelni indítás elött.
Igen , a fogyasztóvédelem foglalkozni fog vele. A Pepsi elcseszte, egyék meg amit főztek. Ja, 1 (egy) telefont buktam én is.
Tényleg azt gondoljátok, hogy a fogyasztó védelem ezzel foglalkozni fog?
Elolvassa a játék szabályzatot, ahol feketén fehéren le van írva, hogy az nyer aki először küldte be a kódot. Innentől nem kérdésese kinek van igaza. Nem tartanám jó ötletnek jogi útra terelni a dolgot, mivel a felmerülő költségeket a vesztes fizeti!! Kizárt dolognak tartom, hogy a Pepsivel szemben nyerhetne bárki is. Ezt az ügyet valószínű, hogy jogászaik már megvitatták.
Más! nagyon érdekesnek tartom, hogy amióta elindult ez az egész dolog mennyi új nevű felhasználó jelent meg itt a fórumon. Mi van itt ?? Nem meritek saját néven felvállalni a véleményeteket??? Ez se szép dolog!
En csak egy szem mobilt vesztettem el, bar nem kellemes erzes. Nem "vertem a nyalam", nem vagyok az a fajta. Viszont ami soha nem jutott volna eszembe: feljelenteni barkit, aki nem teljesen a leirasnak megfeleloen jatszik. Vagy altalanossagban moszerolni azokat, akik nyernek, csak azert, mert en nem ( volt jopar ilyen jatek az elmult idoben, irogathattam volna a leveleket ). Sok mas jatek van, ahol "csalni" lehetett. Ott miert nem hozongtek azok, akik itt olyan "fair modon" jatszanak? Talan mert ott ok nyertek agyon magukat...
Eddig csak kívülről figyelgettem az itteni eseményeket, és összefoglalva ezt lehet elmondani róla:
A Pepsi indított egy jó kis játékot egy elméletileg jól működő rendszerrel, ami biztosította volna, hogy még azok is nyerjenek, akik csak hébe-hóba küldenek be nyerő kódot.
Hogy-hogy nem, kiderült, hogy nem is annyira hibátlan ez a rendszer, és miután erre néhányan rájöttek, ezt a "kiskaput" kihasználva megnyerték maguknak a nyereményüket.
A baj csak ott kezdődött, hogy jónéhányan, amúgy jó magyar szokás szerint nem tudtak leállni egy, két vagy akár három mobilnál. Ha ez nem fordult volna elő, akkor valószínűleg annak se jutott volna eszébe bepanaszolni az egész bagázst, aki végülis megtette. Megjegyzendő, hogy ez is egy igen ronda dolog, de mint mondtam ez az előzőekből egyenesen következett.
Aztán a Pepsi megpróbálta megoldani a dolgot, és amennyire látom, ezt mindenki szempontjából előnyösen tette.
Ennek ellenére azok, akik összeharácsoltak egy raklap mobilt, nagy arccal szajkózzák, hogy jól meg is mondják majd a Pepsit a Fogyasztóvédelemnek, ha nem adják meg a jussuk...
Ezen illetőknek van a legkevesebb (gy.k. semmi) joguk a hőzöngésre, ugyanis még így is jól járnak (ha igaz).
Elég szomorú, ha szerintük az ügyeskedés fair dolog, pláne ha ők csinálják, és ha "igazuknak" mindenféle hatóságokkal akarnak érvényt szerezni.
És igen érdekes, ha ezek az illetők beszélnek "tisztességes játékról", miközben legtöbbször nem is hagynak "kívülállót" nyerni.
Szomorú, hogy egyesek ilyesmikre képesek pitiáner nyeremények miatt. És ne mondja senki, hogy "ez nem is pitiáner, hö!", mert tudvalévő, hogy vannak olyanok is, akik akár egy hűtőmágnesért is megteszik ugyanezt.
Nem mintha védeni akarnám a Pepsit, de valószínűleg nem gondolták, hogy egyesek ennyire kihasználják ezt a játékot - ennek elenére úgy tűnik, Pepsiék valahogy megoldották a dolgot.
Véleményem szerint persze a legtisztább megoldás az lett volna, ha az ilyen harácsolók egy mobilt se kapnának. Ez ugyan azoknak is rossz lett volna, akik csak két-három nyereményre "fizettek be", de ezt csakis az előbb említett "szenvedélybetegeknek" köszönhették volna...
Én magam 9 kódot küldtem be májusban, sikertelenül persze.
Aztán nyertem egy mobilt. Nem májusban. Egyetlen kupakkal. Érdekes...
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások