Jófogás, Tesz-Vesz, Vatera, aukció, aukciózás
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 157 / 249 oldal |
zsibvasaron mennyi idő míg megtörténik a banki hitelesítés?
Egyébként a teszveszesek lezárták azt a topikot amiben erről volt szó, semmi konkrétumot nem írtak, hogy a teszveszes eladásokra mi vonatkozik, mostmár nem mondták ezt a 200ezres határt, hanem hogy mindenki működjön közre, és hogy tudja az eladásait visszakeresni visszamenőleg...
A ma indult topikot is törölték, amiben érdeklődtek a fejleményekről... szóval ha igaz lenne amit írsz, akkor szerintem a teszvesz is megnyugtatná a felhasználnóit... oké nem akar pánikot kelteni, de most miért nem tudja leírni, hogy esetleg konzultált adótanácsadókkal és szerintük most hogy is van...
" alt="
">
A ma indult topikot is törölték, amiben érdeklődtek a fejleményekről... szóval ha igaz lenne amit írsz, akkor szerintem a teszvesz is megnyugtatná a felhasználnóit... oké nem akar pánikot kelteni, de most miért nem tudja leírni, hogy esetleg konzultált adótanácsadókkal és szerintük most hogy is van...
" alt="
">... de reméljük, ha lassan lezárulnak az első vizsgálatok, akkor megnyugtató híreket hallunk...
Erre mondta az apehes az egyik teszveszesnek, hogy mivel ez rendszeres jövedelemnek számít, (ez az SZJA törvényben szabályozva van, hogy éves szinten mennyi eladás számít rendszeres jövedelemnek) ezért erre ez amit leírtál nem vonatkozik... hanem a 10% költséghányaddal való adózás alá esik...
Nem olyan vészes ez az APEH ellenőrzés szerintem. Egy kis törvényidézet a pontosság kedvéért. (Itt nincs szó a havi 4 eladásról.)
Szja törvény 11. § (3)pontja szerint:
A magánszemély nem köteles bevallani:
d)
az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelmet, ha az adóévben
ilyen jogcímen megszerzett összes jövedelem nem haladja meg a 200 ezer
forintot.
Vigyázat, jövedelemről szól a történet, nem bevételről! Ez
azt jelenti, hogy ha eladsz valamit, akkor a kapott ellenérték a
bevétel, de ez nem mind a jövedelmed, hanem csak a haszon.
Ha már nem tudod, hogy mennyiért vetted annakidején, akkor:
58.§
(5)
Ha a megszerzésre fordított összeg a (4) bekezdés rendelkezései szerint
nem állapítható meg, akkor a bevétel 25 százaléka számít jövedelemnek.
(6)
Az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelem után az adó
mértéke 20 százalék. Az adót a magánszemélynek adóbevallásában kell
megállapítania és az adóbevallás benyújtására előírt határidőig kell
megfizetnie.
(7) Nem kell megfizetni az ingó vagyontárgyak
átruházásából az év során együttesen származó jövedelem adójának a 40
ezer forintot meg nem haladó részét.
Merthogy a 200 ezer Ft jövedelem 20 %-a 40 ezer lenne, de ezt sem bevallani, sem megfizetni nem kell.
Szja törvény 11. § (3)pontja szerint:
A magánszemély nem köteles bevallani:
d)
az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelmet, ha az adóévben
ilyen jogcímen megszerzett összes jövedelem nem haladja meg a 200 ezer
forintot.
Vigyázat, jövedelemről szól a történet, nem bevételről! Ez
azt jelenti, hogy ha eladsz valamit, akkor a kapott ellenérték a
bevétel, de ez nem mind a jövedelmed, hanem csak a haszon.
Ha már nem tudod, hogy mennyiért vetted annakidején, akkor:
58.§
(5)
Ha a megszerzésre fordított összeg a (4) bekezdés rendelkezései szerint
nem állapítható meg, akkor a bevétel 25 százaléka számít jövedelemnek.
(6)
Az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelem után az adó
mértéke 20 százalék. Az adót a magánszemélynek adóbevallásában kell
megállapítania és az adóbevallás benyújtására előírt határidőig kell
megfizetnie.
(7) Nem kell megfizetni az ingó vagyontárgyak
átruházásából az év során együttesen származó jövedelem adójának a 40
ezer forintot meg nem haladó részét.
Merthogy a 200 ezer Ft jövedelem 20 %-a 40 ezer lenne, de ezt sem bevallani, sem megfizetni nem kell.
TH
Köszi végül is nincs negatívja ...lehet ez az új fizetési rendszer miatt van erre nem is gondoltam...
Köszi végül is nincs negatívja ...lehet ez az új fizetési rendszer miatt van erre nem is gondoltam...
ma a jutalék nemfizetés miatt lógatnak fel embereket a Teszen....
Zsuzska-Eger teszveszről: nem vagy fórumos véletlenül?
" alt="
"> Ha igen, írj már nekem légyszi!
" alt="
">
" alt="
"> Ha igen, írj már nekem légyszi!
