krysztasz
Született újbudaiként, helyismerettel igyekszem legjobb tudásom szerint nyilatkozni az általad és mások által felvetett lehetőségekről, remélem, találsz benne hasznos infót

" alt="

">
Ha már 11. kerület és pláza, én is mindenképpen az Allee-t mondanám, sok a bolt, és viszonylag értelmesek is vannak benne, van nagy könyvesbolt, ruhaboltok több árkategóriában, Interspar, műszaki áruház, sportbolt, játékbolt stb nézelődésre, időeltöltésre is szerintem a legtöbben találnak maguknak érdekes (és viszonylag nagy alapterületű, szélesebb kínálatú) boltot. Mondjuk az étterem részleg nem valami nagy szám, de a tipikus "gyorskaja" fajtákat nagyrészt azt hiszem reprezentálja. Fenn az éttermeknél, meg mindenfelé szétszórva bent is rengeteg leülős hely van, kint az épület bejáratai környékén is sok a pad, szóval el lehet üldögélni benn is, kinn is. Nagy előnye, hogy igen nagy közlekedési csomópontban van, 4-es metró, 4-es/6-os villamos, fonódó villamos (17-es, 19-es, 41-es), meg 47-es, 56-os is ott áll meg közvetlenül mellette, meg még számtalan busz is, így nagyon könnyű, minimális idő bárhonnan odajutni (főleg kerületen belül) és tovább haladni is onnan. Ahogy írták előttem is, pár perc séta a Feneketlen-tó (a Kosztolányi felé indulva), ott is el lehet lézengeni, megpihenni egy kicsit, ha zöldebb környezetre vágyik az ember, és mégis könnyű bármerre tovább indulni.
A Kopaszi-gáton ilyen időszakában az évnek nem tudom, mennyire van élet napközben, de arrafelé a fő szezon értelemszerűen a nyár, persze ettől még maga a Duna part mint természeti látványosság ugyanúgy szép, csak ha beülnél/kiülnél valahova, nem biztos, hogy tágak a lehetőségek októberben. Illetve tömegközlekedéshez is kicsit többet kell sétálni oda-vissza.
A Savoya parkban nem sokszor voltam, de nekem mindig olyan "kísértetkastély" jellege volt a helynek, oda szerintem a látogatók többsége max az Auchan miatt megy, ráadásul a bevásárlóközpont környéke is elég sivár, sőt, szerintem kifejezetten lehangoló, mindehhez képest elég sokat kell hozzá a nagyobb csomópontoktól villamosozni.
A Tétényi úton a Camponára gondolsz? Ha igen, akkor az főleg bazi messze van mindentől (az már nem is 11., hanem 22. kerület), még a Savoyánál is kétszer messzebb, maximum a Tropicarium lehetne benne érdekes, de a boltok terén fele annyit nem tud, mint az Allee, és ugye nagyon nagyon messze van a 11. kerület közlekedés szempontjából fontos pontjaitól.
Az Eleven Center totális halottasház, meg úgy általában Gazdagréten sincs sok látnivaló, ott éltem életem első 20 évében, kisgyerekként tök jó volt, hiába a panelok, ahhoz képest kellemes, parkos, csendes, nyugodt lakóövezet, rengeteg játszótérrel, de amúgy az égvilágon semmi, de semmi érdekes nincs ott

" alt="

">

" alt="

">
Újbuda Center mellett meg dolgoztam egy darabig, az meg nemcsak hogy szintén unalmas, és alig van pár bolt, hanem ráadásul nem is az a tipikus "bevásárlóközpont", gyakorlatilag a boltok közvetlenül az utcáról nyílnak (hasonlóan az Ausztriában, Németországban található tipikus bevásárlóhelyekhez, rögtön a parkolóból mész be, olyasmi, mint itthon a StopShop hálózat), tehát nincs is igazán belső közös tér, benti leülős lehetőség (de kint se sok).
A Mammut viszont jó hely, ott is vannak normális boltok, élet, mozgás, illetve a közvetlen közelében van a Millenáris park, ahol szintén lehet sétálgatni, relaxálni, könyvet olvasni, csak az azért messzebb van Újbuda központi részeitől, hiába jó az összeköttetés a 11. kerület és a 2. kerület ezen része között, normális forgalmi viszonyok mellett átszállás nélkül is 20-30 perc/per irány a menetidő (tehát oda-vissza kb háromnegyed-egy órányi időd menne el csak utazásra Újbudáról a meglátogatásával), már csak azért is, mert pl. a 17-es, 56-os, 61-es villamos vagy a 139-es busz is kétcentinként megáll, rengeteg megálló esik ezekre az útszakaszokra, így autóval pl hiába lehet gyorsan eljutni a 11. kerületből a Mammuthoz, és vissza, tömegközlekedéssel emiatt sokkal lassabb. Érdemben viszont szerintem a Mammut/Millenáris kombináció nem tud többet, mint az Allee/Feneketlen-tó, szóval úgy gondolom, pluszban utazni miatta nem is érdemes.
Ami még nem merült fel, de szerintem érdekes lehet sétálós, látnivalós, parkban üldögélős, padon olvasgatós témában, az a Gellért-hegy, még ha nincs is kedved/időd hegyet mászni, akkor is a Móriczról induló 27-es busszal kb 5 perc alatt fel lehet érni a tetejére a Citadellához, onnan azért a kilátás is elég szép a Dunára, Pest belvárosára, a Budai Várra stb, kicsit félresétálva vannak csendesebb zugok, ahol jó olvasni, lefelé ugyanúgy lehet busszal menni, mikor haladnál tovább, de akár sétálni is érdemes lehet, ha már az úgyis kevésbé fárasztó és jóval látványosabb, mint felfelé

" alt="

"> Ez a program is összeköthető akár az Allee-val, akár a Feneketlen-tóval, akár mindkettővel, Allee-tól 2 rövid villamosmegálló a 27-es végállomása a Móriczon (vagy pár perc séta), a Feneketlen-tó felől pedig a Móricz felé indulva kb 2 perc séta ugyanez a buszmegálló ^^ Amúgy relatíve sűrűn jár a 27-es, napközben, csúcsidőn kívül is 7-8 percenként, egyetlen apró hátránya, hogy első ajtós felszállás van rajta, tehát elvileg muszáj rajta jegyet lyukasztani felszálláskor.