" alt="
">Valami szabályzattal ellentmondásosat csinált...sok negatívja van, vagy nem fizetett...ilyesmik miatt...
A teszveszen mit jelent az hogy a felhasználó fel van függesztve?
Köszi aki ír!
Köszi aki ír!
Nézzetek be hozzám a teszre.Rakok fel cuccokat nemsokára mindent 1Ft-ról indítok.
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid
=10518260
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid
=10518260
zsibvasaron cappucci néven vagyok. Nézzetek körül, hátha megtetszik valami
" alt="
">
" alt="
">Ha van időtök kérlek nézzetek körül nálam a teszveszen (Nivea cd tartó, 25 Kinder pont, Balaton hátizsák, vadiúj márkás ruhák...).
rushcica néven vagyok
rushcica néven vagyok
akkor ezentúl fű alatt kell árulni?
Remélem nekem nem lesz gond 260 ft jutalékot fizettem tavalyra
" alt="
">
Remélem nekem nem lesz gond 260 ft jutalékot fizettem tavalyra
" alt="
">...hát gőzöm sincs...
én is kiváncsi lennék...
tény, hogy van olyan aki a teszveszen köttetett eladásaiból él, és ki tudja adózik-e utána, bár tudom, hogy van aki igen, mert számlát küld stb...
viszont vannak a kisebb eladók, vagy ha nem is annyira kicsi, de az otthoni vagy baráti körben lévő cuccokat árulja-árulta (én találkoztam olyannal egy éve, aki lelkesen mesélte, hogy az ismerősei cuccát árulta, rávette őket, hogy ne dobják ki, csinál ő nekik pénzt belőle, és 200.000-300.000Ftot csinált nekik... hát ha őt behívják...), nem tudván, nem gondolván, hogy a jutalékszámlák alapján meg lehet becsülni az eladásait, vagy neadjisten a teszvesz kiadja a sikeres aukciókat is... szóval nem tudom, de pl. ha van otthon egy használt cuccom, amiről már nincs meg a számla és eladom, a jelenlegi állás szerint le kéne adóznom
" alt="
">
én is kiváncsi lennék...
tény, hogy van olyan aki a teszveszen köttetett eladásaiból él, és ki tudja adózik-e utána, bár tudom, hogy van aki igen, mert számlát küld stb...
viszont vannak a kisebb eladók, vagy ha nem is annyira kicsi, de az otthoni vagy baráti körben lévő cuccokat árulja-árulta (én találkoztam olyannal egy éve, aki lelkesen mesélte, hogy az ismerősei cuccát árulta, rávette őket, hogy ne dobják ki, csinál ő nekik pénzt belőle, és 200.000-300.000Ftot csinált nekik... hát ha őt behívják...), nem tudván, nem gondolván, hogy a jutalékszámlák alapján meg lehet becsülni az eladásait, vagy neadjisten a teszvesz kiadja a sikeres aukciókat is... szóval nem tudom, de pl. ha van otthon egy használt cuccom, amiről már nincs meg a számla és eladom, a jelenlegi állás szerint le kéne adóznom
" alt="
">És most féljünk vagy ne?
" alt="
">
" alt="
">...igen, tényleg apehes ellenőrzések vannak.
Sajnos valószínű nem fogjuk megtudni, hogy mi lesz az ellenőrzések vége, ja és biztos behívnak még jó pár embert.... jutalékszámlák alapján szúrópróba szerűen hívnak be, és 2006-2007 évre vizsgálódnak egyenlőre.
Állítólag, ha már egy hónapban mondjuk 4 dolgot eladsz, az már nem az ingó vagyontárgy értékesítése alá esik, ami 200.000ftig adómentes, hanem rendszeres jövedelemnek minősül, és 90%a után adózni kell. Legalábbis az egyik teszveszesnek az apehes ellenőr ezt mondta
" alt="
">
Sajnos valószínű nem fogjuk megtudni, hogy mi lesz az ellenőrzések vége, ja és biztos behívnak még jó pár embert.... jutalékszámlák alapján szúrópróba szerűen hívnak be, és 2006-2007 évre vizsgálódnak egyenlőre.
Állítólag, ha már egy hónapban mondjuk 4 dolgot eladsz, az már nem az ingó vagyontárgy értékesítése alá esik, ami 200.000ftig adómentes, hanem rendszeres jövedelemnek minősül, és 90%a után adózni kell. Legalábbis az egyik teszveszesnek az apehes ellenőr ezt mondta
" alt="
">
apehos behívások.......................
annyit tudok, hogy több embert behívtak a vaterán, teszveszen kersztül, az eladások miatt, hogy nem adóztak utánuk.
annyit tudok, hogy több embert behívtak a vaterán, teszveszen kersztül, az eladások miatt, hogy nem adóztak utánuk.
dundibongo, milyen mizéria ?
Mi ez az apehos mizéria a tesz-veszen és a vaterán?
Tud valaki vmi infót?
Tud valaki vmi infót?